اسپوندیلولیز

اسپوندیلولیز

اسپوندیلولیز یا شکستگی استرسی ستون مهره ها زمانی اتفاق می افتد که مشکلی در ستون فقرات باعث ایجاد یک ترک یا شکستگی کوچک بین دو مهره (استخوان های ستون فقرات) شود.

اسپوندیلولیز باعث کمردرد می شود اما معمولاً بدون جراحی قابل درمان است. درمان هایی مانند دارو درمانی و فیزیوتراپی زمانی که زودتر شروع شوند بسیار موفق هستند، به همین دلیل توصیه می شود که در صورت بروز کمردرد هرچه سریع به دنبال درمان آن باشید.

اسپوندیلولیز یک بیماری ستون فقرات است که می تواند دردناک باشد. این مشکل در ارتباط بین مهره‌ها است – استخوان‌هایی که ستون فقرات را تشکیل می‌دهند. ابتلا به اسپوندیلولیز می‌تواند منجر به شکستگی‌ها یا ترک‌های استرسی کوچک شود، اغلب پس از آسیب‌های مکرر در حین ورزش.

اسپوندیلولیز و اسپوندیلولیستزیس مرتبط هستند اما یکسان نیستند.

اسپوندیلولیستزیس زمانی است که یکی از مهره ها از جای خود بر روی مهره زیرین لیز بخورد.
شکستگی استرسی یک علت شایع اسپوندیلولیستزیس است، زیرا ترک در مهره ممکن است باعث لغزش استخوان شود.

این وضعیت شیوع زیادی دارد و حتی در کودکان و نوجوانان، به ویژه در ورزش هایی مانند ژیمناستیک یا فوتبال، رایج است. کشش بیش از حد یا کشیده شدن بیش از حد ستون فقرات، اما خم نشدن (خم شدن به سمت داخل) می تواند منجر به ترک های کوچک در مهره ها شود.

علائم اسپوندیلولیز

ممکن است اسپوندیلولیز داشته باشید و حتی علائمی را احساس نکنید. اگر علائمی را تجربه می کنید، کمردرد شایع ترین است. درد اغلب:

  • در قسمت پایین کمر پخش می شود.
  • احساس کشیدگی عضله.
  • تشدید درد با فعالیت

دلایل اسپوندیلولیز

در افرادی که دچار این آسیب می شوند، معمولاً در بخشی از مهره به نام پارس اینترآرتیکولاریس ضعف وجود دارد. این قطعه نازک استخوان، مفاصل فاست را به هم متصل می کند، که مهره ها را مستقیماً در بالا و پایین به هم متصل می کند تا یک واحد را تشکیل دهد که حرکت ستون فقرات را امکان پذیر می کند. 

در حالی که دقیقاً نمی دانیم چرا این ضعف رخ می دهد، ژن های شما ممکن است نقشی داشته باشند. ممکن است با مهره های نازکی متولد شده باشید که شما را در معرض خطر بیشتری برای شکستگی های استرسی قرار می دهد. ضربه های مکرر به کمر ، برای مثال، صدمه زدن مکرر از طریق ورزش یا فعالیت های دیگر – می تواند مهره ها را ضعیف کند.

تشخیص

عکسبرداری با اشعه ایکس از کمر می تواند نشان دهد که آیا مهره های شکستگی وجود دارد یا خیر. همچنین ممکن است برای تشخیص شکستگی‌های کوچک یا رد سایر بیماری‌ های ستون فقرات که می‌توانند باعث کمردرد شوند، مانند فتق (برآمدگی) دیسک یا فشار دادن عصب، به سی تی اسکن یا ام‌آرآی نیاز داشته باشید.

درمان اسپوندیلولیز

پزشکان معمولاً از روش های غیرجراحی برای درمان اسپوندیلولیز استفاده می کنند. مراقبت شما ممکن است شامل داروهای اصلاح کننده فعالیت و فیزیوتراپی ستون فقرات باشد. در موارد نادر جراحی لازم است.

هدف از درمان کاهش درد، بهبود شکستگی و کمک به بازگشت به فعالیت های روزانه است. ممکن است لازم باشد برنامه درمانی را برای چند هفته تا چند ماه دنبال کنید تا احساس تسکین کامل داشته باشید.

استراحت: از ورزش و سایر فعالیت های سنگین اجتناب کنید.

داروها: داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی بدون نسخه (NSAIDs) مانند ایبوپروفن (Motrin®) می توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند. پزشک شما ممکن است در صورت نیاز داروهای قوی تری را تجویز کند.

تزریق استروئید: پزشک ستون فقرات شما داروهای استروئیدی را مستقیماً به ناحیه آسیب دیده تزریق می کند تا به تسکین درد کمک کند.

فیزیوتراپی: فیزیوتراپیست به شما کمک می کند تا تمریناتی را برای تقویت ماهیچه ها و بهبود انعطاف پذیری یاد بگیرید تا بتوانید بدون درد حرکت کنید.

بریسینگ: گاهی اوقات، پزشک یک بریس پشتی را برای تثبیت ستون فقرات با بهبود شکستگی استرسی توصیه می کنند.

جراحی برای اسپوندیلولیز نادر است. اغلب اوقات، افراد از طریق درمان های غیرجراحی احساس بهتری دارند.

برخی از افراد برای تثبیت ستون فقرات به جراحی نیاز دارند. جراحی ترمیم شکستگی استرسی را بدون نیاز به انجام فیوژن ستون فقرات (که در آن جراحان دو مهره را با هم ترکیب می‌کنند تا یک استخوان تشکیل دهند) برطرف می‌کند. در این جراحی، جراحان بافت اسکار را از ناحیه شکستگی خارج می کنند. آنها کناره های شکستگی را تثبیت می کنند و اغلب از یک تکه استخوان از قسمت دیگری از بدن استفاده می کنند. احتمالاً پس از جراحی برای کمک به بازگشت به عملکرد کامل، به توانبخشی با فیزیوتراپی نیاز خواهید داشت.

راهکارهای پیشگیری از اسپوندیلولیز

می توانید اقداماتی را برای کاهش خطر شکستگی انجام دهید. اگر کمرتان صدمه دیده یا کمردردی دارید که زندگی شما را مختل می کند، به پزشک خود مراجعه کنید. هر چه زودتر درمان را شروع کنید، نتیجه بهتری خواهید داشت. همچنین می توانید تمریناتی را برای تقویت عضلات شکم (شکم) و پشت خود انجام دهید که به حمایت از کمر شما کمک می کند.

اگر مبتلا به اسپوندیلولیز هستید، فعالیت هایی مانند شنا و دوچرخه سواری را برای کاهش خطر شکستگی انتخاب کنید. این تمرینات روی کمر شما ملایم تر است.

اگر مبتلا به اسپوندیلولیز هستید، درمان هایی مانند استراحت، دارو و ورزش می تواند درد شما را تسکین دهد. اگر زودتر به دنبال مراقبت باشید، بهترین عملکرد را دارند. این درمان ها نمی توانند شکستگی را از بین ببرند، اما می توانند به شما کمک کنند بدون درد به فعالیت های روزانه خود بازگردید.

عوارض اسپوندیلولیز

بدون درمان، اسپوندیلولیز می تواند منجر به اسپوندیلولیستزیس شود. در این حالت شکستگی باعث می شود یکی از مهره ها از جای خود خارج شود. اگر مهره به عصب فشار آورد، ممکن است درد شدیدی داشته باشید. در برخی موارد، افراد برای تسکین علائم اسپوندیلولیستزیس و بازگشت به عملکرد کامل نیاز به جراحی دارند.

کمردردی که با اسپوندیلولیز همراه است نیز می تواند منجر به کاهش تحرک شود. با حرکت و ورزش کمتر، ممکن است شروع به افزایش وزن کنید. شما همچنین می توانید توده عضلانی و انعطاف پذیری خود را از دست بدهید. دریافت درمان و یافتن فعالیت های مناسب شما می تواند کمک کننده باشد.

 

مقالات مرتبط :

سیاتیک در بارداری

فیزیوتراپی برای دیسک کمر

درمان اسکولیوز

مقالات بیشتر

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

درمان پارگی دیسک کمر

درمان پارگی دیسک کمر با فیزیوتراپی بهترین روش درمان غیرجراحی مشکلات ستون فقرات است که توسط درمانگران ما در کلینیک فیزیوتراپی ارائه می شود. پارگی دیسک کمر که به عنوان فتق دیسک کمر نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع ستون فقرات است که باعث درد و ناراحتی در ناحیه پایین ستون فقرات (کمر) می…

کمردرد در افراد مسن – درمان کمردرد با فیزیوتراپی

کمردرد در افراد مسن یک مشکل رایج و محدود کننده است. کمردرد پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دومین علامتی است که احتمالاً باعث تشدید مراجعه به کلینیک می شود. شیوع کمردرد در جمعیت سالمندان بیش از 70 درصد تخمین زده می شود. مانند بسیاری از شرایط بالینی دیگر، علت، سیر و ارزیابی کمردرد در افراد…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ