فیزیوتراپی لگن در منزل

فیزیوتراپی لگن در منزل

فیزیوتراپی لگن در منزل

در این مقاله در رابطه با فیزیوتراپی لگن و ران در منزل و نکروز آواسکولار که یکی از عوامل مهم دردهای لگن و ران است بحث خواهیم کرد

نکروز آواسکولار چیست؟

نکروز آواسکولار مرگ بافت استخوانی به دلیل کمبود خون رسانی است.نکروز آواسکولار که استئونکروز نیز نامیده میشود میتواند منجر به شکستگی های کوچک در استخوان و در نهایت فروپاشی و کلاپس استخوان شود. شکستگی استخوان یا دررفتگی مفصل میتواند جریان خون را در قسمتی از استخوان قطع کند.در بسیاری از مواقع این نکروز ناشی از اختلال عروقی با استفاده طولانی مدت از داروهای استروئیدی (کورتونی) با دوز بالا و مصرف زیاد الکل مرتبط است.

علائم و نشانه های نکروز آواسکولار چیست؟

بسیاری از افراد در مراحل اولیه نکروز اختلال عروقی هیچ علامتی ندارند.با بدتر شدن وضعیت،مفصل آسیب دیده شما فقط زمانی می تواند درد ایجاد کند که به آن فشار بیاورید و روی آن وزن اندازی کنید.در نهایت ممکن است درد را حتی در حالت دراز کشیده و خوابیده نیز احساس کنید.درد می تواند خفیف یا شدید باشد و معمولا به تدریج ایجاد میشود.درد همراه با نکروز آواسکولار ران ممکن است بر روی کشاله ران،ران یا باسن ایجاد شود.علاوه بر لگن،مناطقی که احتمال دارد تحت تأثیر نکروز آواسکولار قرار گیرند شانه،زانو،دست و پا هستند.برخی از افراد دچار نکروز آواسکولار در هر دو طرف (دو طرفه) میشوند مانند نکروز آواسکولار هر دو لگن یا هر دو زانو.

چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم؟

در صورت وجود درد مداوم در هر مفصل به پزشک مراجعه کنید.اگر فکر می کنید شکستگی استخوان یا دررفتگی مفصل دارید فورا به پزشک مراجعه کنید.

علل مهم نکروز آواسکولار چیست؟

نکروز آواسکولار هنگامی رخ میدهد که جریان خون به یک استخوان قطع شده یا کاهش می یابد.کاهش خون رسانی میتواند ناشی از موارد ذیل باشد:

  • تر‌وما یا ضربه به مفصل یا استخوان:رخ دادن یک آسیب مانند دررفتگی مفصل ممکن است به عروق خونی مجاور آسیب برساند.درمان های کنسر (سرطان) شامل اشعه درمانی نیز می تواند استخوان را ضعیف کرده و به عروق خونی آسیب برساند.
  • رسوب چربی در عروق خونی:چربی (لیپیدها) می تواند عروق خونی کوچک را مسدود کرده و جریان خون مسئول تغذیه کردن استخوانها را کاهش دهد.
  • بیماریهای خاص:شرایط پزشکی همچون کم خونی مربوط به گلبول های قرمز داسی شکل و بیماری گوچر نیز می تواند باعث کاهش جریان خون در استخوان شود.
  • برای حدود بیست و‌ پنج درصد از افراد مبتلا به نکروز آواسکولار علت قطع جریان خون ناشناخته است.

فاکتورهای خطر برای ایجاد نکروز آواسکولار چیست؟

فاکتورهای خطر ایجاد نکروز آواسکولار عبارتند از:

  • تروما و ضربه:آسیب هایی مانند دررفتگی یا شکستگی لگن می تواند به عروق خونی مجاور آسیب رسانده و جریان خون به استخوانها را کاهش دهد.
  • استفاده از استروئید (کورتون):استفاده از کورتیکواستروئیدها با دوز بالا مانند پردنیزون یک علت شایع نکروز ناشی از اختلال عملکرد عروقی است.دلیل آن ناشناخته است اما یک فرضیه این است که کورتیکواستروئیدها میتوانند سطح لیپیدها را در خون شما افزایش دهند و جریان خون را کاهش دهند.
  • مصرف زیاد و بیش از حد الکل:مصرف چندین نوشیدنی الکلی در روز برای چندین سال نیز میتواند باعث ایجاد رسوبات چربی در عروق خونی شود.
  • استفاده از بیس فسفونات:استفاده طولانی مدت از داروها برای افزایش تراکم استخوان ممکن است منجر به ایجاد استئونکروز فک شود.این عارضه نادر در برخی از افرادی که تحت درمان با دوزهای بالای این داروها برای سرطان ها مانند مولتیپل میلوما و سرطان سینه متاستاتیک قرار گرفته اند رخ داده است.
  • برخی از درمان های پزشکی:پرتودرمانی برای درمان سرطان می تواند استخوان را ضعیف کند.پیوند اعضا،به ویژه پیوند کلیه نیز با نکروز آواسکولار همراه است.

شرایط پزشکی مرتبط با نکروز آواسکولار عبارتند از:

  • پانکراتیت
  • دیابت
  • بیماری گوچر
  • بیماری ناشی از درگیری با اچ ای وی (ایدز)
  • لوپوس اریتماتوس سیستمیک
  • کم خونی داسی شکل

عوارض ایجاد نکروز آواسکولار چیست؟

نکروز آواسکولار بدون درمان که رها شود با گذشت زمان بدتر می شود.در نهایت استخوان می تواند فرو ریزد (کلاپس کند).نکروز ناشی از اختلال خونرسانی عروقی همچنین باعث می شود استخوان شکل صاف خود را از دست بدهد و منجر به آرتریت شدید مفصل شود.

روشهای پیشگیری از نکروز آواسکولار

برای کاهش خطر نکروز آواسکولار و بهبود سلامت عمومی به موارد زیر توجه ویژه بفرمایید:

  • مصرف الکل را محدود کنید:نوشیدن زیاد الکل یکی از مهمترین عوامل خطر ایجاد نکروز آواسکولار است.
  • سطح کلسترول را پایین نگه دارید.تکه های کوچک چربی شایع ترین ماده ای است که خون رسانی به استخوان ها را مسدود می کند.
  • نظارت بر استفاده از استروئید:اطمینان حاصل کنید که پزشک شما در مورد استفاده از استروئیدهای دوز بالا در گذشته یا حال شما اطلاع دارد.به نظر می رسد آسیب استخوانی مربوط به استروئید با دوره های مکرر استروئیدها با دوز بالا بدتر می شود.
  • سیگار نکشید:سیگار کشیدن خطر این بیماری را افزایش میدهد.

تشخیص نکروز آواسکولار به چه شکل است؟

در طول معاینه فیزیکی ، پزشک احتمالا اطراف مفاصل شما را لمس کرده و تحت فشار قرار داده و با این کار حساسیت را بررسی میکند.همچنین ممکن است پزشک مفاصل را در موقعیت های مختلف حرکت دهد تا ببیند آیا محدوده حرکتی شما کاهش یافته است یا خیر.

تست های تصویربرداری

بسیاری از اختلالات و بیماری ها می توانند باعث درد مفاصل شوند.تست های تصویربرداری میتواند به تعیین دقیق منبع درد کمک کند.گزینه ها عبارتند از:

  • تصویربرداری با کمک اشعه ایکس:این تصاویر میتوانند تغییرات استخوانی را که در مراحل پیشرفته نکروز آواسکولار رخ میدهد نشان دهند.در مراحل اولیه بیماری،تصویر مفصلی حاصل از اشعه ایکس معمولا وضعیت طبیعی را نشان میدهد.
  • ام ار ای و سی تی اسکن:این تست ها نیز تصاویر را از مفاصل تولید می کنند که می تواند تغییرات اولیه در استخوان را نیز نشان دهد که ممکن است نشان دهنده نکروز آواسکولار باشد.
  • اسکن استخوان:مقدار کمی از مواد رادیواکتیو به رگ شما تزریق می شود.این ردیاب به قسمت هایی از استخوان های شما که آسیب دیده یا در حال بهبود است میرود و به عنوان نقاط روشن روی صفحه تصویربرداری ظاهر می شود.

درمان نکروز آواسکولار به چه صورت است؟

هدف درمانی این است که از تحلیل بیشتر استخوان جلوگیری شود.

در مراحل اولیه نکروز آواسکولار،علائم ممکن است با دارودرمانی کاهش یابد.پزشک شما ممکن است به موارد زیر توصیه کند:

  • داروهای ضد انعقادی غیراستروئیدی:داروهایی مانند ایبوپروفن (همچون ادویل) یا ناپروکسن سدیم (آلیو) ممکن است به تسکین درد ناشی از نکروز آواسکولار کمک کند.
  • داروهای پوکی استخوان:داروهایی مانند آلندرونات (فوزامکس،بینوستو) ممکن است پیشرفت نکروز آواسکولار را کند کنند اما شواهد متغیر و مختلف هستند.
  • داروهای کاهنده کلسترول:کاهش میزان کلسترول و چربی در خون شما ممکن است به جلوگیری از انسداد عروق که می تواند باعث نکروز آواسکولار شود کمک کند.
  • رقیق کننده های خون:در صورت داشتن اختلال لخته خون داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین (کومادین،ژانتوون) برای جلوگیری از لخته شدن عروق تغذیه کننده استخوان توصیه می شود.
  • استراحت:کاهش وزن و کم شدن فشار بر استخوان آسیب دیده می تواند آسیب را کند کند.ممکن است لازم باشد فعالیت بدنی خود را محدود کرده یا از عصا استفاده کنید تا وزن خود را از مفصل خود برای چند ماه دور نگه دارید.

فیزیوتراپی لگن در منزل

  • فیزیوتراپی:تمرینات یک فیزیوتراپیست چه در کلینیک فیزیوتراپی و چه بصورت فیزیوتراپی لگن در منزل به شما آموزش داده میشود.این تمرینات فیزیوتراپی لگن (ران) در کلینیک و منزل به حفظ یا بهبود دامنه حرکت در مفصل شما کمک میکند.
  • تحریک الکتریکی:جریانهای الکتریکی ممکن است بدن شما را تشویق کند تا استخوان جدیدی را جایگزین استخوان آسیب دیده کند.می توان از تحریک الکتریکی در حین عمل جراحی نیز استفاده کرد و مستقیما روی ناحیه آسیب دیده اعمال کرد یا می توان آن را از طریق الکترودهایی که به پوست شما متصل هستند اعمال کرد.

جراحی و سایر روشهای درمانی

گزینه های جراحی عبارتند از:

  • جراحی Core decompression
    جراح قسمتی از لایه داخلی استخوان شما را بر میدارد.علاوه بر کاهش درد،فضای اضافی درون استخوان شما باعث تولید بافت سالم استخوان و عروق خونی جدید میشود.
  • جراحی پیوند استخوان (گرافت)
    این روش میتواند به تقویت ناحیه استخوان آسیب دیده از نکروز آواسکولار کمک کند.پیوند قسمتی از استخوان سالم است که از قسمت دیگری از بدن شما گرفته شده است.
  • جراحی تغییر شکل یا دوباره شکل دادن استخوان(استئوتومی)
    یک تکه استخوان بالا یا پایین یک مفصل تحمل کننده وزن برداشته می شود تا به شما کمک کند وزن را جا به جا کرده و فشار از روی استخوان آسیب دیده برداشته شود.تغییر شکل استخوان ممکن است به شما امکان دهد تعویض مفصل را به تعویق بیندازید.
  • جراحی تعویض مفصل (آرتروپلاستی)
    اگر استخوان آسیب دیده شما فرو ریخته است یا سایر روش های درمانی کمکی نمیکند ممکن است نیاز به جراحی آرتروپلاستی داشته باشید تا قسمت های آسیب دیده مفصل خود را با قطعات پلاستیکی یا فلزی جایگزین کنید.
  • درمان با متد Regenerative medicine
    برداشتن مغز استخوان و جاگذاری آن یک یک روش جدیدتر است که ممکن است برای مراحل اولیه نکروز عروقی مفصل ران مناسب باشد.سلول های بنیادی از مغز استخوان شما برداشت می شوند.در حین جراحی،هسته استخوان ران مرده برداشته میشود و سلول های بنیادی در جای خود قرار میگیرند و به طور بالقوه امکان رشد استخوان جدید را فراهم می کند.مطالعات بیشتری در این زمینه لازم است.

فیزیوتراپی لگن در منزل پس از جراحی نیز برای تسریع بهبودی و کاهش عوارض جراحی ضروری است.

 

نویسنده: فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در منزل و مرکز
(فیزیوتراپی در منزل تهران،کرج)
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی لگن – فیزیوتراپی در منزل ران – فیزیوتراپی ران – فیزیوتراپی لگن در منزل توسط آقا – فیزیوتراپی لگن در منزل توسط خانم – فیزیوتراپی ران در منزل – فیزیوتراپی لگن در منزل توسط خانوم – فیزیوتراپی در منزل مفصل ران – دکتر فیزیوتراپ – متخصص فیزیوتراپی ران – دکتر فیزیوتراپی – دکتر متخصص فیزیوتراپی – دکتر فیزیوتراپیست – فیزیوتراپی مفصل ران در منزل – فیزیوتراپی مفصل لگن در منزل – فیزیوتراپی در خانه – فیزیوتراپی در منزل تهران – فیزیوتراپی منزل تهران – فیزیوتراپی مفصل هیپ – فیزیوتراپی هیپ در خانه – مرکز فیزیوتراپی -انجمن فیزیوتراپی ایران – سازمان نظام پزشکی

مقالات بیشتر

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

درمان پارگی دیسک کمر

درمان پارگی دیسک کمر با فیزیوتراپی بهترین روش درمان غیرجراحی مشکلات ستون فقرات است که توسط درمانگران ما در کلینیک فیزیوتراپی ارائه می شود. پارگی دیسک کمر که به عنوان فتق دیسک کمر نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع ستون فقرات است که باعث درد و ناراحتی در ناحیه پایین ستون فقرات (کمر) می…

کمردرد در افراد مسن – درمان کمردرد با فیزیوتراپی

کمردرد در افراد مسن یک مشکل رایج و محدود کننده است. کمردرد پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دومین علامتی است که احتمالاً باعث تشدید مراجعه به کلینیک می شود. شیوع کمردرد در جمعیت سالمندان بیش از 70 درصد تخمین زده می شود. مانند بسیاری از شرایط بالینی دیگر، علت، سیر و ارزیابی کمردرد در افراد…

فیزیوتراپی در نیاوران – فیزیوتراپی در شمال تهران

فیزیوتراپی در نیاوران توسط متخصصان ما در کلینیک فیزیوتراپی آیتن برای طیف وسیعی از اختلالات اسکلتی – عضلانی ، مشکلات نورولوژی و مشکلات کف لگن ارائه می شود. فیزیوتراپی به بهینه سازی حرکت و عملکرد انسان اختصاص دارد و شامل طیف گسترده ای از اقدامات با هدف ارتقاء، حفظ و بازیابی بهزیستی فیزیکی، روانی و اجتماعی…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ