درمان واژینیسموس با فیزیوتراپی

درمان واژینیسموس با فیزیوتراپی

درمان واژینیسموس با فیزیوتراپی در کلینیک فیزیوتراپی آیتن در شریعتی – مرکز فیزیوتراپی تخصصی کف لگن در تهران – ارائه می شود. واژینیسموس وضعیتی است که با سفت شدن غیرارادی عضلات کف لگن، ماهیچه های اطراف دهانه واژن مشخص می شود. زنانی که با واژینیسموس دست و پنجه نرم می‌کنند، هر گونه فعالیت جنسی که شامل دخول به واژن باشد را غیرممکن می دانند و رابطه جنسی برای آن ها دردناک است (که به آن دیسپارونی هم گفته می‌شود) و در بسیاری از موارد می‌توانند همان علائم شدید را هنگام گذاشتن تامپون یا معاینه لگن تجربه کنند.این یک بیماری شایع است و بطور متوسط از هر ۱۰۰۰ زن ۲ نفر این شرایط را تجربه می کنند. واژینیسموس می تواند باعث ناراحتی شدید و مشکلات در روابط خانوادگی شود و ممکن است زنان را از تشکیل خانواده باز دارد.

واژینیسموس یک بیماری واقعی است و خوشبختانه امکان بهبودی وجود دارد. واژینیسموس وضعیتی است که در آن عضلات کف لگن به طور غیرارادی سفت می شوند. زمانی که زنی به دلیل سفت شدن غیرارادی عضلات واژن خود هرگز قادر به مقاربت دخول نبوده واژینیسموس اولیه نامیده می شود. واژینیسموس ثانویه زمانی اتفاق می‌افتد که زنی قبلاً قادر به مقاربت یا قرار دادن تامپون بوده است اما به دلیل اسپاسم عضلانی غیرارادی، ترس و درد دیگر قادر به انجام این کار نیست. در واژینیسموس علل گاهی اوقات می تواند به یک رویداد دردناک یا آسیب زا مانند عفونت، زایمان، جراحی زنان یا سوء استفاده جنسی باشد.

درمان واژینیسموس با فیزیوتراپی تخصصی کف لگن مداخله ای متشکل از تکنیک های بازآموزی عضلات کف لگن، آموزش و راهبردهای خود مدیریتی است که با هدف نرمال کردن تون عضلانی عضلات کف لگن و درمان هر گونه درد به منظور امکان نفوذ به واژن بدون درد، اضطراب و ترس ارائه می شود.

علائم واژینیسموس چیست؟

رابطه جنسی دردناک (دیسپارونی) اغلب اولین علامت واژینیسموس است. درد فقط با دخول اتفاق می افتد. معمولا پس از خروج از بین می رود، اما نه همیشه.

برخی از زنان آن را به عنوان سوزش یا احساسی مانند برخورد آلت تناسلی با دیوار توصیف می کنند.

بسیاری از زنانی که مبتلا به واژینیسموس هستند، هنگام قرار دادن تامپون یا معاینه لگن در مطب پزشک خود نیز احساس ناراحتی می کنند.

سایر علائم واژینیسموس عبارتند از:

  • به هیچ وجه قادر به داشتن رابطه جنسی دخول یا قرار دادن تامپون نیستند
  • ترس از درد یا رابطه جنسی
  • از دست دادن میل جنسی
  • این علائم غیرارادی هستند، به این معنی که یک زن نمی تواند بدون درمان آنها را کنترل کند.

دلایل واژینیسموس

برای درک اینکه چرا ماهیچه های کف لگن به طور غیر ارادی سفت می شوند، ابتدا باید پاسخ جنگ یا گریز را درک کنیم. هر زمان که بدن و مغز در معرض یک موقعیت خطرناک یا آسیب‌زا قرار می‌گیرند، مجموعه‌ای از پاسخ‌های خودکار و فیزیکی شروع می‌شوند تا به غلبه بر آن کمک کنند. به عنوان مثال، بیایید به این فکر کنیم که یک رویداد بسیار استرس زا مانند تهدید، حمله فیزیکی یا کلامی یا حتی نگرانی دائمی در مورد چیزی می تواند برای بدن ایجاد کند. در این موارد به راحتی می توان تغییراتی را در بدن احساس کرد ، قلب سریعتر شروع به تپیدن می کند، نفس کم عمق می شود یا حتی می توانیم نفس خود را برای مدت کوتاهی حبس کنیم و به طور کلی عضلات اطراف فک را منقبض کرده و ماهیچه های اطراف را منقبض کنیم. گردن، شانه ها، شکم و باسن. این واکنش ها بخشی از مکانیسمی به نام پاسخ جنگ یا گریز هستند که واکنش هایی را در بدن ایجاد می کند تا به ما کمک کند تا در نهایت زنده بمانیم – سریع و آماده باشیم، یا از خود دفاع کنیم یا در اسرع وقت از خطر فرار کنیم.

متأسفانه، این پاسخ همچنین می‌تواند اغراق‌آمیز باشد و با شرایط کمتر تهدیدکننده‌ای مانند استرس، ترس، اضطراب یا حتی خاطرات ناامن بودن و دردناک بودن در گذشته در یک موقعیت مشابه ایجاد شود و کنترل این واکنش می‌تواند بسیار دشوار باشد.

در واژینیسموس این واکنش بیش از حد مغز و عضلات کف لگن منجر به تنش مداوم عضلانی در اطراف دهانه واژن می شود. ماهیچه ها منقبض می شوند، دچار اسپاسم می شوند، خسته می شوند و مناطق دردناکی ایجاد می شود که در صورت تلاش برای کشش یا دخول می تواند منجر به درد بیشتر شود. این یک چرخه معیوب است اما خبر خوب این است که می توان آن را متوقف کرد و می تواند بهبود یابد.

درمان واژینیسموس با فیزیوتراپی

فیزیوتراپی یکی از گزینه های درمانی برای کسانی است که واژینیسموس دارند. یک فیزیوتراپ می تواند شرایط منحصر به فرد شما را در نظر بگیرد و یک برنامه درمانی شخصی برای شرایط شما ایجاد کند و در عین حال راحتی شما را در اولویت قرار دهد. آنها تمرینات کف لگن را برای تقویت کنترل ماهیچه های لگن و شل کردن عضلات لگن تجویز می کنند تا رهایی از انقباض راحت تر مدیریت شود.

تکنیک های فیزیوتراپی در درمان واژینیسموس

تمرینات تنفسی – یادگیری تکنیک‌های تنفسی مناسب، اگرچه واژینیسموس شما را درمان نمی‌کند، می‌تواند به موثرتر کردن درمان واژینیسموس شما در طول فیزیوتراپی کمک کند. ناگفته نماند، می تواند به کاهش استرس برای برخی افراد کمک کند، که می تواند به مدیریت واژینیسموس کمک کند.
کشش – کشش ماهیچه هایی که از واژن حمایت می کنند می تواند در طول درمان واژینیسموس در طول فیزیوتراپی مفید باشد، به دلایلی مشابه تمرینات تنفسی.
تمرینات کف لگن – بیشتر افراد می توانند از تمرینات کف لگن سود ببرند. ماهیچه های کف لگن بر روی بدن شما تأثیر می گذارند به طوری که واقعاً سزاوار توجه و تمرکز زیادی در طول یک جلسه فیزیوتراپی هستند. درمانگر شما ممکن است شما را به انجام یک سری تمرینات هدفمند کف لگن تشویق کند تا یاد بگیرد که چگونه آن عضلات را تقویت کنید، چگونه آنها را شل کنید و چگونه در نهایت از کف لگن خود با عضلات اطراف خود حمایت کنید.
سیگنال دهی الکتریکی – سیگنال دهی الکتریکی شکلی از فناوری است که به بیمار اجازه می دهد در طول یک جلسه فیزیوتراپی نحوه انقباض و شل شدن عضلات واژن خود را ببیند. استفاده از فناوری سیگنال دهی الکتریکی می تواند به جلب توجه بیمار به فعالیت عضلانی کمک کند و به آنها کمک کند به تدریج نسبت به انقباضات خود آگاه تر شوند.

دیگر روشهای درمانی

درمان شناختی رفتاری – از آنجایی که اعتقاد بر این است که بسیاری از این وضعیت ریشه در فرآیندهای روانی دارد، یکی از گزینه‌های درمان، درمان شناختی رفتاری است. این تکنیک فرآیندهای فکری را تشویق می کند تا با هدف تجربه یک نتیجه رفتاری جدید به چالش کشیده شوند.
Kegels – برخی از افراد ترجیح می دهند از Kegels به عنوان یک روش درمانی برای واژینیسموس استفاده کنند. این روش برای تقویت عضلات واژن و کمک به مدیریت اسپاسم عضلانی غیر ارادی استفاده می شود. کگل نوعی ورزش کف لگنی است که اغلب برای کمک به تقویت دستگاه ادراری، روده ها و اندام های لگن استفاده می شود.
گشادکننده واژن – برای کسانی که در حین مقاربت با واژینیسموس سروکار دارند، ممکن است گشادکننده واژن در نظر گرفته شود. این گشادکننده‌های واژن، از پلاستیک یا سیلیکون ساخته شده‌اند و برای کشش بافت واژن وارد کانال واژن می‌شوند. کسانی که از گشادکننده‌های واژن استفاده می‌کنند معمولاً با یک درج کوچک شروع می‌کنند و با کشیده شدن بافت‌ها به تدریج به درج‌های بزرگ‌تر می‌رسند.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی کف لگن در شریعتی – فیزیوتراپی اختلالات کف لگن – مرکز فیزیوتراپی کف لگن در پاسداران – دکتر فیزیوتراپی زنان – فیزیوتراپی بی اختیاری ادرار – فیزیوتراپی در درمان یبوست – فیزیوتراپی در ظفر – فیزیوتراپی در منزل با بیمه تامین اجتماعی – فیزیوتراپی با بیمه تکمیلی

مقالات بیشتر

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

درمان پارگی دیسک کمر

درمان پارگی دیسک کمر با فیزیوتراپی بهترین روش درمان غیرجراحی مشکلات ستون فقرات است که توسط درمانگران ما در کلینیک فیزیوتراپی ارائه می شود. پارگی دیسک کمر که به عنوان فتق دیسک کمر نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع ستون فقرات است که باعث درد و ناراحتی در ناحیه پایین ستون فقرات (کمر) می…

کمردرد در افراد مسن – درمان کمردرد با فیزیوتراپی

کمردرد در افراد مسن یک مشکل رایج و محدود کننده است. کمردرد پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دومین علامتی است که احتمالاً باعث تشدید مراجعه به کلینیک می شود. شیوع کمردرد در جمعیت سالمندان بیش از 70 درصد تخمین زده می شود. مانند بسیاری از شرایط بالینی دیگر، علت، سیر و ارزیابی کمردرد در افراد…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ