فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل در شرایطی که بیمار مبتلا به کمردرد دچار عارضه فتق دیسک کمر شده باشد و توانایی حضور در کلینیک فیزیوتراپی را از دست داده باشد ضرورت پیدا می کند.
فقط دیسک بین مهره ای عارضه ایست که غالباً به علت ضربه یا بلند کردن اجسام سنگین یا گاهی خود به خود و به مرور زمان در ستون فقرات به علت گرفتن وضعیت طولانی مدت غلط رخ می دهد.
در این عارضه بخش مرکزی دیسک بینمهرهای نوکلئوس پولپوزوس به قسمت محیطی آن یعنی آنالوس فیبروزیس فشار آورده و در موارد شدید باعث پارگی آن میشود و در نتیجه باعث فشار روی ریشه های عصبی خارج شده از نخاع و ایجاد علائم بالینی می شود.
آسیب های خفیف دیسک معمولاً درد موضعی ایجاد کرده که میتواند به علت صدمه قسمت محیطی دیسک یا به علت التهاب هسته دیسک که هنوز به مرحله هرنییشن نرسیده است ولی به علت فشار ثانویه به اطراف مقداری از درد می کند باشد.
در صورتی که فشار به ریشههای عصبی خارج شده در ناحیه کمری به علت فتق دیسک وارد شده باشد،درد ریشه عصبی یا دردهای انتشاری رخ داده که میتواند تا سراسر اندام تحتانی ادامه پیدا کند.
چون در ناحیه کمری دیسک های بین مهره چهارم و پنجم کمر و همچنین دیسک بین مهره پنجم کمر و مهره ساکروم بیشتر تحت فشار قرار می گیرند در نتیجه بیشتر درد ها مربوط به عصب سیاتیک می شود که از ناحیه لگنی در قسمت پشت تا انتهای اندام تحتانی امتداد دارد.
فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل
فیزیوتراپی یکی از درمان های مهم بیماران مبتلا به فتق دیسک کمر است که در داخل کلینیک انجام می گیرد و در صورت عدم توانایی فرد جهت حضور در کلینیک فیزیوتراپی،فیزیوتراپی در منزل برای کمر انجام می گیرد.
فیزیوتراپی کمر برای بیماران مبتلا به هرنیشن دیسک بین مهرهای ضرورت دارد و باید توسط فیزیوتراپیست مجرب در کلینیک یا منزل انجام شود.
تشخیص فتق دیسک ناحیه کمری با کمک تاریخچه گیری از بیمار و توجه به نشانه ها و علائمی که بیمار بیان میکند انجام می گیرد.
هم چنین با انجام معاینه بالینی این مهم امکان پذیر است.
روش های غیر بالینی که برای اثبات تشخیص فتق دیسک کمر استفاده میشود شامل رادیوگرافی، سی تی اسکن، ام آر آی، میلوگرافی و الکترومایوگرافی است.
اکثر بیماران مبتلا به فتق دیسک کمر با روش های درمانی غیر جراحی بهبود پیدا می کنند.
نخستین مرحله درمان معمولاً تجویز داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، فیزیوتراپی و تجویز داروهای کورتونی در مرحله بعد و در صورت لزوم می باشد.
بیمار تا شش ماه درمان های غیر جراحی فتق دیسک کمر را ادامه می دهد و در صورت ادامه علائم به سراغ جراحی می رویم اما نکته بسیار مهم آن است که در صورت رخ دادن علائم اورژانسی شامل اختلالات حسی و حرکتی پیشرونده و بی اختیاری های ادرار و مدفوع، بیمار باید ظرف ۴۸ ساعت جراحی شود.
غالب بیماران مبتلا به فتق دیسک کمر با فیزیوتراپی و دارو درمانی و در صورت لزوم استفاده از بریس های ثبات دهنده بهبودی کامل دارند و نیاز به عمل جراحی نخواهد داشت.
فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل یا کلینیک بسته به شرایط بیمار انجام میگیرد.
فیزیوتراپیست های آقا و خانوم مرکز فیزیوتراپی ما متشکل از فیزیوتراپیستهای با سوابق درخشان در ارائه خدمات فیزیوتراپی در منزل و کلینیک هستند.خدمات فیزیوتراپی در منزل در تهران بزرگ (شمال،جنوب،غرب،شرق) و همچنین کرج ارائه می گردد.
جهت دریافت مشاوره رایگان درمان می توانید با ما تماس بگیرید
فیزیوتراپیست محمدرضا جان پور
رتبه برتر آزمون تحصیلات تکمیلی
فارغ التحصیل از دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران
ارائه خدمات تخصصی فیزیوتراپی در منزل و کلینیک توسط کادر آقا و خانم با ارائه مدارک نظام پزشکی
شماره نظام پزشکی : ف ۴۹۳۹
شماره تماس جهت دریافت مشاوره قبل از دریافت خدمات فیزیوتراپی در منزل و کلینیک ۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی دیسک کمر در منزل – فیزیوتراپی دیسک کمر – درمان دیسک کمر در منزل – فیزیوتراپی در منزل شمال تهران – فیزیوتراپی در منزل غرب تهران – فیزیوتراپی در منزل شرق تهران – فیزیوتراپی در منزل کرج