درمان آرتروز زانو با جراحی به عنوان آخرین راهکار درمانی و تنها در موارد حاد و پیشرفته که آرتروز سبب تخریب کامل مفصل زانو شود و درد و مشکلات بیمار با روش های غیرجراحی از جمله فیزیوتراپی زانو قابل کنترل نیست انجام می گیرد.
آرتروز زانو یکی از رایج ترین دلایل درد و ناراحتی مفصل زانو در افراد میانسال و سالمند است که سبب اختلال در عملکرد زانو و بروز مشکلات حرکتی برای فرد مبتلا می شود.
درمان آرتروز زانو اغلب با روش های غیرجراحی همچون فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی امکان پذیر است و درمان آرتروز زانو با جراحی در برخی موارد و با صلاحدید فیزیوتراپیست و جراح زانو انجام می گیرد.
انجام منظم فیزیوتراپی زانو پس از جراحی نیز برای کمک به فرایند بهبودی و کاهش عوارض ناشی از جراحی ضروری است.
هدف از درمان آرتروز با جراحی کمک به کاهش درد و مشکلات بیمار و بهبود عملکرد زانو است.
درمان آرتروز زانو با جراحی
روش های مختلفی برای جراحی زانو که در درمان آرتروز زانو بکار می رود وجود دارد که در این مقاله به رایج ترین و پرکاربردترین آن ها اشاره کرده ایم.
استئوتومی
یکی از روش های درمان آرتروز زانو با جراحی است که با جایجایی استخوان ها در محل مفصل زانو و قرار دادن آن ها در وضعیت جدید برای جوش خوردن استخوان ها در محل جدید و کاهش مشکلات بیمار انجام می گیرد.
این روش جراحی برای تغییر امتداد استخوان درشت نی در نزدیکی زانو بگونه ای که فشار کمتری بر زانو وارد شود انجام می گیرد.
آرتروسکوپی
این روش درمان آرتروز زانو با جراحی نیز که با مشاهده داخل مفصل زانو همراه است به عنوان یکی روش تشخیصی _ درمانی شناخته می ود.
برای انجام درمان جراح از طریق یک شکاف چند میلیمتری لوله آرتروسکوپ را از جلوی زانو وارد فضای مفصلی کرده و سپس تصاویر تهیه شده توسط دوربین به یک مانیتور با وضوح بالا منتقل شده تا مشکلات داخل مفصل زانو توسط جراح مشاهده شود.
برای انجام فرایند درمان نیز جراح از طریق شکاف های دیگری ابزار جراحی را داخل مفصل کرده و اقدام به درمان آسیب مورد نظر از جمله ترمیم زانو در نتیجه آرتروز زانو می کند.
جراحی تعویض مفصل زانو
جراحی تعویض مفصل زانو تقریبا به عنوان آخرین راهکار درمان آرتروز زانو با جراحی است و تنها در مواردی که مفصل زانو بطور کامل دچار تخریب شده و عملکرد زانو دچار اختلال جدی شده انجام می گیرد.
در طی این جراحی قسمت انتهایی استخوان ران و قسمت بالایی استخوان درشت نی از بدن خارج شده و پروتز مصنوعی ( مفصل مصنوعی ) جایگزین آن ها می شود.
انجام فیزیوتراپی برای کمک به کاهش عوارض ناشی از جراحی ، کاهش دوران نقاهت و بهبود عملکرد زانو از اهمیت زیادی برخوردار است.
از آن جایی که افرادی که جراحی تعویض مفصل زانو انجام داده اند اغلب دچار مشکلات حرکتی هستند و مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی برای آن ها دشوار است می توانند از خدمات فیزیوتراپی در منزل متخصصان ما بهره مند شوند.
کلمات مرتبط :
جراحی زانو – فیزیوتراپی زانو – فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی در نارمک – فیزیوتراپی در سرسبز – فیزیوتراپی در تهرانپارس