فیزیوتراپی پارکینسون در منزل

فیزیوتراپی پارکینسون در منزل

فیزیوتراپی پارکینسون در منزل کمک زیادی به بهبود تحرک و توانایی حفظ تعادل در این بیماران دارد و در کل کیفیت زندگی بیماران را بهبود می بخشد.

فرد مبتلا به پارکینسون ممکن است چندین علامت را به طور همزمان تجربه کند. گرفتن سابقه و ارزیابی فیزیکی شما باید موضوع (های) اصلی را به عنوان بخشی از استراتژی مدیریت اولویت بندی کند. در حالی که فیزیوتراپی بر روی تظاهرات فیزیکی یک اختلال متمرکز است، فراموش نکنید که چگونه علائم دیگر آنها بر سبک زندگی فرد تأثیر می گذارد.

همچنین به یاد داشته باشید که نتیجه مطلوب از طریق همکاری با دیگران از تیمی از متخصصان بهداشت و مراقبت های اجتماعی با تخصص در سایر حوزه های پارکینسون، از داوطلبان، خانواده و دوستان به دست می آید.

تصور می‌شود که افراد مبتلا به پارکینسون تقریباً یک سوم کمتر از جمعیت عمومی همسنشان فعال هستند. ورزش نکردن می تواند به سلامتی شما آسیب برساند و احتمال ابتلا به بیماری های دیگر مانند بیماری قلبی، دیابت نوع 2 و پوکی استخوان بیشتر است. بنابراین باید سعی کنید ورزش را به بخشی از روال معمول خود تبدیل کنید و انواع ورزش را متناسب با توانایی ها و نیازهای فردی خود انتخاب کنید. ایده خوبی است که قبل از شروع هر برنامه ورزشی از فیزیوتراپیست یا پزشک خود راهنمایی بخواهید.

اهداف فیزیوتراپی پارکینسون در منزل

  • حفظ و بهبود سطوح عملکرد و استقلال، که به بهبود کیفیت زندگی فرد کمک می کند
  • برای بهبود تحرک از راهبردهای ورزش و حرکت استفاده می کند
  • در صورت امکان الگوهای حرکتی و وضعیت غیرعادی را اصلاح و بهبود می بخشد
  • قدرت عضلانی و انعطاف پذیری مفاصل را به حداکثر می رساند
  • اصلاح و بهبود وضعیت و تعادل، و به حداقل رساندن خطرات سقوط
  • تقویت فعالیت های روزانه (بلند شدن و بلند شدن از رختخواب، بلند شدن از روی صندلی)
  • حفظ الگوی راه رفتن ایمن (با یا بدون وسایل کمک حرکتی)
  • الگوی تنفسی خوب و سرفه موثر را حفظ می کند
  • به فرد مبتلا به پارکینسون و مراقب یا اعضای خانواده او آموزش می دهد
  • اثرات دارو درمانی را افزایش می دهد

فیزیوتراپی در منزل برای بیماران مبتلا به پارکینسون

ثابت شده است که ورزش سلامت و تندرستی را در پارکینسون حفظ می کند و اکنون مهمتر از همه نشان داده شده است که نقش مهمی در پرداختن به پیشگیری ثانویه (تمرکز بر قدرت، استقامت، انعطاف پذیری، تمرین عملکردی و تعادل) دارد. ورزش برای محافظت عصبی بر استقامت تمرکز دارد و از رویکردهای اصول یادگیری حرکتی، مانند تصویرسازی ذهنی و تمرین دوگانه استفاده می کند. آموزش محافظت از اعصاب، برای موثر بودن، باید در مراحل اولیه معرفی شود، اما در تمام مراحل کمک کننده است. این شامل تمرینات پیچیده، قدرتمند و شدید است.

فعالیت بدنی، به ویژه، ورزش هوازی ممکن است انحطاط مهارت حرکتی و افسردگی را کاهش دهد. علاوه بر این، کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پارکینسون را افزایش می دهد.

کیفیت زندگی ممکن است هنگام انجام تمرینات قدرتی که متخصص فیزیوتراپی در منزل برای آن ها در نظر می گیرد تا حد زیادی بهبود پیدا می کند.

یک متخصص فیزیوتراپی پارکینسون در منزل می تواند بیمار را از طریق حرکات مناسب برای افزایش تحرک، قدرت و تعادل راهنمایی کند و به فرد کمک کند مستقل بماند. 

فیزیوتراپی پارکینسون در منزل

هدف فیزیوتراپی این است که شما را به طور ایمن و مستقل در حرکت نگه دارد، در حالی که بدن شما تا حد ممکن در شرایط کاری خوب قرار دارد. فیزیوتراپیست اغلب عضوی از تیم چند رشته ای است، یعنی گروهی از متخصصان با زمینه های مختلف تخصص، که با هم به شما کمک می کنند تا علائم خود را مدیریت کرده و کیفیت زندگی خود را به حداکثر برسانید.

چگونه فیزیوتراپی پارکینسون در منزل کمک کننده است؟

 اهداف فیزیوتراپی بسته به مرحله تجربه پارکینسون متفاوت است.

مرحله اولیه:

هدف اصلی در مراحل اولیه این بیماری، جلوگیری از عدم تحرک و بهبود توانایی فیزیکی از نظر ظرفیت هوازی، قدرت عضلانی و تحرک مفاصل است. فیزیوتراپیست شما ممکن است یک برنامه ورزشی ارائه دهد که می توانید آن را به تنهایی یا به صورت گروهی همراه با پیشنهادات و توصیه هایی در مورد حفظ سطح تناسب اندام خود دنبال کنید.

مرحله میانی:

در این مرحله فیزیوتراپی با هدف بهبود عملکرد اندام فوقانی، به ویژه در دست گرفتن و گرفتن، و همچنین بهبود وضعیت بدنی، تعادل، راه رفتن و انتقال انجام می شود. فیزیوتراپیست شما ممکن است طیف وسیعی از تمرین‌ها را برای کمک به این فعالیت‌ها پیشنهاد کند، از جمله تمرینات دستی برای کمک به مهارت دستی، به‌عنوان مثال، بتوانید راحت‌تر دکمه‌های پیراهن را ببندید. او همچنین ممکن است با یک کاردرمانگر همکاری کند تا مطمئن شود خانه شما ایمن است و خطر سقوط شما را کاهش دهد.

همچنین ممکن است راهبردهای نشانه گذاری برای بهبود راه رفتن و غلبه بر یخ زدگی پیشنهاد شود – برای اطلاعات بیشتر در مورد نشانه گذاری به انجماد و راه رفتن مراجعه کنید. علاوه بر این، استراتژی‌های حرکت شناختی ممکن است آموزش داده شوند که به شما امکان می‌دهند حرکات پیچیده را به دنباله‌ای از حرکات فردی تقسیم کنید که می‌توانید روی آن تمرکز کنید، به عنوان مثال هنگام انتقال از تخت یا صندلی و نیاز به حرکت به سمت لبه، زانوها را خم کنید، دست ها را در کنار خود قرار دهید تا فشار دهید، پایین بدن خود را بلند کنید و غیره.

مرحله آخر:

در این مرحله هدف فیزیوتراپی پیشگیری از عوارضی است که ممکن است در اثر استفاده از ویلچر یا در بستر بودن ایجاد شود. این شامل حفظ تنفس، جلوگیری از زخم های فشاری و کار با مراقبین برای اطمینان از اینکه آنها شما را به درستی قرار می دهند و از آسیب رساندن به خود هنگام بلند کردن جلوگیری می کند، می شود.

فیزیوتراپیست ها همچنین می توانند به مراقب و خانواده شما راهنمایی کنند که چگونه به شما کمک کنند تا حد ممکن مستقل بمانید. علاوه بر این، آنها می توانند به مراقبان و خانواده در مورد راه هایی برای مراقبت از سلامت خود، به عنوان مثال، در صورتی که به شما در بلند شدن از تخت، صندلی یا ماشین کمک کنند، راهنمایی کنند.

نویسنده: فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در کلینیک و‌ منزل (تهران،کرج)
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در منزل پارکینسون – فیزیوتراپی پارکینسون در منزل – درمان پارکینسون – علائم پارکینسون – فیزیوتراپی بیماری پارکینسون

مقالات بیشتر

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

درمان پارگی دیسک کمر

درمان پارگی دیسک کمر با فیزیوتراپی بهترین روش درمان غیرجراحی مشکلات ستون فقرات است که توسط درمانگران ما در کلینیک فیزیوتراپی ارائه می شود. پارگی دیسک کمر که به عنوان فتق دیسک کمر نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع ستون فقرات است که باعث درد و ناراحتی در ناحیه پایین ستون فقرات (کمر) می…

کمردرد در افراد مسن – درمان کمردرد با فیزیوتراپی

کمردرد در افراد مسن یک مشکل رایج و محدود کننده است. کمردرد پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دومین علامتی است که احتمالاً باعث تشدید مراجعه به کلینیک می شود. شیوع کمردرد در جمعیت سالمندان بیش از 70 درصد تخمین زده می شود. مانند بسیاری از شرایط بالینی دیگر، علت، سیر و ارزیابی کمردرد در افراد…

فیزیوتراپی در نیاوران – فیزیوتراپی در شمال تهران

فیزیوتراپی در نیاوران توسط متخصصان ما در کلینیک فیزیوتراپی آیتن برای طیف وسیعی از اختلالات اسکلتی – عضلانی ، مشکلات نورولوژی و مشکلات کف لگن ارائه می شود. فیزیوتراپی به بهینه سازی حرکت و عملکرد انسان اختصاص دارد و شامل طیف گسترده ای از اقدامات با هدف ارتقاء، حفظ و بازیابی بهزیستی فیزیکی، روانی و اجتماعی…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ