نیمه دررفتگی لگن

نیمه دررفتگی لگن

نیمه دررفتگی لگن زمانی رخ می دهد که دچار يک دررفتگی به شکل جزئي شده باشد و فقط قسمتي از سر کروی استخوان ران در جايگاه کاسه‌ ای شکل خود در مفصل لگن قرار داشته باشد.

مفصل لگن، مفصلي از به هم پيوستن استخوان بزرگ ران پا و استخوان لگن خاصره است و به گونه‌ای ساخته شده است که بتواند تنش و فشار های وارده را تحمل کند.

لنگيدن، درد عمومی در ناحيه لگن و درد در زمان راه رفتن از علائم این عارضه هستند.

گاهی نیز ممکن است به دلیل دررفتگي لگن، طول پاها دچار ناهمخواني شده و يکي کوتاه‌ تر از ديگری باشد.

اين عارضه اغلب در حین حوادث ناگهانی رخ می دهد، اگرچه احتمال بروز آن در حین فعاليت‌ های ورزشي نیز وجود دارد.

تشخيص سريع و درمان صحيح دررفتگی و نیمه دررفتگی لگن ، ضرورت بسيار بالای دارد، زيرا اگر اين عارضه در زمان مناسب درمان نشود، ممکن است مشکلات جدی تری را در آینده به دنبال داشته باشد.

تشخيص دقيق نیمه دررفتگی لگن و افتراق آن از ساير مشکلات احتمالي ناحيه لگن، بدون استفاده از روش های تشخیصی دقیق بسیار دشوار است چرا که مشکلات و آسیب های دیگری نیز وجود دارند که می توانند علائمی مشابه را ایجاد کنند.

پزشک متخصص و دکتر فیزیوتراپی برای تشخيص دررفتگي و نیمه دررفتگی لگن ، معمولاً با استفاده از روش های عکسبرداری اشعه ايکس يا سي تی اسکن استفاده می کنند.

وارد کردن فشار روی مفصل آسيب‌ ديده و يا انجام فعاليت‌ هايي همچون بلند کردن اجسام سنگين قبل از آنکه مفصل به طور کامل بهبود پيدا کند، مي‌تواند موجب تشديد آسيب‌ ديدگي آن شود.

علائم نیمه دررفتگی لگن

  • ناتواني در راه رفتن و حرکت و حفظ تعادل
  • درد حین راه رفتن و ایستادن
  • کوتاهي پای سمت آسيب‌ ديده
  • آسیب اعصاب حسی و حرکتی در سمت آسیب دیده

علت نیمه دررفتگی لگن

نیمه دررفتگی لگن به دلیل وارد شدن يک نيروی سنگين بر مفصل لگن رخ می دهد که ممکن است حین حوادث ناگهانی مانند تصادفات و يا در طی انجام ورزش های پربرخورد ایجاد شود.

روشهای درمان

بسته به شدت آسیب و نوع دررفتگی درمان نیز متفاوت خواهد بود.

اولین و مهم ترین اقدام درمان نیمه دررفتگی لگن آن است که مفصل ران به جای اصلي خود بازگردانده شود و در مراحل بعدی درمان‌های توانبخشی همچون فیزیوتراپی آغاز خواهد شد.

استراحت دادن به مفصل لگن و اجتناب از قرار گیری در موقعیت هایی که فشار زیادی به مفصل لگن وارد می کنند به تسکین درد کمک می کند.

قرار دادن کمپرس یخ در محل دردناک می تواند به تسکین درد و التهاب کمک کند.

با تجویز پزشک برای تسکین درد می توان از داروهایی همچون ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده کرد.

فیزیوتراپی لگن که توسط متخصص فیزیوتراپی انجام می گیرد نقش مهمی در بهبودی این بیماری دارد.

متخصص فیزیوتراپی از مدالیته های درمانی همچون منوال تراپی ، الکتروتراپی ، لیزر تراپی و تمرین درمانی برای درمان نیمه دررفتگی لگن استفاده می کند.

تمرینات ورزشی که در کلینیک فیزیوتراپی و یا بصورت فیزیوتراپی در منزل انجام می گیرد نقش مهم در بازیابی دامنه حرکتی مفصل لگن دارد.

فیزیوتراپی در منزل بدون نیاز به خروج بیمار برای مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی خوب می تواند به درمان و توانبخشی بیمار کمک کند.

تنها در صورتی که روش های ذکر شده نتوانند موجب درمان نیمه دررفتگی لگن شوند جراحی انجام می گیرد.

 

 

 

فیزیوتراپی خوب – فیزیوتراپی در منزل – کلینیک فیزیوتراپی خوب – فیزیوتراپی در تهران – بهترین فیزیوتراپی تهران – فیزیوتراپی در شرق تهران – فیزیوتراپی در شمال تهران

مقالات بیشتر

گزگز دست و پا

گزگز دست و پا ، عارضه ای که شاید بسیاری از ما در طول زندگی خود آن را تجربه کرده ایم. این حالت که به عنوان “گزگز” شناخته می‌شود، می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و باعث نگرانی شود. آیا این مشکل موقتی است یا نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تر است؟  علائم گزگز معمولاً به شکل حس سوزن‌…

پارگی تاندونهای شانه

پارگی تاندونهای شانه یکی از آسیب‌های شایعی است که به ویژه در افراد فعال و ورزشکار رخ می‌دهد و منجر به درد شانه می شود. این نوع آسیب می‌تواند باعث درد، کاهش حرکت و حتی از دست دادن قدرت عضلات شانه شود. آگاهی از علل و روش‌های درمان این مشکل می‌تواند به پیشگیری و بهبود…

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ