رادیکولوپاتی و درمان آن

رادیکولوپاتی

رادیکولوپاتی عارضه ای است که به دلیل کشیدگی عصب های ستون فقرات رخ داده و منجر به بروز درد در ستون فقرات می شود.

در واقع فشردگی یک عصب در ستون فقرات سبب بروز علائم این بیماری همچون درد ، بی حسی و گزگز کردن و ضعف اندام ها می شود.

رادیکولوپاتی اغلب در قسمت های انتهایی ستون فقرات و در قسمت گردن رخ می دهد و شیوع آن در قسمت های میانی ستون فقرات ( قفسه سینه ) کمتر است.

این عارضه در اثر فشردگی یا تحریک عصب خارج شونده از ستون فقرات ایجاد می شود و بیرون زدگی دیسک کمر و گردن از شایع ترین و مهم ترین عواملی هستند که در بروز آن نقش دارند.

پزشک برای تشخیص رادیکولوپاتی ابتدا اقدام به معاینه دقیق بیمار کرده و پرونده پزشکی را بررسی می کند و در صورت نیاز از روش ها و تست های تشخیصی همچون ام آر آی ، سی تی اسکن و نوار عصب و عضله استفاده می کند.

خوشبختانه در اغلب مبتلایان درمان های غیرتهاجمی از جمله فیزیوتراپی طی چند هفته تا چند ماه موثر واقع شده و بیمار تا حد زیادی به بهبود می رسد.

علائم رادیکولوپاتی

  • احساس درد در کمر یا گردن ( بسته به محل عصب تحت فشار )
  • انتشار درد به سایر اندام ها
  • ضعف عضلانی
  • بی حسی و گزگز کردن اندام ها
  • احساس ضعف در دست ها و پاها

دلایل و عوامل خطر

  • انجام فعالیت های سنگین و تکراری که فشار زیادی به ستون فقرات وارد می کنند یکی از دلایل مهم بروز این عارضه است.
  • بیرون زدگی دیسک کمر
  • بیرون زدگی دیسک گردن
  • آرتروز ستون فقرات
  • انحنای غیر طبیعی ستون فقرات ( اسکولیوز
  • آسیب و تخریب مهره ها
  • وجود خارهای استخوانی در محل مهره ها
  • ضخیم شدن رباط های اطراف ستون فقرات
  • تومورهای نخاعی
  • وجود عفونت در مهره ها
  • و هر عاملی که سبب کاهش فضای کانال ستون فقرات و وارد شدن فشار به اعصابی که از آن ناحیه می شوند شود می تواند در بروز رادیکولوپاتی نقش داشته باشد.

درمان رادیکولوپاتی

همانطور که در بالا نیز گفته شد خوشبختانه در اغلب مبتلایان درمان های غیرتهاجمی همچون کاهش میزان فعالیت ، دارودرمانی و فیزیوتراپی شرایط بیمار را بطور قابل ملاحظه ای بهبود می بخشند.

کاهش میزان فعالیت و اجتناب از انجام کارهایی که سبب وارد شدن لفشار به ریشه های عصبی نخاعی می شوند نقش زیادی در کاهش احساس درد و سایر عوارض ناشی از این عارضه دارد.

با تجویز پزشک می توان از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده کرد ف در موارد درد شدید و ناتوان کننده ممکن است پزشک تزرریق داروهای استروئیدی در فضای اپیدروال را توصیه کند.

فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی از موثرترین راهکارهای درمان رادیکولوپاتی هستند.

فیزیوتراپیست علاوه بر تنظیم برنامه تمرینی برای فرد بیمار از متدهای درمان دستی و کایروپراکتیک و همچنین مدالیته هایی مانند لیزرپرتوان و تراکشن ستون فقرات ، شاک ویو تراپی و اولتراسوند برای کمک به تخفیف علائم بیمار استفاده می کند.

آن دسته از عزیزانی که مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی برایشان دشوار است می توانند از خدمات فیزیوتراپی در منزل ما بهره مند شوند.

در صورتی که راهکارهای ذکر شده در بالا نتوانند کمکی به بهبودی شرایط بیمار و تخفیف علائم وی بکنند عمل جراحی برای از بین بردن فشار وارد شده بر اعصاب نخاعی انجام می گیرد.

این جراحی نیز با توجه به عامل بوجود آورنده رادیکولوپاتی با روش های مختلفی انجام می گیرد.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در شرق تهران – دکتر کایروپراکتیک – مطب کایروپراکتیک در نارمک – دکتر فیزیوتراپی در شرق تهران – فیزیوتراپی گردن – فیزیوتراپی کمر

مقالات بیشتر

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

درمان پارگی دیسک کمر

درمان پارگی دیسک کمر با فیزیوتراپی بهترین روش درمان غیرجراحی مشکلات ستون فقرات است که توسط درمانگران ما در کلینیک فیزیوتراپی ارائه می شود. پارگی دیسک کمر که به عنوان فتق دیسک کمر نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع ستون فقرات است که باعث درد و ناراحتی در ناحیه پایین ستون فقرات (کمر) می…

کمردرد در افراد مسن – درمان کمردرد با فیزیوتراپی

کمردرد در افراد مسن یک مشکل رایج و محدود کننده است. کمردرد پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دومین علامتی است که احتمالاً باعث تشدید مراجعه به کلینیک می شود. شیوع کمردرد در جمعیت سالمندان بیش از 70 درصد تخمین زده می شود. مانند بسیاری از شرایط بالینی دیگر، علت، سیر و ارزیابی کمردرد در افراد…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ