اهداف فیزیوتراپی در منزل

اهداف فیزیوتراپی در منزل

اهداف فیزیوتراپی در منزل

فیزیوتراپی درمان بیماری، آسیب یا بدشکلی با روش‌های فیزیکی مانند ماساژ، گرما درمانی و ورزش است، نه با دارو یا جراحی.

فیزیوتراپی که توسط فیزیوتراپیست ها انجام می شود (PT’s) برای افراد در محیط های مختلف از جمله بیمارستان ها، خانه های سالمندان، مطب های خصوصی و کلینیک های سرپایی مراقبت می کند.

فیزیوتراپی رویکرد محافظه کارانه برای مدیریت مشکلات سلامتی است و در بسیاری از موارد اولین راه حلی است که پزشکان و متخصصان بهداشت آن را توصیه می کنند. در واقع، ممکن است به افرادی در هر سنی که دارای شرایط پزشکی، بیماری یا آسیب هایی هستند که توانایی منظم حرکت و عملکرد آنها را محدود می کند، کمک کند.

فیزیوتراپی (PT) مراقبتی است که هدف آن کاهش درد و کمک به عملکرد، حرکت و زندگی بهتر است. به طور خاص، فیزیوتراپی به دنبال دستیابی به این اهداف برای بیماران خود است:

اهداف فیزیوتراپی در منزل

  • تسکین درد
  • بهبود حرکت یا توانایی پس از بیماری یا آسیب دیدگی
  • جلوگیری یا بهبودی از یک آسیب ورزشی
  • جلوگیری از ناتوانی یا جراحی
  • کمک به توانبخشی پس از سکته مغزی، تصادف، جراحت یا جراحی
  • بهبود تعادل و برای جلوگیری از لغزش یا افتادن 
  • مدیریت بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری قلبی یا آرتریت
  • بهبودی سریع تر پس از جراحی
  • کنترل بهتر مثانه یا روده
  • افزایش سازگاری با اندام مصنوعی
  • کمک به استفاده راحت تر از وسایل کمکی مانند واکر یا عصا

در اولین جلسه فیزیوتراپی، فیزیوتراپیست نیازهای شما را ارزیابی می کند. سابقه درد، علائم، توانایی حرکت و سابقه پزشکی شما گرفته خواهد شد.

ارزیابی توسط فیزیوتراپیست شامل موارد زیر می شود:

  • چقدر خوب می توانید به اطراف حرکت کنید، به آن برسید، خم شوید یا چنگ بزنید
  • چقدر خوب راه می روید یا از پله ها بالا می روید
  • ضربان قلب یا ریتم شما در حین فعالیت
  • وضعیت و تعادل شما

روش های فیزیوتراپی در منزل

فیزیوتراپیست با توجه به نیازهای شما و اهداف فیزیوتراپی در منزل برای شما برنامه درمانی خاصی را تنظیم می کند.

  • ورزش یا کشش
  • ماساژ، گرما یا سرما درمانی، آب گرم درمانی یا اولتراسوند برای کاهش درد یا اسپاسم عضلانی
  • توانبخشی برای کمک به یادگیری استفاده از اندام مصنوعی
  • با ابزارهایی تمرین کنید که به شما کمک می کنند حرکت کنید یا تعادل خود را حفظ کنید، مانند عصا یا واکر

فیزیوتراپی در منزل می تواند برای شرایط زیر مفید باشد:

  • بهبود شرایط پس از سکته مغزی 
  • بهبود وضعیت حرکتی در مبتلایان به ام اس
  • تسکین درد پس از جراحی های ارتوپدی
  • تسریع بهبودی پس از جراحی های ارتوپدی مانند جراحی تعویض مفصل زانو و لگن
  • توانبخشی پس از آسیب های ورزشی که به بازگشت هرچه سریع تر ورزشکاران به میادین ورزشی کمک زیادی می کند.
  • کنترل علائم در مبتلایان به آرتروز
  • بهبود شرایط در مبتلایان به دیسک کمر ، تنگی کانال نخاعی و …
  • توانبخشی بیماری های مادرزادی مانند فلج مغزی و …

اهداف فیزیوتراپی در منزل

اهداف فیزیوتراپی در منزل

نقش فیزیوتراپی کمک به بازیابی و بازیابی حرکت بدون درد و راحت و سلامت کلی است که فرد قبل از آسیب، بیماری یا ناتوانی تجربه کرده است.

برای دستیابی به این هدف، فیزیوتراپیست یک برنامه برنامه ریزی شده را با استفاده از یک رویکرد جامع طراحی و نظارت می کند. هدف هم بازگرداندن سلامت جسمانی، کیفیت زندگی و سلامت کلی به بیمار است و در عین حال خطر آسیب یا بیماری را در آینده به حداقل می رساند.

فیزیوتراپی می تواند برای افراد در هر سنی با طیف وسیعی از شرایط سلامت مفید باشد. نقش پزشک ارجاع دهنده مراقبت های اولیه و اعضای خانواده یا مراقبین، همیشه در برنامه گنجانده خواهد شد، هر جا که این امر مناسب یا لازم باشد.

در بسیاری از موارد، بیمار به دنبال تسکین درد فیزیکی به پزشک مراجعه می‌کند. آنها ممکن است یک کمردرد آزاردهنده، درد شانه یا درد زانو را تجربه کنند که بر کیفیت زندگی آنها تأثیر می گذارد. از آنجایی که فیزیوتراپی محافظه کارانه ترین و کم مزاحم ترین رویکرد برای مدیریت مشکلات سلامتی است، پزشکان به طور مرتب بیماران را به عنوان اولین راه حل به فیزیوتراپیست ارجاع می دهند. بسیاری از پزشکان گزارش می دهند که به محض اینکه بیماران مزایای برنامه را درک کرده و بپذیرند، به سرعت و مثبت پاسخ می دهند و نتایج عالی به همراه دارد.

فواید فیزیوتراپی در منزل

تسکین درد
فیزیوتراپی می تواند با موفقیت اکثر شرایط دردناک اسکلتی- عضلانی را کاهش دهد. درد مزمن می‌تواند یکی از ناامیدکننده‌ترین شرایط برای تجربه باشد، به خصوص اگر علت اصلی ناشناخته باشد. با این حال، تکنیک‌های فیزیوتراپی و تمرین‌های درمانی می‌توانند به تحرک مفاصل و بافت نرم بیمار و بازگرداندن عملکرد ماهیچه‌ها، کاهش درد یا به طور کلی از بین بردن درد کمک کنند. به شرطی که بیماران به طور منظم تمرینات بدنی تجویز شده را انجام دهند، می تواند از بازگشت درد جلوگیری کند.

کاهش نیاز به جراحی
یکی دیگر از فواید و اهداف فیزیوتراپی در منزل این است که فیزیوتراپی اغلب ممکن است به اندازه جراحی برای تسکین درد موثر باشد. یک مثال در مورد شرایط کمر است که نشان داده شده است بسیاری از آنها به فیزیوتراپی غیرتهاجمی بسیار مطلوب پاسخ می دهند.

هر جا که رویکرد محافظه کارانه تر مناسب باشد، بدیهی است که به نفع بیمار است که ابتدا آن مسیر را کشف کند. با توجه به درمان مناسب، بدن اغلب می تواند بدون نیاز به جراحی خود را بهبود بخشد.

بهبودی پس از جراحی
در جایی که بدیهی است که جراحی تنها انتخاب باشد، مثلاً در ترمیم شکستگی لگن، بیمار در اسرع وقت پس از جراحی یک برنامه تمرینی برنامه ریزی شده مناسب را شروع می کند. نقش فیزیوتراپیست پس از آن در هدایت روند درمان بسیار مهم می شود.

در صورت نیاز به جراحی، ممکن است فیزیوتراپی در منزل قبل از جراحی نیز سودمند باشد. از آنجایی که باعث تقویت بیمار می شود، باعث بهبود سریعتر پس از جراحی می شود.

بهبود تحرک
در تمام مراحل زندگی، تحرک می تواند به یک مسئله تبدیل شود. این ممکن است به دلیل یک تصادف جزئی، بالا رفتن سن، آسیب های ورزشی یا سبک زندگی بی تحرکی باشد که بسیاری از افراد آن را دنبال می کنند. حتی در موارد پیشرفته یا مزمن و در تمام سنین، فیزیوتراپی می تواند در بهبود مشکلات راه رفتن یا حرکت بسیار مفید باشد. تمرینات کششی و تقویتی کلاسیک می تواند حرکت را تا حد زیادی بازگرداند و کیفیت زندگی را که فرد قبلا تجربه کرده بود دوباره فعال کند.

 

کلمات مرتبط :

اهداف فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی زانو در منزل – فیزیوتراپی در منزل زانودرد – متخصص فیزیوتراپی در منزل

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی تخصصی دیسک کمر

فیزیوتراپی تخصصی دیسک کمر یک راهکار موثر در بهبود دیسک کمر و علائم مرتبط با آن است که در کلینیک فیزیوتراپی آیتن در شریعتی تهران ارائه می شود. یک هسته قوی پایه و اساس یک ستون فقرات سالم است. عضلات مرکزی ضعیف می توانند فشار بیشتری بر دیسک کمر وارد کنند که منجر به درد…

آرتروز گردن

آرتروز گردن یک بیماری دژنراتیو شایع است که بر ستون فقرات گردنی یا ناحیه گردن تأثیر می گذارد و می تواند منجر به گردن درد شود. با افزایش سن، استخوان‌ها، دیسک‌ها و مفاصل گردن دچار سایش و پارگی می‌شوند که منجر به تجزیه تدریجی غضروف‌ها و سطوح مفصلی می‌شود. آرتروز گردن بسیار شایع است، به…

درمان واژینیسموس

درمان واژینیسموس با روشهای مختلفی از جمله فیزیوتراپی کف لگن انجام می گیرد. واژینیسموس عارضه ای است که بسیاری از زنان را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد و باعث اسپاسم عضلانی غیرارادی در ناحیه لگن می شود و هر شکلی از نفوذ واژن را دردناک یا غیرممکن می کند. واژینیسموس یک واکنش…

گزگز دست و پا

گزگز دست و پا ، عارضه ای که شاید بسیاری از ما در طول زندگی خود آن را تجربه کرده ایم. این حالت که به عنوان “گزگز” شناخته می‌شود، می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و باعث نگرانی شود. آیا این مشکل موقتی است یا نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تر است؟  علائم گزگز معمولاً به شکل حس سوزن‌…

پارگی تاندونهای شانه

پارگی تاندونهای شانه یکی از آسیب‌های شایعی است که به ویژه در افراد فعال و ورزشکار رخ می‌دهد و منجر به درد شانه می شود. این نوع آسیب می‌تواند باعث درد، کاهش حرکت و حتی از دست دادن قدرت عضلات شانه شود. آگاهی از علل و روش‌های درمان این مشکل می‌تواند به پیشگیری و بهبود…

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ