درد آرنج یکی از دردهای شایع اسکلتی است که بسیاری از افراد آن را تجربه کرده اند که می تواند سبب اختلال در انجام فعالیت ها شود.
چه در حال پوشیدن لباس باشید، چه در حال رانندگی به سمت محل کار یا تهیه یک وعده غذایی، مفصل آرنج شما دائماً در حرکت است. این ناحیه پرکاربرد بازو همچنین یک تقاطع پیچیده از چندین استخوان، رباط و تاندون های مختلف است. به دلیل این واقعیت ها، ایجاد درد در این ناحیه از بدن غیرعادی نیست. علاوه بر این، درد در این مفصل می تواند ناشی از یک آسیب حادتر یا یک بیماری مزمن پزشکی باشد.
علائم درد آرنج
بسته به علت درد آرنج شما، چندین علامت دیگر نیز ممکن است همزمان وجود داشته باشد. این موارد از نظر بروز و شدت متفاوت است اما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- سفتی یا کاهش دامنه حرکتی
- کبودی
- احساس سوزش در قسمت بیرونی آرنج
- قرمزی، گرمی یا التهاب
- تورم در آرنج یا پایین بازو
- کاهش قدرت یا توانایی در گرفتن اجسام
در حالی که این علائم ممکن است خفیف باشند، اما اگر پس از یک آسیب حاد رخ می دهند، به تدریج بدتر می شوند یا شدید هستند، باید توسط یک دکتر فیزیوتراپی ارزیابی شوند.
دلایل درد آرنج
از حرکات تکراری گرفته تا آسیب های حاد، بسیاری از شرایط میتوانند منجر به درد در آرنج شوند. از جمله شایع ترین مشکلات دردناک عبارتند از:
- آرنج تنیس بازان (اپی کندیلیت جانبی). آرنج تنیس بازان یک مشکل دژنراتیو (ساییدگی) است که بر تاندون اکستانسور در قسمت خارجی آرنج تأثیر می گذارد. درد نسبتاً ناگهانی در قسمت خارجی (جانبی) مفصل و گاهی اوقات در ساعد ایجاد میکند. فعالیت هایی مانند گرفتن، چرخاندن، تایپ کردن، بلند کردن یا حرکت مچ دست در جهت بالا معمولاً درد را بدتر می کند.
- رگ به رگ شدن یا کشیدگی عضلات و رباط ها. رگ به رگ شدن زمانی رخ می دهد که یک رباط پس از یک آسیب حاد آسیب دیده یا پاره شود. رباط جانبی اولنار که در قسمت داخلی آرنج قرار دارد، بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرد. این آسیب به ویژه در ورزشکاران پرتاب کننده شایع است و با کبودی، درد در آرنج داخلی (مدیانی) و احساس بی ثباتی همراه است.کششها نیز معمولاً پس از آسیب یا حادثه اتفاق میافتند، اما بر تاندون عضلانی تأثیر میگذارند. در آرنج، این موارد بیشتر در تاندون دوسر در قسمت جلویی مفصل رخ میدهد. این وضعیت باعث ایجاد درد مبهم در نزدیکی چین آرنج همراه با ناراحتی هنگام خم شدن آرنج یا چرخش ساعد در جهت بالا می شود. بسته به درجه آسیب، ضعف نیز ممکن است در این حرکات وجود داشته باشد.
- آرتروز آرنج.آرتروز زمانی اتفاق میافتد که غضروف مفصلی صافی که انتهای استخوانها را در آرنج میپوشاند، نازک یا فرسوده شود. درد ناشی از این عارضه عموماً پیشرونده، عمیقتر در مفصل است و با سفتی، قفل شدن، کلیک کردن یا گرفتگی همراه است.
- روماتیسم مفصلی.آرتریت روماتوئید یک نسخه سیستمیک تر از آرتریت است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت خود حمله می کند. علاوه بر این، علائم آرتریت روماتوئید اغلب در هر دو آرنج به طور همزمان و چندین مفصل دیگر دیده می شود.
- سندرم تونل کوبیتال.سندرم تونل کوبیتال وضعیتی است که در آن عصب اولنار، در قسمت داخلی آرنج، فشرده یا تحریک می شود. این معمولاً به دلیل فشار مکرر یا کشش بیش از حد عصب رخ می دهد، اما می تواند به دلیل بی نظمی های آناتومیک در ناحیه ایجاد شود. این موضوع در کنار درد آرنج داخلی و ساعد می تواند باعث بی حسی یا گزگز در انگشتان چهارم و پنجم نیز شود. در نهایت، ضعف در دست و درد شب نیز ممکن است در موارد شدید ایجاد شود
- شکستگی استخوان ها. شکستگی زمانی رخ می دهد که یک ضربه یا آسیب حاد باعث شکستگی در یکی از سه استخوان (بازو، رادیوس و اولنا) شود که آرنج را تشکیل می دهند. در حالی که هر یک از این ساختارها ممکن است شکسته شود، انتهای استخوان زند (به نام اولکرانون) بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرد. این موضوع معمولاً در اثر ضربه مستقیم به نوک آرنج یا افتادن به این ناحیه ایجاد می شود و اغلب منجر به درد در پشت مفصل می شود. همچنین می تواند باعث تورم قابل توجه، کبودی و مشکل در حرکت بازو شود
روشهای درمان
درمان درد آرنج با توجه به علت زمینه ای با روشهای مختلفی انجام می گیرد.
در بیشتر موارد، درد خفیف آرنج را میتوان با استراحت دادن به آرنج، استفاده از کمپرس یخ و داروهای ضددرد و ضدالتهاب تسکین داد.
در شرایطی که رگ به رگ شدن، کشیدگی یا آرنج تنیس بازان سبب بروز درد شده اند فیزیوتراپی با هدف کاهش درد و کمک به درمان آسیب زمینه ای ضروری است.
فیزیوتراپی آرنج سبب افزایش قدرت و تحرک آرنج می شود و ریسک آسیب دیدگی مجدد را به حداقل می رساند.
متخصصان ما در کلینیک فیزیوتراپی آیتن در خیابان شریعتی خدمات تخصصی فیزیوتراپی در آسیب های ارتوپدی را با استفاده از تجهیزات پیشرفته فیزیوتراپی و بر اساس بروزترین متدهای درمانی ارائه می دهند.
تزریق کورتیزون ممکن است در برخی شرایط برای تسکین کوتاه مدت درد برای شرایطی مانند آرتروز و آرنج تنیس بازان استفاده شود. علاوه بر این، داروهای تجویزی خاصی مانند داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری (DMARDs)، عوامل بیولوژیکی، و استروئیدهای خوراکی، اغلب برای کنترل درد و تورم ناشی از آرتریت روماتوئید تجویز می شوند.
برخی شرایط نیز ممکن است به طور بالقوه نیاز به مداخله جراحی داشته باشند. این ممکن است شامل یک روش فیکساسیون پس از شکستگی آرنج یا آرتروپلاستی آرنج (جایگزینی) برای موارد پیشرفته استئوآرتریت یا آرتریت روماتوئید باشد.
رگ به رگ شدن یا کشیدگی شدید ممکن است نیاز به تثبیت یا بازسازی جراحی داشته باشد. در نهایت، گاهی اوقات روشی برای کاهش فشار روی عصب اولنار برای سندرم تونل کوبیتال که به درمان محافظه کارانه پاسخ نمیدهد، توصیه می شود. در صورت نیاز به جراحی نیز انجام فیزیوتراپی برای بازیابی قدرت و تحرک آرنج ضروری است.
کلمات مرتبط :
درمان درد آرنج – فیزیوتراپی آرنج – تنیس البو – فیزیوتراپی در شریعتی – فیزیوتراپی در پاسداران – فیزیوتراپی در خیابان دولت – فیزیوتراپی در شمال تهران – فیزیوتراپی در منزل