درمان کمردرد با روشهای فیزیوتراپی

درمان کمردرد با روشهای فیزیوتراپی

درمان کمردرد با روشهای فیزیوتراپی در بسیاری از مبتلایان مفید است و نیاز به مصرف داروهای شیمیایی و انجام جراحی های غیرضروری را به حداقل می رساند.

کمردرد یکی از علل اصلی ناتوانی جسمی به خصوص در محل کار است. تحقیقات نشان می‌دهد که تقریباً 80 درصد از مردم احتمالاً در طول زندگی خود از کمردرد رنج می‌برند.

فیزیوتراپی یکی از پرکاربردترین روش‌های درمانی است که برای تسکین کمردرد استفاده می‌شود. در هر دو حالت، به عنوان یک خط درمان و همچنین در ترکیب با سایر درمان‌ها مانند ماساژ، گرما، کشش، اولتراسوند یا دیاترمی موج کوتاه استفاده می‌شود.

پشت انسان اساساً یک سیستم بسیار پیچیده از مجموعه ای از عناصر به هم پیوسته شامل مهره ها، دیسک ها، مفاصل فاست، رباط ها و ماهیچه ها است. با توجه به چنین ساختار پیچیده ای، یک دوره از کمردرد به یک برنامه توانبخشی قوی مبتنی بر فیزیوتراپی، پس از گذراندن دوره اولیه دارویی نیاز دارد.

کمردرد یکی از رایج‌ترین مسائلی است که کیفیت زندگی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد و هر روز که می‌گذرد به نقطه درد بزرگ‌تر و بزرگ‌تری تبدیل می‌شود.

اکثر مردم تصور می کنند که درد در ناحیه کمر هر از گاهی “طبیعی” است و برای ارزیابی یا معاینه آن کاری نمی کنند، که منجر به بدتر شدن وضعیت می شود.

کمردرد می تواند ناشی از کشیدگی یا آسیب به ماهیچه ها یا تاندون های کمر باشد. علل دیگر عبارتند از آسیب به دیسک، شرایط اسکلتی مانند آرتریت یا فشردگی عصب مانند سیاتیک.

این درد می‌تواند با استراحت و بهبودی تحت هدایت صحیح بهبود یابد، یا در صورت عدم مراقبت و عدم انجام اقدامات لازم برای ایجاد تغییرات در سبک زندگی، بدتر شود. کاهش وزن برای کاهش استرس بر روی کمر، بهبود وضعیت ایستادن برای نشستن و ایستادن و غیره می‌تواند فشار وارده بر کمر را کاهش داده و به کاهش درد کمک کند.

تمرینات فیزیوتراپی برای کمردرد به مدیریت طولانی مدت درد کمک می کند.

درمان کمردرد با روشهای فیزیوتراپی

فیزیوتراپی بر مدیریت یا پیشگیری از آسیب ها یا ناتوانی ها تمرکز دارد. فیزیوتراپی به تسکین درد، بهبودی و بازیابی عملکرد و حرکت کمک می کند.

  • توصیه و فعالیت اولیه – شواهد قابل توجهی وجود دارد که ثابت می کند تشویق به حرکت زود هنگام در صورت کمردرد یکی از مهم ترین جنبه های درمان در این بیماری است.
  • موبیلیزاسیون یا فیزیوتراپی دستی – این جنبه بر ترویج درمان دستی ناحیه آسیب دیده خاص متمرکز است. رویکرد فیزیوتراپی دستی برای هدف قرار دادن نقطه خاص درد برای هدف مورد استفاده قرار می گیرد.
  • تمرینات تثبیت کننده خاص – در این جنبه از فیزیوتراپی، بر بهبود قدرت و ثبات ماهیچه هایی که به دلیل کمردرد ضعیف شده اند، تمرکز می شود.
  • تمرینات و کشش های عمومی – مجموعه ای از تمرینات و کشش های با ساختار مناسب معمولاً با توجه به شرایط فردی بیمار و علت کمردرد انجام می شود، تمرینات ورزشی بخش مهی از برنامه درمان کمردرد با روشهای فیزیوتراپی است که توسط متخصصان فیزیوتراپی در منزل و کلینیک ما ارائه می شود.
  • توصیه های ارگونومیک – از آنجایی که خطرات مربوط به کار بیش از 65 درصد از مشکلات کمر را تشکیل می دهند، فیزیوتراپیست ها نیز بر روی ارائه دستگاه ارگونومیک دقیق تمرکز می کنند و بیمار را برای استفاده از زیرساخت مناسب در محل کار برای جلوگیری و درمان کمردرد راهنمایی می کنند.
  • دستورالعمل های وضعیتی – این جنبه از فیزیوتراپی بر راهنمایی بیمار در مورد عادات وضعیتی صحیح و راه های حفظ وضعیت صحیح بدن برای جلوگیری از کمردرد تمرکز دارد. حفظ پوسچر مناسب در هنگام انجام فعالیت ها یک راهکار مناسب در پیشگیری از مشکلات ستون فقرات است.

انواع فیزیوتراپی در درمان کمردرد

اساساً دو نوع فیزیوتراپی در ارائه درمان کمردرد با روشهای فیزیوتراپی دخیل هستند. در اینجا هر یک از این موارد را به اختصار توضیح داده ایم.

1) فیزیوتراپی فعال
فیزیوتراپی فعال برای توانبخشی ستون فقرات بسیار مهم است. برای به دست آوردن نتایج موثر، یک برنامه تمرین عمومی کمر باید شامل موارد زیر باشد:

حرکات کششی برای تمرینات کمردرد که شامل کشش های ساده همسترینگ می شود
تقویت برای تمرینات کمردرد، شامل 15-20 دقیقه تثبیت پویا کمر یا سایر تمرینات تجویز شده
تهویه هوازی کم تاثیر

2) فیزیوتراپی غیرفعال
در مواردی که ورزش خیلی دردناک است یا در غیر این صورت ممکن نیست، درمانگر ممکن است درمان‌های غیرفعال را در نظر بگیرد، از جمله:

  • سرما و گرما درمانی
  • الکتروتراپی TENS 
  • التراسوند درمانی
  • سوزن خشک نیز در برنامه درمان کمردرد با روشهای فیزیوتراپی قرار دارد که در صورت صلاحدید فیزیوتراپیست برای بیمار انجام می شود.

روشهای درمان کمردرد در منزل

راه اصلی برای تسکین فشار یا آسیب جزئی این است که فعالیت ها را به مدت 24 تا 72 کاهش دهید . از کیسه یخ و مسکن های بدون نسخه مانند استامینوفن، آسپرین، ایبوپروفن یا ناپروکسن استفاده کنید. پس از آرام شدن التهاب، یک پد یا کیسه حرارتی می تواند به تسکین عضلات و بافت همبند کمک کند.

اگر کمردرد مزمن دارید، روی یک تشک متوسط ​​بخوابید. ممکن است راحت‌تر بخوابید با بالش بین زانوهایتان در حالی که به یک طرف دراز کشیده‌اید. برخی از پزشکان توصیه می کنند به پشت دراز بکشید و بالش زیر زانوهای خود قرار دهید.

چند نکته دیگر که باید امتحان کنید:

وضعیت بدن را خوب حفظ کنید. این کار را در طول روز انجام دهید. حتما به بدن خود گوش دهید. اگر احساس درد یا سفتی می کنید، وضعیت بدن و مکانیک بدن خود را تغییر دهید.

درست بنشینید. احساس بهتری دارد و کمترین فشار را به کمر شما وارد می کند. اگر احساس سفتی می کنید، پنج تا 10 بار کمر خود را قوس دهید. این شامل زمانی است که شما در حال رانندگی هستید.

به طور منظم حرکات کششی انجام دهید. این منجر به وضعیت بدنی خوب می شود که می توانید با کمی تلاش به انجام آن ادامه دهید. این تمرینات کششی را در خانه یا پشت میز خود امتحان کنید.

تقویت عضلات شکم و پشت به تثبیت ستون فقرات شما کمک می کند. تمرینات پیلاتس این عضلات مرکزی را می سازد. شما می توانید با یادگیری و انجام تمرینات کششی ملایم و روش صحیح بلند کردن وسایل تحت نظر فیزیوتراپیست از آسیب بیشتر کمر جلوگیری کنید.

 

کلمات مرتبط :

روشهای فیزیوتراپی کمردرد – درمان کمردرد با روشهای فیزیوتراپی – فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل – فیزیوتراپی دیسک کمر با بیمه تامین اجتماعی – روشهای فیزیوتراپی دیسک کمر – درمان دیسک کمر با دفترچه بیمه

مقالات بیشتر

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

درمان پارگی دیسک کمر

درمان پارگی دیسک کمر با فیزیوتراپی بهترین روش درمان غیرجراحی مشکلات ستون فقرات است که توسط درمانگران ما در کلینیک فیزیوتراپی ارائه می شود. پارگی دیسک کمر که به عنوان فتق دیسک کمر نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع ستون فقرات است که باعث درد و ناراحتی در ناحیه پایین ستون فقرات (کمر) می…

کمردرد در افراد مسن – درمان کمردرد با فیزیوتراپی

کمردرد در افراد مسن یک مشکل رایج و محدود کننده است. کمردرد پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دومین علامتی است که احتمالاً باعث تشدید مراجعه به کلینیک می شود. شیوع کمردرد در جمعیت سالمندان بیش از 70 درصد تخمین زده می شود. مانند بسیاری از شرایط بالینی دیگر، علت، سیر و ارزیابی کمردرد در افراد…

فیزیوتراپی در نیاوران – فیزیوتراپی در شمال تهران

فیزیوتراپی در نیاوران توسط متخصصان ما در کلینیک فیزیوتراپی آیتن برای طیف وسیعی از اختلالات اسکلتی – عضلانی ، مشکلات نورولوژی و مشکلات کف لگن ارائه می شود. فیزیوتراپی به بهینه سازی حرکت و عملکرد انسان اختصاص دارد و شامل طیف گسترده ای از اقدامات با هدف ارتقاء، حفظ و بازیابی بهزیستی فیزیکی، روانی و اجتماعی…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ