فیزیوتراپی سیاتیک

فیزیوتراپی سیاتیک در شریعتی

فیزیوتراپی سیاتیک در شریعتی توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی شریعتی ، نرسیده به ظفر ، بر اساس متدهای درمانی روز دنیا ارائه می شود.

سیاتیک نامی است برای تحریک عصب سیاتیک که از پشت ساق پا می گذرد. عصب سیاتیک شما از قسمت پایین کمر تا نوک انگشتان پا امتداد دارد و اطلاعات را به نخاع و از قسمت پشتی و بیرونی ساق پا منتقل می کند.

سیاتیک معمولاً با فتق دیسک در ستون فقرات کمری (پایین) شروع می شود. مهره‌های شما (استخوان‌هایی که ستون فقرات کمری شما را تشکیل می‌دهند) توسط دیسک‌های صاف، منعطف و گرد از بافت همبند جدا شده و محافظت می‌شوند. وقتی این دیسک‌ها فرسوده می‌شوند ، یا به دلیل آسیب یا افزایش سن مرکز نرم آن می‌تواند از حلقه بیرونی سخت خارج شود.

سیاتیک وضعیتی است که باعث ایجاد درد در نقطه ای در طول عصب سیاتیک می شود. این می تواند در هر جایی از پشت، باسن، ران، ساق پا و پا باشد و باعث کمردرد شود.

این اغلب به دلیل شکایت از پشت است و بیشتر در یک پا شایع است، اما می تواند هر دو را نشان دهد. این یک مثال از درد ارجاعی است. سیاتیک جایی است که عصب سیاتیک که از کمر تا پاهای شما امتداد دارد، تحریک یا فشرده می شود. معمولاً در عرض 4 تا 6 هفته بهتر می شود، اما می تواند بیشتر طول بکشد. علائم ممکن است هنگام حرکت، عطسه یا سرفه تشدید شود.

مشکلات مربوط به عصب سیاتیک می تواند در هر نقطه از خط عصب که نزدیک به ستون فقرات است، رخ دهد، اما به احتمال زیاد در جایی که عصب از ستون فقرات خارج می شود، رخ می دهد. مشکلاتی ممکن است ناشی از خارهای استخوانی باشد، به عنوان اسپاسم که در آن عصب کشیده می‌شود، فشرده می‌شود یا در اطراف آن اصطکاک ایجاد می‌شود (فتق دیسک) که بین مهره‌ای هستند. گاهی اوقات به خود عصب آسیب وارد می شود، اما معمولاً آسیب عصبی ناشی از فشار خارجی از یک ساختار دیگر است که باعث تغییرات ساختاری یا عملکردی در عصب و متعاقباً درد یا تغییر حس می شود.

فیزیوتراپی سیاتیک موثرترین روش درمان غیرجراحی سیاتیک و عامل زمینه ای آن است و متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی در شریعتی با دانش و تجربه بالا بهترین درمان سیاتیک را ارائه می دهند.

شایع ترین دلایل بروز درد سیاتیک

  • بیرون زدگی دیسک کمر
  • خار استخوان روی ستون فقرات
  • باریک شدن ستون فقرات (تنگی کانال نخاعی)
  • آرتروز ستون فقرات
  • بیماری دژنراتیو دیسک
  • تنش عضلانی در ناحیه باسن
  • عوامل وضعیتی
  • همچنین می‌تواند مربوط به سایر شرایطی باشد که بر عصب سیاتیک تأثیر می‌گذارد، مانند ضربه (مثلاً پیچ‌خوردگی مچ پا که باعث کشیدگی بیش از حد عصب اطراف مچ پا می‌شود) یا وضعیتی (مانند نشستن با پاهای روی هم قرار گرفته و فشار بر عصب اطراف زانو) عصب سیاتیک در چنین شرایطی می تواند ملتهب یا سفت شود و بنابراین علائم سیاتیک را ایجاد می کند.

علائم رایج سیاتیک

علائم سیاتیک معمولاً دردی است که در ریشه های عصبی به دنبال کانال نخاعی احساس می شود که می تواند باعث احساس بی حسی، سوزن سوزن شدن و ضعف شود.

علائم ممکن است در تمام طول عصب باشد، اما ممکن است فقط در نقطه‌ای در امتداد توزیع اعصاب باشد، مانند ساق پا یا باسن.

فیزیوتراپی سیاتیک

شدت سیاتیک بسیار گسترده است. در موارد خفیف، می تواند ظرف یک یا دو روز بدون نیاز به درمان از بین برود. طرف دیگر طیف می تواند شاهد باشد که برخی از بیماران با وجود تلاش برای یک برنامه جامع درمان، برای سالیان متمادی رنج می برند. اکثریت قریب به اتفاق بیماران ظرف چند هفته تا ماه بهبود می یابند، هرچند ممکن است در برخی مواقع حملات تکرار شوند. درمان فیزیوتراپی می تواند در مرحله اولیه دردناک درمان شود و خطر عودهای بعدی را کاهش دهد.

در ابتدا باید محل و علت سیاتیک را با انجام ارزیابی کامل پشت و پا بررسی کنیم. درمان ممکن است شامل حرکت دادن مفاصل و عصب، رهاسازی میوفاشیال، تمرینات توانبخشی، الکتروتراپی و تنظیم مجدد وضعیت بدن باشد. طب سوزنی نیز ممکن است مفید باشد.

درمان باید به دنبال علت اصلی باشد ، وضعیت بدنی نامناسب باید اصلاح شود، در مواردی که علت آن بی تحرکی است و در صورت اضافه بار، فعالیت بیشتری انجام شود. مداخلات فیزیوتراپی سیاتیک با هدف کاهش درد، بازگرداندن حرکت و بازگرداندن بیماران به عملکرد سالم طبیعی انجام می شود. این می تواند ترکیبی از تسکین درد، تحرک، تمرینات، و گاهی اوقات تجهیزات برای کمک به حمایت یا تخلیه ساختارهای حساس به درد باشد.

تمرینات فیزیوتراپی سیاتیک

تمرینات اکستنشن و فلکشن پشت
با تقویت حرکت ستون فقرات به تسکین درد کمک می کند. اغلب، افراد مبتلا به کمردرد و سیاتیک با حرکت جهت دار خاص ستون فقرات احساس تسکین می کنند. یک فیزیوتراپ معمولاً ترجیحات جهت دهی فرد را قبل از تجویز تمرینات جهت دار خاص ارزیابی می کند، زیرا این تمرینات متناسب با بیمار و علائم خاص است. این تمرینات شامل خم شدن به عقب (کشش) و جلو (فلکشن) است.

تمرینات تقویتی ایزومتریک
تمرینات وزن بدن و مقاومتی برای تقویت عضلات شکم، کمر، باسن و پاها. شامل انقباض عضلات بدون حرکت مفاصل. این تمرینات می تواند به تقویت عضلات در زمانی که علائم حادتر هستند کمک کند.

تمرینات تقویتی ایزوتونیک
تمرینات وزن بدن و مقاومتی برای تقویت عضلات شکم، کمر، باسن و پاها. شامل انقباض عضله برای مقاومت در برابر بار ثابت، مانند باندهای مقاومتی و تمرین با وزنه، برای کمک به افزایش قدرت عضلانی از طریق مقاومت ثابت در برخی موارد خاص

سوالات رایج در ارتباط با سیاتیک

چه چیزی می تواند سیاتیک را بدتر کند؟
می توان با نادیده گرفتن علائم هشدار دهنده اولیه و عدم رسیدگی به علت زمینه ای سیاتیک بدتر کرد. 

آیا ماساژ می تواند به سیاتیک کمک کند؟
ماساژ تنها یکی از تکنیک های مختلفی است که می تواند به سیاتیک کمک کند. پس از ارزیابی دقیق، فیزیوتراپیست شما با شما در مورد گزینه های موجود صحبت خواهد کرد

آیا نشستن سیاتیک را تشدید می کند؟
نشستن اغلب سیاتیک را تشدید می کند زیرا عصب در قسمت پایین کمر کشیده می شود و آن را تحریک پذیرتر و دردناک تر می کند. سعی کنید به پشت، پهلو یا جلو دراز بکشید تا ببینید آیا در این موقعیت‌ها راحت‌تر است یا نه، می‌توانید برخی از عملکردها مانند خواندن، استفاده از تلفن و چت کردن با خانواده را در این موقعیت‌ها انجام دهید.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی سیاتیک – درمان سیاتیک با فیزیوتراپی – بهترین درمان سیاتیک – فیزیوتراپی در شریعتی – فیزیوتراپی در ظفر – کایروپراکتیک سیاتیک – کایروپرکتیک دیسک کمر

مقالات بیشتر

کمردرد در افراد مسن – درمان کمردرد با فیزیوتراپی

کمردرد در افراد مسن یک مشکل رایج و محدود کننده است. کمردرد پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دومین علامتی است که احتمالاً باعث تشدید مراجعه به کلینیک می شود. شیوع کمردرد در جمعیت سالمندان بیش از 70 درصد تخمین زده می شود. مانند بسیاری از شرایط بالینی دیگر، علت، سیر و ارزیابی کمردرد در افراد…

فیزیوتراپی در نیاوران – فیزیوتراپی در شمال تهران

فیزیوتراپی در نیاوران توسط متخصصان ما در کلینیک فیزیوتراپی آیتن برای طیف وسیعی از اختلالات اسکلتی – عضلانی ، مشکلات نورولوژی و مشکلات کف لگن ارائه می شود. فیزیوتراپی به بهینه سازی حرکت و عملکرد انسان اختصاص دارد و شامل طیف گسترده ای از اقدامات با هدف ارتقاء، حفظ و بازیابی بهزیستی فیزیکی، روانی و اجتماعی…

درمان کمردرد با ورزش

درمان کمردرد با ورزش و فیزیوتراپی موثرترین روش غیرجراحی در درمان این اختلال اسکلتی – عضلانی شایع است که در کلینیک فیزیوتراپی آیتن در شریعتی ارائه می شود. کمردرد یکی از شایع ترین شکایات سلامتی است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. کمردرد می تواند ناشی از عوامل…

کمردرد حاد

کمردرد حاد یک بیماری شایع است که بسیاری از افراد در مقطعی از زندگی خود آن را تجربه می کنند. با شروع ناگهانی درد در پشت مشخص می شود که معمولاً از چند روز تا چند هفته طول می کشد. کمر درد حاد می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله کشیدگی عضلانی، رگ به…

کمردرد به چه دلایلی رخ می دهد؟

کمردرد یکی از شایعترین بیماری های سیستم اسکلتی_عضلانی بدن انسان است بطوری که بسیاری از مراجعان به مراکز درمانی و کلینیک های فیزیوتراپی را افراد مبتلا به کمردرد تشکیل می دهند. متاسفانه با شیوع چاقی و کمر تحرکی سن ابتلا به کمردرد کاهش یافته بطوری که امروزه بسیاری از جوانان و حتی کودکان از کمردرد…

درمان دستی دیسک کمر

درمان دستی دیسک کمر به یک رویکرد عملی اشاره دارد که توسط فیزیوتراپیست ها برای کاهش درد و اختلال عملکرد مرتبط با فتق دیسک کمر یا برآمدگی در قسمت پایین کمر استفاده می شود. مشکلات دیسک کمر یکی از دلایل شایع کمردرد، سیاتیک و سایر علائمی است که می تواند به طور قابل توجهی بر…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ