درمان سندرم تونل کارپال با فیزیوتراپی یکی از موثرترین راهکارها است که در کلنیک فیزیوتراپی و یا بصورت خدمات فیزیوتراپی در منزل ارائه می شود.
سندرم تونل کارپال یکی از بیماری های شایع مچ دست ایت که سبب درد ، ضعف و بی حسی و کاهش قدرت مچ دست و انگشتان دست می شود.
این عارضه به دلیل وارد شدن فشار بر روی عصب مدیان در دست رخ می دهد.
حرکات تکراری دست و مچ دست که فشار زیادی به عصاب دست وارد می کنند مهم ترین عامل زمینه ای ابتلا به این بیماری است.
افراد مبتلا به این عارضه در انجام فعالیت های روزمره خود دچار مشکل می شود و این امر نشانه دهنده اهمیت درمان سندرم تونل کارپال است.
درمان سندرم تونل کارپال با فیزیوتراپی سبب تسکین علائم و بازیابی قدرت دست به وضعیت قبل از بیماری می شود.
متخصص فیزیوتراپی برای درمان سندرم تونل کارپال از مدالیته های درمانی مختلفی استفاده می کند که در این جا به رایج ترین راهکارهای فیزیوتراپی در این زمینه اشاره مختصری داشته ایم.
درمان سندرم تونل کارپال با فیزیوتراپی
اولتراسوند تراپی
اولتراسوند میتواند در کاهش درد و بی حسی موثر بوده و به افزایش قدرت دست و انگشتان دست کمک کند.
منوال تراپی
منوال تراپی یا همان درمان دستی که توسط دستان متخصص فیزیوتراپی انجام می گیرد می تواند نقش مهمی در درمان سندرم تونل کارپال داشته باشد.
شل کردن میوفاسیال و یا تکنیک شل کردن فعال در شل کردن تاندون ها و عضلات سفت شده موثر ات و می تواند به تسکین علائم بیمار کمک کند.
اسپلینت
اسپلینت هایی که مچ دست را در حالت خم نشده و مستقیم نگه میدارند، نقش موثری در کاهش درد و سایر علائم افراد مبتلا به این عارضه دارند و بتدریج به درمان سندرم تونل کارپال کمک می کنند.
تمرین درمانی
حرکت دادن انگشتان با الگوی مخصوصی که فیزیوتراپیست به بیمار آموزش می دهد، به نرم تر شدن حرکات تاندون ها و اعصاب در درون تونل کارپال کمک کرده و از این طریق به بهبود علائم بیماری کمک می کند.
تکنیک های تمرین درمانی را با مشورت فیزیوتراپیست بصورت تمرینات فیزیوتراپی در منزل انجام داد.
در این جا به برخی تمرینات فیزیوتراپی در منزل در درمان سندرم تونل کارپال اشاره کرده ایم.
- آرنج خود را به طوری که دست شما رو به بالا قرار گرفته روی یک میز قرار داده و به آرامی مچ خود را به جلو خم کرده و ۵ ثانیه در این وضعیت مکث کنید.
سپس مچ خود را صاف کرده و سپس آن را به عقب خم کنید، این وضعیت را نیز ۵ ثانیه حفظ کنید. - دست خود را به طوری که کف دست به سمت پایین باشد به جلو قرار دهید.
سپس به آرامی مچ خود را به طرف پایین خم کنید.
از دست دیگر خود نیز برای کشیدن دست خم شده استفاده و آن را به سمت بدن خود بکشید.
این وضعیت را ۲۰ ثانیه حفظ کنید. این تمرین به درمان سندرم تونل کارپال کمک می کند. - انگشتان خود را بطور مستقیم نگه داشته و به آرامی مفصل میانی انگشتان را خم کرده و نوک آنها را به سمت کف دست خود متمایل کنید.
این وضعیت را نیز ۵ ثانیه حفظ کرده سپس رها کنید. - در حالی که یک وزنهی سبک را در دست گرفتهاید، دست خود را به طوری که کف دست رو به زمین باشد به جلو دراز کنید.
سپس مچ خود را به آرامی به سمت بالا خم کرده و سپس به موقعیت اولیه بازگردید. - کف دست خود را روی یک میز قرار داده و انگشتان را به سمت بالا ببرید.
در حالی که انگشتان خود را بالا میبرید، دست دیگر را روی مفاصل انتهایی انگشتان قرار داده و به سمت پایین فشار دهید.
در این وضعیت باید احساس انقباض عضلات ساعد داشته باشید.
فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی در کلینیک – بهترین کلینیک فیزیوتراپی تهران – متخصص فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی در تهران
1 دیدگاه. همین الان خارج شوید
[…] بیماری به دلیل کاهش فضای داخل تونل کارپ و وارد شدن فشار بر عصب مدیان که از زیر بافت همبندی مچ […]