فیزیوتراپی درد سیاتیک در منزل

فیزیوتراپی درد سیاتیک در منزل

فیزیوتراپی درد سیاتیک در منزل می تواند با کاهش التهاب و کاهش تنش عضلانی به درد ناشی از سیاتیک کمک می کند. هدف از بین بردن علائم سیاتیک است تا بتوانید بدون درد به فعالیت هایی که از آن لذت می برید بازگردید. فیزیوتراپیست های ما به صورت تک به تک با شما همکاری خواهند کرد تا بفهمند چه چیزی باعث سیاتیک شما می شود و بهترین روش برای درمان آن چیست. درمان فیزیوتراپی درد سیاتیک در منزل شامل تکنیک های غیر تهاجمی برای تسکین تنش عضلانی و ترویج بهبود است.

سیاتیک یک اصطلاح عمومی است که برای توصیف دردی که از پشت باسن و ساق پا به پایین تا پایین پاها و انگشتان پا می رسد استفاده می شود. درد معمولاً به دلیل تحریک عصب سیاتیک (معمولاً در سطح باسن) یا ریشه های عصبی در قسمت پایین کمر ایجاد می شود که باعث ایجاد عصب سیاتیک می شود. همچنین ممکن است علائمی مانند تغییر حس، گزگز و ضعف عضلانی وجود داشته باشد.

برای داشتن سیاتیک لزوماً نیازی به کمردرد نیست. شما می توانید علائم و درد ساق پا را در اندام تحتانی خود بدون هیچ گونه کمردردی داشته باشید.

اکثر موارد سیاتیک در عرض 4-8 هفته با مدیریت مناسب فیزیوتراپی درد سیاتیک در منزل برطرف می شود. اگر علائم شدیدتر باشد و شامل بی حسی، سوزن سوزن شدن و ضعف عضلانی مرتبط باشد، ممکن است مدت بیشتری طول بکشد.

سیاتیک به ندرت نیاز به جراحی دارد، با این حال، در شرایط نادری که اختلال شدید عصبی وجود دارد، به عنوان مثال، تغییر حس در ناحیه زین یا تغییر در کنترل مثانه یا روده، ممکن است جراحی نشان داده شود.

دلایل درد سیاتیک

اغلب، هیچ لحظه ای برای شروع سیاتیک وجود ندارد و در طی یک دوره زمانی ایجاد می شود. یک مطالعه در سال 2007 نشان داد که یکی از علل شایع سیاتیک داشتن یک شغل فیزیکی مانند کارگران ساختمانی و رانندگان کامیون است. به طور خاص، علل شایع شامل کسانی است که باید ستون فقرات خود را به طور مکرر خم کنند که ممکن است آنها را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سیاتیک قرار دهد.

اعصابی که پای شما را تامین می‌کنند از نخاع شما منشا می‌گیرند که از فضاهای کوچکی در قسمت پایین کمر شما خارج می‌شود. این اعصاب کوچک (که ریشه های عصبی نامیده می شوند) به هم می پیوندند و عصب بزرگی را تشکیل می دهند که به عصب سیاتیک معروف است. این عصب سپس از طریق لگن به باسن می‌رود، جایی که از ماهیچه‌های پایینی شما عبور می‌کند و در نهایت به پائین می‌رود.

فیزیوتراپی درد سیاتیک در منزل نقش موثری در کنترل علائم سیاتیک دارد.

علل شایع سیاتیک عبارتند از:

  • فشردگی و تحریک ریشه های عصبی نزدیک به ستون فقرات به دلیل مسائلی مانند فتق دیسک یا التهاب که باعث افزایش فشار روی اعصاب می شود. همچنین می تواند ناشی از سایر مشکلات ستون فقرات مانند اسپوندلیولیستزیس یا تنگی ستون فقرات باشد.
  • فشرده شدن و تحریک عصب سیاتیک که از باسن شما می گذرد و به پایین پای شما می رود. این می تواند ناشی از تحریک عضله عصب سیاتیک هنگام عبور از آن باشد.

علائم سیاتیک چیست؟

علامت بارز سیاتیک درد است، نوع درد می تواند متفاوت باشد:

  • ممکن است تیز باشد، مانند شوک الکتریکی، ناراحتی یا بی حسی باشد.
  • همچنین ممکن است احساساتی مانند گزگز و احساس ضعف در ساق پا، مچ پا و یا پا وجود داشته باشد.
  • درد معمولاً در ناحیه باسن و کمر ایجاد می‌شود، اما می‌تواند به سمت پایین همسترینگ، ساق پا و پا گسترش یابد (درد ساق پا).
  • علائم معمولاً یک طرفه هستند نه اینکه روی هر دو پا تأثیر بگذارند. در موارد نادر ممکن است در هر دو ساق پا درد داشته باشید.
  • می تواند کمردرد داشته باشد.
  • این موارد می تواند با سرفه یا عطسه، حرکت از حالت نشسته به ایستاده، نشستن طولانی مدت، ایستادن یا دراز کشیدن تشدید شود.

سیاتیک چگونه تشخیص داده می شود؟

سیاتیک با مجموعه ای از یافته ها در تاریخچه شما و ارزیابی فیزیکی توسط فیزیوتراپ تشخیص داده می شود. درمانگر شما تعدادی آزمایش فیزیکی را برای تعیین منشاء درد سیاتیک شما انجام می دهد، مانند تست های قدرت عضلانی، تست های تحرک عصبی و تست های دامنه حرکتی کمر.

ما همچنین می خواهیم بدانیم که آیا آسیب، تب، مشکلات کنترل روده یا مثانه، سرطان های قبلی داشته اید و آیا بدون تلاش وزن کم کرده اید یا خیر. پاسخ به این سوالات مهم است زیرا در صورت وجود این علائم، علت سیاتیک می تواند یک بیماری جدی مانند شکستگی استخوان، عفونت یا سرطان باشد. با این حال، این موارد نادر هستند.

اکثر موارد نیاز به هیچ نوع تصویربرداری ندارند و در طی یک دوره 4-8 هفته ای با مداخله هدفمند فیزیوتراپی برطرف می شوند. با این حال، اگر علائم بیش از 8 هفته مداخله فیزیوتراپی برطرف نشد، ممکن است نیاز به بررسی و مدیریت پزشکی بیشتر باشد.

فیزیوتراپی درد سیاتیک در منزل

فیزیوتراپی درد سیاتیک در منزل

1) درمان سیاتیک در مراحل اولیه شامل تمرکز قوی بر کاهش درد با درمان دستی، سوزن خشک، کشش ملایم عصب، و تحرک ستون فقرات برای کاهش حساسیت عصب تحریک شده است. این معمولا باعث تسکین شدید و کاهش قابل توجه علائم در 1-4 ویزیت می شود.

2) اطمینان از نتایج طولانی مدت و به حداقل رساندن احتمال بازگشت علائم با تکمیل یک برنامه توانبخشی شخصی. یک رویکرد ساختاریافته برای اطمینان از درمان سیاتیک وجود دارد. بدون درد شما اولویت اول ما است، اما توجه ما به جزئیات برای کمک به توانبخشی شما در کل سفر است که تضمین می کند نتایج ما بی رقیب هستند و علائم شما عود نمی کند.

این شامل تمرینات تقویتی است که عضلات پشتی و باسن را هدف قرار می دهد. این بسیار مهم است، زیرا به بدن شما کمک می کند تا بتواند با خواسته های روزانه و همچنین هر فعالیت تفریحی که دوست دارید انجام دهید، کنار بیاید. یک برنامه مدیریت بلندمدت قوی همچنین شامل تمرینات هدفمند تحرک عصب برای بهبود حرکت اعصاب آسیب دیده و همچنین تمرینات حرکتی ستون فقرات برای بهبود حرکت ستون فقرات است.

3) اطمینان از اینکه هیچ نقطه ضعفی ندارید که بر عملکرد و کیفیت زندگی شما در حرکت رو به جلو تأثیر بگذارد. با علائم سیاتیک متوسط ​​تا شدید، زمانی که درد شما برطرف شد، گاهی اوقات برخی از نقاط ضعف باقی می ماند که کارهای معمول شما را سخت تر از حد معمول می کند. برای بازگشت به حالت عادی خود، باید به این موضوع رسیدگی شود. یک ارزیابی کامل فیزیوتراپی می تواند به شناسایی کمبودها کمک کند و به شما دانشی برای رفع آن بدهد.

4) مشاوره و آموزش در مورد وضعیت قرار گرفتن، وضعیت بدن و سطح فعالیت مناسب برای شما که به شما اجازه می دهد تا علائم شما برطرف شود و شما را راحت نگه دارد در حالی که درمان ما تأثیر مطلوب را دارد. ما همچنین توصیه هایی را به شما می دهیم که باید به تدریج به سطح فعالیتی که می خواهید به روشی ایمن و غیر مضر برسید.

 

نویسنده: فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در کلینیک و‌ منزل (تهران،کرج)
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در منزل برای سیاتیک – فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی در منزل خیابان دماوند – فیزیوتراپی در منزل شرق تهران – فیزیوتراپی سیاتیک در منزل – فیزیوتراپی در منزل شرق تهران – فیزیوتراپی در منزل نارمک – فیزیوتراپی در منزل تهرانپارس 

مقالات بیشتر

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

درمان پارگی دیسک کمر

درمان پارگی دیسک کمر با فیزیوتراپی بهترین روش درمان غیرجراحی مشکلات ستون فقرات است که توسط درمانگران ما در کلینیک فیزیوتراپی ارائه می شود. پارگی دیسک کمر که به عنوان فتق دیسک کمر نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع ستون فقرات است که باعث درد و ناراحتی در ناحیه پایین ستون فقرات (کمر) می…

کمردرد در افراد مسن – درمان کمردرد با فیزیوتراپی

کمردرد در افراد مسن یک مشکل رایج و محدود کننده است. کمردرد پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دومین علامتی است که احتمالاً باعث تشدید مراجعه به کلینیک می شود. شیوع کمردرد در جمعیت سالمندان بیش از 70 درصد تخمین زده می شود. مانند بسیاری از شرایط بالینی دیگر، علت، سیر و ارزیابی کمردرد در افراد…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ