فیزیوتراپی برای سیاتیک در منزل برای آن دسته از عزیزانی که به دلیل درد و ناراحتی نمی توانند به کلینیک فیزیوتراپی مراجعه کنند بسیار مناسب است.
ممکن است دردی را تجربه کنید که از قسمت پایین کمر تا باسن تابیده میشود و به سمت ساق پا میرود و ممکن است تعجب کنید که این چه نوع درد است. این نوع درد ممکن است سیاتیک باشد. با این حال، ممکن است با درد سیاتیک آشنا نباشید. این مقاله به شما کمک می کند تا بفهمید سیاتیک چیست. همچنین، این نشان می دهد که چگونه فیزیوتراپی می تواند این نوع درد را تسکین دهد. فیزیوتراپی برای سیاتیک در منزل می تواند به بهبود شرایط بیماران کمک زیادی بکند.
سیاتیک چیست؟
سیاتیک اصطلاحی است که برای اشاره به نوع درد ناشی از تحریک عصب سیاتیک استفاده می شود. دردی است که در امتداد عصب سیاتیک تابش می کند. عصب سیاتیک از قسمت پایین کمر شروع می شود تا باسن شروع می شود و تا ناحیه باسن گسترش می یابد و سپس به سمت پاها می رسد. حتی ممکن است آن را تا پا و انگشتان پا تجربه کنید.
این نوع درد را هم مردان و هم زنان می توانند تجربه کنند. و معمولاً ممکن است این نوع درد را فقط در یک طرف احساس کنند. به خاطر داشته باشید که این نوع درد با کمردرد متفاوت است زیرا به جای ستون فقرات، ناشی از تحریک عصب سیاتیک است.
علل درد سیاتیک
تخمین زده می شود که حدود 90 درصد از سیاتیک به دلیل فتق دیسک با ریشه عصب فشرده است. این ممکن است به دلیل آسیب یا پیری اتفاق بیفتد. همچنین، این ممکن است ناشی از تنگی کمر یا سندرم پیریفورمیس باشد.
همچنین ممکن است به دلیل موارد زیر در معرض خطر ابتلا به سیاتیک باشید:
- ایجاد تغییراتی در ستون فقرات به دلیل افزایش سن که باعث فتق دیسک و خار استخوان می شود
- افزایش وزن یا چاقی که باعث استرس زیادی به ستون فقرات شما می شود، بنابراین می تواند باعث سیاتیک شود.
- کاری که نیازمند چرخاندن کمر و حمل بارهای سنگین است
- نشستن برای ساعات طولانی می تواند باعث ایجاد سیاتیک شود
- از دیابت رنج می برند، زیرا این نوع بیماری می تواند منجر به آسیب های عصبی شود
- شما دارید سیگار می کشید
برخی از افراد با درمان غیرتهاجمی سریعتر بهبود می یابند. اما بدون درمان، می تواند منجر به آسیب دائمی عصب شما شود. بنابراین، ضروری است که به دنبال کمک حرفه ای باشید.
اولین علائم سیاتیک
سیاتیک می تواند دردسرساز باشد. ممکن است آن را با کمردرد اشتباه بگیرید. اگر اولین بار است که این نوع درد را تجربه می کنید، ضروری است که از متخصص کمک بخواهید. همچنین در میان اولین علائمی که ممکن است تجربه کنید موارد زیر است:
- احساس درد در باسن یا ساق پا داشته باشید
- بی حسی و احساس سوزن سوزن شدن
- ضعف عضلانی با پاها
چه زمانی به دنبال درمان سیاتیک باشیم؟
سیاتیک خفیف معمولی می تواند از بین برود، اما اگر همچنان درد را برای بیش از یک هفته احساس می کنید، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید یا اگر شدید شد، به مراقبت های پزشکی فوری نیاز دارید.
در اولین علائم سیاتیک، ضروری است که به دنبال کمک حرفه ای باشید. فیزیوتراپیست ها با ارزیابی های کامل شروع کرده و معاینات فیزیکی را انجام خواهند داد. با انجام یک ارزیابی کامل، آنها می توانند علت واقعی درد را ببینند یا اینکه آیا عصب سیاتیک مقصر اصلی است یا خیر. اگر مشخص شد که عصب سیاتیک دلیل اصلی درد است، میتوانید از میان طیف وسیعی از درمانهای غیرتهاجمی انتخاب کنید. و یکی از گزینه های درمانی که می توانید داشته باشید انجام فیزیوتراپی برای سیاتیک در منزل است.
اکثر افرادی که سیاتیک در آنها تشخیص داده می شود همیشه به دنبال درمان های طبیعی و غیر تهاجمی هستند. فیزیوتراپی یکی از روشهای مناسب در درمان سیاتیک است که هدف آن تقویت بافت های کمر، شکم، لگن، باسن و ران است. این به بازیابی حرکات بدون درد و عملکرد ستون فقرات کمری و مفصل ساکروایلیاک شما کمک می کند.
فیزیوتراپی برای سیاتیک در منزل
فیزیوتراپی به شما این امکان را می دهد که محیط بهتری برای ریکاوری کمر خود داشته باشید. علاوه بر این، نه تنها درد کمر، باسن، ران و ساق پا را تسکین می دهد، بلکه یک مشاور بالینی نیز ارائه می دهد که به شما در کاهش درک درد کمک می کند.
با درمان غیر تهاجمی و مراقبت جامع، رهایی از درد امکان پذیر است. این را می توان از طریق درمان فیزیوتراپی به دست آورد. مشخص شد که سیاتیک یکی از موثرترین درمان ها برای کاهش درد ناشی از سیاتیک است.
درمان فیزیوتراپی برای سیاتیک در منزل در کاهش فشار عصبی و همچنین کاهش تنش عضلانی در قسمت تحتانی ستون فقرات، باسن و ساق شما موثر است. این را می توان با استفاده از تکنیک های زیر به دست آورد:
- دستکاری ستون فقرات
- ماساژ درمانی
- التراسوند درمانی
- دستکاری ستون فقرات
- الکتروتراپی
- کشش عضلات سفت، مفاصل، تاندون ها و رباط ها
- ارائه مشاوره صحیح در مورد چگونگی
- توصیه ها و نکاتی در مورد چگونگی به حداقل رساندن فشار روی عصب سیاتیک
- طب سوزنی
- کشش مکانیکی
فیزیوتراپیست ها به مدیریت درد بیمار خود کمک می کنند و می توانند به یک سبک زندگی سالم دست یابند. آنها به افراد در هر سنی در حفظ سلامتی کمک می کنند. آنها مشتاق تشویق بیمار خود برای سالم ماندن و رسیدن به اهداف سلامت شخصی خود هستند.
جلوگیری از بروز سیاتیک همیشه ممکن نیست، اما تغییر در سبک زندگی شما می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. می تواند به کاهش خطر تجربه درد سیاتیک کمک کند. با ورزش منظم، می توانید از بروز مجدد درد جلوگیری کنید. حفظ یک عادت وضعیتی خوب نیز برای جلوگیری از سیاتیک حیاتی است.
نویسنده: فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در منزل و کلینیک (تهران و کرج)
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی برای سیاتیک در منزل – فیزیوتراپی در منزل سیاتیک – فیزیوتراپی در تهرانپارس – فیزیوتراپی در نارمک – فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل – فیزیوتراپی در پاسداران – فیزیوتراپی در منزل شمال تهران – فیزیوتراپی در منزل قیطریه – فیزیوتراپی در منزل توسط خانم – فیزیوتراپی در منزل توسط آقا – هزینه فیزیوتراپی در منزل