فیزیوتراپی برای بیمار سکته مغزی

فیزیوتراپی برای بیمار سکته مغزی

فیزیوتراپی برای بیمار سکته مغزی

سکته مغزی زمانی رخ می دهد که جریان خون در بخشی از مغز شما قطع شود، این امر سبب آسیب و در صورت طولانی شدن مرگ سلول های مغزی شده و عملکرد مغز را دچار اختلال می کند.

سکته مغزی معمولا ترکیبی از عوامل مختلف است و عوامل خطر مختلفی در افزایش ریسک بروز آن نقش دارند. در این بین افزایش سن یکی از مهم ترین عوامل خطر سکته مغزی است چراکه بر اساس آمارها بیش از ۷۵ درصد از مبتلایان به سکته مغزی در سنین بالای ۶۵ سال قرار دارند.

فیزیوتراپی برای بیمار سکته مغزی نقش بسیار مهمی در بهبودی دارد و باید از همان ساعات اولیه پس از فاز حاد آسیب مغزی و کنترل شرایط بیمار آغاز شود و تا زمانی که بیمار به شرایط مطلوب برسد ادامه پیدا کند.

دلایل و عوامل افزایش دهنده خطر سکته مغزی عبارتند از :

  • فشار خون بالا یکی از مهم ترین عواملی است که خطر سکته مغزی را افزایش می دهد.
  • سیگار کشیدن
  • عدم تحرک
  • نوشیدن زیاد الکل
  • کلسترول بالا
  • اضافه وزن نیز یکی از عوامل خطر سکته مغزی است و با کنترل وزن در محدوده طبیعی می توان ریسک بروز سکته مغزی را تا حد زیادی کاهش داد.

همانطور که از لیست بالا می بینید، عوامل خطر زیادی برای سکته مغزی وجود دارد که می توانید آنها را تغییر دهید. اگر در مورد خطر سکته مغزی نگران هستید، لطفاً از یک متخصص بهداشت کمک بگیرید. به عنوان متخصص حرکت، فیزیوتراپیست ها می توانند به شما کمک کنند تا برنامه ورزشی مناسبی را متناسب با نیازهای خود طراحی کنید.

فیزیوتراپی برای بیمار سکته مغزی

فیزیوتراپی برای بیمار سکته مغزی

اولین اولویت این است که وضعیت شما از نظر پزشکی پایدار باشد، هنگامی که این اتفاق افتاد تمرکز شما می تواند به توانبخشی تغییر کند. توانبخشی شما توسط یک تیم چند رشته ای انجام می شود. این می تواند شامل فیزیوتراپی، گفتار درمانی و کاردرمانی باشد.

توانبخشی معمولاً در چند روز اول پس از سکته مغزی شروع می شود – در حالی که هنوز در بیمارستان هستید. نقش فیزیوتراپی برای بیمار سکته مغزی کمک به بازگشت هر چه بیشتر عملکرد طبیعی خواهد بود تا بتواند به انجام کارهایی که در زندگی از آن لذت می برد ادامه دهد.

توانبخشی تحت تأثیر شدت سکته مغزی و مشکلات ناشی از آن خواهد بود. ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • به شما کمک می کند تا نحوه انجام حرکات اولیه مانند بلند شدن از رختخواب و راه رفتن را دوباره بیاموزد.
  • تمرینات خاصی برای کمک به ریکاوری شما با تقویت عضلات ضعیف، بهبود تعادل و آموزش راه های جدید برای تکمیل وظایف.
  • به شما آموزش می دهد که چگونه از تجهیزاتی که ممکن است برای ایمن نگه داشتن شما لازم باشد استفاده کنید.

بعد از سکته ممکن است تجربه کنید:

کمبود انرژی – این به این دلیل است که بدن شما در حال بهبودی پس از آسیب مغزی است. یادگیری مجدد مهارت‌های جدید نیز شما را خسته‌تر می‌کند، زیرا به تمرکز زیادی نیاز دارند. تقسیم کارها به مراحل بسیار کوچکتر می تواند به این امر کمک کند زیرا می تواند فعالیت شما را به آرامی به جای گام های بزرگ افزایش دهد، و به یاد داشته باشید که در صورت نیاز به استراحت منظم برنامه ریزی کنید.

عضلات ضعیف – گاهی اوقات دست و یا پای شما احساس ضعف می کند یا حرکت آن دشوار است. تمرینات خاص، که توسط متخصص فیزیوتراپی برای بیمار سکته مغزی تجویز می شود، می تواند به شما کمک کند قدرت و کنترل عضلانی خود را دوباره به دست آورید.

فقدان حس – پس از سکته مغزی ممکن است قسمت‌هایی از بدن شما بی‌حس شود یا فقط با حالت عادی متفاوت باشد. ماساژ ملایم (لمس نرم) می‌تواند کمک کند، همانطور که پوست شما را در معرض بافت‌ها و دماهای مختلف قرار می‌دهد تا به عادی‌سازی حس کمک کند.

تعادل – ممکن است هنگام حرکت در اطراف احساس عدم تعادل یا عدم ثبات کنید. یک متخصص فیزیوتراپی می تواند در مورد چگونگی راه رفتن ایمن و بهبود تعادل توصیه کند، این می تواند شامل تمرین پیاده روی روزانه یا ایمن تر کردن خانه شما باشد، به عنوان مثال. از بین بردن فرش هایی که ممکن است روی آن ها زمین بخورید. گاهی اوقات یک قاب یا چوب برای راه رفتن به شما کمک می کند تا به طور مستقل حرکت کنید.

همچنین مهم است که توجه داشته باشید که بعد از سکته مغزی بیشتر در معرض خطر افتادن هستید. در مورد پیشگیری از سقوط بیشتر بخوانید.

مدت زمان بهبودی به شدت و محل سکته مغزی و دسترسی شما به درمان بستگی دارد. هرکسی مشکلات مختلفی را تجربه می کند و با سرعت های متفاوتی بهبود می یابد. هنگامی که خدمات توانبخشی مبتنی بر بیمارستان احساس می کند که شما برای رفتن به خانه ایمن هستید، ممکن است به خدمات مناسب مبتنی بر جامعه ارجاع داده شوید، این اغلب شامل فیزیوتراپی می شود.

یک برنامه فیزیوتراپی برای بیمار سکته مغزی در منزل و یا کلینیک می تواند به شما در رفع بسیاری از علائم رایج پس از سکته کمک کند. برخی از فیزیوترهای خصوصی نیز توانبخشی پس از سکته مغزی را پیشنهاد می کنند.

بهترین شانس شما برای بهبودی پس از سکته، دریافت کمک های پزشکی و توانبخشی  زودهنگام است. افراد معمولاً پس از چند روز علائم بهبودی را نشان می دهند، اما اغلب باید صبور باشید زیرا ممکن است عملکرد به آرامی بازگردد. همچنین مهم است که انگیزه داشته باشید و به انجام تمریناتی که به شما داده شده است ادامه دهید، حتی اگر پیشرفت شما کند به نظر می رسد. اگر تمرینات برای شما خیلی آسان شده است، از فیزیوتراپیست بخواهید که تمرینات سخت تری را انجام دهد. مانند یک ورزشکار در تمرین، باید به خودتان فشار بیاورید تا پیشرفت کنید.

برای بهبود نیازی به دسترسی به تجهیزات پیشرفته ندارید. در یک مطالعه توانبخشی سکته مغزی ، محققان دو تکنیک رایج را برای کمک به بهبود راه رفتن بیماران سکته مغزی مقایسه کردند. هر دو روش تمرین بر روی تردمیل با وزن بدن یا تمرینات قدرتی و تعادلی در خانه با فیزیوتراپیست منجر به بهبود مساوی در توانایی فرد در راه رفتن تا پایان یک سال شد. نکته مهم تمرین زیاد است. فقط با نشستن بهتر نخواهی شد!

از آن جایی که بیماران سکته مغزی به دلیل عوارض ایجاد شده اغلب دچار مشکلات حرکتی هستند و مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی برای آن ها دشوار است خدمات فیزیوتراپی در منزل سکته مغزی توسط متخصصان ما ارائه می شود. همچنین فیزیوتراپی با دفترچه بیمه تامین اجتماعی و سایر بیمه های پایه و تکمیلی نیز ارائه می شود.

فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در کلینیک و‌ منزل (تهران،کرج)
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی برای بیمار سکته مغزی – فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل – فیزیوتراپی با دفترچه تامین اجتماعی – فیزیوتراپی در منزل با بیمه

مقالات بیشتر

گزگز دست و پا

گزگز دست و پا ، عارضه ای که شاید بسیاری از ما در طول زندگی خود آن را تجربه کرده ایم. این حالت که به عنوان “گزگز” شناخته می‌شود، می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و باعث نگرانی شود. آیا این مشکل موقتی است یا نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تر است؟  علائم گزگز معمولاً به شکل حس سوزن‌…

پارگی تاندونهای شانه

پارگی تاندونهای شانه یکی از آسیب‌های شایعی است که به ویژه در افراد فعال و ورزشکار رخ می‌دهد و منجر به درد شانه می شود. این نوع آسیب می‌تواند باعث درد، کاهش حرکت و حتی از دست دادن قدرت عضلات شانه شود. آگاهی از علل و روش‌های درمان این مشکل می‌تواند به پیشگیری و بهبود…

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ