فیزیوتراپی سیاتیک در منزل یکی از روش های موثر در تسکین علائم سیاتیک و جلوگیری از عود مجدد علائم است.
فیزیوتراپی و ورزش معمولاً درمان های اولیه برای تسکین، درمان و پیشگیری از علائم سیاتیک هستند و جراحی تنها در صورت موفقیت آمیز نبودن این دو روش انجام می گیرد.
شرایط پزشکی زمینه ای، مانند بیرون زدگی یا تحلیل رفتن دیسک، یا فشردگی ریشه عصبی در ستون فقرات کمری، ممکن است باعث ایجاد علائمی در پا شود که معمولاً به عنوان سیاتیک شناخته می شود.
علائم درد سیاتیک
- احساس درد در ناحیه کمر، لگن و یا ساق پا
- بی حسی، گزگز و یا ضعف در باسن، ران، ساق پا و یا پا
- ناتوانی در راه رفتن بطور طبیعی بدلیل وجود درد
- اختلال خواب بدلیل وجود درد
تمرینات ورزشی بخش مهمی از درمان سیاتیک هستند که متخصص فیزیوتراپی برای بیمار در نظر می گیرد. فیزیوتراپیست علاوه بر تنظیم برنامه ورزشی از تکنیک های درمان دستی و ماساژ و سایر مدالیته ها نیز با توجه به شرایط هر فرد بهره می برد.
فیزیوتراپی و ورزش همچنین به تقویت و تحرک بافت های کمر، لگن، شکم، باسن و ران ها کمک می کند.
فیزیوتراپی سیاتیک در منزل ممکن است با استفاده از درمان های تسکین دهنده درد، مانند داروهای بدون نسخه مانند ایبوپروفن و ناپروکسن یا داروهای تجویزی یا تزریق استروئید اپیدورال ترکیب شود.
فیزیوتراپی سیاتیک در منزل
- کمک به تسکین علائم
- جلوگیری از عود و تشدید علائم
- کمک به درمان عامل زمینه ای
- بازیابی الگوهای حرکتی عملکردی بدون درد
- تسکین درد کمر، باسن، ران و ساق پا
- کاهش اسپاسم عضلانی
- بازیابی عملکرد ستون فقرات کمری و مفصل ساکروایلیاک
- کاهش ترس ناشی از تحرک در بیمار
متخصص فیزیوتراپی سیاتیک در منزل ممکن است ترکیبی از انواع مختلف فیزیوتراپی، دستی، تحرک بافت نرم و یا ورزش درمانی را برای درمان سیاتیک تجویز کند. برنامه تمرینی که فیزیوتراپیست برای بیمار در نظر می گیرد با توجه به شرایط بیماز از جمله سن ، میزان درد و سطح تحرک متغیر است.
تمرینات تقویتی شامل تمرینات تحمل وزن بدن و مقاومتی برای تقویت عضلات شکم، کمر، باسن و پاها می باشد.
تمرینات ایزومتریک شامل انقباض عضلات بدون حرکت دادن مفاصل است. این تمرینات می تواند به تقویت عضلات در زمانی که علائم حادتر هستند کمک کند.
تمرینات ایزوتونیک شامل انقباض عضله برای مقاومت در برابر بار ثابت، مانند باندهای مقاومتی و تمرین با وزنه، برای کمک به افزایش قدرت عضلانی از طریق مقاومت ثابت در برابر حرکات خاص است.
رهاسازی میوفاشیال و تحرک بافت نرم شامل استفاده از دستها یا ابزاری توسط متخصص فیزیوتراپی برای به حرکت درآوردن بافتهای کمر، لگن یا پاها برای درمان محدودیتهای فاشیال (بافت نرم زیرین) و کاهش تنش یا اسپاسم عضلانی است.
آموزش راه رفتن شامل تجزیه و تحلیل تکنیک راه رفتن و بازآموزی الگوهای صحیح راه رفتن است.
دامنه حرکتی کمکی فعال شامل حرکت بخشهایی از پایین بدن مانند لگن و پاها به کمک فیزیوتراپیست است. این تکنیک به تسهیل حرکت مفاصل یا عضلات خاصی که باعث درد می شوند کمک می کند.
بازآموزی عملکردی شامل بازگرداندن حرکاتی مانند بلند کردن، حمل کردن و خم شدن یا چمباتمه زدن است. استفاده از تکنیک مناسب و الگوهای حرکتی سالم برای کاهش درد و جلوگیری از آسیب مجدد گنجانده شده است.
دستکاری مفصل یک تکنیک دستی است که در آن متخصص فیزیوتراپی سیاتیک در منزل یک نیروی رانش سریع و سریع را در دامنه حرکتی انتهایی مفصل اعمال می کند تا درد را بهبود بخشد و حرکت طبیعی را بازگرداند.
تکنیک انرژی عضلانی شکلی از درمان دستی است که شامل انجام انقباضات ملایم عضلانی است که مفاصل دردناک را از طریق دامنه حرکتی خاصی حرکت می دهد. این تکنیک ممکن است به کاهش درد و بازیابی عملکرد کمک کند.
نویسنده: فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در کلینیک و منزل (تهران،کرج)
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی سیاتیک در منزل – فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل – فیزیوتراپی کمردرد در منزل – متخصص فیزیوتراپی در منزل – دکتر فیزیوتراپی در منزل