تاندونیت کشکک زانو

تاندونیت کشکک زانو

تاندونیت کشکک زانو یکی از آسیب های شایع زانو است که سبب بروز درد ، التهاب و بی ثباتی زانو می شود.

تاندون کشکک کاسه زانو (کشکک) را به استخوان ساق پا متصل می کند. این بخشی از “مکانیسم بازکننده” زانو است. این ساختارها همراه با کاسه زانو، تاندون چهارسر ران و عضله چهار سر ران، به شما این امکان را می دهند که زانوی خود را صاف کرده و قدرتی برای حرکت لگد ایجاد کنید. تاندون کشکک مانند سایر تاندون‌ها از نوارهای فیبری و محکم ساخته شده است. تاندون توسط یک پوشش بافت عروقی احاطه شده است که تغذیه تاندون را تامین می کند.

تاندونیت کشکک زمانی رخ می دهد که تاندون کشکک ملتهب و تحریک شود. این مشکل اغلب در ورزشکارانی که پرش های مکرر انجام می دهند دیده می شود – به همین دلیل تاندونیت کشکک اغلب “زانوی پرش” نامیده می شود. تاندونیت کشکک اغلب در شرکت کنندگان ورزش هایی مانند بسکتبال و والیبال دیده می شود، با این حال، حتی افرادی که در ورزش های پرش شرکت نمی کنند نیز می توانند به تاندونیت کشکک مبتلا شوند.

تاندونیت کشکک آسیبی به تاندون متصل کننده کاسه زانو (کشکک) به استخوان ساق پا است. تاندون کشکک با عضلات جلوی ران شما کار می کند تا زانوی شما را باز کند تا بتوانید لگد بزنید، بدوید و بپرید.

برای اکثر افراد، درمان تاندونیت کشکک با فیزیوتراپی برای کشش و تقویت عضلات اطراف زانو شروع می شود.

تاندونوز کشکک با تاندونیت متفاوت است زیرا یک بیماری مزمن است. به جای اینکه تاندون ملتهب و تحریک شود، این وضعیت تدریجی تر است و با پارگی میکروسکوپی و ضخیم شدن تاندون مشخص می شود. تاندونوز کشکک علائم مشابهی ایجاد می کند، اما درمان این بیماری با درمان مورد استفاده برای تاندونیت متفاوت است.

پارگی جزئی تاندون کشکک، یافته ای که گاهی در MRI توصیف می شود، معمولاً مشخصه تاندونوز مزمن کشکک است. این پارگی ها از پارگی کامل تاندون کشکک که در آن کل تاندون پاره شده و نیاز به ترمیم جراحی دارد، متمایز می شوند.

تاندونیت کشکک زانو

علائم تاندونیت کشکک زانو

درد اولین علامت تاندونیت کشکک است که معمولاً بین کاسه زانو و جایی که تاندون به استخوان ساق پا (درشت نی) متصل می شود.

تاندونیت و تاندونوز کشکک معمولاً باعث درد مستقیم روی تاندون کشکک می شود. در این موارد، تاندون معمولا حساس و متورم است. حرکت زانو ممکن است با درد و شنیدن صدا از زانو همراه باشد. علامت رایج دیگر مشکلات تاندون کشکک، درد در هنگام فعالیت، به ویژه پریدن یا زانو زدن است.

در ابتدا، ممکن است تنها با شروع فعالیت بدنی یا درست بعد از یک تمرین شدید، در زانو احساس درد کنید. با گذشت زمان، درد بدتر می شود و شروع به تداخل در انجام ورزش شما می کند. در نهایت، درد با حرکات روزانه مانند بالا رفتن از پله ها یا بلند شدن از روی صندلی تداخل پیدا می کند.

آزمایش‌های اشعه ایکس معمولاً برای تأیید عدم وجود مشکل در استخوان‌های اطراف زانو انجام می‌شود. گاهی اوقات، رسوب کلسیم ممکن است دیده شود، به ویژه در بیماران مبتلا به تاندونوز مزمن کشکک. MRI ممکن است برای بررسی علائم التهاب یا پارگی جزئی در تاندون مفید باشد.

دلایل و عوامل خطر

تاندونیت کشکک زانو یک آسیب شایع در استفاده بیش از حد است که در اثر فشار مکرر روی تاندون کشکک شما ایجاد می شود. استرس منجر به پارگی های ریز در تاندون می شود که بدن شما سعی می کند آن را ترمیم کند.

اما با تکثیر پارگی های تاندون باعث درد ناشی از التهاب و ضعیف شدن تاندون می شود. هنگامی که این آسیب تاندون برای بیش از چند هفته ادامه یابد، تاندیوپاتی نامیده می شود.

عوامل خطر

ترکیبی از عوامل ممکن است در ایجاد تاندونیت کشکک نقش داشته باشد، از جمله:

  • فعالیت بدنی. دویدن و پریدن بیشتر با تاندونیت کشکک همراه است. افزایش ناگهانی میزان سختی یا تعداد دفعات انجام فعالیت‌ها نیز به تاندون فشار می‌آورد، همانطور که می‌توانید کفش‌های دویدن خود را تعویض کنید.
  • سفتی عضلات ساق پا. عضلات سفت ران (چهارسر ران) و همسترینگ، که از پشت ران شما کشیده می شوند، می توانند فشار را بر روی تاندون کشکک شما افزایش دهند.
  • عدم تعادل عضلانی. اگر برخی از عضلات پاهای شما بسیار قوی تر از سایرین هستند، عضلات قوی تر می توانند تاندون کشکک شما را با شدت بیشتری بکشند. این کشش ناهموار می تواند باعث تاندونیت شود.
  • بیماری مزمن. برخی از بیماری ها جریان خون زانو را مختل می کنند که باعث ضعیف شدن تاندون می شود. به عنوان مثال می توان به نارسایی کلیه، بیماری های خودایمنی مانند لوپوس یا آرتریت روماتوئید و بیماری های متابولیک مانند دیابت اشاره کرد.

روش های درمان

درمان باید زمانی شروع شود که تشخیص مناسب توسط ارتوپد و فیزیوتراپیست شما تایید شود. اگر مشکل التهاب حاد باشد، درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد.

استراحت
مهمترین قدم اول در درمان اجتناب از فعالیت هایی است که مشکل را تشدید می کند. بدن شما بهترین راهنما برای دانستن میزان استراحت دادن به زانوی آسیب دیده است–اگر فعالیتی در ناحیه تاندون آسیب دیده کشکک آسیب دیده است، باید از آن فعالیت استراحت کنید.

داروهای ضد التهاب
داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی یا NSAID ها شامل فهرست طولانی از احتمالات مانند ایبوپروفن، موترین، ناپروسین، سلبرکس و بسیاری دیگر هستند. تاندونیت کشکک را می توان با این داروها بهبود بخشید که باعث کاهش درد و تورم می شود. قبل از شروع این داروها حتما با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.

کشش
کشش عضلات چهارسر ران، همسترینگ و ساق پا قبل از انجام فعالیت بسیار مهم است. ایجاد یک عادت خوب کشش، حتی اگر علائم شما برطرف شود، به جلوگیری از عود مشکل کمک می کند. تمرینات کششی که فیزیوتراپیست برای بیمار در نظر می گیرد بصورت فیزیوتراپی در منزل نیز قابل انجام است.

کمپرس یخ
یخ زدن ناحیه التهاب یکی از جنبه های مهم درمان تاندونیت است. یخ به کنترل التهاب و کاهش تورم کمک می کند. با به حداقل رساندن التهاب و تورم، تاندون می تواند به حالت معمول خود بازگردد و عملکرد معمول خود را انجام دهد.

سایر روش ها

برخی از جراحان نیز از تزریق PRP برای درمان تاندونیت کشکک و تاندونوز استفاده می کنند. این تزریق ها ممکن است به تحریک یک واکنش درمانی در بدن کمک کنند، اگرچه هنوز مطالعات زیادی در مورد مؤثر بودن این درمان انجام نشده است.

در برخی موارد، بیماران با وجود اقدامات ذکر شده در بالا، علائم تاندونیت کشکک پایدار را دارند. در بیماران مبتلا به درد مزمن کشکک که این درمان‌ها را برای مدت طولانی امتحان کرده‌اند، ممکن است جراحی در نظر گرفته شود. اگر تاندون آسیب‌دیده در MRI دیده شود، معمولاً جراحی در نظر گرفته می‌شود. در طول جراحی، این تاندون آسیب دیده قابل ترمیم است.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی زانو در منزل – فیزیوتراپی در منزل شرق تهران – فیزیوتراپی در منزل تهرانپارس – هزینه فیزیوتراپی در منزل – دلایل زانودرد

مقالات بیشتر

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

درمان پارگی دیسک کمر

درمان پارگی دیسک کمر با فیزیوتراپی بهترین روش درمان غیرجراحی مشکلات ستون فقرات است که توسط درمانگران ما در کلینیک فیزیوتراپی ارائه می شود. پارگی دیسک کمر که به عنوان فتق دیسک کمر نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع ستون فقرات است که باعث درد و ناراحتی در ناحیه پایین ستون فقرات (کمر) می…

کمردرد در افراد مسن – درمان کمردرد با فیزیوتراپی

کمردرد در افراد مسن یک مشکل رایج و محدود کننده است. کمردرد پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دومین علامتی است که احتمالاً باعث تشدید مراجعه به کلینیک می شود. شیوع کمردرد در جمعیت سالمندان بیش از 70 درصد تخمین زده می شود. مانند بسیاری از شرایط بالینی دیگر، علت، سیر و ارزیابی کمردرد در افراد…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ