فیزیوتراپی برای سکته مغزی

فیزیوتراپی برای سکته مغزی

فیزیوتراپی برای سکته مغزی

اگر شما یا کسی که دوستش دارید سکته کرده است، تنها نیستید. توانایی فعال در مورد اینکه چگونه فیزیوتراپی به بیماران سکته مغزی کمک می کند تا عملکرد، استقلال و کیفیت زندگی خود را بازیابند صحبت کنید. اما ابتدا، بهتر است کمی بیشتر در مورد اینکه سکته مغزی چیست و چگونه سکته مغزی روی شما تأثیر می گذارد، بدانید.

سکته مغزی زمانی اتفاق می افتد که جریان خون به مغز مختل شود. این می تواند به یکی از دو روش رخ دهد. اولاً، اگر یک رگ خونی مسدود شود و منبع تغذیه یک ناحیه مغز را قطع کند، به آن سکته مغزی ایسکمیک می گویند. سکته مغزی همچنین می تواند در صورت خونریزی رگ خونی در مغز رخ دهد که به عنوان سکته هموراژیک شناخته می شود.

در هر صورت، از آنجایی که خون حامل اکسیژن حیاتی است، اگر جریان به سرعت بازیابی نشود، می‌تواند باعث از بین رفتن سلول‌های مغز شود و منجر به آسیب دائمی ناحیه آسیب‌دیده مغز شود.

با مراقبت های پزشکی به موقع و با کیفیت خوب از جمله فیزیوتراپی برای سکته مغزی، اکثر افرادی که دچار سکته مغزی می شوند حداقل تا حدودی بهبود می یابند. با این حال، بسیاری از افراد پس از سکته مغزی همچنان با مسائلی مواجه می شوند که بر فعالیت های روزمره آنها تأثیر می گذارد.

سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر و علت اصلی ناتوانی است. فاکتورهای سبک زندگی و سلامتی که با افزایش خطر سکته مغزی مرتبط هستند عبارتند از فشار خون بالا، دیابت، کلسترول بالا، سیگار کشیدن، عدم تحرک بدنی و اضافه وزن. سکته های مغزی قابل پیشگیری هستند. با توجه به این موضوع، برخی از افراد علیرغم نداشتن هیچ یا تعداد کمی از عوامل خطر، ممکن است دچار سکته مغزی شوند.

سکته مغزی چگونه ممکن است بر من تأثیر بگذارد؟

تأثیر سکته مغزی تا حد زیادی به این بستگی دارد که در کجای مغز رخ می دهد و ناحیه بزرگی را تحت تأثیر قرار می دهد. مشکلات عملکردی و عصبی رایج پس از سکته مغزی عبارتند از:

  • ضعف یا از دست دادن حرکت در بازوها یا پاها (معمولاً در یک طرف بدن)
  • تغییرات در احساس، مانند گزگز، بی حسی، یا از دست دادن احساس
  • تغییر در حس ادراک شما (دانستن اینکه بدن شما در کجا قرار دارد)
  • مشکل در بلع و یا صحبت کردن
  • مشکلات خواندن و یا نوشتن
  • مشکل در تفکر و حافظه
  • تغییرات خلقی، مانند احساس افسردگی
  • مشکلات بینایی، مانند دوبینی
  • مشکلات تعادل
  • درد شانه
  • بی اختیاری ادرار و مدفوع
  • خستگی

فیزیوتراپی برای سکته مغزی

پس از سکته مغزی، بهبودی چشمگیر معمولاً طی چند روز آینده رخ می دهد زیرا تورم مغز کاهش می یابد. بهبودی در چند ماه آینده ادامه می‌یابد، زیرا اعصاب مغز برای انجام برخی از عملکردهای آسیب‌دیده در اثر سکته مغزی (در فرآیندی به نام «نوروپلاستیسیته») سازگار می‌شوند. بهبودی حتی می‌تواند تا سال‌ها پس از سکته مغزی ادامه یابد، زیرا شما قدرت، استقامت و اعتماد به نفس را به دست می‌آورید. توانبخشی پس از سکته مغزی با هدف کمک به حداکثر کردن ظرفیت عملکردی و استقلال شما انجام می شود. این شامل تیمی از متخصصان سلامت است که فیزیوتراپیست ها نقش مهمی در این میان دارند.

فیزیوتراپیست ها پس از سکته مغزی با شما همکاری می کنند تا به بهبود نحوه نشستن، ایستادن، راه رفتن و استفاده از بازوها کمک کنند. فیزیوتراپیست ها روی چیزهایی کار می کنند که برای حرکت مهم هستند، از جمله تعادل، قدرت عضلانی، دامنه حرکت، حس، هماهنگی و استقامت. در اینجا آمده است که چگونه فیزیوتراپی برای سکته مغزی ممکن است در مراحل مختلف توانبخشی سکته مغزی به شما کمک کند.

1. مرحله اولیه (یا حاد).
در روزهای اولیه پس از سکته مغزی، احتمالا در بیمارستان بستری خواهید شد. بسیاری از افراد پس از سکته در جابجایی و تغییر وضعیت خود دچار مشکل می شوند. بنابراین، یک فیزیو ممکن است در ارائه توصیه‌های موقعیت‌یابی برای کمک به کاهش تورم اندام، خطر آسیب پوست یا سابلوکساسیون شانه (شرایطی که در آن شانه آسیب‌دیده در حفره خود پایین می‌افتد) و حفظ طول بافت‌های نرم نقش داشته باشد. فیزیو نیز احتمالاً در بلند کردن و حرکت شما در عرض 24 تا 48 ساعت پس از سکته مغزی نقش دارد که برای حمایت از بهبودی توصیه می شود. این می تواند شامل مواردی مانند نشستن از رختخواب، ایستادن و راه رفتن باشد. این فعالیت ها به کاهش خطر ابتلا به عوارض مرتبط با بی حرکتی کمک می کند و بهبود عملکردی شما را بهبود می بخشد. [v] نیازهای توانبخشی شما نیز باید در 24 تا 48 ساعت اول پس از سکته ارزیابی شود.

2. فاز تحت حاد
اگر نیازهای توانبخشی شناسایی شده باشد، به احتمال زیاد فیزیوتراپی برای سکته مغزی بخشی از تیم توانبخشی شما خواهد بود. افرادی که سکته مغزی کرده اند و در توانبخشی اولیه و جامع شرکت می کنند، نتایج بسیار بهتری دارند. برای رسیدن به بهترین نتایج، توانبخشی باید فشرده و ساختاری باشد که تا حد امکان زمانبندی برنامه ریزی شده درمانی (کاردرمانی و فیزیوتراپی) را فراهم کند – به طور ایده آل حداقل سه ساعت در روز، با حداقل دو ساعت تمرین فعال در طول این مدت. اولین کاری که فیزیوتراپیست شما انجام خواهد داد این است که به شما برای تعیین اهداف بهبودی کمک می کند. این ممکن است شامل مواردی مانند یادگیری دوباره راه رفتن، لباس پوشیدن و توانایی سوار و پیاده شدن از ماشین باشد. این اهداف باید مرتباً بازنگری و به روز شوند. سپس فیزیوتراپی شما می تواند به شما و افراد حمایت کننده شما کمک کند تا در جهت دستیابی به آنها تلاش کنید. برخی از مواردی که ممکن است روی آنها کار کنید عبارتند از تمرین راه رفتن و تحرک، بازیابی تعادل، بازیابی عملکرد بازو، مدیریت اسپاستیسیتی و تمرین قلبی تنفسی.

نویسنده: فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در منزل و کلینیک (تهران و کرج)
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی برای سکته مغزی – فیزیوتراپی در منزل سکته مغزی – فیزیوتراپی در اندرزگو – فیزیوتراپی در چیذر – فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل – فیزیوتراپی در پاسداران – فیزیوتراپی در منزل شمال تهران – فیزیوتراپی در منزل قیطریه – فیزیوتراپی در منزل توسط خانم – فیزیوتراپی در منزل توسط آقا – هزینه فیزیوتراپی در منزل

مقالات بیشتر

گزگز دست و پا

گزگز دست و پا ، عارضه ای که شاید بسیاری از ما در طول زندگی خود آن را تجربه کرده ایم. این حالت که به عنوان “گزگز” شناخته می‌شود، می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و باعث نگرانی شود. آیا این مشکل موقتی است یا نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تر است؟  علائم گزگز معمولاً به شکل حس سوزن‌…

پارگی تاندونهای شانه

پارگی تاندونهای شانه یکی از آسیب‌های شایعی است که به ویژه در افراد فعال و ورزشکار رخ می‌دهد و منجر به درد شانه می شود. این نوع آسیب می‌تواند باعث درد، کاهش حرکت و حتی از دست دادن قدرت عضلات شانه شود. آگاهی از علل و روش‌های درمان این مشکل می‌تواند به پیشگیری و بهبود…

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ