فیزیوتراپی در درمان دیسک کمر موثرترین روش غیرجراحی است که توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن در شریعتی ارائه می شود.
درمان فتق دیسک کمر معمولاً با درمان غیرجراحی همچون فیزیوتراپی و ورزش شروع می شود، مگر اینکه وضعیت بیمار سبب بروز مشکلات قابل توجهی همچون ضعف پیشرونده در پاها و یا ناتوانی در کنترل ادرار و مدفوع شود یا به سرعت بدتر شود. خوشبختانه اغلب مبتلایان به فتق دیسک کمر بدون جراحی بهبود می یابند. در نتیجه، معمولاً توصیه میشود که بیماران حداقل شش هفته قبل از جراحی، درمان های غیرجراحی را امتحان کنند.
فیزیوتراپیست های ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن در شریعتی ابتدا اقدام به ارزیابی دقیقی از بیمار ، میزان درد و تحرک و سایر فاکتورها انجام داده و بر اساس نتایج بدست آمده موثرترین روش درمانی را پیشنهاد می کنند.
در ابتدا فیزیوتراپیست ممکن است استراجت به مدت محدود را توصیه کند، استراحت برای مدت کوتاهی می تواند التهاب و درد را آرام کند. این ممکن است شامل یک دوره استراحت در رختخواب باشد. خوابیدن به پشت می تواند فشار را از روی دیسک های دردناک و اعصاب کم کند و به تسکین علائم کمک کند. با این حال، فیزیوتراپیست های ما معمولاً توصیه میکنند که از استراحت طولانی مدت در رختخواب خودداری کنند، چراکه استراحت طولانی مدت و عدم تحرک شاید به ظاهر سبب تسکین درد شود اما منجر به ضعف عضلات کمر و ستون فقرات شده و در نهایت منجر به تشدید علائم در بیمار می شود ، در مواردی که استراحت در بستر تجویز می شود، معمولاً حداکثر تا دو روز استفاده می شود.
گاهی اوقات برای بیماران مبتلا به فتق دیسک کمر از کمربند پشتیبانی (بریس ستون فقرات) استفاده می شود. بریس می تواند به کاهش فشار داخل دیسک مشکل کمک کند. استفاده از کمربند نیز مانند استراحت باید محدود باشد چراکه حمایت طولانی مدت از کمر سبب ضعیف شدن عضلات شده و به تشدید مشکلات بیمار کمک می کند.
فیزیوتراپی در درمان دیسک کمر
تسکین درد، بهبود حرکت کمر و ستون فقرات و همچنین تقویت وضعیت بدنی سالم از مهم ترین اهداف فیزیوتراپی در مبتلایان به دیسک کمر است که توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی شریعتی ارائه می شود.
کنترل علائم بیمار و جلوگیری از تشدید مشکلات ایجاد شده از فواید فیزیوتراپی در درمان دیسک کمر هستند.
دکتر فیزیوتراپی از تکنیک ها و تجهیزات مختلفی برای کمک به بهبود علائم بیمار ، تسکین درد و درمان دیسک کمر بهره می برد. فیزیوتراپیست ها علاوه بر راهکارهای درمانی توصیه های وضعیتی نیز برای جلوگیری از تشدید علائم بیمار و کمک به روند بهبودی توصیه می کنند.
گرما و سرما درمانی ، تحریک الکتریکی ، لیزر درمانی ، سوزن خشک ، کشش ستون فقرات ، تکنیک های درمان دستی و ماساژ ستون فقرات در کنار تمرینات ورزشی از جمله مهم ترین راهکارهای فیزیوتراپی در درمان دیسک کمر هستند.
فیزیوتراپی به کاهش درد و التهاب ناشی از دیسک کمر کمک می کند تا بیماران بتوانند هرچه سریع تر با کار و سایر فعالیت های خود بازگردند.
فیزیوتراپیست به بیماران مبتلا به فتق دیسک کمر آموزش هایی می دهد که چگونه وضعیت بدنی سالم را برای جلوگیری از تشدید علائم در آینده حفظ کند. همچنین توصیه هایی در مورد مکانیک بدن، نحوه حرکت و عملکرد بدن در حین فعالیت ها آموزش می دهد که شامل استفاده از موقعیت ها و حرکات ایمن در هنگام بلند کردن و حمل کردن، ایستادن و راه رفتن و انجام وظایف کاری است.
تمرینات تقویتی برای عضلات شکم و کمر نیز بخش مهمی از برنامه درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی است که توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی در شریعتی ارائه می شود. کار کردن با این عضلات مرکزی به بیماران کمک می کند تا راحت تر حرکت کنند و احتمال درد و مشکلات آینده را کاهش می دهد. تمرینات هوازی مانند پیاده روی یا شنا برای کاهش درد و بهبود استقامت استفاده می شود.
ممکن است در ابتدا از شبیماران خواسته شود کارهای سبک تری انجام دهید، اما به محض اینکه بیمار توانایی های لازم را پیدا کند، می تواند به فعالیت های سابق خود برگردد.
هدف اصلی فیزیوتراپی در درمان دیسک کمر این است که به بیماران کمک کند تا یاد بگیرند چگونه از ستون فقرات خود محافظت کنند تا از مشکلات بعدی جلوگیری شود. متخصصان ما همچنین برنامه تمرینی فیزیوتراپی در منزل برای ادامه بهبود انعطاف پذیری، وضعیت بدنی، استقامت و قدرت کمر و شکم به بیماران ارائه می دهند. فیزیوتراپیست ما همچنین در مورد استراتژی هایی که بیماران می توانند در صورت تشدید علائم استفاده کنند، آموزش هایی به بیماران ارائه می دهند.
هنگامی که بیماران در طول برنامه درمانی خود به سادگی بهبود نمی یابند، یا اگر مشکل شدیدتر می شود، ممکن است جراحی پیشنهاد شود.
فیزیوتراپی بعد از جراحی دیسک کمر
توانبخشی بعد از جراحی پیچیده تر است. برخی از بیماران مدت کوتاهی پس از جراحی بیمارستان را ترک می کنند. با این حال، در برخی از جراحی ها، بیماران باید چند روز در بیمارستان بمانند.
در طول نقاهت پس از جراحی، بیماران باید دستورالعملهای جراح خود را در مورد بستن کمربند یا بریس کمر انجام دهند و در هفتههای اول پس از جراحی باید مراقب انجام بیش از حد فعالیت ها باشند، چراکه فعالیت بدون آمادگی مناسب می تواند سبب تشدید مشکلات بیمار پس از جراحی شود.
اگرچه زمان بهبودی برای هر بیمار متفاوت است، اغلب بیماران به مدت ۴ تا ۶ هفته نیازمند توانبخشی با فیزیوتراپی هستند ، در این مدت فیزیوتراپیست ها علاوه بر تنظیم برنامه ورزشی که می تواند شامل تمرینات کششی ، تمرینات تقویتی و تمرینات دامنه حرکتی (برای بهبود انعطاف پذیری، قدرت و استقامت) شود از متدها و مدالیته های ضددرد مانند سرما و گرما درمانی، تحریک الکتریکی، ماساژ و اولتراسوند نیز بهره می برند.
آموزش نحوه صحیح انجام فعالیت ها در دوران نقاهت پس از جراحی نیز یکی از خدمات مهمی است که توسط متخصصان فیزیوتراپی ارائه می شود که به حرکت ایمن ستون فقرات در طی دوران بهبودی کمک می کند.
کلمات مرتبط :
درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در درمان دیسک کمر – بهترین درمان دیسک کمر – فیزیوتراپی ستون فقرات – فیزیوتراپی در پاسداران – فیزیوتراپی در شریعتی – فیزیوتراپی در سیدخندان – فیزیوتراپی در خواجه عبدالله – فیزیوتراپی کمردرد