درمان سیاتیک بدون جراحی در کلینیک فیزیوتراپی آیتن در خیابان شریعتی با استفاده از تجهیزات پیشرفته فیزیوتراپی و متدهای درمانی روز دنیا ارائه می شود.
سیاتیک دردی است که از کمر شروع شده و بع پشت ران و به پایین ساق پا منتشر می شود. ممکن است در اثر تحریک یک یا چند عصب تحتانی ستون فقرات ایجاد شود. درد سیاتیک می تواند خفیف یا شدید باشد و اغلب در نتیجه فشردگی عصب سیاتیک در قسمت تحتانی ستون فقرات ایجاد می شود. خبر خوب این است که سیاتیک اغلب از طریق روش های محافظه کارانه مانند فیزیوتراپی در عرض چند هفته و بدون نیاز به جراحی تسکین می یابد. تلاش برای بهبود قدرت کمر و مرکز بدن و در عین حال افزایش انعطاف پذیری در سرتاسر باسن و پایین تنه که توسط فیزیوتراپی برای درمان سیاتیک بدون جراحی دنبال می شود، می تواند مشکلات ناشی از سیاتیک را به حداقل برساند.
علائم سیاتیک
علائم سیاتیک می تواند از یک درد خفیف تا درد شدید که در امتداد مسیر عصب سیاتیک شما منتشر می شود، متفاوت باشد، که از قسمت پایین کمر شما به پایین باسن و به هر پا کشیده می شود.
علائم سیاتیک می تواند شامل بی حسی، احساس سوزن سوزن شدن یا ضعف عضلانی باشد که اغلب با سرفه یا عطسه تشدید می شود. به طور معمول، افراد مبتلا به سیاتیک علائم را تنها در یک طرف بدن تجربه می کنند. اگرچه درد ممکن است شدید باشد، سیاتیک اغلب از طریق روش های فیزیوتراپی قابل درمان است.
عوامل خطر
عوامل زیادی وجود دارد که می تواند فرد را در معرض خطر مشکلات سیاتیک قرار دهد.
بر اساس آمارها افرادی که سبک زندگی کم تحرکی دارند بیشتر از افراد فعال در معرض ابتلا به سیاتیک هستند. با این حال، ورزشکاران نیز مستعد ابتلا به سیاتیک ناشی از کار زیاد و سفت شدن عضلات هستند.
سن یکی از مهم ترین عوامل خطر برای سیاتیک است چراکه با افزایش سن خطر فرسودگی و آسیب های دیسک بین مهره ای و سایر قسمت های ستون فقرات افزایش یافته که می تواند تاثیر مستقیمی بر افزایش خطر ابتلا به درد سیاتیک داشته باشد.
بیرون زدگی دیسک کمر ، خارهای استخوانی در ستون مهره ها ، اختلالات مفصل ساکروایلیاک و اضافه وزن از دیگر عواملی هستند که خطر سیاتیک را افزایش می دهد.
درمان سیاتیک بدون جراحی
درمان های غیرجراحی ممکن است شامل دوره بهبودی طولانی تری باشد ، اما عوارض جراحی را نیز به همراه ندارد ، چراکه هر جراحی خطرات خاص خود را دارد که شامل عفونت و لخته شدن خون می شود.
فیزیوتراپی موثرترین روش درمان غیرجراحی سیاتیک است که در کلینیک فیزیوتراپی آیتن در خیابان شریعتی به مراجعه کنندگان عزیز ارائه می شود.
دکتر فیزیوتراپی می تواند به شما کمک کند تا با فیزیوتراپی و ورزش بتوانید علائم سیاتیک خود را کنترل کنید تا نیاز کمتری به انجام جراحی و مصرف داروهای مسکن و ضدالتهاب داشته باشید.
خوشبختانه اغلب بیماران به درمان سیاتیک بدون جراحی بخوبی پاسخ می دهند و طی چند هفته درد آن ها بطور محسوسی کاهش پیدا می کند.
تکنیک های درمان دستی و ماساژ ستون فقرات از راهکارهای موثر فیزیوتراپی در درمان سیاتیک هستند که علاوه بر بهبود گردش خون به افزایش آرامش عضلات نیز کمک زیادی می کنند.
سرما و گرما درمانی نیز برای کاهش درد و التهاب سیاتیک موثرند و می تواند به تخفیف علائم بیمار در مرحله حاد بیماری کمک کنند.
عضلان اطراف ستون فقرات و شکم شما ممکن است ضعیف یا بیش از حد سفت باشد و مانع از حمایت آن در صورت لزوم از بدن شما شود. وضعیت نامناسب و عضلات آسیب دیده می تواند بر روی هم ترازی ستون فقرات شما تأثیر بگذارد و خطر ابتلا به کمردرد و سیاتیک را افزایش دهد.
تمرینات تقویتی که دکتر فیزیوتراپی برای درمان سیاتیک بدون جراحی برای بیمار در نظر می گیرد عضلات قسمت مرکزی بدن و پشت شما را هدف قرار می دهند، وضعیت و توانایی فرد را برای پاسخ به استرس بهبود می بخشد و احتمال و شدت کمردرد ناشی از سیاتیک را کاهش می دهد.
سفت شدن همسترینگ و باسن می تواند فشار وارده بر کمر را افزایش داده و با افزایش خطر درد سیاتیک همراه باشد، تمرینات کششی که باسن و همسترینگ و عضله پیریفورمیس را هدف قرار می دهد می تواند به طور قابل توجهی علائم سیاتیک را کاهش دهد.
درمان دستی ستون فقرات توسط دکتر فیزیوتراپی می تواند حرکت ستون فقرات را افزایش دهد، که عملکرد ستون فقرات را بهبود می بخشد و درد را کاهش می دهد. درمان دستی همچنین می تواند کمردرد ناشی از سیاتیک را تسکین دهد.
ممکن است در نتیجه درد سیاتیک، عضلات سفت داشته باشید. ماساژ میتواند به شل شدن ماهیچهها، کاهش درد و بهبود تحرک و انعطافپذیری کمک کند.
تکنیک سوطن خشک نیز یکی از روش های درمان سیاتیک بدون جراحی است که توسط متخصصان فیزیوتراپی ما در کلینیک فیزیوتراپی آیتن در خیابان شریعتی ارائه می شود.
آن دسته از عزیزانی که به دلیل وجود درد و مشکلات حرکتی ناشی از سیاتیک توانایی مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی را ندارند می توانند از خدمات فیزیوتراپی در منزل که توسط متخصصان مجرب ما ارائه می شود بهره مند شوند.
سایر روش های درمان سیاتیک بدون جراحی
اگرچه فیزیوتراپی اغلب اولین خط درمان سیاتیک بدون جراحی است. با این حال، اگر علائم شما بهبود نیافت، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که دارو مصرف کنید. رایج ترین انواع داروهای تجویز شده برای درد سیاتیک عبارتند از:
- داروهای ضد التهابی
- شل کننده های عضلانی
- تزریق استروئید اپیدورال
- داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای
- داروهای ضد تشنج
استراحت و کاهش سطح فعالیت بخصوص فعالیت هایی که سبب تشدید درد و ناراحتی می شوند ضروری است ، البته استراحت به معنای مطلق به هیچ وجه توصیه نمی شود، بلکه برای تسکین علائم سیاتیک باید تا جای ممکن فعالیت های خود را در دامنه بدون درد انجام دهید تا از ضعیف شدن عضلات کمر جلوگیری شود.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی سیاتیک – فیزیوتراپی در شریعتی – فیزیوتراپی در منزل – کلینیک فیزیوتراپی در شمال تهران – درمان سیاتیک بدون جراحی – درمان کمردرد بدون جراحی – فیزیوتراپی کمردرد در پاسداران – فیزیوتراپی در میرداماد – فیزیوتراپی ستون فقرات در ظفر