فیزیوتراپی در منزل برای فلج مغزی

فیزیوتراپی در منزل برای فلج مغزی

فیزیوتراپی در منزل برای فلج مغزی توسط متخصصان فیزیوتراپی در منزل ما در کلیه مناطق تهران بزرگ و کرج ارائه می شود.

فلج مغزی (CP) در مجموع به مجموعه ای از اختلالات عصبی اشاره می کند که بر حرکت و هماهنگی تأثیر می گذارد. این بیماری در اثر آسیب مغزی یا ناهنجاری در رشد مغز قبل، حین یا بعد از تولد ایجاد می شود.

فیزیوتراپی برای حمایت از افراد مبتلا به CP و مدیریت علائم فلج مغزی مربوط به حرکت، وضعیت بدن و تعادل مهم است. فیزیوتراپی می تواند به بهبود مهارت های حرکتی و جلوگیری از بدتر شدن مشکلات حرکتی در طول زمان کمک کند. همچنین می تواند به کودکان مبتلا به CP اجازه دهد تا با فعالیت های روزانه استقلال بیشتری کسب کنند.

فیزیوتراپی می تواند به تسکین درد، سفتی عضلات و بهبود حرکت کلی کمک کند. همچنین می تواند از مشکلات سلامتی آینده مانند سفت شدن عضلات جلوگیری کند.

فیزیوتراپی اغلب اولین قدم در درمان فلج مغزی است. می تواند به بهبود مهارت های حرکتی کمک کند و از بدتر شدن مشکلات حرکتی در طول زمان جلوگیری کند. فیزیوتراپی از تمرینات قدرتی و انعطاف پذیری، درمان حرارتی، ماساژ و تجهیزات ویژه استفاده می کند تا به کودکان فلج مغزی استقلال بیشتری بدهد.

میزان کمک فیزیوتراپی در منزل برای فلج مغزی به شدت و نوع هر مورد فلج مغزی بستگی دارد. کودکان مبتلا به موارد خفیف CP ممکن است فقط برای درمان بیماری خود نیاز به فیزیوتراپی داشته باشند. در موارد شدیدتر، ممکن است در کنار سایر درمان ها یا داروها استفاده شود. شروع هر چه زودتر فیزیوتراپی معمولاً بهترین شانس را برای بهبودی به کودکان می دهد.

اهداف فیزیوتراپی برای بیماران سی پی چیست؟

هدف اصلی فیزیوتراپی افزایش عملکرد حرکتی درشت یا به حداکثر رساندن کنترل عملکردی بدن با استفاده از تمرین است.

فیزیوتراپی می تواند:

  • مهارت های حرکتی موجود بیماران را بهبود بخشد و به آنها کمک کند تا مهارت های جدید را توسعه دهند
  • آموزش مهارت های وضعیتی و حرکتی
  • حمایت از نشستن، حرکت و تحرک
  • کمک به تقویت عضلات
  • کاهش درد
  • حمایت از مشارکت در ورزش، تفریح ​​و فعالیت های اوقات فراغت

پس از تشخیص اولیه CP، پزشک کودک را به فیزیوتراپیست ارجاع می دهد. هر کودک مبتلا به سی پی نیازهای متفاوتی خواهد داشت، بنابراین فیزیوتراپیست با بررسی تاریخچه پزشکی کودک و انجام یک سری آزمایشات رصدی، ارزیابی کاملی را انجام می دهد. این تست‌ها جنبه‌های مختلف وضعیت کودک مانند قدرت بدنی، دامنه حرکت، استقامت، یکپارچگی مفصل، تنفس، وضعیت بدن، انعطاف‌پذیری و تعادل را ارزیابی می‌کنند.

بر اساس نتایج ارزیابی بیمار فلج مغزی یک برنامه مراقبت تهیه می شود و اهدافی برای بهبود تعیین می شود.

فیزیوتراپی در منزل برای فلج مغزی

از آن جایی که کودکان و بزرگسالان مبتلا به فلج مغزی اغلب دچار ضعف و محدودیت های حرکتی هستند و مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی برای آن ها دشوار است ، خدمات فیزیوتراپی در منزل برای این عزیزان بسیار مناسب است.

تمرینات معمولی شامل آنهایی است که به بهبود کنترل عضلانی، مدیریت اسپاستیسیتی و جلوگیری از سفت شدن عضلات کمک می کند. ورزش هایی که بر روی نشستن، زانو زدن و ایستادن تمرکز می کنند می توانند وضعیت بدن را بهبود بخشند. فیزیوتراپیست ها می توانند تمرینات ویژه ای را برای بهبود تحرک نوزادان انجام دهند.

یک فیزیوتراپیست ممکن است برای کمک به درمان از تجهیزات کمکی یا وسایل کمک حرکتی مانند بریس، گچ، آتل، و کفی کفش استفاده کند. تحقیقات نشان داده است که تکنیک هایی مانند درمان حرکتی ناشی از محدودیت (CIMT) می تواند در بهبود حرکت اندام فوقانی موثر باشد. فیزیوتراپیست ها ممکن است از تحریک الکتریکی برای بهبود راه رفتن و عملکرد اندام استفاده کنند، اگرچه مطالعات نشان داده اند که دستاوردهای عملکردی حداقل است.

فیزیوتراپیست همچنین ممکن است تمریناتی را برای بهبود تعادل و وضعیت بدن و همچنین حرکات کششی که می تواند در محیط منزل بیمار انجام شود را تجویز کند.

فیزیوتراپی در منزل برای فلج مغزی

نقش والدین یا سرپرستان در فیزیوتراپی چیست؟
والدین و سرپرستان نقش اساسی در اطمینان از موفقیت آمیز بودن فیزیوتراپی دارند. خانواده و دوستان یک سیستم حمایتی مهم برای کودک تشکیل می دهند. فیزیوتراپیست ها از نزدیک با والدین، سرپرستان و مراقبین کار می کنند و راه هایی را به آنها آموزش می دهند تا مطمئن شوند کودک قادر به انجام تمرینات تجویز شده به درستی است.

تعامل مداوم والدین با کودک و بازخورد مثبت در حین انجام فعالیت ها و تمرینات روزانه بسیار مهم است.

فواید فیزیوتراپی برای فلج مغزی

فیزیوتراپی در منزل برای فلج مغزی فواید زیادی دارد، از بهبود تحرک گرفته تا جلوگیری از مشکلات آینده مانند انقباضات و دررفتگی مفاصل با قوی و انعطاف پذیر نگه داشتن بدن. بسیاری از کودکان مبتلا به فلج مغزی سطح خوداتکایی خود را از طریق فیزیوتراپی افزایش می دهند.

هدف اصلی فیزیوتراپی آسان‌تر کردن حرکات روزمره برای کودکان فلج مغزی است.

فیزیوتراپی می تواند بهبود بخشد:

  • هماهنگی
  • تعادل
  • استحکام – قدرت
  • انعطاف پذیری
  • تحمل
  • مدیریت درد
  • وضعیت بدن
  • راه رفتن
  • سلامت کلی

انواع تمرینات مورد استفاده متفاوت است و برای هر نوع فلج مغزی فواید خاصی دارد.

مزایای فیزیوتراپی بر اساس انواع فلج مغزی

  • اسپاستیک – فیزیوتراپی می تواند تنش عضلانی و حرکات تند و ناگهانی مرتبط با فلج مغزی اسپاستیک را کاهش دهد. ورزش هایی مانند کشش حتی می توانند سفتی را به مرور زمان تسکین دهند.
  • آتتوئید – افراد مبتلا به فلج مغزی آتتوید از فیزیوتراپی برای افزایش تون عضلانی و کنترل بیشتر بر حرکات خود استفاده می کنند.
  • آتاکسیک – تمریناتی وجود دارد که می تواند مشکلات تعادلی را که افراد مبتلا به فلج مغزی آتاکسیک با آن مواجه هستند بهبود بخشد.

فیزیوتراپیست ها نیز درمان را بر اساس محل مشکلات حرکتی انجام می دهند. مشکلات حرکتی در کودکان مبتلا به فلج مغزی می تواند به نیمی از بدن (همی پلژی)، پاها (دیپلژی) یا در نیم تنه و هر چهار اندام (چهار پلژی) محدود شود. درمانگران تمرینات و روتین های ویژه ای را برای همی پلژی، دو پلژی و چهار پلژی تجویز می کنند که ممکن است به کودک در بازیابی حرکت در ناحیه آسیب دیده در طول زمان کمک کند.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی برای فلج مغزی – فیزیوتراپی در منزل – فیزیوتراپی برای کودکان – فیزیوتراپی در تهرانپارس – فیزیوتراپی با دفترچه بیمه

مقالات بیشتر

گزگز دست و پا

گزگز دست و پا ، عارضه ای که شاید بسیاری از ما در طول زندگی خود آن را تجربه کرده ایم. این حالت که به عنوان “گزگز” شناخته می‌شود، می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و باعث نگرانی شود. آیا این مشکل موقتی است یا نشان‌دهنده یک مشکل جدی‌تر است؟  علائم گزگز معمولاً به شکل حس سوزن‌…

پارگی تاندونهای شانه

پارگی تاندونهای شانه یکی از آسیب‌های شایعی است که به ویژه در افراد فعال و ورزشکار رخ می‌دهد و منجر به درد شانه می شود. این نوع آسیب می‌تواند باعث درد، کاهش حرکت و حتی از دست دادن قدرت عضلات شانه شود. آگاهی از علل و روش‌های درمان این مشکل می‌تواند به پیشگیری و بهبود…

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ