تنیس البو چیست؟

  1. خانه
  2. بیماری های ارتوپدی
  3. تنیس البو چیست؟
تنیس البو چیست

تنیس البو چیست؟

تنیس البو یا آرنج تنیس بازان (اپی کوندیلیت خارجی) یک وضعیت دردناک است که زمانی رخ می دهد که تاندون های آرنج شما بیش از حد تحت فشار قرار میگیرند (معمولاً با حرکات تکراری مچ دست و بازو).

با وجود این نام،ورزشکاران تنها افرادی نیستند که دچار تنیس البو میشوند.

افرادی که ویژگی شغل آنها دارای انواع حرکاتی است که می تواند منجر به این عارضه شود شامل لوله کش ها، نقاشان، نجاران و قصاب ها هستند.

درد آرنج تنیس بازان در جایی اتفاق می افتد که تاندونهای عضلات ساعد به یک برآمدگی استخوانی در خارج آرنج شما متصل می شوند. این درد همچنین می تواند در ساعد و مچ دست گسترش یابد. استراحت و مسکن های بدون نسخه اغلب به تسکین درد تنیس البو کمک می کند. اگر درمان های محافظه کارانه کمک کننده باشند یا علائم ناتوان کننده شوند، پزشک ممکن است جراحی را پیشنهاد کند.

علائم تنیس البو چیست؟

درد ناشی از آرنج تنیس بازان ممکن است از بیرون آرنج به ساعد و مچ شما منتقل شود.درد و ضعف ممکن است مشکلات زیر را ایجاد کند:

  • از دست دادن قدرت گرفتن یک شی ، چرخاندن دستگیره در و حتی نگه داشتن فنجان قهوه

چه زمانی دکتر را ویزیت کنیم؟

اگر اقدامات خوددرمانی همانند استراحت،یخ گذاری و استفاده از مسکن های بدون نسخه،درد و حساسیت آرنج شما را کاهش نمیدهد،با پزشک خود حضورا مشورت کنید.

علل تنیس البو چیست؟

تنیس البو یک عارضه ناشی از استفاده بیش از حد از اندام و مربوط به کشیدگی عضلات است.

علت انقباض مکرر عضلات ساعد است که از آنها برای باز کردن و بالا بردن دست و مچ خود استفاده میکنید.

حرکات مکرر و فشار بر بافت ممکن است منجر به یک سری از پارگی های ریز در تاندون ها شود که عضلات ساعد را به برجستگی استخوانی خارج آرنج شما متصل می کند.

همانطور که از نام این بیماری مشخص است،بازی تنیس به ویژه استفاده مکرر از حرکت رو به عقب (بک هند) که با تکنیک ضعیف انجام میشود یکی از علل احتمالی آرنج تنیس بازان است.

با این حال،بسیاری از حرکات رایج بازو می تواند باعث ایجاد آرنج تنیس بازان شود از جمله:

  • استفاده از ابزار لوله کشی
  • نقاشی کردن
  • پیچ های رانندگی
  • قطع کردن و بریدن مواد غذایی بالاخص گوشت
  • استفاده مکرر از موس کامپیوتر

فاکتورهای خطر تنیس البو چیست؟

فاکتورهایی که ممکن است خطر ابتلا به آرنج تنیس بازان را در شما افزایش دهند عبارتند از:

  • سن:در حالی که آرنج تنیس روی همه افراد در هر سنی تاثیر میگذارد،بیشتر در بزرگسالان بین سی تا پنجاه سال شایع تر است.
  • شغل:افرادی که دارای مشاغلی هستند که شامل حرکات مکرر مچ و بازو می شود،بیشتر احتمال دارد که درگیر آرنج تنیس بازان شوند به عنوان مثال می توان به لوله کش ها،نقاشان،نجاران،قصابان و آشپزها اشاره کرد.
  • ورزش های خاص:شرکت در ورزشهای راکتی خطر ابتلا به آرنج تنیس بازان را افزایش می دهد به خصوص اگر از تکنیک ضعیف در ضربه زدن استفاده کنید.

تشخیص تنیس البو به چه صورت است؟

در طی معاینه فیزیکی،پزشک شما ممکن است به ناحیه آسیب دیده فشار وارد کند یا از شما بخواهد که آرنج،مچ دست و انگشتان خود را به روش های مختلف حرکت دهید.

در بسیاری از موارد سابقه پزشکی شما و معاینه فیزیکی اطلاعات کافی را برای تشخیص بیماری آرنج تنیس آرنج در اختیار پزشک قرار می دهد اما اگر پزشک مشکوک باشد که چیز دیگری ممکن است باعث علائم شما شود،ممکن است اشعه ایکس یا انواع دیگر تست های تصویربرداری را پیشنهاد دهد.

درمان تنیس البو

آرنج تنیس بازان اغلب خود به خود بهتر می شود اما اگر داروهای ضد درد و سایر اقدامات خود درمانی کمکی نکند،پزشک فیزیوتراپی را پیشنهاد میکند.موارد شدید آرنج تنیس بازو ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد.

فیزیوتراپی

اگر علائم شما مربوط به تنیس البو است ، پزشک شما ممکن است به فیزیوتراپیست پیشنهاد دهد تکنیک تنیس یا حرکات مربوط به وظایف شغلی شما را ارزیابی کند تا بهترین مراحل برای کاهش استرس بر بافت آسیب دیده شما را تعیین کند.

یک فیزیوتراپیست می تواند تمریناتی را به شما آموزش دهد که به تدریج عضلات خود را بطور متناوب تحت کشش و تقویت قرار دهید (به ویژه عضلات ساعد).

تمرینات اکسنتریک که شامل پایین آوردن مچ دست به آرامی پس از بالا آوردن آن است بطور ویژه ای کمک کننده و مفید است.

یک کش ساعد (معروف به کش تنیس البو) یا بریس می تواند فشار بر بافت آسیب دیده را کاهش دهد.

سوزن خشک که در آن با سوزن های مخصوصی تاندون آسیب دیده را در بسیاری از نقاط هدف قرار میدهد بسیار مفید میباشد.

جراحی یا سایر روشها

  • تزریقات:ممکن است پزشک شما تزریق پلاسمای غنی از پلاکت،بوتاکس یا نوعی محرک (پرولوتراپی) را به تاندون دردناک پیشنهاد کند.
  • تنوتومی اولتراسونیک (پروسه TENEX):در این روش ، تحت هدایت سونوگرافی ، پزشک یک سوزن مخصوص را از طریق پوست شما وارد قسمت آسیب دیده تاندون می کند.انرژی فراصوت سوزن را به سرعت تکان می دهد به طوری که بافت آسیب دیده مایع شده و می توان آن را مکش کرد.
  • عمل جراحی:گر علائم شما پس از شش تا دوازده ماه درمان گسترده غیرجراحی بهبود نیافته است،ممکن است برای عمل جراحی برداشتن بافت آسیب دیده کاندید عمل جراحی شوید.این نوع روش ها را می توان از طریق یک برش بزرگ یا از طریق چندین برش کوچک انجام داد.تمرینات فیزیوتراپی برای بهبودی پس از جراحی بسیار مهم هستند.

نویسنده مقاله

فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
مشاوره و درمان (فیزیوتراپی در مطب و منزل)
نظام پزشکی: ف۴۹۳۹
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸

کلمات مرتبط :

تنیس البو – آرنج تنیس بازان – فیزیوتراپی – جراحی آرنج – فیزیوتراپی آرنج – فیزیوتراپی در منزل – کلینیک فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در منزل تهران – فیزیوتراپی در منزل کرج – متخصص ارتوپدی – متخصص فیزیوتراپی – دکتر ارتوپد – دکتر فیزیوتراپی – دکتر فیزیوتراپ

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی کمردرد در تهران

فیزیوتراپی کمردرد در تهران توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن ، با هدف تسکین علائم و بهبود عوامل زمینه ای کمردرد ارائه می شود. کمردرد مشکل شایعی است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این می تواند از ناراحتی خفیف تا درد ناتوان کننده متغیر باشد…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل عضلانی، فتق دیسک یا حتی استرس باشد. صرف نظر از علت، درد می تواند ناتوان کننده باشد…

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک موثرترین روش درمان غیرجراحی این عارضه است که در مرکز فیزیوتراپی آیتن در تهران ارائه می شود. درد عصب سیاتیک که به عنوان سیاتیک نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع است که می تواند زندگی روزمره شما را مختل کند. با این حال، خبر خوب این است که تسکین موثر…

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران در مرکز فیزیوتراپی آیتن توسط متخصصان با تجربه ما و با هدف تشخیص ، ارزیابی و درمان مشکلات ستون فقرات ارائه می شود. ستون فقرات انسان یا ستون مهره‌ای، از 33 مهره تشکیل شده است که روی هم قرار گرفته‌اند. این مهره ها به پنج ناحیه گردنی، سینه ای، کمری،…

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد فیزیوتراپی ، یک روش غیرتهاجمی برای درمان کمردرد است. این شامل انواع تکنیک ها و تمرینات طراحی شده برای کاهش درد، بهبود عملکرد و جلوگیری از حمله های بعدی کمردرد است.  کمردرد یک بیماری شایع است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این…

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل فیزیوتراپی، شاخه ای تخصصی از مراقبت های بهداشتی، نقش اساسی در مراقبت های بعد از عمل ایفا می کند. این مقاله به اهمیت فیزیوتراپی پس از جراحی و چگونگی کمک به بهبود سریعتر و موثرتر می پردازد. بیمارانی که تحت عمل های ارتوپدی مانند تعویض مفصل زانو و لگن…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
فهرست
مشاوره در واتس آپ