فیزیوتراپی در درمان سکته مغزی

فیزیوتراپی در درمان سکته مغزی

فیزیوتراپی در درمان سکته مغزی نقش مهمی دارد و مهم ترین بخش از برنامه توانبخشی سکته مغزی است که توسط متخصصان فیزیوتراپی در منزل و کلینیک ما ارائه می شود.

سکته مغزی می تواند باعث ضعف یا فلج در یک طرف بدن شما و مشکلاتی در حرکت و انجام فعالیت های روزمره شود. فیزیوتراپی می تواند به شما کمک کند تا حرکت را یاد بگیرید تا بتوانید به اطراف بپردازید. می تواند به شما کمک کند تا حد امکان از بازو و دست خود در فعالیت های روزمره استفاده کنید. برخی از انواع مشکلاتی که پس از سکته با فیزیوتراپی درمان می شوند عبارتند از سفتی و اسپاستیسیته عضلانی، مشکلات حرکتی و تعادلی و درد مفاصل.

فیزیوتراپیست ها اغلب با سایر متخصصان کار می کنند تا به شما در رفع طیف وسیعی از مشکلاتی که سکته مغزی می تواند ایجاد کند کمک کنند. ممکن است کاردرمانگران، گفتاردرمانگرها، پزشکان، پرستاران و مددکاران اجتماعی به شما کمک کنند. این تیم چند رشته ای یا تیم سکته مغزی نامیده می شود.

برخی از فیزیوتراپیست ها در شرایط ناشی از تغییرات در مغز، مانند سکته مغزی و سایر بیماری های عصبی مانند آسیب مغزی تخصص دارند. آنها را می توان به عنوان فیزیوتراپیست های عصبی یا فیزیوتراپیست های نورولوژی نامید.

نوروپلاستیسیته و بهبودی

پس از سکته مغزی، مغز ما نمی‌تواند سلول‌های جدیدی را برای جایگزینی سلول‌هایی که آسیب دیده‌اند رشد دهد، اما مغز این توانایی را دارد که سلول‌های آسیب‌دیده خود را دوباره سازماندهی کند و آنچه از دست رفته را جبران کند. به این حالت نوروپلاستیسیتی می گویند. این فرآیند می تواند توسط توانبخشی که پس از سکته مغزی دریافت می کنید هدایت شود، و فیزیوتراپیست شما راهنمایی های تخصصی در مورد چگونگی یادگیری مجدد حرکت و بازیابی عملکرد ارائه می دهد.

انواع مشکلات حرکتی که با فیزیوتراپی درمان می شوند

سکته مغزی می تواند به طرق مختلف بر توانایی شما در حرکت و انجام فعالیت ها تأثیر بگذارد. این شامل:

  • ضعف یا فلج در یک طرف.
  • تغییرات در حس، مانند سنگینی اندام، بی حسی و سوزن سوزن شدن.
  • مشکلات تعادل
  • درد مفاصل
  • سفتی عضلانی یا اسپاسم عضلانی معروف به اسپاستیسیتی.

فیزیوتراپی در درمان سکته مغزی

از 24 ساعت پس از سکته مغزی، شما تشویق می‌شوید که تا جایی که می‌توانید از جای خود بلند شوید، چه با فعالیت‌های قبلی‌تان ادامه دهید یا فقط روی صندلی بنشینید.

در مراحل اولیه، فیزیوتراپی بر پیشگیری از عوارض و کمک به بهبودی تمرکز دارد. بعداً، می‌تواند به شما کمک کند راه‌هایی بیابید تا بتوانید کارهایی را که برایتان مهم هستند، مانند نشستن و برخاستن از رختخواب یا ورزش کردن، انجام دهید. شما ممکن است از تجهیزات کمکی استفاده کنید یا الگوهای حرکتی مختلف را برای تکمیل یک کار پیدا کنید. یک فیزیوتراپیست همچنین می تواند به شما کمک کند تا یک فعالیت یا کار را تطبیق دهید تا بتوانید آن را به طور مستقل انجام دهید.

اگر به دنبال سکته مغزی خود در بیمارستان بستری شده اید، فیزیوتراپی شما در بخش سکته مغزی آغاز می شود. هنگامی که آماده شدید، باید به جلسات فعال تر بروید، که ممکن است در یک کلینیک فیزیوتراپی و یا بصورت فیزیوتراپی در منزل از خدمات توانبخشی بهره مند شوید.

پس از سکته مغزی، باید در اسرع وقت پس از بستری شدن در بیمارستان توسط فیزیوتراپیست ارزیابی شوید. این ارزیابی باید مشکلات سلامتی شما را قبل از سکته مغزی در نظر بگیرد. باید اطمینان حاصل شود که هر گونه مشکل حرکتی در ابتدا شناسایی شده است، به طوری که مراقبت ها می توانند سازماندهی شوند تا هر شانسی برای بهبودی سریع تر به شما بدهد.

مراقبت خوب در روزهای اولیه برای کمک به جلوگیری از سفتی مفاصل یا سفتی عضلات مهم است. یک درمانگر در مورد اینکه چگونه در صورت محدود بودن تحرک شما راحت باشید و حرکت کنید، توصیه هایی می کند. به عنوان مثال نحوه غلت زدن یا داخل و خارج شدن از رختخواب. آنها می توانند در مورد اینکه چه زمانی و چگونه می توانید از جای خود بلند شوید و چه تجهیزاتی (مانند عصا یا آتل) ممکن است به شما کمک کند، راهنمایی کنند.

اگر فلج یک طرفه دارید، موقعیت صحیح برای جلوگیری از اسپاسم یا آسیب مهم است. اگر قادر به حرکت نیستید، به یک تشک مخصوص نیاز دارید و پرستاران ممکن است نیاز به کمک به شما برای تغییر وضعیت در فواصل زمانی معین (معمولاً هر دو ساعت) برای جلوگیری از زخم فشاری داشته باشند.

اگر قادر به حرکت نیستید، ممکن است به شما فیزیوتراپی قفسه سینه داده شود تا ریه های خود را پاک نگه دارد. در صورت امکان، فیزیوتراپیست به نشستن روی صندلی کمک می‌کند، زیرا این کار به جلوگیری از لخته شدن خون در پاها، بهبود تنفس و بهبودی کمک می‌کند.

هرچه توانبخشی بهتر و منظم تری داشته باشید و پس از سکته فعالیت بیشتری داشته باشید، بهتر است. 

بهبود تحرک از اهداف فیزیوتراپی در درمان سکته مغزی است. بسته به میزان توانایی شما، این ممکن است شامل حرکت در اطراف تخت شما و سپس از تخت به صندلی دیگر باشد. همچنین می تواند شامل حفظ تعادل در هنگام ایستادن و راه رفتن با و بدون تکیه گاه باشد. برای بسیاری از افراد این یک فرآیند تدریجی است و مهم است که هر مرحله را به درستی انجام دهید تا مطمئن شوید و اعتماد به نفس خود را بازیابید.

مهم است که هر چه زودتر از رختخواب بلند شوید، حتی اگر فقط روی یک صندلی بنشینید. حرکت به تعادل شما کمک می کند، به تنفس و مراقبت از پوست کمک می کند و از لخته شدن خون در پاهای شما جلوگیری می کند. 

اگر برای بازیابی قدرت و استقامت به زمان نیاز دارید، ممکن است درمانگر شما را تشویق نکند که فوراً راه بروید.

در طول برنامه فیزیوتراپی در درمان سکته مغزی می توانید تمریناتی را برای تقویت عضلات ضعیف و افزایش استقامت خود انجام دهید. تمرینات کششی می تواند سفتی عضلات و مفاصل را کاهش دهد. همچنین ممکن است بر روی مهارت های خاصی که نیاز به بهبود آنها دارید کار کنید. برای مثال، اگر در حفظ تعادل خود مشکل دارید، ممکن است از شما خواسته شود که زیاد بایستید. اگر در بلند کردن بازوی خود مشکل دارید، باید فعالیت هایی را انجام دهید که باعث می شود بازو را بلند کنید و از آن استفاده کنید. اگر در راه رفتن مشکل دارید باید تا حد امکان پیاده روی کنید.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل – فیزیوتراپی در منزل برای سکته مغزی – بهترین مرکز درمان سکته مغزی – توانبخشی سکته مغزی با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی برای سکته مغزی – فیزیوتراپی با دفترچه بیمه تامین اجتماعی – فیزیوتراپی با بیمه تکمیلی

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی برای کمردرد چگونه است؟

فیزیوتراپی برای کمردرد چگونه است؟ یک روش بسیار موثر و غیر تهاجمی درمانی است، وضعیتی که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. فیزیوتراپی شامل یک ارزیابی جامع، تشخیص و برنامه درمانی توسط فیزیوتراپیست های آموزش دیده برای کمک به کاهش درد، بهبود تحرک و جلوگیری از قسمت های بعدی…

روش مکنزی چیست؟

روش مکنزی که با نام تشخیص و درمان مکانیکی (MDT) نیز شناخته می‌شود، یک رویکرد کاملاً جا افتاده در زمینه فیزیوتراپی است. این دارو توسط فیزیوتراپیست مشهور رابین مک کنزی در دهه 1950 ساخته شد و از آن زمان به دلیل اثربخشی آن در درمان مشکلات اسکلتی عضلانی به رسمیت شناخته شده است. در هسته…

فیزیوتراپی در منزل فتق دیسک کمر

فیزیوتراپی در منزل فتق دیسک کمر یکی از خدماتی است که توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن در خیابان شریعتی تهران ارائه می شود. فتق دیسک کمر یک بیماری شایع ستون فقرات است که می تواند باعث درد و ناراحتی قابل توجهی شود و زمانی اتفاق می افتد که مواد نرم و ژل مانند…

فیزیوتراپی در منزل کمر درد

فیزیوتراپی در منزل کمر درد یکی از روشهای موثر در تسکین کمردرد و درمان عوامل زمینه ای آن است. کمردرد به یک مسئله رایج برای افراد در هر سنی تبدیل شده است، چه یک کارمند اداری باشید که ساعت های طولانی را پشت میز خود می گذرانید و چه ورزشکاری که تحرک بالایی دارد، کمردرد…

فیزیوتراپی گردن درد در منزل

فیزیوتراپی گردن درد در منزل از خدمات تخصصی است که توسط درمانگران با تجربه ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن در شریعتی ارائه می شود. گردن درد یک بیماری شایع و اغلب ناتوان کننده است که می تواند افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار دهد. این می تواند به دلایل مختلفی…

فیزیوتراپی کمردرد در تهران

فیزیوتراپی کمردرد در تهران توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن ، با هدف تسکین علائم و بهبود عوامل زمینه ای کمردرد ارائه می شود. کمردرد مشکل شایعی است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این می تواند از ناراحتی خفیف تا درد ناتوان کننده متغیر باشد…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ