فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل

فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل

فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل به عنوان موثرترین راهکار توانبخشی سکته مغزی شناخته می شود که نقش موثری در بهبود شرایط بیمار پس از این عارضه مغزی جدی دارد.

سکته مغزی نوعی آسیب حاد و ناگهانی و شایع ترین اختلال نورولوژیک در سراسر جهان است که سالانه میلیون ها انسان را درگیر عوارض خود می کند.

سکته مغزی تغییری در عملکرد مغز است که معمولاً حاد بوده و به دلیل آسیب دیدن یا مرگ سلول‌ های مغز رخ می‌دهد.

مشکلات حرکتی و ناتوانی در حفظ تعادل ، اختلالات مغزی ، ضعف و فلج اندام ها و مشکلات گفتاری از مهم ترین علائمی هستند که با مشاهده آن ها باید به بروز سکته مغزی شک کرد.

عدم ‌تشخیص و درمان به موقع سکته مغزی می‌تواند موجب آسیب دائمی عصبی، ایجاد عوارض جدی و حتی از دست دادن جان بیمار شود.

آسیب مغزی که در اثر سکته مغزی ایجاد می شود سبب بروز اختلال در نورون محرکه فوقانی شده و منجر به ضعف و حتی فلج اندام ها در سمت مقابل نیمه آسیب دیده مغز می شود.

علائم و عوارض ناشی از سکته مغزی بسته به محلی که آسیب در آن رخ داده و وسعت عارضه متفاوت بوده و با شدت های مختلفی رخ می دهد.

اختلالات عملکردی ازجمله اختلالات حسی، اختلالات درکی، مشکلات بینایی، اختلالات شخصیتی و دهنی و مشکلات مرتبط با گفتار و زبان در کنار مشکلات جسمی ایجاد شده از مهم ترین عوارض سکته مغزی هستند.

فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل برای کمک به تخفیف عوارض جسمی و حرکتی ایجاد شده پس از سکته مغزی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

بر اساس آمارها بیش از نیمی از مبتلایان به سکته مغزی دچار مشکلاتی در زمینه حرکت و حفظ تعادل می شود که این عوارض با راهکارهای فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل تا حد زیادی قابل بهبود است.

اختلالات حرکتی ایجاد شده سبب می شود این بیماران حتی در انجام امور روزمره خود دچار مشکل شوند و نتوانند بطور مستقل زندگی کنند ، فیزیوتراپی به بیماران سکته مغزی کمک می کند تا بتوانند بر مشکلات ایجاد شده غلبه کرده و وابستگی کمتری به اطرافیان داشته باشند.

فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل

علائم و عوارض سکته مغزی

  • فلج و بی حسی یک نیمه بدن
  • اختلال در بلع غذا
  • مشکلات حسی
  • اختلالات روحی
  • اختلال درک محیط
  • مشکلات بینایی مانند تاری دید
  • ناتوانی در حفظ تعادل
  • مشکلات حرکتی
  • سرگیجه و سردرد شدید و ناگهانی
  • اختلال تکلم

عوامل افزایش دهنده خطر سکته مغزی

  • فشار خون بالا
  • کلسترول بالا
  • افزایش سن
  • کم تحرکی
  • هورمون درمانی
  • تنگی عروق خونی
  • بیماری های قلبی و ریوی
  • دیابت
  • سیگار کشیدن
  • اضافه وزن

فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل

در فاز حاد و بلافاصله پس از بستری در بیمارستان متخصص ابتدا سعی می کند با دارو اقدام به کنترل شرایط بیمار بکند ريال نقش اصلی این داروها جلوگیری از تشکیل لخته‌های خونی و از بین بردن این لخته‌ها، پایین آوردن فشار خون و کاهش میزان کلسترول است  ، جراحی نیز در صورت تورم مغز و یا پارگی عروق مغزی انجام می گیرد.

فیزیوتراپی در بیماران مبتلا به سکته مغزی باید در همان بیمارستان و پس از کنترل شرایط بیمار در وضعیت مناسب و گذر از فاز حاد آسیب مغزی شروع شود و پس از آن بطور منظم در منزل ادامه پیدا کند.

فیزیوتراپی برای جلوگیری از عوارضی همچون کوتاهی اندام ها و یا ضعف و بی حسی اندام ها پس از سکته مغزی از اهمیت زیادی برخوردار است.

فیزیوتراپیست با ارزیابی دقیق شرایط بیمار ، میزان آسیب ایجاد شده مغزی و شدت عوارض ایجاد شده برای بیمار برنامه درمانی و توانبخشی خاص هر بیمار را تنظیم می کند و نحوه انجام تمرینات را به بیمار آموزش می دهد ، فیزیوتراپیست همچنین توصیه هایی به اطرافیان فرد بیمار برای کمک بیشتر آن ها به بیمار در طی برنامه توانبخشی خواهد داشت.

فیزیوتراپیست با تشویق بیمار برای استفاده از سمت ضعیف حرکتی به تقویت عضلات و بهبود وضعیت حرکتی در سمت ضعیف شده بدن کمک می کند.

دریافت خدمات فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل این امکان را فراهم می آورد تا بیمار در کنار سایر اعضای خانواده خدمات توانبخشی را دریافت کرده و از استرس قرار گرفتن در محیط های درمانی دور باشد.

میزان موفقیت روش های توانبخشی از جمله فیزیوتراپی سکته مغزی به شرایط مختلفی از جمله سن بیمار ، شرایط فیزیکی بیمار ، میزان آسیب ایجاد شده ، شدت عوارض ایجاد شده ، منطقه ای از مغز که دچار آسیب شده و میزان مشارکت وی در برنامه توانبخشی بستگی دارد.

بی اختیاری ادرار و مدفوع از عوارض شایع و ناراحت کننده در بیماران سکته مغزی است ، فیزیوتراپی در درمان و بهبود این اختلال نیز کمک کننده است.

فیزیوتراپیست با ارائه تمریناتی در جهت تقویت عضلات مرتبط با کنترل ادرار و مدفوع به بهبود این اختلال کمک می کند.

بیوفیدبک تراپی یکی از راهکارهای فیزیوتراپی سکته مغزی است که می تواند به درمان مشکلاتی همچون بی اختیاری ادرار در بیمار کمک کند.

از آن جایی که بسیاری از بیماران مبتلا به سکته مغزی دچار مشکلات حرکتی هستند و جابجایی و مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی برای آن ها دشوار است خدمات فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل برای آن ها بسیار مناسب است.

فیزیوتراپیست با استفاده از روش های موثر به بازآموزی حرکتی بیمار و آموزش مجدد قابلیت‌های حرکتی و فعالیت‌های عملکردی بیمار کمک می کند.

فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل روند بهبودی بیمار پس از این عارضه مغزی را سرعت بخشیده و عوارض جسمی و حرکتی ایجاد شده را به حداقل می رساند.

فیزیوتراپی نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی بیماران پس از سکته مغزی دارد و به افزایش استقلال فرد و کاهش وابستگی وی به اطرافیان کمک زیادی می کند.

فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل به بیمار کمک می کند تا هرچه سریع تر بتواند به زندگی عادی بازگشته و بتواند به انجام فعالیت های عادی خود بپردازد ، بدون فیزیوتراپی پروسه درمانی ناتمام خواهد ماند و عوارض و مشکلات ناشی از سکته مغزی تشدید می شوند.

 

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی سکته مغزی – فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل – فیزیوتراپی در منزل تهران – فیزیوتراپی در منزل کرج – بهترین مرکز فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی در منزل شمال تهران – فیزیوتراپی در منزل شرق تهران – فیزیوتراپی در منزل غرب تهران – تعرفه فیزیوتراپی در منزل

مقالات بیشتر

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

درمان پارگی دیسک کمر

درمان پارگی دیسک کمر با فیزیوتراپی بهترین روش درمان غیرجراحی مشکلات ستون فقرات است که توسط درمانگران ما در کلینیک فیزیوتراپی ارائه می شود. پارگی دیسک کمر که به عنوان فتق دیسک کمر نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع ستون فقرات است که باعث درد و ناراحتی در ناحیه پایین ستون فقرات (کمر) می…

کمردرد در افراد مسن – درمان کمردرد با فیزیوتراپی

کمردرد در افراد مسن یک مشکل رایج و محدود کننده است. کمردرد پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دومین علامتی است که احتمالاً باعث تشدید مراجعه به کلینیک می شود. شیوع کمردرد در جمعیت سالمندان بیش از 70 درصد تخمین زده می شود. مانند بسیاری از شرایط بالینی دیگر، علت، سیر و ارزیابی کمردرد در افراد…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ