درمان کمردرد

درمان کمردرد

درمان کمردرد در گام اول با روش های غیرجراحی همچون فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی انجام می گیرد و در صورت عدم بهبود شرایط بیمار با روش های غیرجراحی ، جراحی به عنوان آخرین گزینه درمانی انجام می گیرد.

هدف از درمان های پزشکی کاهش درد است، اما این درمان ها منبع اصلی درد را تغییر نمی دهند. پزشک معمولاً درمان‌های پزشکی را در کنار برنامه فیزیوتراپی یا سایر روش های درمانی تجویز می‌کند.

درمان های پزشکی اغلب در ترکیب با روش های دیگر استفاده می شود. به عنوان مثال، تزریق استروئید اپیدورال ممکن است به اندازه کافی تسکین درد کوتاه مدت را برای پیشرفت در فیزیوتراپی فراهم کند.

درمان کمردرد

استراحت

استراحت و کاهش سطح فعالیت بخصوص فعالیت های سنگین کمک زیادی به تسکین علائم بیمار می کند ، البته استراحت مطلق جز در موارد خاص توصیه نمی شود. چراکه استراحت بیش از حد سبب ضعیف شدن عضلات شده و مشکلات بیمار را تشدید می کند.

تزریق استروئید

تزریق استروئید اپیدورال کمری با کاهش التهاب اطراف اعصاب نخاعی به کاهش علائم کمردرد کمک می کند. این تزریق شامل یک استروئید است که مستقیماً در قسمت بیرونی کیسه دورال، که نخاع را احاطه کرده است، تزریق می شود. یک اشعه ایکس زنده، به نام فلوروسکوپی، برای هدایت سوزن به ناحیه صحیح استفاده می شود. هدف از تزریق، تسکین موقت درد با کاهش التهاب در اطراف ریشه عصبی فشرده شده است.

داروهای شل کننده عضلانی

شل کننده های عضلانی به عنوان یک مضعف کننده سیستم عصبی مرکزی عمل می کند و تحرک عضلات منقبض را افزایش می دهد و درد ناشی از گرفتگی یا اسپاسم عضلانی را تسکین می دهد. شل کننده های عضلانی هیچ نقشی در مدیریت درد مزمن ندارند.

داروهای ضد درد 

این داروها با تضعیف سیگنال های ارسال شده به مغز، درک فرد از درد را تغییر می دهند.

بریس

بریس های پشت. برخی از بیماران متوجه می شوند که می توان از بریس کمر برای ایجاد راحتی و احتمالاً کاهش درد استفاده کرد. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد استفاده از بریس غیرالاستیک به سبک کرست، که به صورت روزانه استفاده می‌شود، همراه با یک برنامه تمرینی فیزیوتراپی، می‌تواند به بهبودی سرعت بخشد و درد را کاهش دهد. 1 بریس پشت نیز ممکن است بعد از جراحی کمر نیز مفید باشد.

فیزیوتراپی

درمان کمردرد

فیزیوتراپی موثرترین روش درمان کمردرد بدون جراحی است که با استفاده از متدها و مدالیته های مختلف به درمان این عارضه کمک می کند.

دستکاری دستی یکی از تکنیک های فیزیوتراپی کمردرد است که با هدف بهبود تحرک و کاهش سفتی، ناراحتی یا درد انجام می شود. فشارهای دستی با سرعت و نیروی متفاوت برای تنظیم ساختارهای ستون فقرات اعمال می شود.

ماساژ درمانی. ماساژ درمانی با اعمال بر روی کمر می‌تواند اسپاسم‌های عضلانی را که معمولاً به کمردرد کمک می‌کنند، تسکین دهد. ماساژ همچنین جریان خون را در ناحیه کمر افزایش می‌دهد که با رساندن مواد مغذی و اکسیژن به عضلات آسیب‌دیده، بهبودی را تسریع می‌کند.

فیزیوتراپیست با توجه به شرایط هر بیمار برنامه تمرینی مناسبی را تنظیم می کند و نحوه انجام تمرینات را به بیمار آموزش می دهد. تمرینات ورزشی که فیزیوتراپیست برای بیمار در نظر می گیرد بصورت فیزیوتراپی در منزل قابل اجرا است. تمرینات فیزیوتراپی عملکرد حرکتی بیمار را بهبود بخشیده و درد را تا حد زیادی تسکین می بخشد. فیزیوتراپی در منزل کمردرد به بیماران کمک می کند برای درمان کمردرد خود بدون نیاز به مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی از مزایای فیزیوتراپی بهره ببرند.

سوزن خشک ، مگنت تراپی ، کشش ستون فقرات و لیزر درمانی از دیگر روش هایی هستند که فیزیوتراپیست با توجه به شرایط هر بیمار برای درمان کمردرد از آن ها بهره می برد.

جراحی

ممکن است برای کمردرد شدید که پس از یک دوره 6 تا 12 هفته ای درمان های غیرجراحی بهبود نمی یابد، عمل جراحی در نظر گرفته شود. تقریباً همیشه تصمیم بیمار برای انجام جراحی کمر است و فقط در موارد نادر است که برای کمردرد جراحی فوری انجام می شود.

رفع فشار یک روش جراحی رایج است که برای کاهش کمردرد ناشی از فشار دادن اعصاب استفاده می شود.

برخی از عواملی که قبل از جراحی کمر باید در نظر گرفت عبارتند از:

اگر می‌توان فعالیت‌های روزمره زندگی را با سطوح درد قابل کنترل کامل کرد و اگر درد خواب یا فعالیت را قطع نکرد، معمولاً درمان‌های غیرجراحی توصیه می‌شود. اگر بیمار توانایی محدودی برای عملکرد در زندگی روزمره داشته باشد، احتمالاً جراحی توصیه می شود.

جراحی در مقابل مراقبت های غیرجراحی به درجات مختلفی از تعهد زمانی نیاز دارد. این مهم است که در مقایسه با ادامه مراقبت های غیرجراحی، در نظر بگیرید که چگونه روند بهبودی پس از جراحی بر بیمار تأثیر می گذارد.

برخی از جراحی‌ها به طور قابل‌توجهی تهاجمی‌تر از سایرین هستند و شامل دوره‌های بهبودی طولانی‌تر، درد کم و بیش قابل توجه در دوران نقاهت، و دوره‌های مختلف بستری در بیمارستان می‌شوند. با رویکردهای مدرن جراحی و جراح مجرب، بسیاری از انواع جراحی ستون فقرات را می توان به صورت سرپایی با دوره نقاهت کوتاه تر انجام داد.

جراحی ستون فقرات معمولاً برای کمردردهای خفیف تا متوسط ​​یا برای دردی که کمتر از 6 تا 12 هفته طول کشیده است توصیه نمی شود. علاوه بر این، اگر علت درد از طریق آزمایش های تصویربرداری قابل تشخیص نباشد، جراحی کمر گزینه ای نیست.

جراحی رفع فشار، هر چیزی را که به ریشه عصبی فشار می آورد را از ستون فقرات خارج می کند، که ممکن است شامل قسمتی از دیسک یا خار استخوانی باشد. دو نوع اصلی رفع فشار برای کمردرد وجود دارد.

پس از جراحی نیز توانبخشی با فیزیوتراپی در منزل به مدت چند هفته تا زمانی که بیمار به شرایط مطلوب برسد باید ادامه پیدا کند. فیزیوتراپیست تمرینات فیزیوتراپی در منزل کمردرد را بگونه ای تنظیم می کند که بیمار در حین انجام تمرینات احساس ناراحتی نکند.

 

نویسنده: فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در کلینیک و‌ منزل (تهران،کرج)
نوبت دهی مشاوره و درمان : ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در منزل – درمان کمردرد با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی کمردرد در منزل – متخصص فیزیوتراپی در منزل – هزینه فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی کمر در منزل

مقالات بیشتر

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

درمان پارگی دیسک کمر

درمان پارگی دیسک کمر با فیزیوتراپی بهترین روش درمان غیرجراحی مشکلات ستون فقرات است که توسط درمانگران ما در کلینیک فیزیوتراپی ارائه می شود. پارگی دیسک کمر که به عنوان فتق دیسک کمر نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع ستون فقرات است که باعث درد و ناراحتی در ناحیه پایین ستون فقرات (کمر) می…

کمردرد در افراد مسن – درمان کمردرد با فیزیوتراپی

کمردرد در افراد مسن یک مشکل رایج و محدود کننده است. کمردرد پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دومین علامتی است که احتمالاً باعث تشدید مراجعه به کلینیک می شود. شیوع کمردرد در جمعیت سالمندان بیش از 70 درصد تخمین زده می شود. مانند بسیاری از شرایط بالینی دیگر، علت، سیر و ارزیابی کمردرد در افراد…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ