فیزیوتراپی کمر در شریعتی توسط متخصصان فیزیوتراپی در منزل و کلینیک ما با استفاده از بروزترین متدهای فیزیوتراپی در درمان کمردرد ارائه می شود.
هدف فیزیوتراپی بازگرداندن حرکت بدون درد و کمک به حفظ این بهبود در طولانی مدت است. فیزیوتراپیست ها از طیف وسیعی از روش ها برای رسیدن به این اهداف استفاده می کنند. این موارد می تواند شامل مواردی مانند درمان های عملی، ورزش درمانی، سوزن خشک یا روش های الکتریکی باشد.
کمردرد یک بیماری بسیار شایع و در عین حال اغلب ناتوان کننده است که می تواند افراد را از همه طبقات زندگی تحت تاثیر قرار دهد.
ستون فقرات ساختار پیچیده ای دارد که برای حمایت و محافظت از نخاع طراحی شده و در عین حال امکان حرکت را فراهم می کند. ستون فقرات از استخوان هایی به نام مهره تشکیل شده است که روی هم قرار گرفته اند و توسط مفاصل، ماهیچه ها، رباط ها، اعصاب و دیسک های بین مهره ای به هم متصل می شوند.
اغلب بیماران در عرض 6 هفته بهبود می یابند، اما از آن جایی که یک علت مهم درد در جامعه است و می تواند تأثیر قابل توجهی بر زندگی روزمره افراد داشته باشد.
بیشتر علل کمردرد نتیجه تحریک یا عملکرد ضعیف استخوانها، مفاصل، رباطها یا عضلات پشت شماست. چنین تحریکی میتواند نتیجه اختلال عملکرد مهرهها باشد.
وضعیت بدن شما و کاری که انجام می دهید می تواند به ایجاد مشکلات کمر کمک کند. نشستن طولانی مدت، کار در حالت خمیده به جلو و بلند کردن مکرر یا سنگین وزن، همگی می توانند از عوامل ایجاد مشکل کمر در شما باشند.
علل کمردرد
از آنجایی که ستون فقرات بسیار پیچیده است، کمردرد می تواند دلایل مختلفی داشته باشد – استرس وضعیتی، کشیدگی یا ضعف عضلانی، رگ به رگ شدن رباط، گیر افتادن و تحریک عصب، یا آسیب دیسک و … به همین دلیل کمردرد باید به درستی ارزیابی شود تا ایمن ترین و موثرترین درمان ارائه شود.
یک برنامه فیزیوتراپی کمر در شریعتی که توسط متخصصان ما به طور شخصی برای هر فرد در نظر گرفته می شود به بازیابی حرکت و عملکرد، و اصلاح هر گونه مشکل موجود در ستون فقرات کمک می کند.
انواع مختلف کمردرد
انواع مختلفی از کمردرد وجود دارد که بر نواحی مختلف تاثیر متفاوتی می گذارد. به عنوان بخشی از یک تشخیص کامل، مهم است که مشکل اصلی و محل منشأ درد را شناسایی کنید. در اینجا برخی از انواع رایج کمردرد آورده شده است:
- درد لگن و اختلال عملکرد لگن
- درد پایین کمر
- درد عضلات پشت
- کمر درد مزمن
- کمردرد حاد و ناگهانی
کمردردها معمولا در دو دسته کمردرد مکانیکی و کمردرد التهابی قرار می گیرند.
ارزیابی کمردرد
فیزیوتراپیست شما شرح حال دقیق، معاینه ارتوپدی، عصبی و ستون فقرات را برای تعیین علت دقیق کمردرد شما انجام می دهد.
فیزیوتراپی کمر در شریعتی
درمان فیزیوتراپی کمردرد بر بازگرداندن عملکرد ستون فقرات و همچنین کاهش تنش عضلانی و افزایش قدرت عضلانی تمرکز دارد. این منجر به بهبود حرکت، کاهش درد و بازیابی توانایی های حرکتی فرد می شود.
درمانها برای هر مورد خاص معمولاً شامل تحرک ستون فقرات و بافت نرم، توصیههای تثبیت کننده هسته، تمرینهای تقویتی و کششی و درمان گرما و سرما میشوند. در کنار این روشها مدالیته های ضددرد مانند الکتروتراپی ، سوزن خشک و لیزر تراپی نیز برای مدیریت درد بیماران در نظر گرفته می شوند.
فیزیوتراپی علاوه بر کمک به بهبودی، بر توانبخشی بدن برای کمک به جلوگیری از عود مشکل تمرکز دارد. فیزیوتراپی قطعا به توانبخشی کمر کمک خواهد کرد.
«ثبات هسته» یک کلمه پرطرفدار در مدیریت کمردرد است. بهبود ماهیچههای اصلی ممکن است به شما کمک کند بر مشکلات مقاوم کمر غلبه کنید و از عود مجدد جلوگیری کنید. این تمرینات باید به طور خاص متناسب با نیازهای شما باشد، معمولاً توسط یک فیزیوتراپیست که در این زمینه مهارت دارد.
یکی از بزرگترین عوامل خطر در آسیب دیدگی کمر، مشکل قبلی کمر است. به این ترتیب، شما باید مدتها پس از بهبودی از آسیب دیدگی کمر، به تمرینات تناسب اندام عمومی، تحرک و تمرینات اصلی ادامه دهید تا از مشکلات مکرر جلوگیری کنید.
تمرینات فیزیوتراپی در منزل برای کمردرد
- با بروز کمردرد، بسیاری از افراد احساس می کنند استراحت بهترین گزینه برای کمک به بیماری خاص آنهاست. اگرچه استراحت برای آسیب های شدیدتر توصیه میشود، کمردرد طولانی مدت میتواند از برخی ورزش های سبک و کنترل شده تحت نظر فیزیوتراپیست سود ببرد. این تمرینات می تواند عضلات پشت، شکم و ساق پا را تقویت کند.
- چرخش و تقویت جریان خون یک راه عالی برای کمک به کمردرد است. چرخش کمر را می توان با قرار دادن یک پا پشت زانوی دیگر انجام داد. پس از انجام کار، به آرامی پا را بکشید و کشش را به مدت 20 ثانیه نگه دارید. این کار را پنج بار برای هر پا تکرار کنید و سه بار در روز انجام دهید. اگر درد ادامه یافت یا بدتر شد، سعی کنید مقدار تمرین را کاهش دهید.
- گاهی اوقات دراز کشیدن به شکم می تواند به کشش عضلات حساس در ناحیه تحتانی کمر کمک کند. کشش اکستنشن را می توان با دراز کشیدن روی شکم، فشار دادن شکم ملایم به سمت بالا و کشیدن کمر انجام داد.
بهبودی ممکن است زمان ببرد و می تواند به عوامل مختلفی مرتبط باشد. اینها شامل شدت مشکل و همچنین وضعیت بافت شما قبل از آسیب است. به عنوان مثال، اگر شما یک فرد ۶۵ ساله هستید، ممکن است بافت ستون فقرات شما قبل از آسیب، تحلیل رفته (فرسوده شود). این ممکن است به معنای بهبودی کندتر از یک فرد ۲۰ ساله با تغییرات تخریبی کمتر در ستون فقرات باشد. سایر عوامل مؤثر می تواند شامل سلامت عمومی، وزن، کشیدن سیگار، تناسب اندام و دیگر عوامل باشد.
نکات پایانی
خوشبختانه اغلب قریب به اتفاق مبتلایان به کمردرد با درمان های خانگی شامل استراحت و انجام تمرینات کششی سبک بهبود پیدا می کنند ، فیزیوتراپی نیز در صورت ادامه دار بودن درد بسیار کمک کننده است و جراحی نیز تنها در موارد کمی و بندرت برای درمان کمردرد انجام می گیرد.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی کمر در شریعتی – فیزیوتراپی با بیمه تامین اجتماعی – متخصص کایروپراکتیک کمر – دکتر فیزیوتراپی در شریعتی – فیزیوتراپی با دفترچه بیمه – فیزیوتراپی در پاسداران