فیزیوتراپی در منزل دیسک کمر
برآمدگی دیسک یا فتق دیسک زمانی رخ می دهد که مقداری از ژله نرم در مرکز دیسک از قسمت بیرونی سخت خارج شود.
فتق دیسک زمانی اتفاق می افتد که غضروف بالشتک مانند (دیسک) بین استخوان های ستون فقرات پاره شده و هسته ژلاتین مانند دیسک نشت می کند. فتق دیسک ، می تواند در اثر ضربه ناگهانی یا فشار طولانی مدت به ستون فقرات ایجاد شود. این وضعیت اغلب افراد 30 تا 50 ساله را تحت تاثیر قرار می دهد. مردان دو برابر زنان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. بلند کردن مکرر، شرکت در ورزش های تحمل وزن، چاقی، سیگار کشیدن و وضعیت نامناسب بدن، همگی از عوامل خطر فتق دیسک هستند. اکثر فتق دیسک ها نیازی به جراحی ندارند و به فیزیوتراپی بهترین پاسخ را می دهند. فیزیوتراپی در منزل دیسک کمر برنامه های درمانی شخصی سازی شده ای را طراحی می کنند تا به افراد مبتلا به فتق دیسک کمک کنند تا حرکت طبیعی خود را بازیابند، درد را کاهش دهند و به فعالیت های عادی خود بازگردند.
بیش از 80 درصد از افراد در طول زندگی خود از یک دوره کمردرد رنج می برند، در حال حاضر کمردرد 11 درصد از کل ناتوانی جمعیت بریتانیا را تشکیل می دهد و برآمدگی فتق دیسک اغلب علت اصلی آن است. بیشترین شیوع برآمدگی دیسک در بین افراد 30 تا 50 ساله با نسبت مرد به زن 2: 1 است. در افراد 25 تا 55 ساله، 95 درصد برآمدگی دیسک در سطوح پایینی ستون فقرات کمری، برآمدگی دیسک رخ می دهد. از اواسط تا بالای ستون فقرات الواری در افراد بالای 55 سال شایع تر است. برآمدگی دیسک در قسمت تحتانی کمر (ناحیه کمر) شایع تر است اما می تواند در هر جایی از گردن تا کمر رخ دهد.
در افراد کمتر از 30 سال، دیسک نرم، انعطاف پذیر است و ضربه را به خوبی جذب می کند. با این حال، با افزایش سن افراد، دیسک می تواند انعطاف پذیری خود را از دست بدهد. اگر به ستون فقرات فشار وارد شود، قسمت بیرونی دیسک (AF) می تواند پاره شود و هسته ژلاتین مانند (NP) از طریق پارگی نشت می کند. به این نشت یا برآمدگی ژلاتین، فتق دیسک گفته می شود. در موارد شدیدتر، NP نشتشده میتواند به خارج از ستون فقرات نفوذ کند.
فتق دیسک می تواند باعث درد، گرفتگی، بی حسی، ضعف یا گزگز در گردن، پشت، بازوها یا پاها شود. اگر دیسک برآمده یا نشتی به عصب نزدیک فشار وارد کند، ممکن است درد یا ضعف عضلانی ایجاد شود. اگر دیسک برآمده یا نشتی به عصب فشار نیاورد، ممکن است درد یا ناتوانی رخ ندهد. اگرچه کمردرد یا گردن درد می تواند ناشی از فتق دیسک باشد، عوامل دیگری نیز ممکن است در این امر دخیل باشند. فیزیوتراپ شما می تواند سایر شرایط احتمالی را آزمایش کرده و رد کند.
اگر فتق دیسک به شدت بر روی عصب فشار می آورد یا به نخاع فشار می آورد، ممکن است برای کاهش فوری آن فشار به جراحی نیاز باشد. فیزیوتراپ شما می تواند به تعیین اینکه آیا هر یک از این شرایط رخ می دهد یا خیر کمک کند.
آسیب هایی که باعث فتق می شوند می توانند به سرعت رخ دهند یا به مرور زمان به کندی ایجاد شوند.
هنگامی که فردی چیزی را در حالی که در وضعیت نامناسبی قرار دارد بلند می کند، آسیب ناگهانی ممکن است رخ دهد. این عمل ستون فقرات را تحت فشار قرار می دهد و باعث می شود که قسمت بیرونی دیسک به طور ناگهانی پاره شود.
آسیب آهسته می تواند در نتیجه نشستن یا ایستادن با وضعیت نامناسب (خمیده به جلو) برای ساعت ها، هفته ها یا سال ها، کشش بیش از حد آهسته یا پاره شدن قسمت بیرونی دیسک رخ دهد.
شایع ترین ناحیه ستون فقرات که دچار فتق دیسک می شود، کمر است، درست زیر سطح کمر. فتق دیسک نیز معمولا در گردن ایجاد می شود.
فیزیوتراپیست ها متخصص حرکت هستند. آنها کیفیت زندگی را از طریق مراقبت عملی، آموزش بیمار و حرکات تجویز شده بهبود می بخشند.
اکثر بیماران مبتلا به فتق دیسک کمر به تدریج طی یک دوره چند روز تا هفتهها پس از بروز علایم بهبود مییابند و اکثر بیماران در عرض 4-3 ماه بدون علامت هستند.
علائم فتق دیسک کمر
- درد کمر
- بی حسی یا گزگز پا
- درد پا
- ضعف در پاها
- بی حسی یا سوزن سوزن شدن در گردن، شانه ها، بازوها، دست ها، باسن، پاها
- لنگیدن هنگام راه رفتن.
- افزایش درد هنگام سرفه، عطسه، رسیدن یا نشستن.
- از دست دادن کنترل روده یا مثانه (توجه پزشکی نادر و فوری مورد نیاز است)
فیزیوتراپی در منزل دیسک کمر
ورزش و فیزیوتراپی اغلب مهم ترین بخش های بهبودی از فتق دیسک هستند که در بسیاری از مبتلایان می توانند کمک کننده باشند.
انجام فعالیت ها و ورزش های ملایم باعث تقویت عضلات حمایت کننده از ستون فقرات و کاهش فشار بر ستون فقرات می شود. آنها همچنین انعطاف پذیری در ستون فقرات را افزایش می دهند و ممکن است به کاهش خطر فتق دیسک از عود مجدد کمک کنند.
فعالیت های ملایمی که می توانند کمک کنند عبارتند از؛ پیلاتس ، یوگا ، شنا ، پیاده روی
متخصص فیزیوتراپی در منزل دیسک کمر پس از تشخیص و ارزیابی دقیق برنامه دقیق درمانی را برای بیمار در نظر می گیرد.
فیزیوتراپیست شما با شما همکاری خواهد کرد تا برنامه درمانی خاصی را طراحی کند که به بهبودی شما سرعت می بخشد، از جمله تمرینات و درمان هایی که می توانید در خانه انجام دهید. فیزیوتراپی به شما کمک می کند به سبک زندگی و فعالیت های عادی خود بازگردید. زمان لازم برای بهبودی این بیماری متفاوت است، اما نتایج را می توان در 2 تا 8 هفته یا کمتر به دست آورد، زمانی که یک برنامه وضعیت مناسب، کاهش درد، کشش و تقویت برنامه اجرا شود.
توصیه های عمومی متخصص فیزیوتراپی در منزل
- با اجتناب از هرگونه فعالیتی که باعث بدتر شدن علائم در بازوها یا پاها می شود، به ناحیه مورد نظر استراحت دهید.
- از استراحت مطلق در رختخواب خودداری کنید.
- روزانه به پیاده روی کوتاه بروید. حرکت باعث کاهش درد و سفتی می شود و به شما کمک می کند احساس بهتری داشته باشید.
- کمپرس یخ را هر 2 ساعت به مدت 15 تا 20 دقیقه روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید.
- تمریناتی که فیزیوتراپیست برای شما در نظر می گیرد را بطور منظم انجام دهید.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در منزل دیسک کمر – متخصص فیزیوتراپی در منزل – هزینه فیزیوتراپی در منزل