فیزیوتراپی برای دیسک گردن

فیزیوتراپی برای دیسک گردن

فیزیوتراپی برای دیسک گردن در مرکز فیزیوتراپی آیتن در خیابان شریعتی توسط متخصصان ما ارائه می شود.

ستون فقرات گردنی از استخوان ها به نام مهره تشکیل شده است که هر کدام توسط یک دیسک از هم جدا شده اند. هر دیسک از لایه های زیادی از بافت همبند قوی تشکیل شده است که دور دیسک پیچیده شده است. در وسط دیسک یک ماده نرم ژله مانند قرار دارد که قادر به تغییر شکل است. هنگامی که این ماده ژله مانند از یک دیسک در گردن بیرون می زند، به دلیل پارگی در چندین لایه بافت همبند، این به عنوان فتق یا بیرون زدگی دیسک گردن شناخته می شود.

فیزیوتراپی برای دیسک گردن به عنوان مهم ترین و موثرترین روش درمان غیرجراحی دیسک گردن شناخته می شود.

فتق دیسک گردن یکی از شایع ترین دلایل گردن درد در افراد است که سبب بروز مشکلاتی همچون درد و ناتوانی در چرخش سر به طرفین می شود.

علائم دیسک گردن

بیماران مبتلا به برآمدگی دیسک گردن اغلب گردن درد یک طرفه را تجربه می کنند که بیشتر ناحیه تحتانی گردن را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین معمولاً بیماران علائم را در مرکز یا در هر دو طرف گردن تجربه می کنند. علائم مرتبط با برآمدگی دیسک گردن گاهی با درد در بازو (گاهی تا دست و انگشتان)، در ناحیه تیغه شانه یا گاهی سردرد همراه است.

در برخی موارد، محل علائم ممکن است با فعالیت همراه با درد که در برخی مواقع بیشتر به سمت پایین بازو حرکت می کند (یعنی محیطی) یا حرکت به سمت ستون فقرات (یعنی متمرکز شدن) بسته به حرکات یا موقعیت های گردن متفاوت باشد. اسپاسم عضلانی، سوزن سوزن، بی حسی یا ضعف نیز ممکن است وجود داشته باشد.

گاهی اوقات ممکن است گردن به طور قابل توجهی از هم ترازی خارج شود و درد از صاف کردن گردن بیمار جلوگیری می کند. حرکات گردن به طور کلی محدود است، به خصوص در یک طرف.

بیماران مبتلا به فتق دیسک گردن ممکن است در حین فعالیت باعث بروز ناگهانی گردن درد شوند، با این حال، درد و سفتی پس از فعالیت تحریک کننده، به ویژه صبح روز بعد، برای بیماران نیز رایج است.

علائم اغلب با وضعیت‌های پایدار مانند خواندن کتاب، رانندگی، نشستن پشت کامپیوتر، استفاده از دستگاه‌ ها (مانند تلفن همراه یا تبلت) یا تماشای تلویزیون بدتر می‌شوند. علائم همچنین ممکن است با انجام فعالیت هایی که از بازوها در جلوی بدن استفاده می کنند (مانند پخت و پز، اتو کشیدن، جاروبرقی و غیره)، نشستن طولانی مدت (به خصوص در صورت خم شدن)، بلند کردن و برخی حرکات گردن شامل چرخش، خم شدن به پهلو، خم شدن به جلو یا به عقب تشدید شوند.

عطسه همچنین ممکن است علائم را تشدید کند. بیماران مبتلا به برآمدگی دیسک گردن اغلب درد و سفتی را تجربه می کنند که در اول صبح بدتر است.

فیزیوتراپی برای دیسک گردن کمک زیادی به تسکین این علائم در بیماران می کند.


بیشتر بخوانید : درمان فتق دیسک گردن با فیزیوتراپی


دلایل و عوامل خطر چیست؟

چهار فعالیت اصلی در زندگی روزمره وجود دارد که معمولاً باعث آسیب دیسک در گردن می‌شوند، به شرطی که به اندازه کافی قوی، تکراری یا طولانی باشند. این موارد عبارتند از: خم کردن گردن به جلو، وضعیت نامناسب (مانند خم شدن) به ویژه در هنگام خواب یا نشستن، فعالیت هایی که با استفاده از بازوها در جلوی بدن انجام می شود (مانند شستن ظروف، رانندگی، استفاده از رایانه و غیره) و بلند کردن بدن.

حرکات پیچشی یا خم شدن جانبی گردن نیز ممکن است با تمرکز تنش بر روی یک طرف دیسک به آسیب (به ویژه در ترکیب با نیروهای دیگر) کمک کند.

گاهی اوقات، فتق دیسک گردن ممکن است به دنبال یک حرکت بی اهمیت شامل خم شدن به جلو مانند برداشتن یک شی کوچک یا عطسه ایجاد شود.

فیزیوتراپی برای دیسک گردن

در بیمارانی که تعادل کاملی در فعالیت ها دارند، دیسک گردن آسیب دیده ممکن است در عرض سه روز به موقعیت خود بازگردانده شود. با این حال، به طور معمول، بیماران تقریباً 2 تا 3 هفته طول می کشند تا دیسک خود را به داخل برگردانند. هنگامی که دیسک به داخل بازگشت، بیمار باید بدون درد باشد و حرکت کامل داشته باشد. با این حال، بافت همبند پاره شده در پشت دیسک تنها از این نقطه شروع به بهبود می کند. تقریباً شش هفته طول می‌کشد تا دیسک را به طور مداوم در داخل نگه دارید تا بافت پاره شده تا حدود 80 درصد قدرت اولیه خود بهبود یابد.

در برخی بیماران با یک یا چند برآمدگی شدید دیسک، یا تغییرات دژنراتیو شدید علاوه بر دیسک آنها، ممکن است علیرغم مدیریت محافظه کارانه مناسب فیزیوتراپی، امکان بازگرداندن دیسک برآمده به موقعیت خود وجود نداشته باشد. در این موارد ممکن است توانبخشی به طور قابل توجهی طولانی شود و گاهی اوقات ممکن است نیاز به مداخله دیگری باشد.

درمان فیزیوتراپی برای دیسک گردن برای تسریع بهبود، کاهش احتمال عود و اطمینان از نتیجه مطلوب حیاتی است. درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • ماساژ بافت نرم
  • الکتروتراپی (به عنوان مثال اولتراسوند)
  • استفاده از نوار چسب پاسچرال
  • استفاده از پشتیبانی وضعیتی
  • کشش دستی و مکانیکی گردن
  • استفاده از گردن بند طبی مناسب
  • استفاده از تکیه گاه کمر برای نشستن
  • سوزن خشک
  • تمرین هایی برای فشار دادن دیسک به عقب و بهبود قدرت، ثبات هسته، انعطاف پذیری و وضعیت بدن
  • آموزش نحوه انجام صحیح فعالیت ها برای جلوگیری از آسیب بیشتر
  • اصلاح بیومکانیکی
  • توصیه های ارگونومیک
  • یک برنامه بازسازی عملکردی
  • برنامه بازگشت تدریجی به فعالیت

فیزیوتراپی برای دیسک گردن موثرترین روش درمان غیرجراحی است که توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن در خیابان شریعتی ارائه می شود. متخصصان ما با بهره گیری از متدهای درمانی روز دنیا خدمات فیزیوتراپی را برای درمان مشکلات ارتوپدی و … ارائه می دهند.

مقالات بیشتر

بورسیت زانو – درمان بورسیت زانو با فیزیوتراپی

بورسیت زانو یا التهاب بورس های زانو ، التهاب کیسه‌ای کوچک پر از مایع (بورسا) است که در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد. بورس ها کیسه های کوچک حاوی مایع هستند که مانند بالش عمل کرده و به کاهش اصطکاک بین استخوان‌ ها، عضلات و بافت های اطراف مفصل کمک می کنند. ۱۱ بورس در…

منوال تراپی

منوال تراپی یا درمان دستی یکی از روش‌ های درمانی در فیزیوتراپی است که در آن فیزیوتراپیست از دست‌ های خود برای ارزیابی و درمان اختلالات اسکلتی – عضلانی استفاده می‌کند. این روش درمانی در فیزیوتراپی با هدف کاهش درد، بهبود دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلانی و بازیابی عملکرد طبیعی مفاصل و بافت‌های نرم انجام…

درد مچ دست

درد مچ دست یک مشکل شایع است که می‌تواند ناشی از طیف وسیعی از عوامل باشد. از فعالیت‌های تکراری روزمره تا آسیب‌های ناگهانی، همه می‌توانند منجر به درد و ناراحتی در این ناحیه شوند. برای تشخیص دقیق علت درد مچ دست، پزشک معمولاً معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و در مورد سابقه پزشکی و فعالیت‌های شما سوال…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد محدود به تسکین درد نیست ، بلکه به درمان عامل زمینه ای درد نیز کمک می کند. کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل…

درمان پارگی دیسک کمر

درمان پارگی دیسک کمر با فیزیوتراپی بهترین روش درمان غیرجراحی مشکلات ستون فقرات است که توسط درمانگران ما در کلینیک فیزیوتراپی ارائه می شود. پارگی دیسک کمر که به عنوان فتق دیسک کمر نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع ستون فقرات است که باعث درد و ناراحتی در ناحیه پایین ستون فقرات (کمر) می…

کمردرد در افراد مسن – درمان کمردرد با فیزیوتراپی

کمردرد در افراد مسن یک مشکل رایج و محدود کننده است. کمردرد پس از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی دومین علامتی است که احتمالاً باعث تشدید مراجعه به کلینیک می شود. شیوع کمردرد در جمعیت سالمندان بیش از 70 درصد تخمین زده می شود. مانند بسیاری از شرایط بالینی دیگر، علت، سیر و ارزیابی کمردرد در افراد…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
keyboard_arrow_up
مشاوره در واتس آپ