فیزیوتراپی پس از جراحی تعویض مفصل برای بازیابی توانایی های حرکتی مفصل و بهبود وضعیت مفصل و تسریع بهبودی امری ضروری است.
فیزیوتراپی به بیمار کمک می کند تا هرچه سریع تر با شرایط جدید خود کنار آمده و بتواند از مفصل مصنوعی همانند مفصل طبیعی خود استفاده کند.
جراحی تعویض مفصل یکی از جراحی های رایج ارتوپدی در سال های اخیر است که معمولا در مفاصل زانو و لگن و در شرایطی که بیماری و آسیب دیدگی سبب تخریب کامل مفصل شده و سایر اقدامات درمانی نتوانند کمکی به بهبود شرایط بیمار بکنند انجام می گیرد.
آرتروز مفاصل یکی از مهم ترین عوامل تخریب مفصل است که جراح ارتوپد را مجاب به جراحی تعویض مفصل می کند.
جراحی تعویض مفصل زانو و لگن از جمله روش های جراحی در درمان مشکلات افرادی هستند که به این مشکلات دچارند و از درد و ناراحتی رنج می برند.
انجام جراحی تعویض مفصل می تواند منجر به بروز مشکلات حرکتی برای فرد شود و با انجام فیزیوتراپی پس از جراحی تعویض مفصل تا حد زیادی می توان پروسه بازگشت به وضعیت طبیعی را تسریع کرد.
فیزیوتراپی علاوه بر کمک به بهبود دامنه حرکتی مفصل پس از جراحی نقش موثری در تقویت عضلات و افزایش قدرت مفصل دارد.
ضعف مفصل پس از جراحی یکی از عواملی است که استفاده از مفصل مصنوعی را برای فرد دشوار می کند ، با انجام به موقع و منظم فیزیوتراپی می توان بر ضعف ایجاد شده غلبه کرد و از مفصل مصنوعی مانند مفصل طبیعی استفاده کرد.
فیزیوتراپی پس از جراحی تعویض مفصل
فیزیوتراپیست با ارائه تمرینات ورزشی سعی می کند دامنه حرکتی مفصلی که تحت جراحی قرار گرفته را بهبود بخشد تا فرد مشکلات حرکتی کمتری را تجربه کند.
تمرینات تقویتی که فیزیوتراپیست برای بیمار در نظر می گیرد نیز به احیای قدرت و توانایی های حرکتی مفصل جراحی شده کمک می کند.
فیزیوتراپیست همچنین آموزش هایی در زمینه نحوه راه رفتن و انجام فعالیت ها تا زمان سپری شدن دوران نقاهت پس از جراحی به بیمار خواهد داشت، استفاده از عصا و واکر نیز در این دوران برای جلوگیری از وارد شدن فشار بیش از حد به مفصل جراحی شده ضروری است.
پس از انجام جراحی تعویض مفصل اغلب 4 تا 8 هفته فیزیوتراپی باید ادامه پیدا کند تا بیمار به شرایط مطلوب برسد.
طیف وسیعی از تمرینات حرکتی، تقویت عضلات چهار سر ران و تمریناتی برای استفاده صحیح از مفصل بمنظور جلوگیری از آسیب دیدگی و لق شدن مفصل مصنوعی توسط فیزیوتراپیست برای بیمار در نظر گرفته می شود.
در صورتی که بیمار به دلیل مشکلات حرکتی ناشی از جراحی نتوانند به کلینیک فیزیوتراپی مراجعه کند می تواند از خدمات فیزیوتراپی در منزل متخصصان ما بهره مند شود ، دریافت خدمات فیزیوتراپی در منزل بخصوص در افراد سالمند و ناتوان کمک زیادی به روند بهبودی در این افراد خواهد کرد.
فیزیوتراپی باید در روزهای ابتدایی پس از جراحی آغاز شود تا بیمار هرچه سریع تر به شرایط مطلوب برسد.
ماساژ و تکنیک های درمان دستی با بهبود جریان خون به افزایش میزان انرژی و اکسیژن در دسترس سلول ها در بافت آسیب دیده پس از جراحی کمک زیادی به روند بهبودی خواهند کرد.
بیمار تا زمان بهبودی کامل باید از انجام فعالیت های سنگین و پرفشار بپرهیزد تا مفصل مصنوعی دچار آسیب نشود.
تحریک الکتریکی عصب از راه پوست ( الکتروتراپی ) نیز علاوه بر کمک به تسکین درد به بهبود عملکرد عضلات چهار سر ران نیز کمک می کند.
فیزیوتراپیست همچنین تمرینات سبکی را برای بیمار در نظر می گیرد تا بطور روزانه در منزل انجام دهد.
فواید فیزیوتراپی
- کاهش درد پس از جراحی
- کاهش التهاب و تورم در بافت آسیب دیده پس از جراحی
- بهبود دامنه حرکتی
- تقویت عضلات که کمک زیادی به تسریع روند بهبودی می کند.
- افزایش انعطاف پذیری مفصل مصنوعی
- بهبود وضعیت تعادلی
- افزایش ثبات زانو
- بازگشت هرچه سریع تر به شرایط طبیعی
کلمات مرتبط :