آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید یک اختلال التهابی مزمن است که می تواند علاوه مفاصل، قسمت های دیگر و بیشتری از بدن شما را تحت تأثیر قرار دهد.

در برخی از افراد، این بیماری می تواند به انواع مختلفی از سیستم های بدن از جمله پوست، چشم ها، ریه ها، قلب و عروق خونی آسیب برساند.

این بیماری زمانی رخ میدهد که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه به بافت های بدن شما حمله می کند.

آرتریت روماتویید روی پوشش مفاصل شما تأثیر می گذارد و باعث ورم دردناک می شود که در نهایت می تواند منجر به فرسایش استخوان و تغییر شکل مفصل شود.

التهاب همراه با آرتریت روماتویید چیزی است که می تواند به سایر قسمت های بدن نیز آسیب برساند.

در حالی که انواع جدید داروها گزینه های درمانی را به طور چشمگیری بهبود بخشیده اند،آرتریت روماتوئید شدید هنوز می تواند باعث ناتوانی جسمی شود.

علائم آرتریت روماتوئید

  • حساسیت به لمس
  • گرم شدن ناحیه مفصلی
  • ورم مفاصل
  • ‌خشکی مفصلی که معمولاً در صبح ها و پس از عدم فعالیت بدتر می شود.
  • خستگی تب
  • کاهش اشتها

به طور اولیه و در شروع، آرتریت روماتویید تمایل دارد که روی مفاصل کوچک تاثیر بگذارد بخصوص مفاصلی که انگشتان تان را به قسمت دست (hand) و به قسمت پا (foot) وصل می کنند.

همانطور که این بیماری پیشرفت می‌کند علائم غالبا به مچ های دست،زانوها،مچ های پا،آرنجها،مفاصل ران و شانه ها منتشر می شود. در غالب موارد علائم در مفاصل مشابه در دو طرف بدن ایجاد می شوند.

در حدود ۴۰ درصد افرادی که آرتریت روماتویید را تجربه می‌کنند علائمی را تجربه میکنند که صرفا فقط مفاصل را شامل نمیشوند.

بخش‌هایی که ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرد شامل موارد زیر هستند:

  • پوست
  • چشم ها
  • ریه ها
  • کلیه ها
  • قلب
  • غدد بزاقی
  • بافت عصبی
  • لبه‌ های استخوانی
  • عروق خونی
  • مغز استخوان

علائم آرتریت روماتوئید ممکن است در شدت متفاوت باشند و حتی ممکن است بیایند و بروند. در بیشتر اوقات آرتریت روماتوئید می تواند باعث شود که مفاصل بدشکل شوند و موقعیتشان عوض شود.

چه زمانی باید توسط دکتر ویزیت شویم؟

اگر شما سختی و ورم در مفاصل تان دارید یک قرار ملاقات جهت ویزیت با دکترتان بگذارید.

علل آرتریت روماتوئید چیست؟

آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی است.به طور معمول سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند که از بدنتان در برابر عفونت و بیماری محافظت کند. در آرتریت روماتوئید سیستم ایمنی بدن شما به بافت های سالم در مفاصل تان حمله می کند. همچنین می‌تواند باعث مشکلات پزشکی در رابطه با قلب،ریه ها،اعصاب،چشم و پوست شود.

پزشکان دقیقا نمی دانند که چه چیزی باعث شروع این پروسه ها می شود، اگرچه یک جزء ژنتیکی محتمل به نظر می‌رسد. در حالی که ژن های شما در واقع باعث آرتریت روماتوئید نمی شوند ولی آنها میتوانند شما را مستعدتر کنند که به فاکتورهای محیطی واکنش نشان دهید همچون عفونت با باکتری ها و ویروس های خاص ممکن است مسبب شروع این بیماری شوند.

فاکتورهای خطر چه مواردی هستند؟

فاکتور هایی که ممکن است خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید را افزایش دهند شامل موارد زیر هستند:

  • جنسیت شما:شیوع آرتریت روماتوئید در زنها نسبت به مردها بیشتر است
  • سن: آرتریت روماتوئید می تواند در هر سنی رخ دهد ولی در غالب موارد و به طور معمول در میانسالی شروع میشود
  • تاریخچه خانوادگی: اگر یکی از اعضای خانواده تان آرتریت روماتوئید دارد،شما می کند خطر ابتدای بیشتری به آرتریت روماتوئید داشته باشید
  • سیگار کشیدن: سیگار کشیدن خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید را در شما افزایش می دهد به خصوص اگر شما یک استعداد ژنتیکی برای ایجاد این بیماری را داشته باشید. سیگار کشیدن همچنین با شدت بالاتر بیماری آرتریت روماتوئید در فرد ارتباط دارد.
  • وزن زیاد:افرادی که اضافه وزن دارند به نظر می رسد در خطر بالاتری برای ابتلا به آرتریت روماتویید قرار بگیرند.

عوارض آرتریت روماتوئید چیست؟

آرتریت روماتوئید خطر ابتلا به موارد زیر را افزایش می دهد:

  • استئوپروز یا پوکی استخوان :در نتیجه مصرف دراز مدت داروهای استفاده شده برای درمان آرتریت روماتوئید،خطر ابتلا به پوکی استخوان افزایش پیدا میکند.پوکی استخوان عارضه است که استخوان ها را ضعیف و مستعد شکستگی میکند.
  • ندول های روماتیسمی: این برآمدگی های سفت بافتی، به طور شایع در اطراف نقاط فشار شکل می گیرند همچون آرنج‌ها هر چند که این نجول ها می توانند در هر جایی از بدن شکل بگیرند حتی در قلب و ریه ها‌.
  • خشکی چشم ها و دهان: افرادی که آرتریت روماتوئید دارند خیلی محتمل‌تر هست که به سندرم شوگرن مبتلا شوند یک عارضه ای که میزان رطوبت در چشم ها و دهان را کاهش میدهد.
  • عفونت ها:آرتریت روماتوئید خودش و تعدادی از داروهای استفاده شده برای مقابله با آن می توانند به سیستم ایمنی بدن آسیب برساند بند و عفونت های بدنی را افزایش دهند. با واکسیناسیون از خودتان محافظت کنید در مقابل بیماری هایی همچون انفولانزا،پنومونی و کرونا
  • شاکله بدنی غیر طبیعی: درصد چربی ساختمان بدن معمولا در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید بالاتر است حتی در افرادی که شاخص توده بدنی یا bmi در آنها طبیعی است
  • سندروم تونل کارپال: اگر آرتریت روماتوئید مچ های دستتان را درگیر کند،التهاب حاصل از این بیماری می‌تواند به عصب مدین که ناحیه دستها و انگشتان را عصب دهی می کند فشار وارد کند.
  • مشکلات قلبی:آرتریت روماتوئید می تواند خطر سفتی یا انسداد شریانی را افزایش دهد
  • بیماری ریوی:افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید خطر افزایش یافته در ارتباط با التهاب و بافت اسکار ریوی خواهند داشت که می‌تواند به کوتاهی تنفسی پیشرونده منتهی شود.
  • لنفوما: روماتوئید خطر لنفوما را افزایش میدهد که یک گروه از سرطان های خون هست که که در سیستم لنفی ایجاد می شود.

تشخیص آرتریت روماتوئید چگونه است؟

تشخیص آرتریت روماتویید در مراحل اولیه دشوار است زیرا علائم و نشانه های اولیه علائم بسیاری از بیماری‌های دیگر را تقلید می‌کند. هیچ آزمایش خون یا یافته فیزیکی برای تایید تشخیص وجود ندارد.در طول معاینه فیزیکی،پزشک مفاصل شما را از نظر تورم،قرمزی و گرما بررسی میکند.او همچنین ممکن است رفلکس ها و قدرت عضلانی شما را بررسی کند.

تست های خونی

افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید غالباً سطح افزایش یافته از رسوب گلبول های قرمز خون (erythrocyte sedimentation rate) ایا پروتئین واکنشی سی (CRP) را دارند که نشان دهنده یک پروسه التهابی در بدن است. دیگر تست های شایع خونی فاکتور روماتوئیدی و آنتی بادی های anti-CCP را جستجو می کنند.

تست های تصویربرداری

دکتر شما ممکن است عکسهای رادیولوژی ساده (X-rays) را توصیه کند تا کمک کند که پیشرفت آرتریت روماتویید را در مفاصل تان به مرور زمان بررسی و دنبال کند.ام ار ای و آزمایشات سونوگرافی هم میتوانند به دکترتان کمک کنند که شدت بیماری را در بدن تان قضاوت کند.

روش های درمان

هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد.اما مطالعات بالینی نشان میدهند بهبودی علائم محتمل تر است وقتی درمان به طور اولیه با داروهای ضد روماتوئیدی تعدیل کننده بیماری disease-modifying antirheumatic drugs (DMARDs) شروع شود

چند نمونه از داروها

انواع دارو های توصیه شده توسط دکتر به شدت علائم شما و اینکه چقدر زمان گذشته است که شما به آرتریت روماتوئید مبتلا شده اید بستگی دارد.

  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مثل ایبوپروفن (ادویل) و ناپروکسن سدیم (آلیو)
  • داروهای کورتونی مثل پردنیزون

فیزیوتراپی و کاردرمانی

در صورت ابتلا به این بیماری فیزیوتراپی و کاردرمانی منظم نیاز خواهید داشت.فیزیوتراپیست تمرینات دامنه حرکتی و انعطاف پذیری را به شما آموزش دهد.همچنین کاردرمانی روش هایی را برای انجام فعالیت های روزانه به شما پیشنهاد خواهد داد تا انجام فعالیت های روزانه کمترین فشار را روی مفاصل تحمیل کنند برای مثال به شما آموزش می دهد که یک جسم را چطور با ساعد های تان بردارید

وسایل کمکی

وسایل کمکی می توانند باعث شوند که فشار و استرس روی مفاصل دردناک تان کمتر شود.

جراحی

اگر درمان های غیر جراحی که شامل فیزیوتراپی دارو درمانی و استفاده از وسایل کمکی هست نتوانند به خوبی از پیشرفت تخریب مفاصل جلوگیری کنند یا سرعت تخریب را کاهش دهند جراحی توصیه میشود که شامل مواردSynovectomy،Tendon repair،Joint fusion و Total joint replacement هستند.

مشاوره و درمان با فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
شماره کارت نظام پزشکی : ف۴۹۳۹
فیزیوتراپی در مطب و منزل (تهران،کرج)
نوبت دهی و مشاوره ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸

 

کلمات کلیدی :

فیزیوتراپی آرتریت روماتوئید – فیزیوتراپی آرتریت روماتویید – کاردرمانی آرتریت روماتویید – فیزیوتراپی در منزل – کاردرمانی در منزل – کلینیک فیزیوتراپی – کلینیک کاردرمانی در تهران –  کلینیک کاردرمانی در کرج

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی تخصصی دیسک کمر

فیزیوتراپی تخصصی دیسک کمر یک راهکار موثر در بهبود دیسک کمر و علائم مرتبط با آن است که در کلینیک فیزیوتراپی آیتن در شریعتی تهران ارائه می شود. یک هسته قوی پایه و اساس یک ستون فقرات سالم است. عضلات مرکزی ضعیف می توانند فشار بیشتری بر دیسک کمر وارد کنند که منجر به درد…

آرتروز گردن

آرتروز گردن یک بیماری دژنراتیو شایع است که بر ستون فقرات گردنی یا ناحیه گردن تأثیر می گذارد و می تواند منجر به گردن درد شود. با افزایش سن، استخوان‌ها، دیسک‌ها و مفاصل گردن دچار سایش و پارگی می‌شوند که منجر به تجزیه تدریجی غضروف‌ها و سطوح مفصلی می‌شود. آرتروز گردن بسیار شایع است، به…

درمان واژینیسموس

درمان واژینیسموس با روشهای مختلفی از جمله فیزیوتراپی کف لگن انجام می گیرد. واژینیسموس عارضه ای است که بسیاری از زنان را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد و باعث اسپاسم عضلانی غیرارادی در ناحیه لگن می شود و هر شکلی از نفوذ واژن را دردناک یا غیرممکن می کند. واژینیسموس یک واکنش…

گزگز دست و پا

گزگز دست و پا ، عارضه ای که شاید بسیاری از ما در طول زندگی خود آن را تجربه کرده ایم. این حالت که به عنوان “گزگز” شناخته می‌شود، می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و باعث نگرانی شود. آیا این مشکل موقتی است یا نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تر است؟  علائم گزگز معمولاً به شکل حس سوزن‌…

پارگی تاندونهای شانه

پارگی تاندونهای شانه یکی از آسیب‌های شایعی است که به ویژه در افراد فعال و ورزشکار رخ می‌دهد و منجر به درد شانه می شود. این نوع آسیب می‌تواند باعث درد، کاهش حرکت و حتی از دست دادن قدرت عضلات شانه شود. آگاهی از علل و روش‌های درمان این مشکل می‌تواند به پیشگیری و بهبود…

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ