فیزیوتراپی در منزل آرتروز برای کمک به تسکین علائم آرتروز ، بهبود دامنه حرکات مفصل مبتلا به آرتروز و کاهش مشکلات بیماران ارائه می شود.
آرتروز شایع ترین بیماری تخریبی مفاصل بدن است که ریسک بروز آن با عواملی همچون افزایش سن و اضافه وزن بالاتر می رود.
استئوآرتریت بدون شک یک بیماری فلج کننده است. سفت شدن مفاصل می تواند فعالیت های روزمره مانند راه رفتن و بلند شدن از رختخواب را به یک کار طاقت فرسا تبدیل کند. خم شدن، زانو زدن یا چمباتمه زدن می تواند باعث ایجاد درد طاقت فرسا شود.
خوشبختانه، یک برنامه فیزیوتراپی تخصصی آرتروز می تواند به کاهش درد کمک کند.
از طریق حرکت و ورزش هدایت شده، فیزیوتراپی باعث تقویت مفاصل و عضلات شما می شود.
مایع مفصلی حرکات سطوح استخوان را روان می کند و در عین حال به عنوان یک مایع ضربه گیر عمل می کند. و دقیقاً مانند فنرهای سیستم تعلیق وسیله نقلیه شما – عضلات شما تعادل را حفظ می کنند و بیشتر ضربه را جذب می کنند. هنگامی که آنها قوی و به خوبی تنظیم شوند، بیشتر نیرویی که به بدن شما وارد می شود توسط ماهیچه های شما جذب می شود و مفاصل شما را از فشار بی مورد نجات می دهد. هنگامی که عضلات تثبیت کننده شما ضعیف یا نامتعادل هستند، مفاصل شما بیشترین ضربه را متحمل می شوند (مانند قدم برداری، خم شدن یا حتی حرکت کردن).
به عبارت دیگر، ضعف عضلات و تحرک ضعیف، اثرات منفی آرتروز را تشدید می کند و منجر به تخریب بیشتر مفاصل شما می شود.
آرتروز بخصوص در اندام های تحتانی همچون زانو و لگن تحرک را برای بیماران دشوار می کند و از آن جایی که بسیاری از افراد مبتلا به آرتروز نیز در سنین سالمندی قرار دارند و تحرک و جابجایی برای آن ها سخت است، خدمات فیزیوتراپی در منزل آرتروز برای این عزیزان بسیار مناسب است.
آرتروز در نتیجه تجزیه بافت مفصلی و غضروف ایجاد می شود. مفاصلی که بیشتر تحت تاثیر آرتروز قرار می گیرند عبارتند از مفاصل زانو، باسن، ستون فقرات و انگشتان.
فیزیوتراپی برای آرتروز بسیار توصیه می شود زیرا خطر عوارض جانبی کمی دارد و فواید زیادی برای بیماران ایجاد می کند. به ویژه برای OA مفصل ران و زانو توصیه می شود. در بسیاری از موارد افراد می توانند از طریق فیزیوتراپی پیشرفت های چشمگیری داشته باشند.
فیزیوتراپیست شما مشکلات درد، از دست دادن دامنه حرکتی مفصل، ضعف، راه رفتن و تحمل ورزش را برطرف خواهد کرد. ما نمی توانیم آسیب وارد شده به غضروف را معکوس کنیم، اما می توانیم درد را کاهش دهیم، تحرک و عملکرد شما را بهبود بخشیم و زوال مفصل را کاهش دهیم. اگر کاندیدای تعویض مفصل نیستید، ما میتوانیم کارهای زیادی انجام دهیم تا به زندگی خود بازگردید و علائم آرتروز را کنترل کنید.
امروزه فیزیوتراپی تا حد زیادی از انجام جراحی های غیرضروری پیشگیری کرده و می تواند شرایط بیماران را تا حد زیادی بهبود بخشد.
فیزیوتراپی در منزل آرتروز
فیزیوتراپی برای استئوآرتریت می تواند به اشکال مختلف از جمله برنامه های ورزشی، ماساژ، استفاده از وسایل کمکی راه رفتن یا حتی نوعی الکتروتراپی انجام شود.
فیزیوتراپی برای درمان آرتروز از بیمار به بیمار دیگر متفاوت است. نوع و شدت درمانی که انجام می شود به ارزیابی بالینی انجام شده توسط فیزیو بستگی دارد و نه یک استاندارد کلی که برای همه اعمال می شود. به همین دلیل، بیماران مبتلا به استئوآرتریت باید به پزشک یا فیزیوپزشک مراجعه کنند و نباید رژیم درمانی که به طور خاص برای آنها تجویز نشده است را شروع کنند.
فیزیوتراپی برای آرتروز زانو
آب درمانی یک درمان رایج برای آرتروز زانو است. بیماران یک سری فعالیت های هدایت شده مبتنی بر آب، از جمله تمرینات کششی، ایروبیک و تقویتی را انجام می دهند. در حالی که این روش دارای کاستی هایی است، اما در سراسر جهان محبوب است و بارها و بارها ثابت شده است که موثر است.
بسیاری از اشکال دیگر ورزش وجود دارد که برای افراد مبتلا به آرتروز زانو مفید است، عضلات قوی بالا و پایین زانو به کاهش بار وارد شده بر روی زانو در هنگام تحمل وزن کمک می کنند.
درمان دستی عمل استفاده از تکنیک های دست روی دست برای کاهش درد و سفتی مفاصل است. این روش برای افزایش تحرک و کاهش درد در بسیاری از بیماران مبتلا به OA در زانو شناخته شده است.
طب سوزنی که به عنوان سوزن خشک شناخته می شود می تواند به کاهش درد مرتبط با آرتریت کمک کند.
گرما درمانی نیز یکی از روش های مورد استفاده برای درمان آرتروز است. در این روش یخ به مفصل زانو زده می شود و اثر آن تسکین دهنده درد است.
فیزیوتراپی برای آرتروز لگن
فیزیوتراپی در منزل آرتروز لگن برای کاهش درد، بهبود تحرک، افزایش قدرت و آسانتر کردن کارهای روزمره انجام میشود. درمان دستی و تکنیک های ماساژ درمانی معمولا برای کاهش درد استفاده می شود. تمرینات کششی فیزیکی برای بهبود تحرک استفاده می شود. تمرینات مخصوص کاردیو و وزنه با دقت طراحی شده اند تا قدرت را بدون ایجاد فشار زیاد بر روی بیماران افزایش دهند. تمرینات و الگوهای استراحت نیز برای اطمینان از بهبود هر چه سریعتر بیماران طراحی شده است.
در حالی که روش های فیزیوتراپی مشابهی برای درمان انواع مختلف آرتروز استفاده می شود، هیچ دو بیمار دقیقاً مشابه یکدیگر نیستند. بنابراین، عاقلانه است که قبل از شروع هر رژیم فیزیوتراپی از یک دکتر فیزیوتراپی مشاوره بگیرید.
فواید فیزیوتراپی در منزل آرتروز
با تمرکز بر حرکت، انعطاف پذیری و قدرت، فیزیوتراپی می تواند به موارد زیر کمک کند:
- توده عضلانی اطراف مفاصل را افزایش دهید
- دامنه حرکتی خود را بهبود بخشید
- کاهش التهاب و تورم در اطراف مفصل آسیب دیده
- از بدتر شدن آرتروز جلوگیری کنید
- برای کاهش فشار مداوم بر روی مفاصل، شما را در وزن مناسب نگه دارید
- شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد افزایش قدرت عملکرد را نیز بهبود می بخشد. توانایی بیماران آرتریت در بالا رفتن از پله ها، دویدن، چمباتمه زدن و پریدن با افزایش قدرت بسیار بهبود می یابد.
نویسنده: فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در منزل و کلینیک (تهران و کرج)
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در منزل آرتروز – فیزیوتراپی در منزل نارمک – فیزیوتراپی در منزل تهرانپارس – متخصص فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی در منزل تهرانپارس شرقی – فیزیوتراپی در منزل تهرانپارس غربی – فیزیوتراپی در منزل کمردرد – هزینه فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی در منزل توسط خانم – فیزیوتراپی در منزل شرق تهران – فیزیوتراپی در منزل پس از جراحی – فیزیوتراپی زانودرد در تهرانپارس – فیزیوتراپی در نارمک – فیزیوتراپی در تهرانپارس – فیزیوتراپی در منزل شرق تهران – فیزیوتراپی در منزل غرب تهران – هزینه فیزیوتراپی در منزل -فیزیوتراپی در منزل توسط آقا – فیزیوتراپی در نارمک – دلایل بروز زانودرد – فیزیوتراپی در امامت – فیزیوتراپی در منزل جنوب تهران