پوکی استخوان چیست؟

  1. خانه
  2. بیماری های ارتوپدی
  3. پوکی استخوان چیست؟
پوکی استخوان چیست؟

پوکی استخوان چیست؟

پوکی استخوان باعث می شود استخوان ها ضعیف و شکننده شون آنقدر شکننده که یک افتادن یا حتی فشارهای خفیف مانند خم شدن بیش از حد یا سرفه کردن می تواند باعث شکستگی شود.

شکستگی های مربوط به پوکی استخوان بیشتر در ناحیه لگن، مچ دست یا ستون فقرات رخ می دهد.

استخوان بافت زنده ای است که دائما در حال تجزیه و جایگزینی است، پوکی استخوان زمانی اتفاق می افتد که ایجاد استخوان جدید با از دست دادن استخوان قدیمی همخوانی ندارد.

پوکی استخوان مردان و زنان از هر نژادی را درگیر می کند اما زنان سفیدپوست و آسیایی به ویژه زنان مسن که یائسگی خود را پشت سر گذاشته اند بیشترین خطر را دارند.

داروها ، رژیم غذایی سالم و ورزش های تحمل کننده وزن می توانند از دست دادن استخوان را جلوگیری کرده یا استخوان های ضعیف فعلی را تقویت کنند.

علائم پوکی استخوان چیست؟

بطور معمول در مراحل اولیه از دست دادن بافت استخوانی علائمی وجود ندارد اما وقتی استخوان هایتان در اثر پوکی استخوان ضعیف تر میشوند،شما ممکن است علائمی شامل موارد ذیل را داشته باشید:

  • درد پشت که در اثر یک شکستگی یا فروریختگی مهره استخوان
  • به مرور زمان از دست دادن وزن
  • پوسچر و قامت بهم خورده
  • تجزیه و تحلیل بافت استخوان بیش از حد انتظار

چه موقع توسط دکتر ویزیت شویم؟

شما ممکن است بخواهید درباره پوکی استخوان تان با دکتر صحبت کنید اگر شما از فاز یائسگی اولیه گذر کرده اید یا میزان قابل توجهی کورتون را برای چندین ماه در یک برهه زمانی مصرف کرده اید یا اگر پدر و مادرتان شکستگیهای لگن داشته اند.

استخوانهای بدن شما در یک وضعیت دائمی تجدید و بازسازی قرار دارند. استخوان جدید ساخته می شود و استخوان قدیمی تجزیه و تحلیل می شود. وقتی شما جوان هستید بدنتان بافت استخوانی جدیدتر را سریعتر از تحلیل رفتن بافت استخوان قدیمی تر می سازد و تراکم استخوان های شما افزایش پیدا می کند. از شروع دهه سوم زندگی این پروسه کند میشود و در غالب افراد حداکثر حجم توده استخوانی تا سن سی سالگی ایجاد میشود و پس از آن سرعت تحلیل بافت استخوانی از سرعت ایجاد بافت استخوانی جدید پیشی میگیرد.

فاکتورهای خطر

یک شماری از فاکتورهایی که می‌توانند احتمال توسعه این عارضه را در شما افزایش دهند شامل موارد سن،وراثت،سبک زندگی.عوارض پزشکی رخ داده و روندهای درمانی در طی زندگی فرد میباشند.

خطرات غیر قابل تغییر

برخی از فاکتورهای خطر برای پوکی استخوان خارج از کنترل هستند و شامل موارد زیر می باشند:

  • جنسیت شما زنها:خیلی بیشتر احتمال دارد که این عارضه در زمان بیشتر پیشرفت کند.
  • سن:هر چقدر سن شما بالاتر می رود خطر بزرگتری برای ایجاد پوکی استخوان ایجاد می شود
  • وراثت:شما در بالاترین میزان خطر پوکی استخوان قرار می گیرید اگر شما سفید پوست یا مربوط به نژاد آسیایی باشید
  • تاریخچه خانوادگی:داشتن یک پدر و مادر یا برادر یا خواهر شما را در خطر بالاتری برای ایجاد پوکی استخوان قرار می دهد مخصوصا اگر مادرتان یا پدرتان سابقه شکستگی لگن داشته باشند
  • سایز چارچوب بدن: مرد ها و زن هایی که چارچوب های بدنی کوچکتری دارند خطر بزرگتری برای پوکی استخوان دارند به علت این که آنها ممکن است حجم توده استخوانی کمتری داشته باشند
  • سطوح هورمونی: استئوپروز در افرادی که سطح کمتر یا بیشتر از هورمون های خاصی را در بدنشان دارند شایع تر است مثال ها شامل موارد زیر می باشد:
  • هورمون های جنسی:سطوح پایین تر هورمونهای جنسی باعث ضعف استخوان ها می شوند پایین آمدن سطوح هورمون استروژن در بانوان در زمان یائسگی یکی از قوی ترین فاکتورهای خطر برای ایجاد پوکی استخوان است. متدهای درمان برای سرطان پروستات که سطوح تستوسترون را در مرد ها کاهش می دهند و همچنین متد های درمان برای سرطان سینه که به سطوح هورمون استروژن را در بانوان کاهش می دهند کاهش توده استخوانی را شتاب می دهند.
  • مشکلات غده تیروئید: هورمون تیروئیدی بیش از حد می‌تواند باعث کاهش توده و تراکم استخوان شود. می تواند اتفاق بیفتد اگر غده تیروئید پر کار هست یا اگر شما داروی هورمون تیروئیدی برای درمان کم کاری تیروئید را بیش از حد مصرف کرده باشید
  • غدد دیگر: پوکی استخوان با غدد پاراتیروئید ای و فوق کلیوی پرکار مرتبط است
فاکتورهای غذایی

پوکی استخوان محتمل‌تر هستند در افرادی که شرایط زیر را داشته باشند:

  • مصرف پایین کلسیم
  • اختلالات تغذیه ای
  • جراحی های معده و روده
استروئیدها و دیگر داروها

استفاده طولانی مدت خوراکی یا تزریقی کورتیکواستروئیدها پردنیزون و کورتیزون با پروسه بازسازی استخوان مداخله می کند‌.

این عارضه شایع همچنین با داروهای مبارزه کننده یا پیشگیری کننده از بیماری های زیر مرتبط است:

  • بیماریهای حمله ای
  • رفلاکس معده
  • سرطان
عوارض پزشکی

خطر پوکی استخوان در افرادی که مشکلات پزشکی خاصی را دارند بالاتر است هم چون:

  • بیماری سلیاک
  • بیماری شکمی التهابی
  • بیماریهای کبدی یا کلیوی
  • سرطان ها
  • میلومای چندگانه
  • آرتریت روماتوئید
موارد مربوط به سبک زندگی

تعدادی از عادت های بد می تواند خطر این عارضه را در بدن شما افزایش دهد مثال ها شامل موارد زیر می باشد:

  • سبک زندگی کم تحرک
  • مصرف بیش از حد الکل
  • استفاده از تنباکو

 

مترجم مقاله
فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
مشاوره و درمان (فیزیوتراپی در کلینیک و منزل)
نظام پزشکی: ف۴۹۳۹
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸

 

کلمات مرتبط :

پوکی استخوان چیست؟ -علل پوکی استخوان – استئوپروزیس – استئوپروز چیست – فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در کلینیک – فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی در منزل تهران – دکتر فیزیوتراپ – دکتر فیزیوتراپی – دکتر فیزیوتراپیست – متخصص فیزیوتراپ – متخصص فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در منزل کرج

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک موثرترین روش درمان غیرجراحی این عارضه است که در مرکز فیزیوتراپی آیتن در تهران ارائه می شود. درد عصب سیاتیک که به عنوان سیاتیک نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع است که می تواند زندگی روزمره شما را مختل کند. با این حال، خبر خوب این است که تسکین موثر…

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران در مرکز فیزیوتراپی آیتن توسط متخصصان با تجربه ما و با هدف تشخیص ، ارزیابی و درمان مشکلات ستون فقرات ارائه می شود. ستون فقرات انسان یا ستون مهره‌ای، از 33 مهره تشکیل شده است که روی هم قرار گرفته‌اند. این مهره ها به پنج ناحیه گردنی، سینه ای، کمری،…

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد فیزیوتراپی ، یک روش غیرتهاجمی برای درمان کمردرد است. این شامل انواع تکنیک ها و تمرینات طراحی شده برای کاهش درد، بهبود عملکرد و جلوگیری از حمله های بعدی کمردرد است.  کمردرد یک بیماری شایع است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این…

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل فیزیوتراپی، شاخه ای تخصصی از مراقبت های بهداشتی، نقش اساسی در مراقبت های بعد از عمل ایفا می کند. این مقاله به اهمیت فیزیوتراپی پس از جراحی و چگونگی کمک به بهبود سریعتر و موثرتر می پردازد. بیمارانی که تحت عمل های ارتوپدی مانند تعویض مفصل زانو و لگن…

درمان سردرد با فیزیوتراپی

درمان سردرد با فیزیوتراپی به عنوان یکی از موثرترین روشهای درمانی در کلینیک فیزیوتراپی آیتن تهران ارائه می شود. سردرد یک بیماری شایع است که می تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. در حالی که دارو اغلب راه حلی برای تسکین سردرد است، فیزیوتراپی یک رویکرد جایگزین و…

فیزیوتراپی تخصصی کمر درد

فیزیوتراپی تخصصی کمر درد کمر درد یک بیماری شایع است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. چه به دلیل وضعیت نامناسب، فشار عضلانی یا یک بیماری زمینه ای باشد، می تواند ناتوان کننده باشد و کیفیت زندگی فرد را تا حد زیادی کاهش دهد.  این بیماری می تواند…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
فهرست
مشاوره در واتس آپ