صدا دادن زانو یکی از مشکلات رایج در بین افراد است که در بسیاری از افراد دیده می شود.
صدا دادن زانو خود بیماری خاصی نیست اما می تواند نشان دهنده وجود مشکل یا بیماری در مفصل زانو باشد.
فیزیوتراپی زانو و انجام تمرینات فیزیوتراپی در منزل موثرترین راهکار در درمان عامل بوجود آورنده صدا از زانو است.
مفصل زانو یکی از مفاصل پیچیده بدن است و از آن جایی که فشار ناشی از وزن نیز بر آن وارد می شود بیش از سایر مفاصل بدن در معرض خطر آسیب دیدگی قرار دارد.
برای تشخیص علت صدا دادن زانو و درمان عامل زمینه ای مراجعه به فیزیوتراپیست ضروری است.
دلایل صدا دادن زانو
آسیب رباط های زانو
پارگی رباط های زانو بخصوص رباط صلیبی زانو یکی از شایع ترین آسیب های ورزشی است که اغلب در طی انجام فعالیت های ورزشی پربرخورد رخ می دهد.
رباط ها حرکات زانو را در محدود معینی محدود می کنند و آسیب آن ها سبب اختلال در عملکرد زانو و شنیده شدن صدا از زانو می شود.
این آسیب جدی اغلب نیازمند جراحی و پس از توانخشی با فیزیوتراپی است.
تمرینات فیزیوتراپی که می توان در منزل نیز آن ها را انجام داد موثرترین راهکار در تسریع روند بهبود و بازگشت هرچه سریع تر ورزشکار به میادین ورزشی است.
کشیده شدن بیش از حد رباط های زانو نیز سبب کشیدگی و التهاب در تاندون ها و شنیده شدن صدا از زانو ها می شود.
آرتروز زانو
آرتروز زانو یکی از شایع ترین دلایل صدا دادن زانو ها است که اغلب در افراد سالمند رخ می دهد.
آرتروز زانو در اثر تخریب و فرسایش تدریجی غضروف مفصل زانو رخ می دهد و عواملی همچون افزایش سن ، اضافه وزن و استفاده بیش از حد از مفصل زانو ریسک بروز آن را افزایش می دهند.
انجام تمرینات ورزشی تحت نظر فیزیوتراپیست می تواند به بهبود شرایط فرد مبتلا به آرتروز زانو کمک کند.
کندرومالاسی کشکک
این بیماری که با نام نرمی غضورف کشکک زانو نیز شناخته می شود از شایع ترین مشکلات مفصل زانو است که بدون وارد شدن ضربه به آن رخ داده و منجر به احساس درد در زانو ، اختلال در عملکرد آن و گاهی شنیده شدن صدا از زانو می شود.
فیزیوتراپی با استفاده از متدها و مدالیته های مختلف همچون لیزر پرتوان ، درمان دستی و تمرینات ورزشی به درمان این بیماری کمک می کند.
پارگی منیسک زانو
این عارضه نیز از جمله آسیب های ورزشی شایع است که می تواند سبب صدا دادن زانو شود.
منیسک بافتی از جنس غضروف است که مانند بالش بین استخوان ران و استخوان ساق پا قرار دارد و امکان آسیب آن در حین انجام فعالیت مفصل زانو که با فشار یا چرخش همراه است، وجود دارد.
منیسک ها همچنین در جذب شوک های وارده به مفصل زانو و پایداری مفصل زانو نیز نقش دارند و چرخش داخلی و خارجی مفصل زانو و نیز خم و باز شدن آن را محدود می کنند.
در اغلب موارد پارگی منیسک زانو با روش های غیر جراحی مانند فیزیوتراپی درمان می شود و تنها در درصد کمی از موارد عمل جراحی انجام می گیرد.
فیزیوتراپیست از روش ها و مدالیته های مختلفی همچون الکتروتراپی ، درمان دستی ، سوزن خشک و تمرین درمانی برای کمک به بهود وضعیت بیمار استفاده می کند.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی زانو – فیزیوتراپی در سبلان – فیزیوتراپی در منزل در کرج – فیزیوتراپی در منزل در قم – دکتر فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در سرسبز – علت صدا دادن زانو