رشته فیزیوتراپی یکی از رشته های علوم توانبخشی که از عوامل فیزیکی و مکانیکی برای درمان بیماران استفاده می کند و در آن از هیچ گونه ماده شیمیایی استفاده نمی شود.
توانبخشی به مجموعه اقداماتی گفته می شود که با هدف بهبود و یازیابی توانمندی های جسمی _حرکتی و ذهنی به افراد دارای معلولیت یا ناتوانی ارائه می شود.
هدف از رشته فیزیوتراپی کمک به افزایش توانمندی و کاهش ناتوانی در افرادی است که به دلیل بیماری یا شرایط سالمندی دچار ناتوانی شده اند.
موارد کاربرد فیزیوتراپی
- بیماری های ارتوپدی مانند بیرون زدگی دیسک کمر و گردن ، درد سیاتیک ، شکستگی ها و در رفتگی ها ، آسیب های ورزشی ، دردهای مفصلی و …
- بیماری های روماتیسمی مانند آرتریت ، آرتریت روماتوئید ، لوپوس ، نقرس و …
- بیماری های نورولوژی مانند سکته مغزی ، فلج مغزی ، ام اس ، پارکینسون و …
- بیماری های مادرزادی کودکان مانند فلج مغزی ، فلج های زایمانی ، میلومننگوسل ، دیستروفی عضلانی و …
- بیماری های سیستم قلبی _ عروقی
- بیماری های سیستم تنفسی
- بیماری های زنان مانند چسبندگی رحم و تخمدان ، آندومترویوز ، نازایی و …
- بیماری های پوستی و سوختگی ها
- افراد دارای معلولیت و ضایعه نخاعی
- و …
بازار کار و درآمد رشته فیزیوتراپی
با توجه به این که این رشته در دانشگاه های علوم پزشکی و توانبخشی در برخی مراکز استان تدریس می شود سالانه تعداد کمی دانشجو در این رشته پذیرفته شده و مشغول به ادامه تحصیل می شوند ، به همین جهت بازار کار این رشته مناسب است.
دانشجویان این رشته پس از اتمام دوره چهارشاله کارشناسی می توانند با کسب مجوزهای لازم اقدام به تاسیس کلینیک خصوصی کرده و یا در مراکز آموزشی_درمانی ، بیمارستان ها ، مراکز نگهداری سالمندان و معلولین و … مشغول بکار شوند.
درآمد رشته فیزیوتراپی نیز به عوامل مختلفی همچون میزان فعالیت فیزیوتراپیست و محلی که در آن فعالیت می کند دارد و نمی توان رقم مشخصی برای آن ذکر کرد.
تحصیل در رشته فیزیوتراپی
همانطور که گفته شد این رشته تنها در برخی دانشگاه های علوم پپزشکی ( دانشکده توانبخشی ) در برخی مراکز استان از جمله استان های تهران ، مشهد ، تبریز ، شیراز ، سمنان ، اهواز و مازنداران ارائه می شود.
علاقه مندان به تحصیل در رشته فیزیوتراپی ابتدا باید در کنکور سراسری شرکت کرده و پس از آن اقدام به انتخاب این رشته بکنند.
رتبه قبولی فیزیوتراپی نیز با توجه به پذیرش کم آن نیز در حدود 4تا 10 هزار کشوری می باشد.
امکان تحصیل در رشته فیزیوتراپی در سه مقطع تحصیلی کارشناسی پیوسته ، کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری وجود دارد.
رشته های فیزیولوژی ، علوم تشریح ، آناتومی ، فیزیوتراپی و … از گرایش های این رشته در مقطع ارشد و دکترا هستند.
کلمات مرتبط :
رتبه قبولی فیزیوتراپی _ درآمد فیزیوتراپی – آخرین رتبه قبولی فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی در نارمک – فیزیوتراپی در رسالت – دستگاه فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در منزل شرق تهران – فیزیوتراپی در منزل کرج