فیزیوتراپی برای کودک فلج مغزی

فیزیوتراپی برای کودک فلج مغزی

فیزیوتراپی برای کودک فلج مغزی امری ضروری است و کمک زیادی به تخفیف عوارض و بهبود شرایط کودکان مبتلا به این عارضه می کند.

فلج مغزی (CP) علت اصلی ناتوانی عصبی دوران کودکی است و شایع ترین ناتوانی رشد جسمانی در دوران کودکی است که شامل گروهی از اختلالات رشد حرکتی و وضعیتی است که باعث محدودیت فعالیت می شود.

فلج مغزی به اختلالات غیر پیشرونده ای نسبت داده می شود که در مغز نوزادان در حال رشد رخ می دهد.

اختلالات CP، از جمله اختلالات ثانویه مانند اسپاستیسیته، ضعف عضلانی، بدشکلی مفصل، انقباض عضلانی و اختلالات هماهنگی، باعث محدودیت فعالیت در نتیجه تأثیر اندام تحتانی می شود.

این تاثیر اندام تحتانی منجر به نقص در توانایی راه رفتن می شود و به محدودیت های عملکردی منجر می شود.

علت دقیق CP هنوز مشخص نیست. با این حال، گروهی از عوامل خطر شناسایی شده است. CP می تواند ناشی از هر رویدادی باشد که بر مغز در حال رشد جنین و نوزاد تأثیر بگذارد. ناهنجاری های مادرزادی، محدودیت رشد جنین، حاملگی های متعدد، عفونت در دوران جنینی و نوزادی، خفگی هنگام تولد، زایمان زودرس، کم کاری تیروئید مادر درمان نشده، سکته مغزی پری ناتال و ترومبوفیلی همگی به عنوان عوامل خطر برای CP شناخته می شوند. تولد زودرس، به ویژه قبل از هفته 28 بارداری، عامل خطر اصلی برای ایجاد CP است.

فیزیوتراپی برای کودک فلج مغزی کمک زیادی به بهبود و تقویت توانمندی ها و افزایش استقلال این کودکان خواهد کرد که توسط متخصصان فیزیوتراپی در منزل و کلینیک ما ارائه می شود.

تشخیص فلج مغزی

تشخیص فلج مغزی بر اساس ارزیابی بالینی است، و نه بر اساس آزمایشات آزمایشگاهی یا تصویربرداری عصبی.در عمل بالینی، تشخیص CP معمولاً بر اساس مشاهدات یا گزارشات والدین در مورد نقاط عطف حرکتی دست نیافتنی، مانند نشستن، کشیدن برای ایستادن، و راه رفتن، و ارزیابی وضعیت بدن، رفلکس‌های تاندون عمیق و تون عضلانی است.

 

مدیریت کودکان مبتلا به فلج مغزی با ارزیابی، تشخیص و درمان خیلی زود شروع می شود. این به این دلیل است که یک درمان خیلی زودهنگام نتیجه سریعتر و بهتری خواهد داشت.

برنامه های توانبخشی و فیزیوتراپی برای کودک فلج مغزی باید متناسب با سن و وضعیت عملکردی بیماران باشد. هدف از توانبخشی فلج مغزی باید به حداقل رساندن ناتوانی و ارتقای استقلال و مشارکت اجتماعی باشد.

فیزیوتراپی برای کودک فلج مغزی

فیزیوتراپی برای کودک فلج مغزی

فیزیوتراپی (PT) شاخه ای از سلامت توانبخشی است که یکی از مهم ترین جنبه های درمان کودکان فلج مغزی محسوب می شود. افراد مبتلا به فلج مغزی چالش‌های تحرک، عملکرد، وضعیت بدنی و تعادل را در درجات مختلف تجربه می‌کنند و فیزیوتراپی – که بر تحرک اولیه مانند ایستادن، راه رفتن، بالا رفتن از پله‌ها، رسیدن یا استفاده از ویلچر تمرکز دارد – یک عنصر کلیدی در رویکرد چند رشته‌ای است. 

فیزیوتراپی عبارت است از توانبخشی نارسایی‌های جسمی با تمرین و تقویت عضلات بزرگ بیمار – عضلات بازوها، پاها و شکم. هدف فیزیوتراپی به حداکثر رساندن کنترل عملکردی بدن یا افزایش عملکرد حرکتی درشت است.

فیزیوتراپی در مبتلایان به فلج مغزی حرکت بهینه و عملکرد فیزیکی را بازیابی، حفظ و ارتقا می دهند. آنها محدودیت‌های فعالیت، محدودیت‌های مشارکت، و موانع محیطی که توسط افراد دارای اختلال حرکتی تجربه می‌شوند را هدف قرار می‌دهند. فیزیوتراپی از آموزش عملکردی، درمان دستی، فناوری های کمکی و روش های الکتروتراپی استفاده می کند.

هدف فیزیوتراپی کمک به افراد است:

  • توسعه هماهنگی
  • افزایش قدرت
  • بهبود تعادل
  • حفظ انعطاف پذیری
  • بهینه سازی سطوح عملکرد فیزیکی
  • به حداکثر رساندن استقلال

فیزیوتراپیست های متخصص در زمینه فلج مغزی پس از تشخیص فلج مغزی توسط پزشک، مسائل حرکتی را شناسایی کرده و توانایی ها و محدودیت های فیزیکی منحصر به فرد کودکان را با در نظر گرفتن سن و عملکرد شناختی آنها تعیین می کنند.

سپس متخصص فیزیوتراپی برای کودک فلج مغزی یک دوره درمانی را ایجاد می کند که شامل تمرینات، کشش ها و احتمالاً تجهیزات کمکی و تطبیقی ​​طراحی شده برای دستیابی به تحرک است. این درمان همچنین ممکن است از روش‌های غیرفعال شامل بسته‌های سرد و گرم، فناوری اولتراسوند یا سایر وسایلی که کودک در آن نقش فعالی ندارد، استفاده کند.

تمام درمان ها به گونه ای طراحی شده اند که نیازهای فردی کودک را برآورده سازند که بر آمادگی جسمانی تاکید داشته باشد و آسیب ها و درد را به حداقل برساند.

علاوه بر این، فیزیوتراپیست با تمرکز بر توانایی های کودک، نه محدودیت ها، تقویت مثبتی را برای کودک فراهم می کند. درمانگر اهدافی را برای بیماران جوان تعیین می کند و با آنها کار می کند تا معیارهای از پیش تعیین شده را با اطمینان در یک محیط امن و حمایتی برآورده کنند.

اهداف کلی فیزیوتراپی برای کودک فلج مغزی مانند:

  • غلبه بر محدودیت های فیزیکی
  • گسترش دامنه حرکت مفصل
  • ساخت و حفظ تون عضلانی
  • افزایش قابلیت های تفریحی
  • شناسایی راه های جایگزین برای انجام وظایف روزمره
  • تقویت استقلال
  • کاهش احتمال انقباضات، تغییر شکل استخوان
  • آموزش کودکان و والدین در مورد تجهیزات تطبیقی
  • ارائه تحریک حسی
  • افزایش تناسب اندام
  • افزایش انعطاف پذیری
  • بهبود وضعیت بدن
  • بهبود راه رفتن
  • به حداقل رساندن درد و ناراحتی

فواید فیزیوتراپی برای کودک فلج مغزی

یک کودک و والدین یا مراقبان او از فیزیوتراپی بسیار سود می برند زیرا به کودک کمک می کند با افزایش تحرک بر محدودیت های فیزیکی غلبه کند و روش های جایگزین برای تکمیل وظایف را شناسایی کند.

توانایی حرکت از مکانی به مکان دیگر و تعامل با سایر کودکان یا بزرگسالان از طریق بازی یا انجام وظایف از مهم ترین مزایای توانبخشی با فیزیوتراپی است. درمان همچنین با تقویت بدن به گونه ای که عملکرد را نه تنها ممکن، بلکه بدون درد و استرس نیز می کند، سلامت کلی را افزایش می دهد.

این امر نه تنها با ایجاد قدرت و انعطاف در بدن، بلکه با استفاده از تکنیک‌های تطبیقی یا تجهیزاتی که کودک می‌تواند آن را اداره کند – به دست می‌آید که به بیمار امکان می‌دهد مسیری جایگزین برای انجام وظایفی که کودکان هم سن و سال خود انجام می‌دهند، انجام دهند.

فیزیوتراپی کودک را از نظر جسمی و عاطفی توانمند می کند و زمینه را برای ورود به بزرگسالی به عنوان فردی مستقل فراهم می کند.

والدین و مراقبان از آن سود می برند زیرا با پیشرفت بیمار، تربیت کودک مبتلا به فلج مغزی کار کمتری می کند. والدین و مراقبان اغلب تحت سطح شدید استرس هستند. آنها چندین مسئولیت دارند، از جمله کمک به فرزند خود در بسیاری از وظایف فیزیکی، ارائه عشق و حمایت عاطفی، اطمینان از اینکه کودک از مراقبت کافی در یک محیط پزشکی و آموزش در مدرسه برخوردار است. هر چه کودک بتواند بر چالش های فیزیکی بیشتری غلبه کند یا با آنها سازگار شود، کمک های عملی کمتری از والدین مورد نیاز است.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در منزل برای فلج مغزی – فیزیوتراپی فلج مغزی در منزل – بهترین مرکز فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی با بیمه تامین اجتماعی – فیزیوتراپی در منزل برای کودکان

مقالات بیشتر

گزگز دست و پا

گزگز دست و پا ، عارضه ای که شاید بسیاری از ما در طول زندگی خود آن را تجربه کرده ایم. این حالت که به عنوان “گزگز” شناخته می‌شود، می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و باعث نگرانی شود. آیا این مشکل موقتی است یا نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تر است؟  علائم گزگز معمولاً به شکل حس سوزن‌…

پارگی تاندونهای شانه

پارگی تاندونهای شانه یکی از آسیب‌های شایعی است که به ویژه در افراد فعال و ورزشکار رخ می‌دهد و منجر به درد شانه می شود. این نوع آسیب می‌تواند باعث درد، کاهش حرکت و حتی از دست دادن قدرت عضلات شانه شود. آگاهی از علل و روش‌های درمان این مشکل می‌تواند به پیشگیری و بهبود…

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ