فواید فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل

فواید فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل

فواید فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل

سکته مغزی زمانی رخ می دهد که جریان خون به مغز به دلیل انسداد در شریان (سکته مغزی ایسکمیک) به خطر بیفتد.

سکته مغزی همچنین از نشت خون به مغز از یک شریان پاره شده (سکته مغزی هموراژیک) ایجاد می شود.

خون اکسیژن را به مغز می رساند تا به عملکرد صحیح تمام بخش های مغز کمک کند. هنگامی که هر چیزی سطح اکسیژن در مغز را مختل می کند (که باعث کاهش آن به سطوح خطرناک می شود)، سلول های مغز می میرند و بخش هایی از مغز دیگر کار نمی کند.

تأثیر سکته مغزی بر بدن به شدت آسیب مغزی و اینکه کدام مدارهای مغزی آسیب دیده است بستگی دارد.

برخی از عوارض پس از سکته مغزی انتظار می رود. این عوارض می توانند دائمی باشند، اما معمولا پس از دریافت درمان و توانبخشی مناسب سریع بهبود می یابند.

پس از سکته مغزی، افراد در حرکت کردن، صحبت کردن یا انجام فعالیت های منظم مشکل دارند. در حالی که دارو برای درمان علت اولیه سکته مغزی و گاهی اوقات عوارض ناشی از آن مفید است، فیزیوتراپی می تواند در دراز مدت مفید باشد. 

به عقیده پزشکان فیزیوتراپی با شدت بالا که در عرض 24 ساعت پس از سکته شروع می شود می تواند به نتایج بهتری منجر شود.

برای بهره مندی از فواید فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل می توانید با متخصصان فیزیوتراپی ما که خدمات فیزیوتراپی سکته مغزی را علاوه بر کلینیک فیزیوتراپی آیتن در شریعتی بصورت فیزیوتراپی در منزل نیز ارائه می دهند مشورت کنید.

علائم و عوارض سکته مغزی

سکته مغزی باعث ایجاد مجموعه ای از علائم می شود که عبارتند از:

  • فلج (معمولاً در سمت آسیب دیده بدن)
  • بی‌حسی در اندام‌ها (دست‌ها، پاها)
  • مشکل در صحبت کردن 
  • اختلال بلع غذا
  • سرگیجه
  • دشواری در تنفس
  • از دست دادن تعادل و هماهنگی
  • غش کردن یا بیهوش شدن
  • سردرد شدید ناگهانی

معمولاً، یک بیمار سکته مغزی به دلیل از دست دادن عملکرد عضلانی در یک طرف، ظاهری ناهموار در صورت خود حفظ می کند. همچنین ممکن است به دلیل ضعف عضلانی در بلند کردن، ایستادن یا برداشتن اشیا مشکل داشته باشند. در حالی که هدف درمان اورژانسی رفع انسداد یا توقف خونریزی است، توانبخشی طولانی مدت با فیزیوتراپی برای پیشگیری و بهبود عوارض مورد نیاز است.

فواید فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل

بیماران پس از سکته مغزی باید با یک برنامه بهبودی فیزیوتراپی شروع کنند. این برای بازیابی استقلال، استقامت و قدرت عضلانی آنها مهم است.

توانبخشی فیزیوتراپی می تواند:

  • منجر به بهبودی سریع تر شود
  • کمک به تقویت توانایی انجام مهارت های اساسی مانند حمام کردن، غذا خوردن، لباس پوشیدن و راه رفتن
  • بازیابی قدرت و استقامت
  • افزایش تعادل و هماهنگی
  • تقویت نوروپلاستیسیته مغز

ورزش بعد از سکته مغزی به دلیل از دست دادن عملکرد عضلانی (در اثر آسیب مغزی)، از دست دادن تعادل و در نتیجه ضعف عضلانی می تواند دشوار باشد. این زمانی است که بیماران سکته مغزی اغلب به فیزیوتراپیست ها ارجاع داده می شوند.

مغز نمی تواند سلول های از دست رفته در طول سکته مغزی را بازسازی کند، اما فیزیوتراپی می تواند به مغز کمک کند تا سلول های موجود را برای جبران فقدان (نوروپلاستیسیته) سازماندهی مجدد کند. این نیاز به یک برنامه بهبود فیزیکی کامل دارد که شامل موارد زیر است:

  • ورزش
  • ماساژ دادن
  • یادگیری مهارت های جدید
  • درمان الکتریکی
  • دستکاری دستی 

مدت زمانی که فرد و فیزیوتراپیست او برای هر قسمت از برنامه بهبودی صرف می کنند توسط دکتر فیزیوتراپی تعیین می شود. آنها طرحی را طراحی خواهند کرد که به بیمار کمک می کند تا به اهداف جدید برسد و در یک محیط امن و کنترل شده حالت عادی را حفظ کند.

فواید فیزیوتراپی در منزل برای بیماران سکته مغزی

از آن جایی که تحرک و جابجایی برای اغلب بیماران پس از سکته مغزی دشوار است ، فیزیوتراپی در منزل برای این عزیزان بسیار مناسب است ، به همین دلیل عدم نیاز به خروج از منزل یکی از مهم ترین فواید فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل است.

به عنوان یک دستورالعمل کلی، فیزیوتراپی 45 دقیقه در روز همراه با هر گونه درمان اضافی که ممکن است مورد نیاز باشد، داده می شود. هدف اولیه این است که بیمار حرکت کند. پس از آن، فیزیوتراپ به بیمار کمک می کند تا قدرت، هماهنگی و عملکرد خود را بازیابد.

سکته مغزی می تواند به مغز و پیام های عصبی مسئول حفظ تعادل و ثبات آسیب برساند. با این حال، با تمرینات فیزیوتراپی مناسب می توان تعادل و هماهنگی بیمار پس از سکته را بازیابی کرد. این تمرینات نه تنها تعادل را تقویت می کند، بلکه ارتباطات ذهنی را در مغز تقویت می کند که به به دست آوردن تعادل کمک می کند.

بازیابی قدرت و کاهش خطر سقوط نیز از دیگر فواید فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل است. بیماران پس از سکته مغزی ممکن است ضعف عضلانی و از دست دادن حرکت را در برخی از نواحی آسیب دیده بدن تجربه کنند. در نتیجه، آنها بیشتر در معرض تصادفات سقوط هستند. دکتر فیزیوتراپی می‌تواند برنامه‌ای برای شامل تمرین‌ هایی ایجاد کند که می‌تواند قدرت عضلانی را بازیابی کند و خطر سقوط را کاهش دهد.

نکات پایانی

فیزیوتراپی می تواند مهارت های حرکتی، تعادل، قدرت عضلانی و استقامت را در بیماران پس از سکته افزایش دهد.

شروع یک برنامه فیزیوتراپی سفارشی که شامل هماهنگی مثبت بین بیمار، خانواده، پرستاران و درمانگران است ضروری است.

از طریق یک برنامه ورزشی هدفمند و سفارشی، فیزیوتراپیست ها به بازماندگان سکته کمک می کنند تا عملکرد خود را پس از سکته مغزی بهینه کنند، سطح استقلال خود را افزایش دهند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.

پس از سکته مغزی، فیزیوتراپی برای کمک به بیمار سکته مغزی برای بازیابی قدرت، هماهنگی، تعادل و کنترل حرکتی ضروری است. فیزیوتراپیست به آسیب‌های فیزیولوژیکی ناشی از سکته مغزی، مانند مشکلات راه رفتن یا اختلال در اندام‌ها، از طریق یک برنامه ورزشی تحت نظارت و سفارشی رسیدگی می‌کند.

درمان فیزیوتراپی می تواند شامل ورزش درمانی، آب درمانی، تمرین راه رفتن و تعادل، موقعیت یابی، تحرک اولیه و تمرین عملکرد اندام فوقانی باشد.

فیزیوتراپی سکته مغزی از آتروفی عضلانی (ضعف و نارسایی عضلانی) به دلیل اختلال در اندام ها جلوگیری می کند، زیرا درمانگر به بیمار کمک می کند تا از طریق تمرینات برای تحریک عضلات و بازسازی ارتباط مغز و بدن، مجدداً از اندام آسیب دیده استفاده کند.

 

مقالات بیشتر

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

درمان پارگی دیسک کمر

درمان پارگی دیسک کمر با فیزیوتراپی بهترین روش درمان غیرجراحی مشکلات ستون فقرات است که توسط درمانگران ما در کلینیک فیزیوتراپی ارائه می شود. پارگی دیسک کمر که به عنوان فتق دیسک کمر نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع ستون فقرات است که باعث درد و ناراحتی در ناحیه پایین ستون فقرات (کمر) می…

کمردرد در افراد مسن – درمان کمردرد با فیزیوتراپی

کمردرد در افراد مسن یک مشکل رایج و محدود کننده است. کمردرد پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دومین علامتی است که احتمالاً باعث تشدید مراجعه به کلینیک می شود. شیوع کمردرد در جمعیت سالمندان بیش از 70 درصد تخمین زده می شود. مانند بسیاری از شرایط بالینی دیگر، علت، سیر و ارزیابی کمردرد در افراد…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ