درمان کیفوز

درمان کیفوز

درمان کیفوز بسته به شدت بیماری ، سن و شرایط بیمار و البته نظر جراح ارتوپد و فیزیوتراپیست با روش های مختلفی انجام می گیرد.

کیفوز خفیف اغلب تا زمان غربالگری اسکولیوز در مدرسه مورد توجه قرار نمی گیرد و این باعث تاخیر در مراجعه به پزشک می شود.

اگر تغییراتی در پشت بیمار محسوس باشد ، معمولاً هم برای والدین و هم برای کودک بسیار نگران کننده است و در اغلب موارد ظاهر غیرطبیعی ستون فقرات والدین را به سمت پزشک سوق می دهد.

تشخیص کیفوز

پزشک با گرفتن شرح حال پزشکی و پرسیدن در مورد سلامت عمومی و علائم کودک کار خود را شروع می کند. سپس او کمر کودک  را معاینه می کند و روی ستون فقرات فشار می آورد تا مشخص شود که آیا مناطق حساسیت وجود دارد.

در موارد شدید کیفوز ، گرد شدن قسمت فوقانی کمر یا قوز ممکن است به وضوح دیده شود. با این حال ، در موارد خفیف تر ، تشخیص بیماری دشوارتر است.

در طول معاینه ، پزشک از کودک می خواهد که هر دو پا را به هم متمایل کند ، زانوها را صاف قرار دهد و دست ها آزاد باشد. این آزمایش که “آزمایش خم شدن رو به جلو آدام” نامیده می شود ، پزشک را قادر می سازد تا شیب ستون فقرات را بهتر ببیند و هرگونه تغییر شکل ستون فقرات را مشاهده کند.

پزشک همچنین ممکن است از کودک بخواهد دراز بکشد تا ببیند آیا این کار سبب از بین رفتن انحنا و صاف شدن ستون فقرات می شود یا خیر.

تصویربرداری اشعه ایکس اطلاعاتی را از ساختارهای متراکم مانند استخوان در اختیار پزشک قرار می دهد ، پزشک ممکن است از زوایای مختلف اشعه ایکس را تجویز کند تا تغییراتی در مهره ها یا سایر ناهنجاری های استخوانی را در صورت وجود نشخیص دهد.

آزمایشات عملکرد ریوی. اگر انحنا شدید باشد ، پزشک ممکن است آزمایش عملکرد ریوی را تجویز کند. این آزمایشات به پزشک کمک می کند تا بدانپ که آیا تنفس کودک به دلیل کاهش فضای قفسه سینه محدود شده است.

درمان کیفوز

هدف از درمان کیفوز جلوگیری از پیشرفت انحنا و تغییر شکل بیشتر ستون فقرات است.

اگر کیفوز زود تشخیص داده شود ، اکثر بیماران می توانند بدون جراحی با موفقیت درمان شوند و زندگی سالم و فعالی داشته باشند. اگر درمان نشود ، پیشرفت منحنی به طور بالقوه می تواند منجر به مشکلاتی در بزرگسالی شود. برای بیماران مبتلا به کیفوز ، معاینات منظم برای نظارت بر وضعیت و بررسی روند پیشرفت انحنای ستون فقرات ضروری است.

درمان غیرجراحی

در موراد خفیف تا متوسط کیفوز درمان غیرجراحی اولویت دارد، در این موارد حتی ممکن است درمان خاصی را توصیه نکند و تنها به معاینات دوره ای و منظم ستون فقرات کودک برای پایش کیفوز و بررسی عدم پیشرفت آن توصیه کند و در صورتی که کیفوز در حال پیشرفت نباشد اقدام درمانی خاصی نیاز نخواهد بود.

فیزیوتراپی کیفوز یکی از موثرترین روش در درمان این عارضه است. فیزیوتراپی و ورزش های خاص می توانند با تقویت عضلات شکم و کمر ، به تسکین کمر درد و بهبود وضعیت بدن کمک کنند. برخی از تمرینات همچنین می تواند به کشش همسترس تنگ کمک کرده و مناطقی از بدن را که ممکن است در اثر عدم تنظیم تراز ستون فقرات تحت تأثیر قرار گیرد ، تقویت کند.

در صورت وجود درد استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند آسپرین ، ایبوپروفن و ناپروکسن توصیه می شود.

استفاده از بریس های ستون فقرات در کودکان در حال رشد می تواند به تخفیف کیفوز و جلوگیری از پیشرفت آن کمک کند.

درمان جراحی

جراحی اغلب برای بیماران مبتلا به کیفوز مادرزادی توصیه می شود.

جراحی نیز ممکن است برای موارد زیر توصیه شود:

  • بیماران مبتلا به کیفوز شوئرمن که ستون فقرات آن ها دارای انحراف بالای ۷۵ درجه است.
  • بیماران مبتلا به کمر درد شدید که با درمان غیر جراحی بهبود نمی یابد.

همجوشی ستون فقرات یک روش جراحی است که معمولاً برای درمان کیفوز استفاده می شود.

جوش خوردن مهره ها درجه انحنا را کاهش می دهد و از آنجا که حرکت بین مهره های آسیب دیده را از بین می برد ، ممکن است به کاهش درد کمر نیز کمک کند.

 

هماهنگی جهت مشاوره و ویزیت :
۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸ فیزیوتراپیست محمدرضا جانپور

 

کلمات مرتبط :

درمان کیفوز – فیزیوتراپی کیفوز – فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی در شمال تهران – متخصص فیزیوتراپی – دکتر فیزیوتراپی

مقالات بیشتر

گزگز دست و پا

گزگز دست و پا ، عارضه ای که شاید بسیاری از ما در طول زندگی خود آن را تجربه کرده ایم. این حالت که به عنوان “گزگز” شناخته می‌شود، می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و باعث نگرانی شود. آیا این مشکل موقتی است یا نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تر است؟  علائم گزگز معمولاً به شکل حس سوزن‌…

پارگی تاندونهای شانه

پارگی تاندونهای شانه یکی از آسیب‌های شایعی است که به ویژه در افراد فعال و ورزشکار رخ می‌دهد و منجر به درد شانه می شود. این نوع آسیب می‌تواند باعث درد، کاهش حرکت و حتی از دست دادن قدرت عضلات شانه شود. آگاهی از علل و روش‌های درمان این مشکل می‌تواند به پیشگیری و بهبود…

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ