تاندونیت روتاتور کاف یا التهاب تاندون روتاتور کاف روی تاندون ها و عضلاتی که به حرکت مفصل شانه تان کمک میکنند تاثیر میگذارد.
اگر تاندونیت دارید،به این معنی است که تاندون های شما ملتهب یا تحریک شده است.
تاندونیت روتاتور کاف سندرم ایمپینجمنت یا گیرافتادگی نیز نامیده می شود.این عارضه معمولا به مرور زمان رخ می دهد، این میتواند نتیجه نگه داشتن شانه برای مدتی در یک وضعیت، خوابیدن هر شب روی شانه یا شرکت در فعالیتهایی باشد که نیاز به بالا بردن بازو دارد.
ورزشکارانی که ورزشهایی را انجام می دهند که نیاز به بالا بردن مکرر دست روی سر دارند، معمولا به تاندونیت روتاتور کف مبتلا میشوند.به همین دلیل است که می توان از این وضعیت به عنوان موارد زیر نیز نام برد:
- swimmer’s shoulder شانه شناگران
- pitcher’s shoulder شانه پرتاپ کننده توپ
- tennis shoulder شانه تنیسورها
گاهی اوقات تاندونیت روتات کاف می تواند بدون هیچ علت شناخته شده ای رخ دهد، اکثر افراد مبتلا به تاندونیت روتاتور کاف می توانند عملکرد کامل شانه را بدون هیچ گونه دردی بازیابی کنند.
علائم تاندونیت روتاتور کاف چیست؟
علائم تاندونیت روتاتور کاف با گذشت زمان معمولا بدتر می شوند. علائم اولیه ممکن است با استراحت فروکش کنند اما این علائم میتوانند بعدا دائمی شوند. علائمی که در ناحیه آرنج نیز وجود داشته با منتشر میشوند معمولا نشان دهنده مشکل دیگری هستند.
علائم تاندونیت روتاتور کاف شامل موارد زیر هستند:
- درد و ورم در جلوی شانه و یک طرف دست تان
- شروع درد با بالا بردن یا پایین بردن دست ها
- صدای کلیک در زمان بالا بردن دست
- سفتی و استیفنس در شانه
- دردی که باعث میشود از خواب بیدار شوید
- درد در زمانیکه دستتان را به پست تان میبرید
- از دست دادن یا ضعیف شدن قدرت و تحرک در دست آسیب دیده
تاندونیت روتاتور کاف چطور تشخیص داده میشود؟
اگر علائم تاندونیت روتاتور کاف دارید، پزشک با معاینه کردن شانه شما شروع به کار میکند. شما معاینه می شوید تا ببینید در کجا احساس درد و حساسیت می کنید. پزشک شما همچنین محدوده حرکتی شما را آزمایش می کند و از شما می خواهد که بازوی خود را در جهت های خاصی حرکت دهید.
همچنین پزشک شما می تواند قدرت مفصل شانه شما را با فشار دادن و مقاومت دادن دست به آنها آزمایش و بررسی کند. پزشک همچنین ممکن است گردن شما را معاینه کند تا شرایطی مانند تحت فشار بودن اعصاب یا آرتریت که می تواند علائم مشابه تاندونیت روتاتور کاف را ایجاد کند را بررسی کنند.
پزشک شما ممکن است آزمایشات تصویربرداری را برای تأیید تشخیص التهاب تاندون روتاتور کاف توصیه کند و سایر علل علائم شما را رد کند. ممکن است به اشعه ایکس دستور داده شود که آیا خار استخوانی دارید یا خیر.پزشک شما ممکن است سونوگرافی یا ام ار ای را برای بررسی وجود التهاب در روتاتور کاف شما و علائم پارگی توصیه کند.
درمان تاندونیت روتاتور کاف
درمان اولیه تاندونیت روتاتور کاف شامل مدیریت درد و تورم جهت ترمیم سریع تر است.این کار را می توان با موارد زیر انجام داد:
- اجتناب از فعالیتهایی که باعث ایجاد درد میشود
- سه تا چهار بار در روز بسته های سرما را روی شانه خود قرار دهید
- مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن (Advil) و ناپروکسن (Aleve)
- فیزیوتراپی: فیزیوتراپی در ابتدا شامل تمرینات کشش و سایر تمرینات غیر فعال و دستی جهت کمک به بازگشت دامنه حرکتی و کاهش درد است.هنگامی که درد کنترل می شود،فیزیوتراپیست شما تمریناتی را برای کمک به بازسازی قدرت در بازو و شانه به شما آموزش میدهد
- تزریق استروئید:وقتی تاندونیت با درمان محافظه کارانه کنترل نمی شود،پزشک ممکن است تزریق استروئید را توصیه کند.این کار برای کاهش التهاب به تاندون تزریق میشود که باعث کاهش درد میشود
- جراحی:اگر درمان غیر جراحی موفقیت آمیز نباشد،پزشک ممکن است جراحی را توصیه کند.اکثر افراد پس از عمل جراحی روتاتور کاف بهبودی کامل را تجربه می کنند.غیرتهاجمی ترین شکل جراحی شانه از طریق آرتروسکوپی انجام می شود.این جراحی شامل دو یا سه برش کوچک در اطراف شانه شما می شود که پزشک از طریق آن ابزارهای مختلفی را وارد میکند.یکی از این ابزارها دارای دوربین خواهد بود،بنابراین جراح شما می تواند بافت آسیب دیده را از طریق برش های کوچک مشاهده کند.برای تاندونیت روتاتور کاف معمولا جراحی شانه باز لازم نیست.با این حال در صورت وجود مشکلات دیگر در شانه،مانند پارگی تاندونی بزرگ،این روش ممکن است مورد استفاده قرار گیرد.
پس از جراحی جهت بهبودی نیاز به استراحت و فیزیوتراپی برای بازگرداندن قدرت و دامنه حرکتی است.جهت مراقبت از شانه در خانه شما می توانید چندین کار را انجام دهید تا به کاهش درد ناشی از تاندونیت روتاتور کاف کمک کنید.این تکنیک ها همچنین می توانند به جلوگیری از التهاب تاندون روتاتور کاف یا افزایش درد کمک کنند.مراقبت از خود شانه شامل موارد زیر است:
- استفاده از حالت مناسب هنگام نشستن و بلند كردن دست ها به طور مكرر بر روی سر
- عدم انجام فعالیت های مكرر
- جلوگیری از خوابیدن هر شب در یك طرف
- اجتناب از حمل یکطرفه كوله
ترجمه مقاله
توسط فیزیوتراپیست محمدرضا جانپور
نظام پزشکی: ف ۴۹۳۹
فیزیوتراپی در مطب و منزل (تهران و کرج)
مشاوره رایگان با ما از طریق شما ذیل بطور تلفنی یا در پیام رسان
۰۹۱۲۲۶۵۵۶۴۸
کلمات مرتبط :
پارگی تاندون شانه – فیزیوتراپی پارگی تاندون شانه – تاندونیت روتاتور کاف – تاندونیت روتیتور کاف – تاندونیت عضلات چرخاننده شانه – التهاب تاندون عضلات چرخاننده شانه – درمان پارگی تاندون شانه – فیزیوتراپی تاندونیت شانه – فیزیوتراپی تاندون شانه – فیزیوتراپی شانه – کلینیک فیزیوتراپی – دکتر فیزیوتراپ – فیزیوتراپی در منزل – متخصص فیزیوتراپی – دکتر فیزیوتراپی