فیزیوتراپی با بیمه تامین اجتماعی ، بیمه خدمات درمانی و بیمه نیروهای مسلح (بیمه ارتش) توسط متخصصان فیزیوتراپی ما ارائه می شود.
فیزیوتراپی نوعی روش درمان آسیب، بیماری و اختلالات از طریق روش های فیزیکی مانند ورزش، ماساژ، دستکاری و سایر درمان ها – بیش از دارو و جراحی است.
فیزیوتراپیست بیماران را در طیف سنی وسیعی درمان می کند، از کودکان خردسال گرفته تا سالمندان می توانند از مزایای فیزیوتراپی بهره مند شوند.
فیزیوتراپی با بیمه تامین اجتماعی و سایر بیمه های پایه می تواند نگرانی ناشی از مسائل مالی را نیز به حداقل برساند.
بسیاری از افراد ممکن است بر این باور باشند که فیزیوتراپیست ها عمدتاً با آسیب های مربوط به کمر و ورزش کار می کنند، اما همیشه اینطور نیست. فیزیوتراپیست ها متخصصان بهداشتی آموزش دیده هستند که برای افرادی که از مشکلات جسمی ناشی از آسیب، بیماری و افزایش سن رنج می برند، درمان می کنند.
هدف فیزیوتراپیست بهبود کیفیت زندگی فرد با استفاده از انواع روش های درمانی برای کاهش درد و بازیابی عملکرد یا در صورت آسیب یا بیماری دائمی، کاهش اثرات هر گونه اختلال عملکرد است.
متخصصان فیزیوتراپی در محیطهای مختلفی از جمله بیمارستانها، مراکز بهداشتی اجتماعی، مطبهای خصوصی، باشگاههای ورزشی، مراکز توانبخشی، مدارس، مراکز تناسب اندام و در محل کار کار میکنند.
آنها یا به تنهایی یا با سایر درمانگران بخش سلامت برای ارائه یک رویکرد چند جهته به توانبخشی کار می کنند.
فیزیوتراپی با بیمه تامین اجتماعی
ارائه خدمات فیزیوتراپی با بیمه برای بسیاری از افراد مهم است چراکه هزینه های درمان را تا حد زیادی کاهش می دهد.
نقش فیزیوتراپیست متنوع است و به ندرت دو روز یکسان است. یک فیزیوتراپیست ممکن است برای تشخیص مشکلات و اجرای یک برنامه درمانی، وضعیت فیزیکی بیمار را ارزیابی کند، یا همچنین میتواند به بیماران راه رفتن را مجدد آموزش دهد یا به دیگران کمک کند تا با عصا، چارچوب راه رفتن یا ویلچر کنار بیایند.
آموزش نیز نقش اساسی در فیزیوتراپی دارد. فیزیوتراپیست ها زمان زیادی را صرف آموزش بیماران، خانواده و جامعه می کنند تا از آسیب ها جلوگیری کنند و به مردم کمک کنند تا سبک زندگی سالمی داشته باشند.
یک فیزیوتراپیست همچنین ممکن است برنامه های تناسب اندام جامعه را طراحی و اجرا کند. در نهایت، فیزیوتراپیست ها نیز می توانند گواهی مرخصی استعلاجی را در صورت لزوم صادر کنند.
فیزیوتراپیست ها در طول حرفه خود، انواع افراد از جمله کودکان فلج مغزی، نوزادان نارس، زنان باردار، افرادی که تحت توانبخشی قرار می گیرند، ورزشکاران، افراد مسن (برای تلاش برای بهبود تناسب اندام) و کسانی که به دنبال بیماری قلبی، سکته مغزی یا به کمک نیاز دارند، درمان می کنند.
فیزیوتراپیست ها از تکنیک های مختلفی برای درمان بیمارانی استفاده می کنند که تحت تأثیر آسیب های ناشی از بیماری، ناتوانی یا افزایش سن قرار گرفته اند.
برخی از وظایف فیزیوتراپیست عبارتند از:
- تشخیص و درمان مشکلات یا شرایط مختلف فیزیکی
- توسعه برنامه های درمانی
- برگزاری جلسات تمرین بدنی درمانی
- استفاده از تکنیک های تخصصی برای درمان آسیب ها یا بیماری های مختلف
- جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها
- نوشتن گزارش ها و یادداشت های موردی
- ارتباط با سایر متخصصان سلامت مانند پزشکان عمومی، درمانگران و پرستاران
- آموزش بیماران و مراقبین در مورد ورزش و حرکت
انواع فیزیوتراپی
فیزیوتراپی با بیمه تامین اجتماعی می تواند یک درمان موثر برای بسیاری از شرایط باشد و درمان های زیر می تواند به کاهش زمان بهبودی پس از انواع جراحی کمک کند.
فیزیوتراپیست ها می توانند در چندین زمینه مختلف از جمله پزشکی ورزشی، سلامت کودکان (اطفال) و سلامت زنان تخصص داشته باشند و در این پارامترها، سه حوزه عملی متفاوت وجود دارد. اینها هستند:
فیزیوتراپی عضلانی اسکلتی که به آن فیزیوتراپی ارتوپدی نیز می گویند و برای درمان بیماری هایی مانند رگ به رگ شدن، کمردرد، آرتریت، کشیدگی، بی اختیاری، بورسیت، مشکلات وضعیت بدن، آسیب های ورزشی و محل کار و همچنین کاهش تحرک استفاده می شود. توانبخشی پس از جراحی تعویض مفصل زانو و لگن نیز در این دسته قرار می گیرد.
فیزیوتراپی عصبی. این برای درمان اختلالات سیستم عصبی، از جمله سکته مغزی، آسیب های نخاعی، آسیب های مغزی اکتسابی، مولتیپل اسکلروزیس و بیماری پارکینسون استفاده می شود. همچنین می توان از آن برای توانبخشی پس از جراحی مغز استفاده کرد.
فیزیوتراپی قلبی و تنفسی برای بیماران قلبی و ریوی که به آن توانبخشی ریوی نیز گفته می شود.
انواع درمان در فیزیوتراپی
درمان هر فرد متناسب با نیازهای خاص او طراحی شده است و فیزیوتراپیست از بین طیف گسترده ای از درمان ها، از جمله:
درمانهای دستی – این درمانها میتواند شامل دستکاری و تحرک مفصل (که حرکت ستون فقرات را فراهم میکند)، تمرین مقاومتی دستی و کشش باشد. متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی با بیمه تامین اجتماعی از تکنیک های درمان دستی برای کمک به بهبود مشکلات اسکلتی ـ عضلانی بیماران بهره می برند.
برنامه های ورزشی – تمرینات ورزشی شامل تمرینات کششی با هدف بهبود دامنه حرکتی و تمرینات تقویتی با هدف تقویت عضلات ضعیف شده و جلوگیری از ضعف و آتروفی عضلات توسط متخصص فیزیوتراپی و بطور منحصر بفرد و با توجه به شرایط هر بیمار تنظیم می شود و فیزیوتراپیست نحوه صحیح انجام تمرینات را به بیمار آموزش می دهد.
تکنیک های الکتروتراپی – شامل تحریک الکتریکی عصب از راه پوست (TENS)، لیزر درمانی، دیاترمی و اولتراسوند است. این تکنیک ها معمولا برای کمک به تسکین درد مورد استفاده قرار می گیرند و از این جهت که بیمار با کاهش درد بهتر می تواند تمرینات فیزیوتراپی را انجام دهد نیز مفید و موثر هستند.
در بسیاری از موارد، آسیب می تواند توسط عوامل زمینه ای دیگر ایجاد شود. ممکن است کمردرد مداوم ناشی از فعالیتهای مکرر مرتبط با کار، وضعیت بدنی نامناسب، اضافه وزن یا حتی اتخاذ روشهای اشتباه در هنگام ورزش باشد.
بر این اساس، فیزیوتراپیست نه تنها کمردرد را درمان می کند، بلکه به عوامل دیگر نیز می پردازد. هدف این رویکرد جامع کاهش خطر وقوع مجدد آسیب است.
فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در کلینیک و منزل (تهران،کرج)
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸
مقالات مرتبط :