فیزیوتراپی شانه

فیزیوتراپی شانه

فیزیوتراپی شانه برای آسیب های شانه برای نتیجه درد کوتاه مدت تا طولانی مدت و عملکرد مهم است.

صدمات شانه به این دلیل رخ می دهد که مفصل شانه یکی از پرکاربردترین مفاصل بدن است و راحت ترین آنها را بی ثبات می کند.

به همراه داشتن مفاصل بسیار متحرک، نوع آسیب‌هایی که ممکن است رخ دهد می‌تواند از دررفتگی حاد تا درد طولانی‌مدت شانه و مشکلات بی‌ثباتی متغیر باشد. همه اینها را می توان به طور موثر از طریق فیزیوتراپی مدیریت کرد.

شانه که مسئول حرکت بازوهای ما است، ارتباط ساختاری اصلی بین اندام فوقانی و بدن ما است.

شانه متشکل از کتف (تیغه شانه)، بازو (بالا بازو) و ترقوه، متحرک ترین مفصل بدن است. و بنابراین به راحتی از طریق ورزش، کار یا فرسودگی روزانه آسیب می بیند.

فیزیوتراپی شانه موثرترین روش در تسکین علائم و درمان آسیب های شانه است که با مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی یا بصورت فیزیوتراپی در منزل قابل ارائه است.

دلایل درد شانه

  • دررفتگی شانه
  • فیزیوتراپی بورسیت ساباکرومیال
  • تاندونیت کلسیفیه کننده
  • آسیب مفصل آکرومیوکلاویکولار
  • برخورد شانه
  • پارگی روتاتور کاف
  • تاندونیت عضله دوسر و تاندونوز عضله دوسر

عملکرد اولیه شانه

عملکرد کلیدی شانه فراهم کردن و اجازه حرکت اندام فوقانی است. با این حال، از آنجایی که تنها ارتباط ساختاری بین بازو و نیم تنه باقی می ماند، همچنین تا حد زیادی مسئول استحکام و ثبات اندام فوقانی است.

به دلیل تحرکی که اجازه می دهد، شانه نیز مسلماً کم ثبات ترین مفصل بدن است، با ناحیه تماس استخوان به استخوان بسیار کوچک، لابروم و چندین رباط برای جلوگیری از حرکت اضافی. بنابراین عضلات به تقویت مفصل و همچنین ایجاد حرکت کمک می کنند.

تاندون‌های عضلات روتاتور کاف دور مفصل می‌پیچند و نوعی «کپسول» از خود ایجاد می‌کنند که ثبات را افزایش می‌دهد و به جلوگیری از آسیب کمک می‌کند. با حمایت محدودی که ماهیچه‌ها و سایر ساختارها ارائه می‌کنند، شانه یک آسیب رایج در ورزش، هنگام کار است و می‌تواند با افزایش سن در معرض تغییرات یا آسیب‌های دژنراتیو باشد.

فیزیوتراپی شانه با تقویت عضلات شانه می تواند ریسک آسیب های شانه را کاهش دهد.

آناتومی شانه، صدمات و علائم

با تحرک زیاد مفصل و اهمیت آن در حرکات بازو یا بدن، شانه یکی از آسیب پذیرترین اعضای بدن است. آسیب‌های اصلی که عمدتاً از طریق تجزیه بافت نرم آسیب می‌بینند، شامل آسیب روتاتور کاف، دررفتگی و حتی آرتروز می‌شوند که همگی می‌توانند توانایی شما برای زندگی و عملکرد صحیح را به شدت محدود کنند.

از نظر ساختاری پیچیده، شانه عمدتاً از کتف، استخوان بازو، ترقوه، طیف وسیعی از رباط ها و مجموعه وسیعی از اتصالات عضلانی تشکیل شده است. کمپلکس شانه از سه مفصل مجزا تشکیل شده است که بین جناغ و ترقوه (مفصل استرنوکلاویکولار)، دومی بین ترقوه و کتف (مفصل آکرومیکلاویکولار) و سومی بین استخوان بازو و حفره گلنوئید کتف (مفصل گلنوهومرال) قرار دارد. این مفاصل به ارائه دامنه کامل حرکت به بازو کمک می کنند، با این حال مفصل گلنوهومرال پایه اکثر حرکات است.

شکستگی استخوان

بیشتر صدمات وارده به استخوان ها شکستگی است، اگرچه بسیاری از مردم استدلال می کنند که شکستگی ها کمی متفاوت هستند و در واقع یک چیز هستند. شکستگی‌ها می‌توانند از طریق انتقال نیرو از اندام فوقانی، مانند تصادفات رانندگی یا هنگام افتادن روی اندام و یا به دلیل ضربه مستقیم به استخوان، به عنوان مثال در یک ورزش تماسی، رخ دهند.

فیزیوتراپی شانه پس از آسیب هایی همچون شکستگی برای کمک به بازیابی حرکات شانه از اهمیت زیادی برخوردار است.

شکستگی ترقوه

ترقوه یک استخوان بلند و صاف است که معمولاً به آن استخوان طوقه می گویند. لبه کتف را به جناغ جناغ متصل می کند و بخشی از مفاصل آکرومیوکلاویکولار و استرنوکلاویکولار است.

ترقوه برای ایجاد ثبات در کمپلکس شانه، کمک به حرکت و محافظت از شبکه عصبی بازویی، زیر رگ های خونی و بالای ریه ها ضروری است. شکستگی استخوان ترقوه شایع ترین شکستگی در کودکان است، اما تنها درصد کمی از شکستگی های بزرگسالان را تشکیل می دهد.

شکستگی ترقوه معمولاً از طریق افتادن روی شانه جانبی رخ می‌دهد، البته کمتر از سقوط روی بازوی کشیده یا ضربه مستقیم به استخوان اتفاق می‌افتد. شایع ترین شکستگی های ترقوه در یک سوم میانی استخوان رخ می دهد و به دلیل موقعیت سطحی استخوان و این واقعیت که فعالیت عضلانی می تواند باعث جابجایی انتهای نسبی استخوان شود، به راحتی قابل شناسایی است. این شکستگی با تورم، کبودی یا التهاب، حساسیت در اطراف ناحیه و حرکت محدود در اندام فوقانی ظاهر می‌شود. شکستگی ها نیز اغلب با یک برآمدگی آشکار از طریق پوست قابل مشاهده هستند.

فیزیوتراپی شانه پس از شکستگی ترقوه از اهمیت بالایی برخوردار است. شرکت در فیزیوتراپی برای ارزیابی و درمان پس از شکستگی ترقوه بسیار مهم است، زیرا به دلیل درمان محافظه کارانه بیشتر شکستگی ها، ممکن است طیف وسیعی از مسائل مداوم وجود داشته باشد یا تغییرات در ساختار بدن می تواند به معنای تغییر در نحوه عملکرد عضلانی باشد. احساس

درمان پزشکی این شکستگی‌ها اغلب از بی‌حرکتی و یا تا حدودی نامنظم‌تر از جراحی استفاده می‌کند. از آنجایی که بی‌حرکتی باعث آتروفی عضلانی می‌شود و شکستگی بدون جوش می‌تواند به معنای تغییرات در ساختار یا تفاوت‌های جزئی در عملکرد عضله باشد، فیزیوتراپی به بهبودی کامل کمک می‌کند و به شما امکان می‌دهد در هنگام بازگشت به محل کار، ورزش یا بازی عملکرد کاملی داشته باشید. .

سایر آسیب های شانه

  • پارگی روتاتور کاف 
  • کشیدگی عضلات و رباط های شانه
  • آسیب تاندون های شانه
  • فروزن شولدر

فیزیوتراپی شانه

فیزیوتراپی برای این آسیب ها برای اطمینان از بهبودی مناسب و کامل بسیار مهم است. اگرچه هر آسیب اندکی متفاوت است، اما فیزیو می تواند به اطمینان از وجود روند صحیح بهبودی و کار بر روی یک برنامه توانبخشی کمک کند که به شما امکان می دهد اهداف بهبودی کامل را به موقع اجرا کنید تا به محض اینکه به سلامتی خود بازگردید. ممکن است. درمان تمرینات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درمان دستی (ماساژ بافت نرم و اشاره ماشه).
  • تمرینات کششی و تقویت
  • استفاده از نوار چسب یا نگهدارنده بریس (به ویژه در بهبودی پس از پارگی رباط مهم است).
  • برنامه های ورزشی برای توانبخشی یا قبل از توانبخشی.
  • گرما و سرما درمانی
  • سوزن خشک

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی شانه – فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی شانه در منزل – فیزیوتراپی آسیب های شانه

مقالات بیشتر

گزگز دست و پا

گزگز دست و پا ، عارضه ای که شاید بسیاری از ما در طول زندگی خود آن را تجربه کرده ایم. این حالت که به عنوان “گزگز” شناخته می‌شود، می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و باعث نگرانی شود. آیا این مشکل موقتی است یا نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تر است؟  علائم گزگز معمولاً به شکل حس سوزن‌…

پارگی تاندونهای شانه

پارگی تاندونهای شانه یکی از آسیب‌های شایعی است که به ویژه در افراد فعال و ورزشکار رخ می‌دهد و منجر به درد شانه می شود. این نوع آسیب می‌تواند باعث درد، کاهش حرکت و حتی از دست دادن قدرت عضلات شانه شود. آگاهی از علل و روش‌های درمان این مشکل می‌تواند به پیشگیری و بهبود…

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ