درمان کمردرد در منزل
کمردرد یکی از شایع ترین بیماری های جسمی است. مطالعات نشان می دهد که از هر 10 نفر، 8 نفر در مقطعی از زندگی خود، معمولا در ناحیه کمر، کمردرد دارند.
ممکن است هنگام کار در حیاط یا نظافت خانه آن را دچار رگ به رگ شدن کرده باشید. یا ممکن است کمر شما به دلیل یک آسیب ورزشی قدیمی یا یک بیماری مزمن مانند آرتریت یا اسپوندیلیت آنکیلوزان درد کند.
کمردرد ناگهانی یا شدید باید توسط پزشک یا فیزیوتراپیست بررسی شود. این همچنین برای دردی است که از بین نمی رود.
اما گاهی اوقات می توانید درد و ناراحتی آزاردهنده را به تنهایی و در منزل درمان کنید.
راهکارهای درمان کمردرد در منزل
1. به حرکت ادامه دهید
ممکن است وقتی درد دارید این احساس را نداشته باشید. اما این احتمالاً اولین چیزی است که پزشک شما توصیه می کند.
یک تصور غلط رایج در بیماران مبتلا به کمردرد منفرد این است که آنها نمی توانند فعال بمانند. سعی کنید با سطح معمول فعالیت و حرکت روزانه خود هماهنگ باشید. این می تواند یک پیاده روی سریع 30 دقیقه ای یا یک پیاده روی آرام با دوست خود باشد.
کم تحرکی به ماهیچههای اطراف ستون فقرات و پشت اجازه میدهد تا ضعیف شوند. “این به نوبه خود می تواند باعث حمایت کمتری از ستون فقرات شود” و منجر به درد طولانی مدت شود.
2. کشش و تقویت
ماهیچه های قوی، به ویژه در هسته شکم، به حمایت از کمر شما کمک می کند. قدرت و انعطافپذیری ممکن است به تسکین درد و پیشگیری از آن کمک کند.
یوگا، پیلاتس و تای چی تنها چند راه برای تقویت عضلات مرکزی بدن و عضلات اطراف باسن هستند. یکی از تمریناتی که تمام قسمت بالایی و پایین کمر شما را هدف قرار می دهد این است که روی شکم خود دراز بکشید و پاها و بازوهای خود را در حالت پرواز بالا بیاورید.
سایر تمرینات مناسب کمردرد را با مشورت با فیزیوتراپیست خود می توانید انجام دهید.
3. وضعیت بدن را خوب حفظ کنید
حفظ پاسچر مناسب یکی از راهکارهای درمان کمردرد در منزل است . این به کاهش فشار روی کمر شما کمک می کند. میتوانید از نوار، تسمه یا نوارهای کششی استفاده کنید تا ستون فقرات خود را در یک راستا نگه دارید. سعی کنید سر خود را در مرکز لگن قرار دهید. شانه های خود را خم نکنید و چانه خود را به سمت جلو خم نکنید.
اگر جلوی صفحه نمایش کار می کنید، بازوهای خود را به طور یکنواخت روی میز قرار دهید و چشمان خود را در سطح بالای صفحه نگه دارید. از روی صندلی بلند شوید و حرکات کششی انجام دهید و به طور منظم راه بروید.
4. حفظ وزن سالم
از دست دادن وزن اضافی، بار روی کمر شما را سبک می کند و از راهکارهای موثر درمان کمردرد در منزل است.
کاهش وزن واقعاً به تسکین درد کمک می کند زیرا میزان نیروی مکانیکی وارد بر ستون فقرات را کاهش می دهد. اضافه وزن فشار بیش از حد بر مفاصل و ستون فقرات وارد کرده و ریسک بروز مشکلات اسکلتی از جملخ کمردرد را افزایش می دهدو اگر به کمک نیاز دارید، از پزشک خود در مورد رژیم غذایی و برنامه ورزشی که ممکن است برای شما بهترین نتیجه را داشته باشد، راهنمایی بخواهید.
5. سیگار را ترک کنید
تحقیقات نشان میدهد که اگر سیگار میکشید، ممکن است چهار برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری به بیماری دیسک دژنراتیو یا سایر مشکلات ستون فقرات مبتلا شوید.
نیکوتین موجود در سیگار و سایر محصولات تنباکو می تواند استخوان های ستون فقرات شما را ضعیف کند و مواد مغذی حیاتی را از دیسک های اسفنجی که مفاصل شما را محافظت می کنند، بگیرد. ستون فقرات سالم از انعطاف پذیری کمر و سفت شدن و درد ماهیچه های آن جلوگیری می کند. بنابراین ترک سیگار یک گام موثر در پیشگیری از کمردرد و درمان آن در صورت بروز کمردرد است.
سایر راهکارهای درمان کمردرد در منزل
6. یخ و گرما را امتحان کنید
شاید شنیده باشید که یکی برای تسکین کمردرد بهتر از دیگری است. پاسخ کوتاه این است که بهترین گزینه با توجه به شرایط هر فرد متغیر است.
معمولاً اگر کمر شما به دلیل تورم یا التهاب آزاردهنده باشد، یخ بهتر است. اگر میخواهید ماهیچههای سفت یا سفت را شل کنید، یک پد گرمکننده ممکن است بهتر باشد.
7. دارو درمانی
مسکنهای بدون نسخه میتوانند به درد و سفتی عضلات کمک کنند. دو نوع اصلی از گزینه های بدون نسخه، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) و استامینوفن هستند. NSAID ها شامل آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن هستند.
NSAID ها به کاهش التهاب کمک می کنند که می تواند منجر به تورم و حساسیت شود. اما استامینوفن التهاب را تسکین نمی دهد. برای کمردردهای گاه به گاه می توانید از هر نوع مسکن استفاده کنید.
فیزیوتراپی برای درمان کمردرد
در صورتی که درمان کمردرد در منزل نتوانند به تسکین کمردرد کمک کنند و یا کمردرد شما پس از حدود دو هفته درمان نشده و یا حتی تشدید شده مراجعه به پزشک و فیزیوتراپیست برای بررسی دقیق علت کمردرد ضروری است.
فیزیوتراپی کمر در منزل و در کلینیک توسط متخصصان فیزیوتراپی ما بر اساس بروزترین متدهای درمانی ارائه می شود.
فیزیوتراپی با دفترچه بیمه تامین اجتماعی ، فیزیوتراپی با بیمه نیروهای مسلح ، فیزیوتراپی با بیمه خدمات درمانی ، فیزیوتراپی با بیمه ارتش ، فیزیوتراپی با دفترچه بیمه بانک ها و سایر بیمه های پایه ای توسط متخصصان ما ارائه می شود.
متخصصان فیزیوتراپی ما ابتدا ارزیابی دقیقی از شرایط بیماران به عمل آورده و بر اساس مشکل هر بیمار برنامه درمانی را تنظیم می کنند.
فیزیوتراپیست برای کمک به درمان کمردرد علاوه بر تنظیم برنامه تمرینی برای بیمار از تکنیک های درمان دستی و ماساژ ، سوزن خشک ، مدالیته های تسکین دهنده درد همچون لیزر درمانی و الکتروتراپی و … نیز بهره می برد.
درمان کمردرد با فیزیوتراپی در اغلب بیماران موفقیت آمیز بوده و نیاز به مصرف داروهای شیمیایی و انجام جراحی های غیرضروری را به حداقل می رساند.
فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در کلینیک و منزل (تهران،کرج)
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در درمان کمردرد – درمان کمردرد در منزل – فیزیوتراپی در منزل برای کمردرد – فیزیوتراپی با بیمه تامین اجتماعی – فیزیوتراپی با دفترچه بیمه