فیزیوتراپی زانو در منزل راهکاری موثر در تسکین زانودرد است که برای افرادی که به دلیل درد و محدودیتهای حرکتی توانایی مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی را ندارند بسیار مناسب است.
درد یک مشکل رایج زانو است که میتواند در هر یک از ساختارهای استخوانی که مفصل زانو (ران، استخوان درشت نی و نازک نی)، کاسه زانو (کشکک) یا رباطها، تاندونها و غضروفها (منیسک) زانو را درگیر میکند، منشأ بگیرد. زانو درد می تواند با فعالیت بدنی و همچنین چاقی تشدید شود و تحت تأثیر عضلات اطراف و حرکات آنها قرار گیرد و با مشکلات دیگری (مانند آسیب پا) ایجاد شود. شرایط پزشکی – از جمله آرتریت، نقرس و عفونت – نیز می تواند باعث زانو درد شود. زانو درد می تواند افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار دهد و درمان های خانگی می تواند مفید باشد مگر اینکه شدید شود.
فیزیوتراپی زانو در منزل و کلینیک به درمان زانودرد و عامل بوجود آورنده آن در بسیاری از موارد کمک کرده و نیاز به مصرف داروهای شیمیایی و انجام جراحی های زانو را به حداقل می رساند.
فعال بودن یکی از بهترین کارهایی است که می توانید برای مفاصل و بقیه بدن خود انجام دهید. دلایل مختلفی برای درد داخلی زانو وجود دارد. بسیاری از آنها را می توان به آسیب مرتبط دانست. برخی از شایعترین حوادثی که باعث آسیب و درد زانو میشوند عبارتند از افتادن، آسیبهای ورزشی یا افزایش فعالیت شرایط پزشکی از جمله آرتریت، نقرس و عفونت – همچنین میتوانند باعث زانو درد شوند. بزرگسالان، به ویژه افراد بالای 60 سال، به احتمال زیاد زانو درد را تجربه می کنند. با این حال، درد داخلی زانو می تواند در کودکان و نوجوانان نیز رخ دهد.
شایع ترین علل دردهای داخلی زانو عبارتند از:
- کندرومالاسی کشکک
- بورسیت زانو
- آسیب های رباط
- پارگی منیسک
- روماتیسم مفصلی
- نقرس
- آرتریت سپتیک
- کیست بیکر
- شکستگی
- تاندونیت
- استئوکندریت دیسکانس (OCD)
- زانو جامپر
- سندرم باند فناوری اطلاعات
- بیماری ازگود-شلاتر
فیزیوتراپی زانو در منزل و کلینیک در تمام مشکلات بالا می تواند کمک کننده باشد.
عوامل خطر
زانو استخوان ران (فمور) را به استخوان ساق پا (درشت نی) متصل می کند و از قسمت های زیادی از جمله مفصل زانو، کلاهک زانو (کشکک)، رباط ها، بافت ها و غیره تشکیل شده است. این بخش بسیار پیچیده ای از بدن است و به دلیل موقعیت مکانی و شغلی که دارد، مستعد آسیب است. هر چیزی که احتمال آسیب را افزایش دهد، یک عامل خطر محسوب می شود. برخی از عوامل خطر زانو درد در زیر ذکر شده است:
- اضافه وزن: اضافه وزن یا چاقی باعث افزایش فشار روی مفاصل زانو می شود، حتی در حین فعالیت های معمولی مانند راه رفتن یا بالا و پایین رفتن از پله ها. همچنین با تسریع در تجزیه غضروف مفصلی، شما را در معرض افزایش خطر ابتلا به آرتروز قرار می دهد.
- عدم انعطاف یا قدرت عضلانی. کمبود قدرت و انعطاف پذیری می تواند خطر آسیب دیدگی زانو را افزایش دهد. عضلات قوی به تثبیت و محافظت از مفاصل کمک می کنند و انعطاف پذیری ماهیچه ها می تواند به شما در دستیابی به دامنه کامل حرکت کمک کند.
- ورزش یا مشاغل خاص. برخی از ورزش ها نسبت به سایر ورزش ها فشار بیشتری بر زانوهای شما وارد می کنند. اسکی آلپاین با چکمههای اسکی سفت و پتانسیل سقوط، پرشهای بسکتبال و پیوتها، و ضربات مکرر زانو در هنگام دویدن یا دویدن، همگی خطر آسیب دیدگی زانو را افزایش میدهند. مشاغلی که به فشارهای مکرر روی زانوها نیاز دارند مانند ساخت و ساز یا کشاورزی نیز می توانند خطر ابتلا را افزایش دهند.
- مصدومیت قبلی آسیب دیدگی قبلی زانو احتمال آسیب مجدد به زانو را افزایش می دهد.
اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از زانو درد
شما می توانید با بهبود وضعیت بدنی خود به جلوگیری از زانو درد کمک کنید. بهترین راه برای جلوگیری از شروع بیماری، پرداختن به عوامل خطر است. اگرچه همیشه نمی توان از زانو درد جلوگیری کرد، توصیه های زیر ممکن است به جلوگیری از آسیب و زوال مفصل کمک کند. بنابراین، نکات زیر را برای جلوگیری از شروع کمردرد در نظر بگیرید:
پوند اضافی را کم کنید حفظ وزن سالم؛ این یکی از بهترین کارهایی است که می توانید برای زانوهای خود انجام دهید. هر پوند اضافی فشار بیشتری بر مفاصل شما وارد می کند و خطر آسیب دیدگی و آرتروز را افزایش می دهد.
برای انجام ورزش خود خوش فرم باشید. برای اینکه عضلات خود را برای نیازهای شرکت در ورزش آماده کنید، برای آماده سازی زمان بگذارید. با یک مربی یا مربی کار کنید تا مطمئن شوید که تکنیک و حرکت شما بهترین است.
بی نقص تمرین کنید. مطمئن شوید که تکنیک و الگوهای حرکتی که در ورزش یا فعالیت خود استفاده میکنید بهترین هستند. درس های یک حرفه ای می تواند بسیار مفید باشد.
قوی شوید، انعطاف پذیر باشید. از آنجایی که عضلات ضعیف عامل اصلی آسیب های زانو هستند، از تقویت عضلات چهارسر ران و همسترینگ که از زانوهای شما حمایت می کنند سود خواهید برد. تمرینات تعادلی و پایداری به عضلات اطراف زانو کمک می کند تا به طور موثرتری با هم کار کنند. و از آنجایی که عضلات سفت نیز می توانند به آسیب کمک کنند، کشش مهم است. سعی کنید تمرینات انعطاف پذیری را در تمرینات خود بگنجانید.
در مورد ورزش هوشمند باشید. اگر به آرتروز، زانو درد مزمن یا آسیب های مکرر مبتلا هستید، ممکن است لازم باشد شیوه ورزش خود را تغییر دهید. تغییر به شنا، ایروبیک در آب یا سایر فعالیت های کم تاثیر – حداقل برای چند روز در هفته را در نظر بگیرید. گاهی اوقات محدود کردن فعالیتهای پرتأثیر باعث تسکین میشود.
فیزیوتراپی زانو در منزل و کلینیک
تقویت عضلات اطراف زانو باعث پایداری بیشتر آن می شود. پزشک شما ممکن است فیزیوتراپی یا انواع مختلفی از تمرینات تقویتی را بر اساس شرایط خاصی که باعث درد شما میشود توصیه کند. اگر از نظر بدنی فعال هستید یا یک ورزش را انجام میدهید، ممکن است برای اصلاح الگوهای حرکتی که ممکن است بر زانوهای شما تأثیر میگذارد و ایجاد آن نیاز به تمرینهایی داشته باشید. تکنیک خوب در طول ورزش یا فعالیت شما تمرینات برای بهبود انعطاف پذیری و تعادل شما نیز مهم هستند.
پس از تکمیل یک معاینه متمرکز، فیزیوتراپ شما می تواند برای شروع درمان صحیح با شما همکاری کند. فعال بودن و درگیر بودن در برنامه برای شما بسیار مهم است. اغلب، تمریناتی برای کمک به تقویت و بهبود تحرک زانو تجویز می شود.
سایر روشهای درمان زانودرد
بسته به اینکه دقیقاً چه چیزی باعث درد زانو شما شده است، درمان ها متفاوت خواهد بود. پزشک شما ممکن است داروهایی را برای کمک به تسکین درد و درمان بیماری های زمینه ای مانند روماتیسم مفصلی یا نقرس تجویز کند.
تزریقات
در برخی موارد، پزشک ممکن است تزریق دارو یا مواد دیگر را مستقیماً به مفصل شما پیشنهاد دهد. مثالها عبارتند از:
· کورتیکواستروئیدها
· اسید هیالورونیک.
· پلاسمای غنی از پلاکت (PRP).
عمل جراحی
اگر آسیبی دارید که ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد، معمولاً نیازی به انجام فوری عمل نیست. اگر تصمیم به جراحی دارید، گزینه های شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- جراحی آرتروسکوپی.
- جراحی تعویض جزئی زانو.
- تعویض مفصل زانو.
نویسنده: فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در منزل و کلینیک (تهران و کرج)
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی زانو در منزل – فیزیوتراپی برای آرتروز زانو – فیزیوتراپی در منزل شمال تهران – فیزیوتراپی در منزل توسط خانم – فیزیوتراپی در منزل توسط آقا – هزینه فیزیوتراپی در منزل – درمان آرتروز زانو با فیزیوتراپی – روشهای درمان آرتروز زانو – فیزیوتراپی در منزل کرج – بهترین مرکز فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی در منزل غرب تهران – فیزیوتراپی در منزل تهران – فیزیوتراپی در منزل شرق تهران – فیزیوتراپی در تهرانپارس – فیزیوتراپی در نارمک – فیزیوتراپی زانو پس از جراحی – فیزیوتراپی در درمان زانودرد