درد سیاتیک در بارداری

درد سیاتیک در بارداری

درد سیاتیک در بارداری

کمردرد در دوران بارداری بسیار شایع است و اغلب به دلیل تحمل وزن اضافی در جلوی بدن شما است. اما در حالی که احساس درد در وسط پشت یا باسن طبیعی است، برخی از افراد با یک بیماری دردناک به نام سیاتیک دست و پنجه نرم می کنند.

سیاتیک باعث درد شدید و انتشاری می شود که از ناحیه کمر یا باسن شروع می شود و به پشت پاها می رسد. این به این دلیل است که عصب سیاتیک – بزرگترین عصب بدن – فشرده یا تحریک می شود.

با پیشرفت بارداری، دفعات سیاتیک افزایش می یابد. سیاتیک در سه ماهه سوم شایع تر است. خوشبختانه درد سیاتیک در بارداری یک بیماری موقتی است که اغلب پس از زایمان برطرف می شود.

علائم

کمردرد در بارداری یک شکایت رایج است و می تواند به کیفیت زندگی شما آسیب برساند. از طرف دیگر سیاتیک کمتر دیده می شود و 1% از افراد در بارداری را مبتلا می کند

در هر طرف بدن، عصب سیاتیک شما از ستون فقرات کمری (پایین ستون فقرات) شروع می شود، به باسن شما می رود و تا پشت ران شما امتداد می یابد و درست بالای پشت زانوی شما ختم می شود.

سپس عصب سیاتیک شما به اعصاب دیگر کشیده می شود که تا پا، پا و انگشتان پا ادامه می یابد.

درد همراه با سیاتیک کسل کننده، عمیق یا تیراندازی خواهد بود. می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. اما درد قابل کنترل است و با درمان برطرف می شود.

سایر علائم سیاتیک عبارتند از:

  • دردی که به پایین پا می رسد
  • بی حسی یا ضعفی که در ناحیه کمر، باسن، ساق پا یا پا احساس می شود
  • دردی که با حرکت یا کاهش حرکت بدتر می شود (مثلاً نشستن یا دراز کشیدن برای مدت طولانی)
  • احساس “سوزن و سوزن” در پاها یا انگشتان پا
  • مشکل در راه رفتن، ایستادن یا نشستن طولانی مدت

درد سیاتیک در بارداری

دلایل درد سیاتیک در بارداری

درد عصب سیاتیک عموماً به دلیل مشکلات ستون فقرات کمری، مانند برآمدگی یا فتق دیسک ایجاد می‌شود. همچنین می‌تواند ناشی از یک بیماری استخوانی باشد که بر ستون فقرات تأثیر می‌گذارد، مانند تنگی کانال نخاعی، اسپوندیلولیستزیس، یا آرتروز. این شرایط می تواند به عصب سیاتیک فشار وارد کند که منجر به علائم می شود.

در دوران بارداری، علائم سیاتیک که به بیماری دیگری مربوط نمی شود، می تواند ناشی از تنش عضلانی و مفاصل ناپایدار باشد. این اثر هورمونی به نام ریلکسین است که در دوران بارداری افزایش می یابد

Relaxin با شل کردن رباط ها و پهن کردن باسن لگن را برای زایمان آماده می کند. با بزرگ شدن شکم باردار و شروع شل شدن رباط ها، مرکز ثقل جابه جا می شود و باعث تحریک یا گیرکردن عصب سیاتیک می شود.

وزن نوزاد همچنین می‌تواند به فشارهایی که از قبل بر مفاصل لگن و لگن تأثیر می‌گذارد بیفزاید. در برخی موارد، موقعیت کودک در داخل رحم می تواند به عصب سیاتیک فشار وارد کند.

درمان درد سیاتیک در بارداری

درمان سیاتیک در دوران بارداری شامل انواع درمان های خودمراقبتی از جمله افزایش زمان استراحت است. درمان شامل فیزیوتراپی که خود شامل تکنیک های ماساژ، کشش، ورزش ملایم، درمان سرد و گرم، کمربندهای حمایتی بارداری و تمرین وضعیت بدنی خوب است، می شود. درمان های دارویی به ندرت در دوران بارداری در نظر گرفته می شود.

ماساژ
ماساژ قبل از تولد ممکن است به کاهش درد، التهاب و ناراحتی در پشت و سایر نواحی بدن که تحت تأثیر عصب سیاتیک قرار گرفته اند کمک کند. زمانی که به دنبال ماساژور هستید، بهتر است فردی را پیدا کنید که در ماساژ بارداری تخصص یا تجربه داشته باشد. ضربات ماساژ باید سبک باشد و در صورت وجود درد یا فشار قابل توجه ماساژور باید متوقف شود.

کشش
کشش ملایم در دوران بارداری می تواند عضلات پشت و شکم شما را تقویت کند تا درد و سفتی کمر را کاهش دهد و یکی از روشهای فیزیوتراپی در درمان درد سیاتیک در بارداری است. کشش سبک همچنین می تواند ماهیچه های سفت را شل کند و درد عصب سیاتیک را تسکین دهد. ایجاد کشش تنها باید توسط متخصص فیزیوتراپیست که تخصص های لازم در زمینه تکنیک های درمان دستی را دارد انجام بگیرد.

از ورزش هایی که شما را مجبور به ایستادن یا دراز کشیدن صاف روی پشت خود می کند اجتناب کنید. خوابیدن به پشت بر روی ورید بزرگ رحم فشار می آورد که خون را به قلب باز می گرداند. بی حرکت ایستادن می تواند باعث افزایش خون در پاها و پاهای شما شود. هر دو موقعیت همچنین می تواند باعث کاهش فشار خون شود

تمرینات ایمن در دوران بارداری
پیاده روی سریع، استفاده از دوچرخه ثابت، یوگا و شنا، همگی راه های مطمئنی برای ورزش در دوران بارداری هستند. به خصوص شنا می تواند به تحمل وزن شکم باردار شما کمک کند و فشار روی مفاصل و ماهیچه ها را کاهش دهد.

شما همیشه باید با پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که ورزش های خاص در دوران بارداری برای شما بی خطر هستند.

درمان سرد و گرم
سرما درمانی می تواند درد و تورم را کاهش دهد. یک کیسه یخ یا کیسه ای از سبزیجات یخ زده را که در حوله پیچیده شده اند روی ناحیه دردناک بمالید. به مدت 20 دقیقه، چند بار در روز استفاده کنید.

پس از چند روز استفاده از سرما درمانی می توانید به پد گرمایشی تغییر دهید. هر بار 20 دقیقه اعمال کنید.

فیزیوتراپیست به شما کمک می کند تا در زمان مناسب از درمان های سرد و گرم بهره ببرید.

لباس های حمایتی بارداری
برخی تحقیقات نشان می‌دهد که پوشیدن لباس‌های پشتیبان بارداری (به عنوان مثال، کمربند لگنی) می‌تواند به کاهش درد سیاتیک در بارداری کمک کند. این لباس‌های حمایتی کار می‌کنند زیرا وزن بارداری را به طور یکنواخت توزیع می‌کنند و از وضعیت بدن حمایت می‌کنند.

تمرین وضعیت بدنی خوب
حفظ وضعیت بدنی خوب در هنگام نشستن، به ویژه زمانی که با رایانه کار می کنید، به یک عادت تبدیل کنید.قرار دادن یک بالش پشتیبان می تواند به شما کمک کند راحت تر بنشینید و کمر درد و فشار را کاهش دهید. همچنین مفید است که هر نیم ساعت تا یک ساعت از جای خود بلند شوید و حرکت کنید. فیزیوتراپیست توصیه هایی در ارتباط با انجام حرکات کششی سبک در زمان بلند شدن از روی صندلی به شما خواهد کرد.

نویسنده: فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در منزل و کلینیک (تهران و کرج)
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸

 

 

 

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی سیاتیک – درمان درد سیاتیک در بارداری – فیزیوتراپی سیاتیک در بارداری – دلایل سیاتیک در بارداری – فیزیوتراپی در درمان کمردرد بارداری – فیزیوتراپی در منزل تهران – فیزیوتراپی در منزل شرق تهران – فیزیوتراپی در تهرانپارس – فیزیوتراپی در نارمک – فیزیوتراپی در منزل شمال تهران – فیزیوتراپی در منزل غرب تهران

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی برای کمردرد چگونه است؟

فیزیوتراپی برای کمردرد چگونه است؟ یک روش بسیار موثر و غیر تهاجمی درمانی است، وضعیتی که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. فیزیوتراپی شامل یک ارزیابی جامع، تشخیص و برنامه درمانی توسط فیزیوتراپیست های آموزش دیده برای کمک به کاهش درد، بهبود تحرک و جلوگیری از قسمت های بعدی…

روش مکنزی چیست؟

روش مکنزی که با نام تشخیص و درمان مکانیکی (MDT) نیز شناخته می‌شود، یک رویکرد کاملاً جا افتاده در زمینه فیزیوتراپی است. این دارو توسط فیزیوتراپیست مشهور رابین مک کنزی در دهه 1950 ساخته شد و از آن زمان به دلیل اثربخشی آن در درمان مشکلات اسکلتی عضلانی به رسمیت شناخته شده است. در هسته…

فیزیوتراپی در منزل فتق دیسک کمر

فیزیوتراپی در منزل فتق دیسک کمر یکی از خدماتی است که توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن در خیابان شریعتی تهران ارائه می شود. فتق دیسک کمر یک بیماری شایع ستون فقرات است که می تواند باعث درد و ناراحتی قابل توجهی شود و زمانی اتفاق می افتد که مواد نرم و ژل مانند…

فیزیوتراپی در منزل کمر درد

فیزیوتراپی در منزل کمر درد یکی از روشهای موثر در تسکین کمردرد و درمان عوامل زمینه ای آن است. کمردرد به یک مسئله رایج برای افراد در هر سنی تبدیل شده است، چه یک کارمند اداری باشید که ساعت های طولانی را پشت میز خود می گذرانید و چه ورزشکاری که تحرک بالایی دارد، کمردرد…

فیزیوتراپی گردن درد در منزل

فیزیوتراپی گردن درد در منزل از خدمات تخصصی است که توسط درمانگران با تجربه ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن در شریعتی ارائه می شود. گردن درد یک بیماری شایع و اغلب ناتوان کننده است که می تواند افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار دهد. این می تواند به دلایل مختلفی…

فیزیوتراپی کمردرد در تهران

فیزیوتراپی کمردرد در تهران توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن ، با هدف تسکین علائم و بهبود عوامل زمینه ای کمردرد ارائه می شود. کمردرد مشکل شایعی است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این می تواند از ناراحتی خفیف تا درد ناتوان کننده متغیر باشد…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ