فیزیوتراپی آسیب های ورزشی یکی از حوزه های تخصصی فیزیوتراپی است که به ارزیابی ، درمان و توانبخشی آسیب های ورزشی می پردازد.
کشیدگی عضلانی، رگ به رگ شدن رباط و مشکلات تاندون مانند آرنج تنیس بازان یا تاندینوپاتی آشیل از جملخ شایع ترین آسیب های ورزشی هستند که متخصصان فیزیوتراپی در درمان و توانبخشی آن ها تخصص دارند.
چه آسیب، درد و ناراحتی شما جدید و حاد باشد یا طولانی مدت و مزمن ، فیزیوتراپیست های ما به طور ویژه برای ارائه بهترین روش های درمانی برای کمک به بهبود شما آموزش دیده اند، از جمله:
ورزش درمانی
فیزیوتراپیست ها از ورزش برای کمک به بیماران برای بهبود حرکت، انعطاف پذیری و قدرت برای کاهش درد در کوتاه مدت و بلند مدت استفاده می کنند. فیزیوتراپیست های ما در مرکز فیزیوتراپی در منزل و کلینیک آموزش دیده اند تا اطمینان حاصل کنند که هر بیمار برنامه ورزشی مناسب را دریافت می کند و از شما برای یادگیری و اجرای برنامه حمایت می کنند تا مطمئن شوند که بیشترین بهره را از درمان خود می برید.
آب درمانی
آب درمانی شامل ورزش و توانبخشی در آب است. این یک راه موثر برای کمک به توانبخشی عضلات و مفاصل (و کاهش سایر شرایط) در محیطی است که به آرامش و حمایت از وزن بدن کمک می کند. هیدروتراپی علاوه بر کمک به حرکت، می تواند درد را در برخی از بیماران نیز تسکین دهد. بیماران هیدروتراپی نیازی به شنا کردن ندارند.
تحرک مفصل و تکنیک های بافت نرم
تحرک مفاصل و عضلات با استفاده از تکنیک های درمان دستی که توسط فیزیوتراپیست بر قسمت های مختلف بدن بیمار اعمال می شود ، می تواند به کاهش درد بیمار کمک کند و به بدن اجازه دهد آزادانه تر شروع به حرکت کند. فیزیوتراپیست ها ممکن است از این تکنیک ها در کنار سایر روش های درمانی مانند ورزش درمانی برای کمک به بهبود سریعتر بیماران استفاده کنند.
سوزن خشک
این تکنیک درمانی به قرار دادن سوزن های استریل و یکبار مصرف در نقاط خاصی از بدن برای کمک به تسکین درد و علائم اشاره دارد.
مزایای فیزیوتراپی آسیب های ورزشی
آسیب های ورزشی می تواند باعث درد و ناراحتی زیادی شود. این فقط درد فیزیکی نیست، بلکه ناراحتی روحی نیز با آن همراه است. آسیب ورزشی می تواند ناتوان کننده باشد و شما را از انجام کاری که دوست دارید باز دارد.
نه تنها بهبود سریع، بلکه اطمینان از اینکه آسیب بر عملکرد یا توانایی آینده تأثیر نمیگذارد نیز مهم است.
یک کلینیک آسیب های ورزشی با درمان های توانبخشی فیزیوتراپی در منزل می تواند به هر دوی این اهداف کمک کند.
مزایای توانبخشی آسیب های ورزشی با فیزیوتراپی
مزایای زیادی در ارتباط با توانبخشی آسیب های ورزشی وجود دارد.
- اولین مورد این است که می تواند به کاهش زمان نقاهت شما پس از آسیب دیدگی کمک کند و با برگرداندن سریع به حالت عادی شما را تسریع بخشد. این به جلوگیری از آسیب بیشتر در همان شانه، زانو، مچ پا، لگن یا پا کمک می کند.
- یک جلسه فیزیوتراپی ورزشی در منزل یا کلینیک میتواند به بهبود قدرت و تحرک کمک کند، و همچنین شما را در مورد نحوه صحیح حرکت مجدد بدون درد یا ناراحتی راهنمایی میکند.
- توانبخشی فیزیوتراپی آسیب های ورزشی به بدن اجازه می دهد تا خود را با تغییرات حرکتی سازگار کند و بهبود یابد.
- پیشگیری از آسیب های آینده با تجزیه و تحلیل الگوهای حرکتی و وضعیت بدن برای اطمینان از حرکت صحیح بدن، بدون درد یا حوادث ناگوار.
- بهبود تعادل، هماهنگی، قدرت و ثبات در اطراف ناحیه آسیب دیده به عنوان بخشی از یک برنامه توانبخشی جامع برای بهبودی کامل.
چگونه یک فیزیوتراپیست می تواند به آسیب های رایج مرتبط با ورزش کمک کند؟
هنگام شرکت در ورزش، حفظ وضعیت خوب مفصل زانو برای جلوگیری از آسیب دیدگی ضروری است. با این حال، یک حرکت نامناسب و ظریف به راحتی می تواند منجر به آسیب زانو شود. فیزیوتراپ ورزشی ما درد زانو را تشخیص داده و یک برنامه درمانی توانبخشی فردی را با تمرینات تقویتی که عضلات خاصی را هدف قرار میدهند و در عین حال قدرت و انعطاف زانو را افزایش میدهند، تنظیم میکند.
اگر سابقه استرس مکرر روی استخوانهای خود دارید، مانند دویدن یا پریدن در ورزش، ممکن است وقت آن رسیده باشد که با یکی از فیزیوتراپیست های ورزشی ما مشورت کنید. آنها میتوانند به شناسایی و آموزش هرگونه عدم تعادلی که فرد را به سمت ایجاد این نوع شکستگیهای استرسی سوق میدهد، با تقویت ماهیچههای مورد نیاز در طول فعالیتهای ورزشی خاص و همچنین تمرکز توجه در جایی که بیشتر مورد نیاز است – شناسایی نقاط ضعف قبل از هر اتفاق دیگری، از عوارض بعدی جلوگیری کند.
اهمیت برنامه های توانبخشی در آسیب های ورزشی
تمرکز روی ورزشکار حرفه ای در دوره توانبخشی آسیب های ورزشی برگرداندن آنها به حالت قبل از آسیب است. این به معنای بازگشت به عملکرد فیزیکی و سطح عملکرد ورزشی آنهاست.
اهدف فیزیوتراپی آسیب های ورزشی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- کاهش درد و التهاب از طریق درمان سرد و گرم
- ارزیابی دامنه حرکتی اندام آسیب دیده
- ارزیابی قدرت عضلانی
- محافظت از ناحیه درگیر (بی حرکت کردن، مهاربندی یا استفاده از عصا)
- ایجاد یک برنامه توانبخشی با بیمار بر اساس ارزیابی های انجام گرفته
- آموزش به بیمار در مورد اینکه چه کاری، چه زمانی، چگونه و چرا در طول فرآیند انجام دهد. (این شامل
- آموزش در مورد الگوهای حرکتی درگیر در یک آسیب ورزشی خاص است)
توانبخشی آسیب های ورزشی بسته به نوع و شدت آسیب ممکن است چند روز یا تا چند هفته طول بکشد.
فیزیوتراپی در فرآیند توانبخشی آسیب های ورزشی به دو دلیل عمده استفاده می شود. اول، افزایش و بازیابی فعالیت و عملکرد عضلانی در سریع ترین زمان ممکن، و ثانیا اطمینان از کاهش احتمال آسیب دیدگی مجدد.
این را می توان با افزایش تدریجی قدرت عضلانی از طریق تمرینات تمرینی مقاومتی یا به سادگی از طریق حرکات عملکردی که حرکات ورزشی خاص ورزشکار را تقلید می کند، انجام داد. نکته کلیدی این است که حرکت و قدرت کامل عملکردی را به منظور کاهش درد، تورم و بهبود عملکرد ورزشی بازگردانید.
توانبخشی فیزیوتراپی ورزشی نیز حیاتی است زیرا ورزشکاران را تشویق می کند تا در طول فرآیند فعال بمانند که به بهبودی کمک می کند، برخلاف دوره های استراحت طولانی مدت.
مقالات مرتبط :