فیزیوتراپی برای درمان کمردرد

فیزیوتراپی برای درمان کمردرد

فیزیوتراپی برای درمان کمردرد به عنوان موثرترین روش درمان غیرجراحی شناخته می شود که توسط که توسط متخصصان ما بصورت فیزیوتراپی در منزل و کلینیک ارائه می شود.

کمردرد منحصر به فرد نیست. تخمین زده می شود که 75 تا 85 درصد از افراد نوعی کمردرد را در طول زندگی خود تجربه می کنند. اگرچه کمردرد می تواند کاملاً ناتوان کننده و دردناک باشد، اما تقریباً در 90 درصد موارد موقتی است و درد بدون جراحی و با راهکارهایی همچون فیزیوتراپی بهبود می یابد. با این حال، 50 درصد از بیمارانی که از دوره های کمردرد رنج می برند، در عرض یک سال دچار اپیزودهای عود کننده می شوند. کمردرد زمانی مزمن در نظر گرفته می شود که بیش از 12 هفته ادامه داشته باشد.

ستون فقرات کمری (کمر) از پنج مهره (استخوان) در قسمت پایینی ستون فقرات بین دنده ها و لگن تشکیل شده است. مهره هایی که ستون فقرات را در پشت تشکیل می دهند توسط دیسک های کوچکی که بین هر یک از مهره ها قرار گرفته اند محافظت می شوند و به عنوان ضربه گیر برای استخوان های ستون فقرات عمل می کنند. این دیسک‌ها گرد و مسطح هستند، با یک لایه بیرونی سخت (حلقه‌ای) که ماده ژله‌مانندی به نام هسته را احاطه کرده است. رباط های ضخیم متصل به مهره ها مواد دیسک را در جای خود نگه می دارند.

از 31 جفت اعصاب و ریشه نخاعی، پنج جفت عصب کمری (L1-L5) و پنج جفت عصب خاجی (S1-S5) از ناحیه کمر شروع می‌شوند.

علل شایع کمردرد

  • رگ به رگ شدن و کشیدگی عضلات و رباط ها
  • آسیب تروماتیک ستون فقرات
  • شکستگی مهره ها
  • فتق دیسک ستون فقرات
  • سیاتیک
  • تنگی کانال نخاعی کمری
  • آرتروز ستون فقرات در مهره های کمری
  • اسکولیوز

فیزیوتراپی برای درمان کمردرد می تواند در درمان مشکلات فوق موثر باشد و نیاز به جراحی را در بسیاری از موارد به حداقل می رساند.

علائم همراه با کمردرد

علائم کمردرد به صورت درد در ناحیه کمر خود را نشان می دهد که می تواند شامل دردی باشد که به باسن یا پاها می رود. درد می تواند تیز، مبهم، دردناک، سوزشی یا ترکیبی از همه اینها باشد. می تواند ثابت، متناوب یا مرتبط با فعالیت باشد و در زمان انجام فعالیت ها تشدید شود.

چه زمانی باید به دنبال کمک پزشکی باشید؟

اگرچه کمردرد یک اتفاق رایج است، برخی از ویژگی‌ها نیاز به ارزیابی توسط یک متخصص پزشکی دارند، مانند کمردرد مداوم یا خیلی شدید همراه با علائم عصبی، از جمله بی حسی، ضعف، یا سوزن سوزن شدن؛ یا تغییر در عملکرد روده یا مثانه.

تشخیص کمردرد بر اساس شرح حال، علائم، معاینه فیزیکی و نتایج مطالعات تشخیصی انجام می شود. برخی از بیماران ممکن است به صورت محافظه کارانه درمان شوند. اگر درمان محافظه کارانه بی اثر باشد، پزشک ممکن است مطالعات تصویربرداری از کمر و سایر آزمایشات را تجویز کند که ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT یا اسکن CAT)
  • دیسکوگرافی
  • الکترومیوگرافی (EMG)
  • مطالعات هدایت عصبی (NCS)
  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)
  • میلوگرام
  • اشعه ایکس

گزینه های درمانی غیر جراحی

گزینه های درمانی شامل فیزیوتراپی برای درمان کمردرد، تمرینات پشت، کاهش وزن، تزریق استروئید در فضای اپیدورال، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، طب سوزنی و کاهش سطح فعالیت است. همه این گزینه های درمانی با هدف تسکین التهاب در پشت و تحریک ریشه های عصبی هستند. پزشکان معمولاً چهار تا شش هفته درمان محافظه کارانه را قبل از شروع جراحی توصیه می کنند.

اگر کمردرد پس از یک آسیب اخیر ، مانند تصادف رانندگی، سقوط یا آسیب ورزشی، رخ داد ، اقدامات درمانی باید هرچه سریع تر آغاز شوند.اگر علائم عصبی (بی حسی، ضعف، سوزن سوزن شدن یا اختلال عملکرد روده و مثانه) دارید، فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. اگر مشکل عصبی وجود نداشته باشد، بیمار ممکن است با شروع درمان محافظه کارانه در خانه به مدت دو تا سه هفته از آن سود ببرد. پزشک ممکن است داروهای ضد التهابی مانند آسپرین یا ایبوپروفن را توصیه کند و فعالیت های شدید را برای چند روز محدود کند.

پزشک می‌تواند یک معاینه عصبی در مطب را ارزیابی و انجام دهد تا مشخص کند کدام ریشه عصبی در حال تحریک است و سایر بیماری‌های جدی پزشکی را رد کند.

فیزیوتراپی برای درمان کمردرد

همانطور که پیشتر گفته شد فیزیوتراپی به عنوان بهترین و موثرترین روش درمان غیرجراحی برای کمردرد شناخته می شود ، فیزیوتراپی روشی ایمن و موثر است که نیاز به استفاده از داروهای شیمیایی و جراحی های غیرضروری را کاهش می دهد. بیماران عزیزی که به دلیل وجود درد و محدودیتهای حرکتی ناشی از آن توانایی مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی را ندارند می توانند از خدمات فیزیوتراپی در منزل متخصصان ما بهره مند شوند.

جراحی برای درمان کمردرد

اگر پزشک علائم واضحی مبنی بر فشرده شدن ریشه عصبی را مشاهده کرد، می تواند داروهایی را برای تسکین درد، تورم و تحریک تجویز کند. علاوه بر این، پزشک ممکن است محدود کردن فعالیت ها، ارجاع به یک متخصص مدیریت درد یا هر دو را توصیه کند. اگر این گزینه های درمانی ظرف چند هفته تسکین ندهند، ممکن است زمان بررسی سایر مطالعات تشخیصی و احتمالاً ارزیابی جراحی باشد.

هنگامی که درمان محافظه کارانه برای کمردرد تسکین نمی دهد یا علائم عصبی بدتر یا شدید می شوند، ممکن است به جراحی نیاز باشد. کاندیدهای جراحی دارای یکی از موارد زیر هستند:

  • کمردرد و پا درد فعالیت عادی را محدود می کند یا کیفیت زندگی را مختل می کند
  • نقایص عصبی پیشرونده مانند ضعف پا، بی حسی یا هر دو ایجاد می شود
  • از دست دادن عملکرد طبیعی روده و مثانه
  • مشکل در ایستادن یا راه رفتن
  • دارو درمانی و فیزیوتراپی بی تاثیر هستند

اگر جراحی توصیه شود، جراحان مغز و اعصاب گزینه‌های مختلفی برای کمک به کاهش فشار روی ریشه‌های عصبی دارند. اگر چندین ریشه عصبی و دیسک باعث درد می شوند یا اگر دژنراسیون و بی ثباتی در ستون فقرات وجود داشته باشد، جراح ممکن است انواع جراحی ستون فقرات را با توجه به شرایط بیماران توصیه کنند.

پس از چنین جراحی، بیماران ممکن است تحرک دوباره در پشت، از جمله توانایی خم شدن را به دست آورند. علاوه بر این، بیماران معمولا نیازمند فیزیوتراپی برای توانبخشی هستند.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی برای درمان کمردرد – درمان کمردرد با فیزیوتراپی ستون فقرات

مقالات بیشتر

گزگز دست و پا

گزگز دست و پا ، عارضه ای که شاید بسیاری از ما در طول زندگی خود آن را تجربه کرده ایم. این حالت که به عنوان “گزگز” شناخته می‌شود، می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و باعث نگرانی شود. آیا این مشکل موقتی است یا نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تر است؟  علائم گزگز معمولاً به شکل حس سوزن‌…

پارگی تاندونهای شانه

پارگی تاندونهای شانه یکی از آسیب‌های شایعی است که به ویژه در افراد فعال و ورزشکار رخ می‌دهد و منجر به درد شانه می شود. این نوع آسیب می‌تواند باعث درد، کاهش حرکت و حتی از دست دادن قدرت عضلات شانه شود. آگاهی از علل و روش‌های درمان این مشکل می‌تواند به پیشگیری و بهبود…

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ