فیزیوتراپی در سکته مغزی

فیزیوتراپی در سکته مغزی

فیزیوتراپی در سکته مغزی به عنوان بخش اصلی و مهمی در توانبخشی پس از سکته مغزی شناخته می شود که برای تخفیف و بهبود عوارض ناشی از سکته مغزی اهمیت بالایی دارد.

سکته مغزی به عنوان یک عارضه مغزی حاد و ناگهانی سالانه افراد زیادی را در سراسر جهان درگیر می کند و از آن جایی که می تواند عوارض گسترده ای داشته باشد سبب کاهش کیفیت زندگی افراد می شود.

این عارضه می تواند با بروز عوارض جدی و حتی از دست دادن جان بیماران همراه باشد و تقریبا در حدود نیمی از افرادی که از سکته مغزی جان بدر می برند دچار مشکلات جسمی و حرکتی می شوند ، به همین جهت فیزیوتراپی برای توانبخشی این افراد از اهمیت زیادی برخوردار است.

سکته مغزی اغلب به دو دلیل رخ می دهد ، در مواردی پارگی عروق مغزی ( هموراژیک ) منجر به بروز سکته مغزی شده و در برخی دیگر از موارد ( ایسکمیک )انسداد عروق مغزی به دلیل وجود لخته ( عمدتا لخته خون ) سبب بروز سکته مغزی می شوند ، تمام این وقایع موجب نرسیدن خون به قسمت هایی از مغز شده و سلول ها در آن مناطق آسیب دیده و در صورت طولانی شدن می میرند که این شرایط منجر به بروز علائم و عوارض سکته مغزی در فرد بیمار می شود.

سکته ایسکمیک است که در اثر قطع جریان خون در منطقه خاصی از مغز ایجاد می شود. سکته مغزی ایسکمیک 85٪ کل سکته های حاد را تشکیل می دهد. 15٪ از سکته های حاد سکته های خونریزی دهنده است که در اثر ترکیدن رگ خونی یعنی خونریزی حاد ایجاد می شود.

صرف نظر از نوع سکته مغزی ، مهم است که بدانید با هر دقیقه سکته ایسکمیک عروق بزرگ بدون درمان ، نزدیک به دو میلیون نورون می میرند. این امر نشان دهنده این است که بیمار سکته مغزی باید هرچه سریع تر تحت درمان مناسب قرار بگیرد . پس از کنترل شرایط بیمار توانبخشی با فیزیوتراپی برای جبران آسیب های ایجاد شده انجام بگیرد.

 فشار خون بالا ، دیابت ، مصرف دخانیات ، رژیم غذایی ناسالم ،عدم تحرک بدنی و چاقی سبب افزایش خطر سکته مغزی و بروز عوارض ناشی از آن شده اند.

زمانی که سکته مغزی بخشی از مغز را کنترل کرده است که حرکت را کنترل می کند ، ممکن است از یک طرف بدن ضعف یا فلج رخ دهد یا فرد در حرکات و انجام کارهای روزمره دچار مشکل شود ، فیزیوتراپی در سکته مغزی کمک زیادی به تخفیف و از بین بردن این عوارض می کند.

اسپاسم عضلات ، مشکلات تعادل و درد مفاصل نیز از دیگر عوارض سکته مغزی هستند که با فیزیوتراپی قابل بهبود هستند.

فیزیوتراپی در سکته مغزی

فیزیوتراپی در سکته مغزی

فیزیوتراپی به افراد کمک می کند ، تا توانایی های از دست رفته را دوباره بیاموزند ، استقلال خود را بازیابند و خطر سکته های بعدی را کاهش دهند.

فیزیوتراپی بهبود عملکرد و تحرک پس از سکته را بهبود می بخشد. متخصصان حداقل 45 دقیقه فیزیوتراپی را پنج روز در هفته را برای یادگیری توانایی های از دست رفته پس از سکته مغزی توصیه می کنند.

توانبخشی باید تا زمانی ادامه یابد که فرد بتواند توانایی های خود را برای زندگی بطور طبیعی بدست آورد و با کمترین مشکل زندگی کند.

فیزیوتراپی باید بلافاصله پس از کنترل شرایط بیمار و در بیمارستان آغاز شود و تا زمانی که بیمار به شرایط مطلوب نرسیده ادامه پیدا کند.

فیزیوتراپیست از تجهیزات کمکی برای تقویت توان بخشی سکته مغزی استفاده می کنند. دستگاه های با کمک ربات از افراد برای پیاده روی مستقل پشتیبانی می کنند در حالی که تمرین با تردمیل سرعت و استقامت راه رفتن را بهبود می بخشد. 

فیزیوتراپی در سکته مغزی افراد را قادر می سازد استقلال خود را به دست آورند و مدت اقامت آنها در بیمارستان را کاهش می دهد.

از آن جایی که اغلب مبتلایان به سکته مغزی دچار مشکل حرکتی شده و توانایی خروج از منزل و مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی را ندارند خدمات فیزیوتراپی در منزل برای این افراد بسیار مناسب است ، آن ها می توانند خدمات فیزیوتراپی و توانبخشی را با بالاترین کیفیت در منزل خود و در کنار عزیزان خود دریافت کنند.

توانبخشی عصبی بدنبال سکته مغزی بخشی جدایی ناپذیر از سکته مغزی است که به کاهش عوارضی همچون وابستگی در انجام فعالیتهای روزمره ، کاهش تحرک و تعاملات اجتماعی محدود کمک زیادی کرده و نقش موثری در تقویت توانمندی ها داشته و کیفیت زندگی بیماران را بهبود می بخشد.

 

تماس جهت مشاوره و ویزیت :
۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸ فیزیوتراپیست محمدرضا جانپور

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی سکته مغزی – بهترین درمان سکته مغزی – عوارض سکته مغزی – فیزیوتراپی در منزل تهران – فیزیوتراپی در منزل کرج – فیزیوتراپی در میرداماد – فیزیوتراپی در ونک – فیزیوتراپی در شرق تهران

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی برای کمردرد چگونه است؟

فیزیوتراپی برای کمردرد چگونه است؟ یک روش بسیار موثر و غیر تهاجمی درمانی است، وضعیتی که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. فیزیوتراپی شامل یک ارزیابی جامع، تشخیص و برنامه درمانی توسط فیزیوتراپیست های آموزش دیده برای کمک به کاهش درد، بهبود تحرک و جلوگیری از قسمت های بعدی…

روش مکنزی چیست؟

روش مکنزی که با نام تشخیص و درمان مکانیکی (MDT) نیز شناخته می‌شود، یک رویکرد کاملاً جا افتاده در زمینه فیزیوتراپی است. این دارو توسط فیزیوتراپیست مشهور رابین مک کنزی در دهه 1950 ساخته شد و از آن زمان به دلیل اثربخشی آن در درمان مشکلات اسکلتی عضلانی به رسمیت شناخته شده است. در هسته…

فیزیوتراپی در منزل فتق دیسک کمر

فیزیوتراپی در منزل فتق دیسک کمر یکی از خدماتی است که توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن در خیابان شریعتی تهران ارائه می شود. فتق دیسک کمر یک بیماری شایع ستون فقرات است که می تواند باعث درد و ناراحتی قابل توجهی شود و زمانی اتفاق می افتد که مواد نرم و ژل مانند…

فیزیوتراپی در منزل کمر درد

فیزیوتراپی در منزل کمر درد یکی از روشهای موثر در تسکین کمردرد و درمان عوامل زمینه ای آن است. کمردرد به یک مسئله رایج برای افراد در هر سنی تبدیل شده است، چه یک کارمند اداری باشید که ساعت های طولانی را پشت میز خود می گذرانید و چه ورزشکاری که تحرک بالایی دارد، کمردرد…

فیزیوتراپی گردن درد در منزل

فیزیوتراپی گردن درد در منزل از خدمات تخصصی است که توسط درمانگران با تجربه ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن در شریعتی ارائه می شود. گردن درد یک بیماری شایع و اغلب ناتوان کننده است که می تواند افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار دهد. این می تواند به دلایل مختلفی…

فیزیوتراپی کمردرد در تهران

فیزیوتراپی کمردرد در تهران توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن ، با هدف تسکین علائم و بهبود عوامل زمینه ای کمردرد ارائه می شود. کمردرد مشکل شایعی است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این می تواند از ناراحتی خفیف تا درد ناتوان کننده متغیر باشد…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ