جراحی بازسازی رباط صلیبی جلویی

جراحی بازسازی رباط صلیبی جلویی

جراحی بازسازی رباط صلیبی جلویی (Anterior Cruciate Ligament reconstruction (ACL reconstruction)) به عمل جراحی ارتوپدیک با استفاده از آرتروسکوپی جهت جایگزین کردن رباط آسیب دیده با رباط سالم در ناحیه زانو گفته میشود.

علل پارگی رباط صلیبی جلویی چیست؟

  • توقف بطور ناگهانی
  • تغییر مسیرهای سریع و ناگهانی
  • وارد شدن تروما و ضربات مستقیم به پشت زانو
  • فرود آمدن به شکل نادرست در هنگام پرش(برای مثال هنگام زدن ضربه سر به توپ در بازی فوتبال)

بلافاصله بعد از ضربه شدید به زانو معمولا بیمار ورم و درد حاد در زانو را تجربه کرده و احساس ناپایداری و بی ثباتی در زانوی خود میکند. چند ساعت بعد از پارگی این رباط اغلب بیماران وجود مقدار زیادی ورم در زانو همراه با از دست دادن دامنه حرکتی حرکات زانو،درد مزمن و ناراحتی در راه رفتن را بیان خواهند کرد.

حدود نیمی از آسیب های رباط صلیبی جلویی یا قدامی (ACL) همراه با صدمه به مینیسک‌ها، غضروف مفصلی و رباطهای دیگر میباشد. ممکن هست بیمار دچار صدمه به استخوان زیر غضروف مفصل زانو نیز بشود که این یافته را میتوان در ام‌ ار ای مشاهده کرد.

معمولا پارگی‌ های رباط صلیبی جلویی با بخیه ‌زدن بهبود پیدا نمیکند و ترمیم نمی ‌شود و لازم است که عمل بازسازی و جایگزینی انجام شود. پزشک متخصص ارتوپدی بافت دیگری را که بطور معمول یک رباط (لیگامان) است از قسمت دیگری از بدن به ناحیه‌ ای که رباط صلیبی جلویی آسیب دیده منتقل میکند تا این بافت جایگزین بافت قبلی شده و داربستی جهت ترمیم رباط باشد. به این بافت‌ ها گرافت میگویند.

روش انجام جراحی بازسازی رباط صلیبی جلویی زانو چگونه است؟

.دریل نمودن و ایجاد کردن تونل استخوانی جهت عبور رباط جایگزین
.قبل از انجام جراحی،بیمار نیاز به چند جلسه فیزیوتراپی در کلینیک یا منزل (خانه) داشته و بیمارانی که دارای زانویی سفت، ورم کرده و فاقد طیف وسیعی از حرکات هستند، پس از عمل جراحی این رباط ممکن است با مشکلات قابل توجهی در دامنه حرکتی طبیعی مفصل زانو مواجه شوند. این وقفه زمانی میتواند تا بیش از سه هفته طول بکشد.

پس از تایید پارگی کامل رباط صلیبی قدامی توسط پزشک متخصص ارتوپدی ابتدا گرافت (پیوند) از محل دهنده برداشته شده و سپس توسط آرتروسکوپی داخل زانو تحت دید مستقیم تیم جراحی قرار گرفته و ابتدا باقی‌ مانده رباط صلیبی قدامی پاره شده از داخل مفصل زانو تراشیده شده و خارج می‌گردد، سپس توسط دریل با ایجاد تونلی استخوانی در استخوان ران (فمور) و ساق(تیبیا)، محلی برای عبور لیگامان جدید به وجود می‌ آید.

با اندازه‌گیری طول کانال جدید ایجاد شده، این فاصله بر روی رباط تازه استخراج شده اندازه‌گیری میشود و مقیاس صورت میپذیرد. پس از عبور دادن گرافت پیوندی جدید از درون این تونل، ابتدا و انتهای این بافت توسط پیچ‌ هایی مخصوص به استخوان تیبیا و فمور متصل میشود.

قبل از اتمام عمل جراحی، جراح ارتوپد با لمس کردن گرافت جدید به کمک پروب جراحی از کیفیت قابل قبول میزان کشش لیگامان بازسازی شده اطمینان کامل حاصل میکند. سپس با جابجا کردن مفصل زانو میزان جابجایی و دامنه حرکتی (range of motio) زانو مورد تست و ارزیابی قرار میگیرد. سپس با خروج آرتروسکوپ،محل ورود تجهیزات به مفصل زانو توسط بخیه دوخته شده و بر روی ناحیه پانسمان قرار خواهد گرفت.

مراقب های قبل از عمل جراحی بازسازی رباط صلیبی جلویی زانو چیست؟
  • انجام آزمایشات و گرافی ‌های درخواست شده(ام ار ای)
  • ناشتا بودن(NPO) که پزشک زمان آن را معین میکند.
  • شیو کردن ناحیه ی عمل
  • دادن روحیه و آرامش به بیمار
  • بیهوشی

در اتاق عمل مشابه هر عمل جراحی دیگر بیمار باید با نظر پزشک متخصص بیهوشی ، تحت بیهوشی‌ عمومی یا بی‌ حسی اسپاینال (نخاعی) یا به ندرت بی‌حسی موضعی قرار گیرد.

بیمار باید قبل از شروع عمل ناشتا باشد و حداقل به مدت هشت ساعت چیزی نخورده باشد.

جراحی بازسازی رباط صلیبی جلویی به وسیله آرتروسکوپی میتواند یک ساعت به طول بینجامد.اگر بیمار در حین عمل جراحی بطور کامل بیهوش نشده باشد،میتواند از طریق مانیتور نظاره‌گر آرتروسکوپی زانوی خود باشد.

مراقب های در حین عمل جراحی بازسازی رباط صلیبی جلویی زانو چیست؟
  • مانیتورینگ کردن بیمار
  • مایع و دارو درمانی
مراقب های پس از عمل جراحی بازسازی رباط صلیبی جلویی زانو چیست؟
  • جلوگیری کردن از ایجاد آمبولی با تجویز داروهای ضدانعقادی
  • تعویض پانسمان و خشک نگه داشتن محل جراحی ده تا چهارده روز پس از عمل جراحی
  • فیزیوتراپی در بیماران بستری
  • انجام جلسات فیزیوتراپی در کلینیک یا منزل جهت بهبودی کامل پس از جراحی
  • کمک به کاهش زمان بستری
  • کمک به کاهش عوارض بستری
  • تقویت عضلات همسترینگ و چهارسر ران با ورزش‌ های فیزیوتراپی

در اغلب موارد بیمار پس از آرتروسکوپی با انجام فیزیوتراپی میتواند پس از چند هفته به روال عادی زندگی خود برگردد.

از مهم‌ترین مراحل درمان انجام نرمش‌ های پس از جراحی است که توسط فیزیوتراپیست تجویز میشود.

چنانچه این نرمش‌ ها به درستی انجام نشوند، نتیجه مطلوبی از این عمل کسب نخواهد شد. با این نرمش‌ ها دامنه حرکتی زانو و قدرت به حد نرمال و طبیعی خود باز خواهد گشت و قدرت عضلانی عضلات ران افزایش می یابد.

بسیار اهمیت دارد که بیمار و ورزشکار آسیب دیده تا زمانی که دامنه کامل حرکتی و قدرت عضلانی خود را در مفصل زانو به دست نیاورده باشد در تمرین‌های فعال عادی شرکت ننماید.

زمانی که بیمار درد و ورمی در زانو نداشت و دامنه حرکتی زانو و قدرت عضلانی عضلات ناحیه ران و توانایی هماهنگی بین عضلات اندام تحتانی به حد نرمال رسید مجاز میشود که به فعالیت ورزشی گذشته خود بازگردد.

  • استفاده از ارتز یا بریس زانو

بریس(Brace) یا ارتز (Orthosis) نامی جنرال برای وسایلیست که در اطراف اندام قرار گرفته و پوشیده میشود تا حرکت اندام را کنترل نموده یا شکل آن را تحت تأثیر قرار دهد. اهداف بسیاری برای استفاده از زانو بند وجود دارد و این اهداف بسته به مدل و طرح زانوبند بطور گسترده‌ ای متفاوت خواهد بود. بطورکلی زانوبندها برای راحتی،ساپورت،محافظت و جلوگیری از آسیب‌ دیدگی زانو استفاده میگردند.طراحی زانوبند به عملکرد آن بستگی خواهد داشت.

مزایای زانوبند چیست؟

  • نگهدارنده زانو
  • کمک به حرکات مفصل
  • کاهش‌دهنده دردهای زانو
  • پیشگیری از وارد آمدن آسیب مجدد به مفصل زانو
  • گرم نگه داشتن ناحیه زانو و کمک به خون رسانی
  • کمک به بازپروری یک شکستگی بعد از خارج نمودن گچ
  • تصحیح شکل بخشب از بدن یا هدف بهتر کردن حرکت و کاهش درد
  • مهار نمودن حرکت مفصل زانو در یک جهت
  • کنترل ، محدود کردن یا کاملا بی‌ حرکت نمودن یک اندام یا یک مفصل یا قسمتی از بدن

پزشک بسته به پارگی رباط زانو پوشیدن بریس خاصی را برای محافظت نمودن از زانو در زمان بهبودی رباط آسیب دیده توصیه میکند. زانوبندهای مفصلی برای افرادی که در حال درمان آسیب‌ های شدید زانو هستند و به یک تکیه‌ گاه و ثبات اضافی نیاز دارند،یک انتخاب ایده‌آل میتواند باشد.

بیماران محترم جهت دریافت نمودن خدمات تخصصی فیزیوتراپی در منزل و یا کلینیک میتوانند با ما تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت نمایند.

فیزیوتراپی در خانه (منزل) و کلینیک توسط کادر فیزیوتراپیست آقا و خانم انجام میشود.
مدیریت:فیزیوتراپیست محمدرضا جانپور
فیزیوتراپی در مطب و منزل
شماره نظام پزشکی:ف۴۹۳۹
خدمات فیزیوتراپی در منزل در سراسر تهران بزرگ و کرج امکان پذیر است
تماس:۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸

 

کلمات مرتبط :

عمل جراحی بازسازی رباط صلیبی جلویی – فیزیوتراپی رباط صلیبی قدامی – بازسازی رباط صلیبی جلویی – بازسازی رباط صلیبی قدامی – کلینیک فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی در منزل تهران – فیزیوتراپی در منزل کرج – فیزیوتراپی در منزل شمال تهران – فیزیوتراپی در منزل شرق تهران – فیزیوتراپی در منزل غرب تهران – فیزیوتراپی در منزل جنوب تهران – فیزیوتراپی در منزل کرج – فیزیوتراپی پس از عمل جراحی بازسازی رباط صلیبی جلویی – فیزیوتراپی بعد از عمل رباط صلیبی جلویی – فیزیوتراپی پس از بازسازی رباط صلیبی قدامی – فیزیوتراپی بعد از بازسازی رباط صلیبی قدامی – فیزیوتراپی بعد از عمل بازسازی رباط acl – فیزیوتراپی پس از عمل acl – دکتر فیزیوتراپی – دکتر فیزیوتراپ – متخصص فیزیوتراپی

مقالات بیشتر

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

درمان پارگی دیسک کمر

درمان پارگی دیسک کمر با فیزیوتراپی بهترین روش درمان غیرجراحی مشکلات ستون فقرات است که توسط درمانگران ما در کلینیک فیزیوتراپی ارائه می شود. پارگی دیسک کمر که به عنوان فتق دیسک کمر نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع ستون فقرات است که باعث درد و ناراحتی در ناحیه پایین ستون فقرات (کمر) می…

کمردرد در افراد مسن – درمان کمردرد با فیزیوتراپی

کمردرد در افراد مسن یک مشکل رایج و محدود کننده است. کمردرد پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دومین علامتی است که احتمالاً باعث تشدید مراجعه به کلینیک می شود. شیوع کمردرد در جمعیت سالمندان بیش از 70 درصد تخمین زده می شود. مانند بسیاری از شرایط بالینی دیگر، علت، سیر و ارزیابی کمردرد در افراد…

فیزیوتراپی در نیاوران – فیزیوتراپی در شمال تهران

فیزیوتراپی در نیاوران توسط متخصصان ما در کلینیک فیزیوتراپی آیتن برای طیف وسیعی از اختلالات اسکلتی – عضلانی ، مشکلات نورولوژی و مشکلات کف لگن ارائه می شود. فیزیوتراپی به بهینه سازی حرکت و عملکرد انسان اختصاص دارد و شامل طیف گسترده ای از اقدامات با هدف ارتقاء، حفظ و بازیابی بهزیستی فیزیکی، روانی و اجتماعی…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ