توانبخشی پس از جراحی

  1. خانه
  2. دسته‌بندی نشده
  3. توانبخشی پس از جراحی
توانبخشی پس از جراحی

توانبخشی پس از جراحی برای برقراری مجدد حرکت مفصل، قدرت عضلانی اطراف مفصل و در نهایت عملکرد مفصل است.

درک این نکته بسیار مهم است که توانبخشی یک فرآیند طولانی است. در حالی که جراحی در عرض چند ساعت انجام می شود، توانبخشی به ماه ها، به طور بالقوه تا یک سال نیاز دارد. تفاوت بین طول جراحی و زمان مورد نیاز برای توانبخشی بسیار زیاد است و بیماران باید به وضوح این را در نظر داشته باشند.

وقتی بیمار مثلاً با هر روشی تحت عمل غضروف زانو، مچ پا یا شانه قرار می گیرد، باید توجه داشته باشد که به دوره نقاهت طولانی نیاز دارد.

بنابراین بسیار مهم است که بیمار به کل فرآیند توانبخشی پس از جراحی متعهد باشد. با این حال، باید در نظر داشت که بازه زمانی یک ساله برای بهبودی، نمونه ای از زمان مورد نیاز در مقایسه با ساعات جراحی است. بازه زمانی واقعی مورد نیاز به تعداد زیادی از عوامل بستگی دارد.

دومین نکته مهم این است که توانبخشی یک فعالیت پیشرونده است. در این زمینه، “پیشرفت” به معنای افزایش ایمن بار کار و محرک روی مفصل ترمیم شده در طول فرآیند بازیابی است.

نکته سوم این است که بافت ها نیاز به تحریک دارند، زیرا خود به خود نمی توانند بهبود یابند.

تحریک صحیح اندام و مفصل پس از جراحی غضروف بسیار مهم است. از نظر بیولوژیکی، این یک فرآیند بسیار پیچیده است، زیرا باید اجازه دهیم بافت بالغ شود. برای کمک به فرآیند بیولوژیکی باید مدتی صبر کنید و این فرآیند نیاز به تحریک دارد. تحریک مناسب دامنه حرکات و ورزش محافظت شده است.

در نتیجه، هسته اصلی فیزیوتراپی و توانبخشی پس از جراحی انجام تمرینات مناسب در زمان مناسب، با تعادل مناسب بین ورزش کم و زیاد است. بنابراین، استراحت کامل و فعالیت های ورزشی در این مرحله از توانبخشی توصیه نمی شود. چیزی در وسط مورد نیاز است. این تعادل در طول هفته ها و ماه های پس از جراحی تغییر می کند. این در عمل به این معنی است که شدت تحریک به تدریج افزایش می یابد.

توانبخشی پس از جراحی

مراحل توانبخشی پس از جراحی

چه زمانی تحمل وزن کامل مجاز است؟

معیارها کاملاً وابسته به زمان نیستند، زیرا بسیاری از روش‌های جراحی مختلف وجود دارد که بیمار می‌تواند انجام دهد، و انواع مختلف بیماران، بافت‌های مختلف و غیره. بنابراین نمی‌توانیم بگوییم که این مرحله دو هفته، سه هفته طول می‌کشد. هفته یا پنج هفته…

تاییدیه جراح ارتوپد. به عبارت دیگر، جراح ارتوپد باید به شما بگوید که می توانید از شر عصا خلاص شوید.

اکستنشن (صاف کردن) زانو به همان میزان اندام مقابل (دیگر). این بسیار مهم است، زیرا بسیاری از بیماران بدون اکستنشن کامل سعی می کنند راه رفتن طبیعی داشته باشند. این غیر ممکن است و به جای راه رفتن می لنگند که برای مفصل و اندام مضر است. بسیار مهم است که ابتدا اکستنشن کامل و کامل داشته باشید، مانند اندام مقابل.

عدم وجود تورم و درد در دوران توانبخشی پس از جراحی. اگر زانو متورم است، بهتر است از تحمل وزن خودداری کنید. قبل از عمل، جراح ممکن است تخمین بزند که بعد از 30 روز، ممکن است بتوانید بدون عصا راه بروید. با این حال، پس از آن بازه زمانی، شما همچنان زانو متورم دارید، باید منتظر بمانید.

بازیابی چرخه صحیح راه رفتن؛ یعنی الگوی حرکات در حین راه رفتن.

برای رسیدن به هدف پیاده روی بدون عصا، باید توانبخشی را با تمرینات پیشرونده دنبال کنید. در ارتباط با این نوع مسائل، تمرینات باید شامل تمرینات دامنه حرکتی باشد که به دستیابی به اکستنشن کامل کمک می کند، همچنین تمریناتی که به کاهش تورم در زانو و تمریناتی که به شما کمک می کند الگوی راه رفتن طبیعی را به دست آورید، باشد.

چه زمانی می توانم روی تردمیل بدوم؟

دویدن سوالی است که همه در مورد آن می پرسند، نه فقط ورزشکاران.

زمانی که در حین راه رفتن درد ندارید، می توانید بدوید. اگر در حین راه رفتن همچنان درد دارید، دویدن غیرممکن است، بنابراین حتی سعی نکنید.

خم شدن فعال زانو (خم شدن) زانو بیش از 120 درجه. این بسیار مهم است، زیرا هنگام راه رفتن، داشتن اکستنشن کامل مهم است، اما هنگام دویدن، باید بتوانید زانوی خود را خم کنید. انجام تمرینات دامنه حرکتی برای داشتن این نوع آزادی در زانو مهم است.

قدرت عضلانی مناسب در ران و ساق پا. برای دویدن، به قدرت نیاز دارید.

جراح شما به شما توصیه می کند که عمل غضروف به اندازه کافی بالغ و موفقیت آمیز است که بتوانید به این فعالیت با نیروی زیاد فکر کنید.

در اولین دوره توانبخشی پس از جراحی، همانطور که در بالا توضیح داده شد، مهمترین تمرینات ورزش دامنه حرکتی است. در این دوره ریکاوری دوم، تمرینات تقویتی مهم هستند، زیرا برای اینکه بتوانید بدوید به قدرت عضلات خود نیاز دارید.

چه زمانی می توانم در یک میدان بدوم؟

وقتی یک بیمار می تواند در یک میدان بدود، معنای واقعی آن این است که خودش می تواند بدود. چراغ راهنمایی دوم روی تردمیل است که تحت کنترل تیم توانبخشی است، در حالی که این چراغ در بیرون اجرا می شود.

معیارها به قدرت مرتبط هستند:

حداقل 90 درصد قدرت در مقایسه با عضله طرف مقابل زانو. اگر عضله شما به عنوان مثال 100% در پای راست قرار دارد و پای چپ را جراحی کرده اید، سمت چپ باید حداقل 90% قدرت را در پای راست داشته باشد.
بیمار می تواند بدون هیچ گونه ناراحتی و درد به مدت 10 دقیقه روی تردمیل با سرعت 8 کیلومتر در ساعت بدود.

اگر به این معیارها رسیدید، می توانید توانبخشی در زمین را با یک مربی ورزشی شروع کنید. مجموعه ای از تمرینات پیشرونده وجود دارد که فرد می تواند در زمین انجام دهد.

چه زمانی می توانم دوباره ورزش کنم؟

این سوال آخر پرسیده می شود که آیا بیمار ورزشکار است یا دوست دارد ورزش کند. امروزه بسیاری از بیماران پس از آسیب غضروف در این مورد سوال می کنند، زیرا دوست دارند جراحی کنند تا دوباره ورزش کنند.

به راحتی نمی توان به کسی گفت که نمی تواند دوباره ورزش کند، زیرا بسیاری از بیماران دوست دارند این کار را انجام دهند. چهار معیار برای زمان ورزش کردن وجود دارد:

  • تایید جراح بسته به نوع جراحی، جراح باید با بازگشت شما به ورزش موافقت کند.
  • بدون کمبود قدرت بین دو پا، از نظر عضلات چهارسر ران و همسترینگ. بسیار مهم است که زانوی عمل شده 100 درصد قدرت داشته باشد.
  • همچنین باید دامنه حرکتی کامل، بدون درد و تورم وجود داشته باشد.
  • همچنین باید ظرفیت استقامت کامل بازیابی شود. برای اندازه گیری این تست آستانه هوازی و بی هوازی انجام می دهیم و بیمار باید بتواند بدون مشکل با خستگی کنار بیاید. این به این دلیل است که خستگی می تواند منبعی برای آسیب مجدد باشد، بنابراین بسیار مهم است که یک بهبود کامل استقامتی داشته باشید.
    شما باید یک برنامه پیشرفت عملکردی خاص ورزشی را با موفقیت کامل کنید، که به تدریج (در یک محیط حفاظتی) تمام عملکردها و استرس های ورزش را در یک پیشرفت سطح به سطح تکرار می کند. اگر در طول این پیشرفت عملکردی درد یا تورم داشتید، باید در سطحی که کمتر از این علائم رخ داده است توقف کنید و سپس در آن سطح با توانبخشی بیشتر قبل از رفتن به سطح بعدی ادامه دهید. هنگامی که تمام سطوح بدون درد، تورم یا بی ثباتی برآورده شد، شما آماده هستید تا به تدریج زیر نظر مربی ورزشی خود به ورزش بازگردید.

 

کلمات مرتبط :

توانبخشی پس از جراحی – فیزیوتراپی در منزل پس از جراحی – فیزیوتراپی پس از تعویض مفصل زانو – فیزیوتراپی زانو – فیزیوتراپی در منزل نارمک – فیزیوتراپی در تهرانپارس

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی کمردرد در تهران

فیزیوتراپی کمردرد در تهران توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی آیتن ، با هدف تسکین علائم و بهبود عوامل زمینه ای کمردرد ارائه می شود. کمردرد مشکل شایعی است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این می تواند از ناراحتی خفیف تا درد ناتوان کننده متغیر باشد…

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد

فواید فیزیوتراپی در درمان کمردرد کمردرد می تواند به اشکال مختلف ظاهر شود، از ناراحتی حاد، کوتاه مدت تا درد مزمن و طولانی مدت. این می تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله وضعیت بدنی نامناسب، عدم تعادل عضلانی، فتق دیسک یا حتی استرس باشد. صرف نظر از علت، درد می تواند ناتوان کننده باشد…

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک

فیزیوتراپی درد عصب سیاتیک موثرترین روش درمان غیرجراحی این عارضه است که در مرکز فیزیوتراپی آیتن در تهران ارائه می شود. درد عصب سیاتیک که به عنوان سیاتیک نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع است که می تواند زندگی روزمره شما را مختل کند. با این حال، خبر خوب این است که تسکین موثر…

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران

فیزیوتراپی ستون فقرات در تهران در مرکز فیزیوتراپی آیتن توسط متخصصان با تجربه ما و با هدف تشخیص ، ارزیابی و درمان مشکلات ستون فقرات ارائه می شود. ستون فقرات انسان یا ستون مهره‌ای، از 33 مهره تشکیل شده است که روی هم قرار گرفته‌اند. این مهره ها به پنج ناحیه گردنی، سینه ای، کمری،…

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد

تکنیکهای فیزیوتراپی برای کمردرد فیزیوتراپی ، یک روش غیرتهاجمی برای درمان کمردرد است. این شامل انواع تکنیک ها و تمرینات طراحی شده برای کاهش درد، بهبود عملکرد و جلوگیری از حمله های بعدی کمردرد است.  کمردرد یک بیماری شایع است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. این…

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل

فیزیوتراپی پس از جراحی در منزل فیزیوتراپی، شاخه ای تخصصی از مراقبت های بهداشتی، نقش اساسی در مراقبت های بعد از عمل ایفا می کند. این مقاله به اهمیت فیزیوتراپی پس از جراحی و چگونگی کمک به بهبود سریعتر و موثرتر می پردازد. بیمارانی که تحت عمل های ارتوپدی مانند تعویض مفصل زانو و لگن…

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فیزیوتراپی در منزل

جستجو

دسته ها

دسته‌ها

آخرین مقالات

فیزیوتراپیست محمد رضا جان پور
فهرست
مشاوره در واتس آپ