کمردرد مکانیکی

کمردرد مکانیکی

کمردرد مکانیکی یکی از انواع شایع کمردرد است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود به نوعی آن را تجربه کرده اند.

بر اساس آمارها کمردرد به عنوان دومین علت مراجعه افراد به مراکز درمانی و کلینیک های فیزیوتراپی شناخته می شود.

زمانی که ساختاری در کمر مانند یک دیسک بین‌مهره‌ای، مفصل یا یک استخوان تحت فشار قرار میگیرد یا بدلیل وارد شدن ضربه آسیب می بیند کمردرد مکانیکی رخ می دهد ، در این شرایط حرکات کمر و ستون فقرات دردناک شده و فرد در انجام فعالیت های روزمره خود دچار مشکل می شود.

این نوع کمردرد ها حین فعالیت و حرکت تشدید شده و سبب بروز اختلال در روند زندگی فرد و ناتوانی وی در انجام فعالیت هایش می شود.

این کمردرد های به یک ناحیه کوچک در ستون فقرات محدود باشد یا ممکن است به یک طرف یا هر دو طرف کمر کشیده شود و در صورتی که اعصاب نیز تخت فشار قرار گرفته باشند ممکن است درد به دیگر مناطق بدن همچون باسن و پاها نیز منتشر شود.

این نوع کمردردها می تواند در هر قسمتی از ستون فقرات احساس شود و ورزش و فعالیت سبب تشدید آن می شود.

متاسفانه امروزه با شیوع چاقی و کم تحرکی ریسک بروز مشکلات ستون فقرات افزایش یافته و حتی سن بروز کمردرد نیز کاهش یافته بطوری که امروزه کمردرد در بسیاری از افراد جوان نیز دردسر ساز شده ،کارهای سنگین، بلند کردن اجسام، وضعیت‌های ساکن طولانی مدت(مثل نشستن یا ایستادن‌های طولانی مدت بدون حرکت)، خم شدن و پیچش‌های مکرر و ارتعاش ستون فقرات از عوامل فیزیکی هستند که با افزایش خطر کمر درد همراه است.

پزشک برای تشخیص دقیق علت کمردرد و شدت آن علاوه بر معاینه فیزیکی و بررسی علائم بالینی بیمار از روش های تصویربرداری اشعه ایکس ، رادیوگرافی ، ام آر آی و نوار عصب و عضله بهره می برد و بر اساس نتایج بدست آمده مناسب ترین روش درمانی را توصیه می کند.

کمردرد مکانیکی

دلایل و عوامل خطر

  • وارد شدن ضربه به ستون مهره ها یا بافت های کمر که سبب آسیب دیدگی خفیف با شدید آن ها شود به دلایلی همچون زمین خوردن ، تصادفات رانندگی یا در حین ورزش
  • شیوه نادرست ورزش کردن که فشار زیادی به بافت های کمر و ستون مهره ها وارد می کند.
  • خم و راست شدن مکرر از کمر
  • نشستن ، ایستادن ، خوابیدن و بطور کلی انجام فعالیت ها به شیوه نادرست
  • بیرون زدگی دیسک کمر
  • پارگی دیسک کمر
  • تنگی کانال نخاعی
  • کشیدگی‌ های عضلانی
  • آسیب ‌های دیسک بین مهره ای
  • آرتروز کمر 
  • سر خوردگی مهره‌ ها
  • آسیب عصب سیاتیک
  • ناهنجاری های ستون فقرات مانند اسکولیوز ، کیفوز و …

روش های درمان کمردرد مکانیکی

برای درمان کمردرد های مکانیکی ابتدا باید عامل زمینه ای مشخص شود تا درمان بر اساس آن انجام بگیرد.

کاهش سطح فعالیت به تسکین کمردرد کمک کرده و از تشدید درد و آسیب دیدگی جلوگیری می کند.

استفاده از کمربندهای طبی مخصوص با توجه به نوع مشکل بیمار نیز با جلوگیری از حرکات شدید و ناخواسته ستون فقرات می تواند به تسکین درد کمک کند.

با تجویز پزشک می توان از داروهای ضددرد و ضدالتهاب مانند ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده کرد ، در صورت درد شدید ممکن است پزشک تزریق استروئیدها را توصیه کند.

فیزیوتراپی کمر به عنوان موثرترین روش در درمان انواع کمردرد شناخته می شود که علاوه بر کمک به تسکین درد به درمان عامل زمینه ای نیز کمک زیادی می کند.

فیزیوتراپیست با تنظیم برنامه ورزشی متناسب با شرایط بیمار کمک زیادی به بهبود فرایند بهبودی و بهبود عملکرد حرکتی بیمار می کند.

فیزیوتراپیست علاوه بر تنظیم برنامه تمرینی برای بیمار از تکنیک های درمان دستی ، ماساژ درمانی و کایروپراکتیک ، لیزر درمانی با لیزر پرتوان و کم توان ، مگنت تراپی ، کشش مکانیکی ستون فقرات ، گرما و سرما درمانی و الکتروتراپی بهره می برد.

تکنیک های ماساژ درد ناشی از سفتی عضلات را کاهش داده، جریان خون را بهبود بخشیده و به بهبود عملکرد حرکتی فرد کمک زیادی می کند.

همچنین آن دسته از عزیزانی که به دلیل کمردرد شدید و مزمن توانایی خروج از منزل را ندارند می توانند از خدمات فیزیوتراپی در منزل متخصصان ما بهره مند شوند.

در صورتی که روش های غیرجراحی نتوانند به درمان کمردرد و عامل بوجود آورنده آن کمک کنند جراحی به عنوان آخزین گزینه درمانی انجام خواهد گرفت.

پس از جراحی نیز انجام منظم فیزیوتراپی از اهمیت زیادی برخوردار است تا پروسه درمانی تکمیل شود.

 

هماهنگی جهت مشاوره و ویزیت :

فیزیوتراپیست جانپور ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی کمردرد – تعرفه فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی دیسک کمر – فیزیوتراپی سیاتیک – فیزیوتراپی در شمال تهران – فیزیوتراپی در شرق تهران

مقالات بیشتر

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

درمان پارگی دیسک کمر

درمان پارگی دیسک کمر با فیزیوتراپی بهترین روش درمان غیرجراحی مشکلات ستون فقرات است که توسط درمانگران ما در کلینیک فیزیوتراپی ارائه می شود. پارگی دیسک کمر که به عنوان فتق دیسک کمر نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع ستون فقرات است که باعث درد و ناراحتی در ناحیه پایین ستون فقرات (کمر) می…

کمردرد در افراد مسن – درمان کمردرد با فیزیوتراپی

کمردرد در افراد مسن یک مشکل رایج و محدود کننده است. کمردرد پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دومین علامتی است که احتمالاً باعث تشدید مراجعه به کلینیک می شود. شیوع کمردرد در جمعیت سالمندان بیش از 70 درصد تخمین زده می شود. مانند بسیاری از شرایط بالینی دیگر، علت، سیر و ارزیابی کمردرد در افراد…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ